Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skepta propsy straszne ostatnio przyfejmił

Tutaj numer z klipem

Ten sam numer tylko na koncercie (od 1:35)

hot or not?

Opublikowano

­

nie rozumiem tego hajpu na niego, jeden track przesłuchałem i średnio siada szczerze mówiąc :s

@+1 up popieram

Słoń dożywotni props, mam nadzieje, że nowa płytka zje scenę jak Demonologia :D 

Co do Tomba to wydaje mi się, że jednak edzio na wolno by go zjadł, solara wszamał 2x z białasem chyba nie walczył, quebo zjadł kilka razy, więc z Tomba raczej nic nie zostanie. Zresztą edzio dobry zawodnik od bodajże 5 lat, powinien mieć 2x pas wbw, ale no wiadomo w 2012 układy zrobiły swoje :P 

Opublikowano

@+1 up popieram

Słoń dożywotni props, mam nadzieje, że nowa płytka zje scenę jak Demonologia :D

Co do Tomba to wydaje mi się, że jednak edzio na wolno by go zjadł, solara wszamał 2x z białasem chyba nie walczył, quebo zjadł kilka razy, więc z Tomba raczej nic nie zostanie. Zresztą edzio dobry zawodnik od bodajże 5 lat, powinien mieć 2x pas wbw, ale no wiadomo w 2012 układy zrobiły swoje :P

Większej głupoty nie czytałem

Przypominam Solar/Białas/Quebo > Edzie filipki i inne bez stylowe łaki próbujące zrobić fejm na bitwach

Słoń = antytalent d2 zjedzone zostało zwrotką Ripa

Nie bylo układów w 2012 tylko byli lepsi od niego a jego sajkogimbobanda nie może tego znieść

Opublikowano

Słucham rapu ale jakoś mnie nie interesują nowi wykonawcy.

Abradab, 3 Wymiar, czasem Słoń i L.U.C(o ile on to jeszcze to rap) 

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Większej głupoty nie czytałem

Przypominam Solar/Białas/Quebo > Edzie filipki i inne bez stylowe łaki próbujące zrobić fejm na bitwach

Słoń = antytalent d2 zjedzone zostało zwrotką Ripa

Nie bylo układów w 2012 tylko byli lepsi od niego a jego sajkogimbobanda nie może tego znieść

Ciekawe ciekawe :) 

To przypominam Ci jedną bitwę, na mm też edzio lepiej poleciał.

Polecam obejrzeć wszystkie bitwy wbw 2012, a szczególnie finał. :) 

Co do słonia, jak widzisz napisałem "Demonologia", a nie "Demonologia 2" duża różnica jest jeśli chodzi o płyty polecam też przesłuchać, jak już się wypowiadasz. :) 

Opublikowano

Ciekawe ciekawe :)

To przypominam Ci jedną bitwę, na mm też edzio lepiej poleciał.

Polecam obejrzeć wszystkie bitwy wbw 2012, a szczególnie finał. :)

Co do słonia, jak widzisz napisałem "Demonologia", a nie "Demonologia 2" duża różnica jest jeśli chodzi o płyty polecam też przesłuchać, jak już się wypowiadasz. :)

Przesłuchałem dawno temu i dalej uważam słonia za najgorszy horrorcore w kraju

Śledzę wbw dla beki bo szkoda słów na poziom w kółko tych samych panczy

nie cwaniakuj tak bardzo bo widać ból dupsztyla po pociśnięciu idola :v

Opublikowano

Polski rap jest jednym z lepszych gatunków muzyki, wiadomo, że każdy słucha tego, czego lubi. Ja lubię słuchać polski rap, bo rozumiem przekaz, a w takim amerykańskim rapsie ciężko jest zrozumieć przekaz, jak zna się angielski na poziomie gimnazjum. Co do sceny polskiej, to jest wielu dobrych raperów tych wypromowanych i tych mniej znanych. 

Według mnie jednymi z lepszych składów są:

- JWP

- Hemp Gru

- Dixon37

- PW (Polska Wersja)

- SB Maffija (bardziej nazwę to składem Hip-Hopowym, niż raperskim..)

oraz duet Małach&Rufuz

Kilka słów o Gangu Albanii:

Według mnie im chodziło o to, żeby stworzyć muzykę do zabawy, brakowało im wytwórni, to doszli do Step Records, bo byli z nimi zaprzyjaźnieni. Niektórzy muszą zrozumieć, że w wytwórni nie zawsze robi się taką muzykę, jaką robiło się przez kilka lat, czasem przychodzi inny styl, czasem jest on lepszy, czasem gorszy, to wszystko zależy od słuchaczy. 

Opublikowano

Przesłuchałem dawno temu i dalej uważam słonia za najgorszy horrorcore w kraju

Śledzę wbw dla beki bo szkoda słów na poziom w kółko tych samych panczy

nie cwaniakuj tak bardzo bo widać ból dupsztyla po pociśnięciu idola :v

Widocznie kolego cierpisz na głupotę i ślepotę. Polecam sobie przeczytać "love forever" i powiedz mi, że dalej najgorszy horrorcore, literacko zjadł. Dziękuje idź płakać dalej.

Co do edzia, nie jest moim idolem, ma po prostu mój szacunek i tyle.

Co do beki, no cóż, Twój poziom intelektualny to troszkę beka, ale no "kozak w necie, pi*da w świecie". Pozdrawiam :)

Opublikowano

Widocznie kolego cierpisz na głupotę i ślepotę. Polecam sobie przeczytać "love forever" i powiedz mi, że dalej najgorszy horrorcore, literacko zjadł. Dziękuje idź płakać dalej.

Co do edzia, nie jest moim idolem, ma po prostu mój szacunek i tyle.

Co do beki, no cóż, Twój poziom intelektualny to troszkę beka, ale no "kozak w necie, pi*da w świecie". Pozdrawiam :)

mów o poziomie intelektualnym = słuchaj słonia XDDDDDDDDDDD

Opublikowano

mów o poziomie intelektualnym = słuchaj słonia XDDDDDDDDDDD

no i właśnie pokazuje to Twój poziom w tym momencie :) jak chcesz się pospinać zapraszam na pw. :)

@topic

Vinnie też dobry rap robi :)

Opublikowano

Słucham Chady, Gang Albanii to j****a komera... technicznie slabe, przekaz zerowy, a kiedys przekaz to bylo cos co rap musial miec, a teraz to ja nwm co sie dzieje, rapowanie o gownie, o niczym. Ja nie wiem do czego ten swiat zmierza, mezczyni to pizdy w rurkach, blizej im do kobiety niz mezczyzny, masakra... 

Opublikowano

JAK TAM MŁODE WILKI SIĘ PODOBAJĄ?

szkoda że nie ma zbóka i śliwki bo to dobre małolaty co robią rap z przekazem

a nie jakieś guziory wac toje czy młode jany jana to można palić nie słuchać...

Opublikowano

akurat ten wac toja to no skill oporowy

mish mash vol. 2 super jest ogólnie ale te nowsze rzeczy nie siedzą :v

Opublikowano

Powiem szczerze, że bardzo lubię rap, gorzej z polskimi raperami...większość nich, moim zdaniem, zwyczajnie szpanuje poprzez wulgarne slownictwo, narkotyki, alkohol.

Ulubionego rapera nie mam...

Opublikowano

1. Paluch

2. ZBUKU

3. Śliwa

4. O.S.T.R

5. HG

innych raperów w Polsce nie ma

1. Kciuk - nie słucham, wyjebane.

2. ZBUKU - najlepszy przykład, że nie wiadomo co się liczy w tym jebanym meinstreamie. Łak oporowo.

3. Wiśnia - odjebany przez Białasa. Jeszcze nie dawno się śmiałem jak dissował PeeRZeta w jakimś aucie, ale teraz progress.

4. OSTR - nie słucham, łakiem nie nazwę.

5 HG - skończyli się już dawno, beka z newschoolowego Wilka WDZ xD

Inni raperzy w Polsce są lepsi

Opublikowano

1. Paluch

2. ZBUKU

3. Śliwa

4. O.S.T.R

5. HG

innych raperów w Polsce nie ma

Ty tak na poważnie? 5.HG? HG to już przeszłość, OSTR nawija ciągle o tym jak sie nie sprzedać, ZBUKU... szkoda gadać, reszty nie słucham.

Quebo zjadł poprzedni rok, zje i ten. Poza tym Taco Hemingway też reprezentuje pokaźne skillsy ;)

Opublikowano

Ty tak na poważnie? 5.HG? HG to już przeszłość, OSTR nawija ciągle o tym jak sie nie sprzedać, ZBUKU... szkoda gadać, reszty nie słucham.

Quebo zjadł poprzedni rok, zje i ten. Poza tym Taco Hemingway też reprezentuje pokaźne skillsy ;)

Przecież typ prowo walnął a ty mu jeszcze odpowiadasz XDDDD

Kuba to jedyny raper co go bez przypału idzie słuchać

Taco lepiej leci po angielsku niż po polsku ale fejmik mu wpadł niezły

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...