Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

DoraN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat już był, ale jak wiadomo była cofka na forum, także zakładam jeszcze raz.

Co sądzicie na temat marihuany? Dlaczego jest ona nielegalna, a alkohol legalny? Jak myślicie, jest jakiś sens karania młodych osób za posiadanie niewielkich ilośći?

No i najważniejsze - czy jesteście za depenalizacją? - niekaranie za posiadanie niewielkich ilości + możliwość posiadania własnej roślinki w domu.

1317454587-U195480.png

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli ktoś ćpa na masę, powinien być karany. Ale małe drzewko do celów leczniczych i za zezwoleniem władz- czemu nie? Słyszałem o wielu niepełnosprawnych ludziach, którym marycha przywróciła życie i częściowo wyleczyła. Ale nie jestem za legalizacją tego dla mas.

Marycha niszczy życie gorzej od alkoholu, to jest już ciężki psychotrop, dlatego jest sens karania młodych ludzi, a dilerstwo trzeba tępić!

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dla ludzi ,którzy mają umiarkowanie ,ale żeby był dostępne dostępne od 20+ roku życia ,ale znając życie i tak w to życie nie wejdzie ,ponieważ mamy zjebany rząd bo ich myślenie to marycha jest zła

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Moim zdaniem powinna być legalna, ale niestety mamy taki rząd, że prędko tego nie będzie. Nasza władza jest jak mohery, którym nie można wmówić tego, że jest to mniej szkodliwe niż alkohol czy inne używki.

Czytałem o przypadkach gdzie koleś został postrzelony i lekarz zalecił mu palenie haszu aby ból ulżył.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Ja jestem na NIE bo nie uznaję narkotyków. Jeśli macie zbyt mało "kolorowe" życie to jest nieskończona ilość lepszych sposobów na uczynienie życia ciekawszym niż ćpanie jakiegoś gówna :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jeśli ktoś ćpa na masę, powinien być karany. Ale małe drzewko do celów leczniczych i za zezwoleniem władz- czemu nie? Słyszałem o wielu niepełnosprawnych ludziach, którym marycha przywróciła życie i częściowo wyleczyła. Ale nie jestem za legalizacją tego dla mas.

Marycha niszczy życie gorzej od alkoholu, to jest już ciężki psychotrop, dlatego jest sens karania młodych ludzi, a dilerstwo trzeba tępić!

Jeżeli już uważasz, że marihuana niszczy życie gorzej niż alkohol to prosze o uzasadnienie. Marihuana nie jest psychotropem. Jeżeli dilerstwo trzeba tępić to dlaczego nie jesteś za legalizacją/depenalizacją?

1317454587-U195480.png

Opublikowano

ta, ćpa, wciąga od razu może xD

Opublikowano

ćpie jak chuj ...

A tak naprawdę : Marihuana powinna być od 18-tki a RODZICÓW OBOWIĄZKIEM JESY PILNOWANIE DZIECI PRZED TEGO TYPU RZECZAMI ! B)

Opublikowano

Dla ludzi ,którzy mają umiarkowanie ,ale żeby był dostępne dostępne od 20+ roku życia ,ale znając życie i tak w to życie nie wejdzie ,ponieważ mamy zjebany rząd bo ich myślenie to marycha jest zła

Nie rząd ,a ludzie w kraju są pojebani, podasz dłoń to ujebią ci rękę..

Nie jestem za depenalizacją, albo sobie jaja robicie albo nie macie wyobraźni.

Jakby była jeszcze bardziej dostępna niż w tym momencie (i nawet jeśli kurwa by była od 25+) to i tak więcej dzieciaków i ogółem ludzi zjaranych by było na dworze

Chcielibyście tego? Patrzeć jak się staczają przyćpani ludzie? Mi wystarczy to co widziałem osobiście.

Serio, marihuana powinna być dostępna tylko i wyłącznie na recepte, ludziom którym ona pomoże choć trochę (i też w niewielkich ilościach)

Polacy gdyby mieli możliwość to by jarali codziennie, uzależnili by się - Sorry ,to nie moja wina że mamy tylu idiotów w kraju.

Przez takich ludzi NIGDY marihuana nie zostanie zalegalizowana.

Bez hejtu proszę, wyrażam tylko swoją opinię.

@Btw. Do tych, co mówią że kawa i papierosy powinny być niedostępne,powiedzcie czemu.

Alkohol - Wiele rodzin się rozpadło,w wielu rodzinach upity ojciec bił,ludzie zachowują się w tedy jak najgorsze skurwysyny.

Według mnie alkohol powinien już być dawno nie dostępny no ale niestety nie ma na co liczyć.

Kawa- Chuj wam do niej o.O?

Papierosy - Wiele ludzi przez nie ginie, bardzo mocno uzależniają i są szkodliwe dla otoczenia - też można pomarzyć o tym że przestaną być legalne.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano
Dlaczego jest ona nielegalna, a alkohol legalny?

Politycy na tym zarabiają.

jest jakiś sens karania młodych osób za posiadanie niewielkich ilośći?

Nie ma sensu, ale policja wykonuje co musi za rozkazem władzy Polski.

Oczywiście, że jestem za depenalizacją, marihuana, to także lek, jest ona wcale nie szkodliwa dla ludzi. Gdyby Polska była bogata, politycy by zalegalizowali marihuanę, bo poco mają słuchać protestów itd.

ćpie jak chuj ...

A tak naprawdę : Marihuana powinna być od 18-tki a RODZICÓW OBOWIĄZKIEM JESY PILNOWANIE DZIECI PRZED TEGO TYPU RZECZAMI ! B)

Całkiem dobry pomysł.
Opublikowano

Nie rząd ,a ludzie w kraju są pojebani, podasz dłoń to ujebią ci rękę..

Nie jestem za depenalizacją, albo sobie jaja robicie albo nie macie wyobraźni.

Jakby była jeszcze bardziej dostępna niż w tym momencie (i nawet jeśli kurwa by była od 25+) to i tak więcej dzieciaków i ogółem ludzi zjaranych by było na dworze

Chcielibyście tego? Patrzeć jak się staczają przyćpani ludzie? Mi wystarczy to co widziałem osobiście.

Serio, marihuana powinna być dostępna tylko i wyłącznie na recepte, ludziom którym ona pomoże choć trochę (i też w niewielkich ilościach)

Polacy gdyby mieli możliwość to by jarali codziennie, uzależnili by się - Sorry ,to nie moja wina że mamy tylu idiotów w kraju.

Przez takich ludzi NIGDY marihuana nie zostanie zalegalizowana.

Bez hejtu proszę, wyrażam tylko swoją opinię.

@Btw. Do tych, co mówią że kawa i papierosy powinny być niedostępne,powiedzcie czemu.

Alkohol - Wiele rodzin się rozpadło,w wielu rodzinach upity ojciec bił,ludzie zachowują się w tedy jak najgorsze skurwysyny.

Według mnie alkohol powinien już być dawno nie dostępny no ale niestety nie ma na co liczyć.

Kawa- Chuj wam do niej o.O?

Papierosy - Wiele ludzi przez nie ginie, bardzo mocno uzależniają i są szkodliwe dla otoczenia - też można pomarzyć o tym że przestaną być legalne.

Totalna bzdura

Ćpun to osoba uzależniona od twardych narkotyków a co za tym idzie ćpanie to nie palenie marihuany.... ćpać to sobie możesz amfetaminę, kokainę czy heroinę ale nie marihuanę!

Od marihuany nie można się uzależnić, nie stwierdzono nigdy takiego przypadku, nawet nie istnieje pojęcie uzależnienia psychicznego to są zwykłe mity rozpowszechniane przez takich ludzi jak Ty.

Wydaje Ci się, że gdyby w naszym kraju wprowadzono legalizację bądź depenalizację to po marihuanę sięgało by więcej osób niż teraz? bzdura! ci to palą kupili by sobie to legalnie(oczywiście osoby dorosłe a nie dzieciaki) ci co nie palą nie palili by nadal...

Legalizacja w naszym kraju nie przejdzie z prostej przyczyny, cały handel kontroluje mafia i policja, nie pozwolą sobie na stratę finansową...

Jestem za pełną depenalizacją w naszym kraju, niech każdy sobie posadzi własne drzewko, wtedy wiadomo co palisz, teraz w maryśkę ładują za dużo chemii

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Marihuana nie uzależnia.Widze sam po sobie że moge palić 2 tygodnie co dzień i nagle przestać na 3 miesiące i nie ma z tym zadnego problemu..

Legalizacja w naszym kraju nie przejdzie z prostej przyczyny, cały handel kontroluje mafia i policja, nie pozwolą sobie na stratę finansową...

+1

Psy to skurwysny, nie oddasz fetki zeby mieli to wpierdol, komenda przeszukanie i przypał.Skurwysyński kraj...

Legalizacji bym nie chciał.Chciałbym żeby MJ była traktowana jak np. kaktus czy paprotka po prostu jak roślina zebym sobie mógł mieć drzewko w pokoju i robić z tym co mi się chce.

Proszki i płyny powinny być gnębione a nie roślina...

Ciekawe czy jakbyś się wychował w kraju gdzie nielegalny jest alkohol i za flaszke wódy lecisz do pierdla, rodziny nie sa niszczone przez alkoholików to nadalbyś pierdolił o nielegalizacji trawy.

Lepiej zeby gnojek 16letni(w tym ja przyznaje sie xD) najebał się jak świnia, narozpierdalł coś na mieście, pobił jakąś dziewczyne czy coś równie durnego, czy lepiej żeby spalił sobie lufke mj z kolegami posiedział i się pośmiał?

Opublikowano

Niech nie legalizują, od tego można umrzeć szybciej niż od głupiego browara/cytrynówki. Do tego robi spustoszenie w mózgu, co jest złe ;)

Opublikowano

nie zupełnie marihuana nie jest niebezpieczna w małych ilościach ma działania przeciw rakowe w przeciwieństwie do papierosów -.-

a po ciężkim dniu w pracy odpręża ;)

11793260_452992293.jpg

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że w Polsce nigdy nie będzie legalizacji, ponieważ obecni politycy nie uświadamiają społeczeństwa. Ba, sami politycy nie wiedzą nic o tej roślinie i nawet jak ona działa. Najlepszy przykład: rozmowa Pitery z ludźmi z Wolnych Konopi.

Kolejne, kewinpolak, pierdzielisz jak potłuczony. Najczęściej używanym argumentem przeciw jest "psychoaktywonść". Alkohol, kawa, tytoń to takie substancje, ale przynoszące zysk państwu. Nie możliwe jest uzależnienie i przedawkowanie. Prędzej zaśniesz niż spożyjesz odpowiednią ilość THC potrzebną do spowodowania śmierci.

Marihuana ogólnie to lekarstwo, ale nigdy nie będzie też ogólnodostępne, ponieważ nie można tej rośliny zmonopolizować, tak jak leków, których działanie czasami jest wątpliwe. Temat rzeka, ale warto przejrzeć stronę Wolnych Konopi, otwartej pestki itd.. Szukajcie obiektywnych informacji, a nie taniej propagandy.

Opublikowano
Niech nie legalizują, od tego można umrzeć szybciej niż od głupiego browara/cytrynówki. Do tego robi spustoszenie w mózgu, co jest złe ;)

Przykład przyszłego wyborcy.Dlatego nie będzie legalizacji.

Opublikowano

DAFUQ, bo zaraz zejde na zawał ;/

Zacznijmy od THC [ Tetrahydrokannabinolu ] - jak wiadomo inhibicja cAMPU aktywuje swoiste kinazy białkowe - wszystko przez palenie.

Jeśli ktoś pisze, że "CPAJOM TOM MARYCHE I BIOROM" to życze szczęścia. Kto wyzionął ducha paląc? nie odnotowano takiego przypadku, dłużenie czasu - wybujałe myśli - wszystko łączy się w całość, raz na jakiś czas nic nie zaszkodzi.

Nie wiem co więcej napisać, bo i tak niektórych nawet dobre argumenty nie przekonają ; / idźćta [qq] palić majeranek ;3

Pozdrawiam, Ikinoma.

SUPPORT MY MENTAL HEART OR I WILL KILL YOU!

Opublikowano

marihuana to poprostu syf , nie wiem dlaczego ludzie teraz objęli ją jako niewiadomo co że jak zajarają to są fajni -.-

Dłuższej grafiki się nie dało?

Weteran
Opublikowano

Mi tam obojętne i chyba już pisałem z innymi w statusie o tym temacie ;d

@offtopic

Kogo ja tu widzę doran wrócił ;d

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano
marihuana to poprostu syf , nie wiem dlaczego ludzie teraz objęli ją jako niewiadomo co że jak zajarają to są fajni -.-

Może u ciebie w gimbazie w 1 klasie, my tu prowadzimy dyskusje na poziomie a nie "MOI KOLEDZY PALO A JA NIE, ONI MYŚLO ZE SO FAJNI OMG ALE NOBY".Wykurwiaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...