Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zakładam pierwszy temat w naszym nowym subforumku. Co sądzicie o rapie w polsce? Myślę, że każdy kiedyś się spotkał z przykładem rapu. Jacy są wasi ulubieni raperzy? Co sądzicie o stylu i słuchaczach?

Nieregulaminowa sygnatura

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polski rap czyli japierdole, kurwa, jebać. Mniej więcej tak to wygląda.
Mało jest raperów, którzy rzadko przeklinają.
Z moich polskich typów HG, Miuosh, Zeus i Eripe. Czasem też się przesłucha jakichś innych kawałków.
Najbardziej irytujące jest to, że rapu słuchają głównie dzieciaki dla tych słówek typu kurwa.

Opublikowano

Wypowiem sie pierwszy(mam nadzieję, że nikt mnie nie wyprzedzi).

Polska scena ma się nie najgorzej, co by nie znaczyło, że nie może być lepiej. Target większości raperów to gimnazjum, przez co kolejne płyty to kolejne rozruchane(#FREE_SYN_BOGDANA) patenty o tym, że życie jest cieżkie i że ulica ma twarde zasady. Tematy oklepane pierdyliard razy(patrz Bonus RPK, Chada, Peja). Jednak są raperzy, którzy wiedzą, ze szesnastki się pisze, a nie dyma na backstage'u i wiedzą jak robić dobry i ciekawy rap(Zeus, Bisz, Medium, PeeRzeT, Oxon). Są jeszcze postacie, które nie wiedzą, czy chcą robić muzykę, czy robić z siebie debili(solary, białasy, browary, suliny, bonsony i inne produkty rapopochodne). Żeby zmienić scenę, trzeba zmienić przede wszystkim mentalność słuchaczy, bo widząc, że POPEG MĄSTER KRUL ALBANI niedługo dobija do złota, to mnie kurwica strzela. Teraz odpalam Zeusa i czekam na hejty ze strony fanbojów.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Wypowiem sie pierwszy(mam nadzieję, że nikt mnie nie wyprzedzi).
Polska scena ma się nie najgorzej, co by nie znaczyło, że nie może być lepiej. Target większości raperów to gimnazjum, przez co kolejne płyty to kolejne rozruchane(#FREE_SYN_BOGDANA) patenty o tym, że życie jest cieżkie i że ulica ma twarde zasady. Tematy oklepane pierdyliard razy(patrz Bonus RPK, Chada, Peja). Jednak są raperzy, którzy wiedzą, ze szesnastki się pisze, a nie dyma na backstage'u i wiedzą jak robić dobry i ciekawy rap(Zeus, Bisz, Medium, PeeRzeT, Oxon). Są jeszcze postacie, które nie wiedzą, czy chcą robić muzykę, czy robić z siebie debili(solary, białasy, browary, suliny, bonsony i inne produkty rapopochodne). Żeby zmienić scenę, trzeba zmienić przede wszystkim mentalność słuchaczy, bo widząc, że POPEG MĄSTER KRUL ALBANI niedługo dobija do złota, to mnie kurwica strzela. Teraz odpalam Zeusa i czekam na hejty ze strony fanbojów.

Ja pierodle znawca rapu się znalazł zapuszcze link tu i sobie posłuchaj pseudo- raperze:
https://www.youtube....h?v=sun-7wo7t3M

Po pierwsze widać że nie słuchasz rapu.Co do raperów których wymieniłeś taki Chada jednak ma przekaz dostał w życiu niezłego kopa w dupe i to przekazuje tym GIMBUSOM jak to nazwałeś choć sam nim byłeś.Pezet zgodzę się do tego dojdzie Firma,HG,WSRH,Paluch,B.R.O (ten akurat to nie ulicznik),Z.B.U.K.U,Sokół i reszta jak byś wiedział.Więc mam do ciebie pytanie nie ciśnij rapu jak nie słuchasz i nie rozumiesz przekazu.

Co do RPK jedynie DDK coś tam ciśnie z przekazem.

https://www.youtube....h?v=BCpLpxpp9ig

polecam też.

Nie czaruj.

Opublikowano

"Moim życiem rap" rap jest dla mnie jednym z najlepszych sposobów na odstresowanie się xD

ale mało jest dobrych raperów jednymi z najlepszych to bonus rpk,rpk ddk,furiat,52,firma trzeba wiedzieć o czym śpiewać a nie jakiś szajs poszczać w eter :D

Z moich polskich typów HG, Miuosh.

Czasem też się przesłucha jakichś innych kawałków.

Najbardziej irytujące jest to, że rapu słuchają głównie dzieciaki dla tych słówek typu kurwa.

w sumie masz racje ponieważ 95% rapu to właśnie tak zwany uliczny rap :D

Opublikowano

Magik był mistrzem .. "Zdmuchnął wiatr, więc koleś spadł" -Fokus.

Rap jaknajbardziej fajny , ale nie wstystkie takie jak TEDE

Dupa koniec Magika i Fokus się sprzedał.Teraz dupsko liże takiej dodzie .Zenada.Paluch go pocisnął jeden z jego dissów :

https://www.youtube.com/watch?v=Ysg0l-grAJQ

drugi :

A teraz diss żenada fokusa:

https://www.youtube....h?v=A3eKepOTrt4

płakać mi się chciało jak tego słuchałem.

"Moim życiem rap" rap jest dla mnie jednym z najlepszych sposobów na odstresowanie się xD

ale mało jest dobrych raperów jednymi z najlepszych to bonus rpk,rpk ddk,furiat,52,firma trzeba wiedzieć o czym śpiewać a nie jakiś szajs poszczać w eter :D

w sumie masz racje ponieważ 95% rapu to właśnie tak zwany uliczny rap :D

Nie śpiewać tylko RAPOWAĆ.

Nie czaruj.

Opublikowano

Ogólnie nie słucham rapu ale jak już to moją jedyną ulubioną płytą jest "księga tajemnicza. prolog".

Co do całej reszty (no może nie do końca wszystkiego) to wygląda to tak że wielcy gangsterzy i uliczni wojownicy

śpiewają o czymś z czym nigdy nie mieli do czynienia. Dużo jest takich co nawijają o biedzie, więzieniu itd.

Bierze mnie na wymioty gdy jakiś za przeproszeniem debil śpiewa o wyżej wymienionych rzeczach a sprzedaje bluzy

po 300zł a więzienie to widział co najwyżej gdy był w odwiedziny i to nie zawsze.

Teraz poleci hejt co nie ? <3

HBV27j.png

Opublikowano

Ogólnie nie słucham rapu ale jak już to moją jedyną ulubioną płytą jest "księga tajemnicza. prolog".
Co do całej reszty (no może nie do końca wszystkiego) to wygląda to tak że wielcy gangsterzy i uliczni wojownicy
śpiewają o czymś z czym nigdy nie mieli do czynienia. Dużo jest takich co nawijają o biedzie, więzieniu itd.
Bierze mnie na wymioty gdy jakiś za przeproszeniem debil śpiewa o wyżej wymienionych rzeczach a sprzedaje bluzy
po 300zł a więzienie to widział co najwyżej gdy był w odwiedziny i to nie zawsze.

Teraz poleci hejt co nie ? <3

Tak poleci bo kolejny zaprzeproszeniem skretyniały debil nie słucha rapu,nie czaji przekazu a pieprzy farmazony.
https://www.youtube....h?v=Ska8VZCriF0

Teraz coś coś <<

https://www.youtube....h?v=cfDVUKbb1hI

Jak czytam was i widze że piszecie ŚPIEWAŁ to płakać mi się chce.

Nie czaruj.

Opublikowano

2pac nie jest może z polski no ale jak dla mnie najlepszy raper i czasami można posłuchać. A co do polskiego to nic nie mam do niego :P

Opublikowano

Szybko łapiesz przynętę.

Ja pierodle znawca rapu się znalazł zapuszcze link tu i sobie posłuchaj pseudo- raperze: https://www.youtube....h?v=sun-7wo7t3M

Po pierwsze widać że nie słuchasz rapu.Co do raperów których wymieniłeś taki Chada jednak ma przekaz dostał w życiu niezłego kopa w dupe i to przekazuje tym GIMBUSOM jak to nazwałeś choć sam nim byłeś.Pezet zgodzę się do tego dojdzie Firma,HG,WSRH,Paluch,B.R.O (ten akurat to nie ulicznik),Z.B.U.K.U,Sokół i reszta jak byś wiedział.Więc mam do ciebie pytanie nie ciśnij rapu jak nie słuchasz i nie rozumiesz przekazu.

Co do RPK jedynie DDK coś tam ciśnie z przekazem.

polecam też

254991506_interesting_xlarge.jpeg

http://www.lastfm.pl/user/Randomem_Jestem

Popek? POPEG MĄSTER KRUL ALBANI - mentalnie patus, któemu pojebało się od hajsu(skaryfikejszyn modyfikejszyn). Nie mam zamairu słuchać kogoś, kto musi tatuować sobie oczy, żeby było o nim głośno.

Chada? Trzy płyty o tym samym, wielki gangster dostaje w beefie od popowca.

Firma? Poza Kalim to kółko wzajemnej adoracji zszerzajace margines społeczny jako słuchaczy.

HG - tu akurat nie mam za bardzo co sie czepiać, chociaż mi tematyka marihłaninowa średnio podchodzi

Pezet - za Radio Pizdet dożywotni hejt, jednak za wcześniejsze produkcje propsy #WACHA_DLA_PEZETA

WSRH - O ile pierwsze mikstejpy wyszły dosyc dobrze, tak Szkoła Wyrzutków to powielanie poprzedniczek i target w gimbów(mam orginał)

B.R.O. - 20 latek wyglądający na 15 latka, nawijający, ze pół sceny go cisnie.Z czym do ludzi, panowie?

Z.B.U.K.U - w wolnej chwili sprawdzę

Sokół - skillsy ma, ale moimz daniem przesada z tekstylią

Magik był mistrzem .. "Zdmuchnął wiatr, więc koleś spadł" -Fokus.

Rap jaknajbardziej fajny , ale nie wstystkie takie jak TEDE

Magik - ćpun, który sie zaćpał i skoczył z okna

Fokus? Już ivona ma lepsze flow

n8ZmVQO.png

P.S. Kurwa nie mogę z was, jak wy szybko ból dupy łapiecie. W sumie to fajnie, że się spinacie. przynajmniej mam z czego beke pocisnąć na koniec ferii.

Last.fm

Opublikowano

Rapu zacząłem słuchać od dzieciństwa ,bardziej słucham zagranicznych raperów niż polskich myśle ,większość osób ,które nie słuchały rapu myślą ,że polski rap to jest kurwa,jebać psy,policje,ulica to mój dom a tak nie jest są artyści ,którzy mają przekaz i sens tekstów

Eminem

Dr.Dre

2PaC

Snoop Dogg

Ice Cube

Wiz Khalifa

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Ekhm ciśniessz Popka okej przesłuchaj https://www.youtube....h?v=CrUQsr7y650

Chada mhm mhm pewnie pewnie.

Firma mhm mhm jasne jasne Poza Kalim chłopie może to i dobry raper (sam go słucham),jednak Firma ma swój przekaz.

MhM DiiL Gang -Braterstwo !!!!!

PezetPe'en To jest dobry raper Chociaż chociaż

Zapomniałem dodać jeszczee PiH < <3xD

B.R.O może może to wychowanek Wielkie Joł czyli Tedzia Pedzia.Więc sie nie dziw że ma takie nastawienia (że wszyscy przeciwko).

Nie czaruj.

Opublikowano

Ekhm ciśniessz Popka okej przesłuchaj https://www.youtube.com/watch?v=CrUQsr7y650

Chada mhm mhm pewnie pewnie.

Firma mhm mhm jasne jasne Poza Kalim chłopie może to i dobry raper (sam go słucham),jednak Firma ma swój przekaz.

MhM DiiL Gang -Braterstwo !!!!!

PezetPe'en To jest dobry raper Chociaż chociaż

Zapomniałem dodać jeszczee PiH <<3xD

Co do B.R.O to jak by wychowanek WielkieJoł czyli Tedzia Pedzia

Dobra, ostatni raz ci odpowiem ^,^

Co do Popka, to już mówiłem, ze nei zamierzam słuchać wywodów osoby, która ma nierówno pod sufitem(tatuaże oczu i haki są normalne, nie?). Firma to patusy. Dla Kaliego propsy za odejsci z tej patusolandii. PIH jest spoko, chcoaiż momentami jego maniera w głosie wkurwia. Bro i obecny tede(starsze trackit edego są słuchalne) są obaj siebei warci - obaj powinni skończyć z rapem.

PIH I CHADA NA FIRSTAJLU!

A skoro jesteśmy przy fristajlach

Żeby nei było, do Eldo nic nie mam, wręcz przeciwnie, jego płyty są dobre, jednak z tego fristajlu beka od 1410.

Last.fm

Opublikowano

Z moich polskich typów HG, Miuosh.

Czasem też się przesłucha jakichś innych kawałków.

Nic dodać, nic ująć. Nie słucham polskiego rapu, jedynie kilku raperów jest na poziomie.

Opublikowano

Dobra, ostatni raz ci odpowiem ^,^

Co do Popka, to już mówiłem, ze nei zamierzam słuchać wywodów osoby, która ma nierówno pod sufitem(tatuaże oczu i haki są normalne, nie?). Firma to patusy. Dla Kaliego propsy za odejsci z tej patusolandii. PIH jest spoko, chcoaiż momentami jego maniera w głosie wkurwia. Bro i obecny tede(starsze trackit edego są słuchalne) są obaj siebei warci - obaj powinni skończyć z rapem.

PIH I CHADA NA FIRSTAJLU!

A skoro jesteśmy przy fristajlach

Żeby nei było, do Eldo nic nie mam, wręcz przeciwnie, jego płyty są dobre, jednak z tego fristajlu beka od 1410.

Wcześniej napisałeś że szybko łapie przynęte no i ? Bo wkurwia mnie takie coś co pseudo znawcy wypisują

Do tych linków co podałeś to pierwszego to słyszłem w jakiejś nucie że sam nawijke robił że zdarzało mu się zawieść fanów na koncercie ale nie pamiętam tytułu i ze przepraszał.

Chada :

drugie

Nie czaruj.

Opublikowano

Wcześniej napisałeś że szybko łapie przynęte no i ? Bo wkurwia mnie takie coś co pseudo znawcy wypisują

Do tych linków co podałeś to pierwszego to słyszłem w jakiejś nucie że sam nawijke robił że zdarzało mu się zawieść fanów na koncercie ale nie pamiętam tytułu i ze przepraszał.

Chada :

drugie

Kolego no i o co te spiny? Ja tylko napisałem jak ja to widzę więc w czym problem?

Może zaprzeczysz temu co napisałem wyżej? Zobacz ilu młodych śpiewa o więzieniu a ilu z nich

było w więzieniu nawet na tych odwiedzinach? Tak jak to ktoś u góry pisał większość ogranicza się

do "kupujcie koszulki". Zobacz na sklep prosto jakie tanie bluzy po 300zł tam mają a nawijają o biedzie :D

Teraz tak na rozluźnienie atmosfery taki żarcik ;)

25072012151216-7007b39a7fe15c4981fd13f95527679f.jpg

HBV27j.png

Opublikowano

Siema. Zakładam pierwszy temat w naszym nowym subforumku. Co sądzicie o rapie w polsce? Myślę, że każdy kiedyś się spotkał z przykładem rapu. Jacy są wasi ulubieni raperzy? Co sądzicie o stylu i słuchaczach?

RAP.. w Polsce jest mało dobrego rapu. Aczkolwiek są raperzy/piosenki, które chwytają za serce. Nie mam ulubionego, bo wielu szanuję i wielu ma świetne teksty. Aczkolwiek nie znoszę jakiegoś nawijania o 'joł, joł moja dzielnica', albo 'jp, jp na 100%'. ._.

Opublikowano

Myślę, że każdy w polskim rapie odnajdzie coś dla siebie. Jeden lubi słuchać o więzieniach, drugi o miłości, a trzeci o jeszcze czymś innym. Wkurza mnie tylko ogólnikowe traktowanie rapu jako muzyki opowiadającej ciągle o kryminalistach, przestępcach, marihuanie itd. To tak jakby traktować metal jako "darcie ryja", a przecież wszyscy wiedzą, że tak nie jest. Osobiście nie lubię słuchać ciągle o tym jak jest źle, bo dobrze wiem jak jest, wolę posłuchać tego co w jakiś sposób mnie zrelaksuje lub zmusi do refleksji.

rydah for life

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...