Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak tam płyta sitka?

w top 5 na pewno, lepsza niż nowa normalność

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak tam płyta sitka?

w top 5 na pewno, lepsza niż nowa normalność

sprawdzałem pobieżnie i spoko ale do top5 to się nie nadaje, głównie z tego powodu, że jest strasznie duży przestrzał sporo starych kawałków które odbiegają poziomem

Sitek wypada blado z tą płytą w porównaniu do np. Sariusa który w tym roku pozamiatał scenę, ale nie tylko w porównaniu z nim, sporo wyszło rzeczy które są po prostu lepsze, płyta była robiona za długo, on powinien wydać ją w 2011, max w 2013 gdzie wtedy nie było takiego hajpu na taki rap, a na samego Sitka był spory, dzisiaj raperów nagrywających podobny rap jest sporo, mógł przynajmniej dać więcej nowych kawałków co podniosłoby poziom, a stare kawałki wpuścić w net dla zatwardziałych fanów 

Opublikowano

Całkiem niezłe:

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Słyszeliście już HALFLAJF? Jak dla mnie w top5 2016.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Pomocnik
Opublikowano

chyba juz mozna zaczac dyskusje 'najlepsza plyta 2k16'

oplujcie mnie ku rwa ale h8m4

Opublikowano

chyba juz mozna zaczac dyskusje 'najlepsza plyta 2k16'

oplujcie mnie ku rwa ale h8m4

Nie opluje ale sądzę że o to powalczy Sarius, Ten Typ Mes i Bisz jak dla mnie top3. W top5 dał bym jeszcze osobiście Kękę i VNM  a nieosobiście Białas i Gedz.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

No VNM to co odjebał na tej płycie to mam mieszane uczucia w c**j i tyle, to się do top3 nie łapie, DNB i Klaud N9NJ to są najlepsze jego płyty, później gdzieś nielegale i obok nich E:DKT i Propejn, a o tej to nie wiem co sądzić ale dobór gości tragiczny, ten Sztoss jest do wypierdolenia, a Cywińsky czy jak mu tam w refrenach gorzej niż VNM na E:DKT - asłuchalne. Zmiana bardzo spoko kawałek, reszta bez szału, Cypher 2.0 zjebał Sztoss, a nawet gdyby go wyciąć to do jedynki daleko mimo, że Sarius naprawdę dobrze tam dał, a nawet ten Otsochodzi jakoś się wyróżnił obok poprzednika i gospodarza. WdoWA jednym siedzi innym nie, dla mnie całkiem dobrze dała, w swoim stylu. Więcej kawałków na szczęście jest tych lepszych no ale to nie porywa mimo tego, że flow pierwsza klasa. Może jak posłucham więcej razy to zmienię zdanie, aktualnie do top3 nie wchodzi. 

@UP Bisz w top3? Komedia, przekombinował na płycie i wyszło średnio/słabo. Mes raczej też nie będzie w top3, MOŻE top5 - jeszcze nie sprawdziłem ale nie pali mi się, patrząc na ten klip z lodówkami to nie wiem co on miał tam w bani (i wiem, że to nie ma wiele do płyty ale pokazuje to że on za bardzo kombinuje), opinie są różne, recenzje sprawdzałem i nota 5/10 - sprawdzę ale z tego co ludzie piszą to może być nie najlepiej. 

Ja w TOP3 widzę Sariusa, Pro8l3my, może Deysa (jeszcze nie wiem) może Bałagana który w tym roku również dobrze leci, dalej gdzieś będzie na pewno Kękę, Flojd/Wiro, Białas który pokazał jak powinny wyglądać płyty niuskulowe oraz Kobik który pokazał jak powinien wyglądać rap uliczny inspirowany południem USA, no i gdzieś tam Paluch może być bo całkiem przyjemną płytę nagrał. Co do kolejności to jeszcze nie wiem (oprócz Sariusa), Mes jest do sprawdzenia, VNMa muszę więcej razy przesłuchać, no i jest jeszcze nieszczęsny Sitek. Flint również dał całkiem dobry mixtape ale to już do top 10 raczej nie wchodzi. 

Opublikowano

Ale na glamrapie teorie o tombie xD

może ty jeszcze zaczniesz onet czytać
Nie no, poszedłem zobaczyć jak ładnie obrażają tomba za wyjebie a tam teorie obronne.

Opublikowano

Siemano.

Moja pierwsza wrzuta tutaj. :_)

Słucha ktoś wariata pikersa

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

Bons nie jest królem xD co do reszty to się zgodzę. Zdecydowanie brakuje dzisiaj takich projektów na scenie. Rap w najprostszym opakowaniu, bez plastikowej otoczki, brudny, bezkompromisowy i czuć klimat ulicy i zajawkę. 

Opublikowano

Siemano.

No raczej.

Jak juz piszecie o topkach, to na pewno będzie w niej Paluch, cala płyta na równym, wysokim poziomie, bity miód.

Tyle konkretnych premier, że ciężko by było wcisnąć tam gdzieś Vnm'a czy nawet Oskara ze steezem.

Jest tutaj osoba, która dziwi fakt, ze tede ma 1 miejsce na olisie? Przecież to jest porażka xdd

Elo

1357577137-U262310.png

Opublikowano

nikogo to nie powinno dziwić, spłycenie warstwy tekstowej do zera, bity na cykaczach i skrzeczenie w każdym możliwym kawałku to jest Tede w 2016, a jeszcze parę lat temu nagrał świetne Elliminati do którego czasem wracam, a jeszcze wcześniej nagrał sporo płyt których nawet dzisiaj słucha się dobrze, szkoda strzępić ryja.  

Opublikowano

nikogo to nie powinno dziwić, spłycenie warstwy tekstowej do zera, bity na cykaczach i skrzeczenie w każdym możliwym kawałku to jest Tede w 2016, a jeszcze parę lat temu nagrał świetne Elliminati do którego czasem wracam, a jeszcze wcześniej nagrał sporo płyt których nawet dzisiaj słucha się dobrze, szkoda strzępić ryja.

Elliminati jak i kurt spoko, z tej płyty udało mi się przesłuchać może 3 kawałki w całości.

Mimo to znowu pojadę 200km na jego urodziny, paradoks.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Siemano.

Katuje pikersa

Dobrze pikers wchodzi przy blancie i piwie ;) 

Poleci ktoś jakieś dobre cloud rapy? Niekoniecznie USA ;)

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...