Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypty na życzenie (Elfbot,Tibia-Mod)

Menierva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Ma ktoś jakieś skrypty pod wono? 

Auto haste tzn. chakra feet, używania chakra/health potów, alarm gdy GM koshiteru się pojawi, używanie kilku czarów, pauzowanie cavebota,targeting przez 1 przycisk itd...

wszystko bylo wystarczy poszukac.

auto 200 if [$hasted == 0] say 'chakra feet'

auto 200 if [$mppc <= xx] useoncreature id self

auto 200 if [$hppc <= xx] useoncreature id self

auto 200 isattacking say 'spell target'

if [$targetingon || $waypointson] {statusmessage 'ElfBot NG - CaveBot Paused' | settargeting off | setfollowwaypoints off | stopattack} else {statusmessage 'ElfBot NG - CaveBot Resumed' | settargeting on | setfollowwaypoints on}

xx - ilosc hp/many w %

id - id itemu leczacego

• Odpowiedzi 292
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Opis skryptu: Ma ulepszać przedmiot upgradem oraz zatrzymać się gdy przedmiot będzie już na poziomie +8 .
Dane: id upgrade 948 przykładowego przedmiotu 3319.
Inne: Wiadomość o ulepszeniu przedmiotu wyświetla się na kanale Server Log
.
Server: http://memsoria.pl/

Opublikowano

auto 200 if [$lastmsg.content ? 'teks z ulepszenia na +8'] {set $stop 1}

auto 200 if [$stop != 1] {useoninventoryitem 948 3319}

dla sprawdzenia napisz na chacie ten tekst z ulepszania na +8 i sprawdz czy sie zatrzyma

zeby to potem zresetowac musisz użyć skryptu

set $stop 0

Opublikowano

Wszystko ładnie, pięknie ale robi to trochę za szybko ponieważ gdy spełni warunek to nie zatrzymuje się od razu tylko ulepsza jeszcze raz i dopiero wtedy przestaje.

Opublikowano

Opis skryptu: Gdy pojawi sie na chatcie <systemowa wiadomosc, ta taka fioletowa> o tresci ' Position of seal two for 10 minutes has been saved.'  , ew jak sie pojawi na chacie spell o tresci 'hiraishin no jutsu seal 2' <na pomaranczowo> to odlicza czas , to juz mam tylko nie lapie mi po prostu tego zeby zaczal odliczac
Dane: No, chyba nic
Inne: 

Server: wono

Opublikowano

Wszystko ładnie, pięknie ale robi to trochę za szybko ponieważ gdy spełni warunek to nie zatrzymuje się od razu tylko ulepsza jeszcze raz i dopiero wtedy przestaje.

auto 5000 if [$stop != 1] {useoninventoryitem 948 3319}

Opis skryptu: Gdy pojawi sie na chatcie <systemowa wiadomosc, ta taka fioletowa> o tresci ' Position of seal two for 10 minutes has been saved.'  , ew jak sie pojawi na chacie spell o tresci 'hiraishin no jutsu seal 2' <na pomaranczowo> to odlicza czas , to juz mam tylko nie lapie mi po prostu tego zeby zaczal odliczac

Dane: No, chyba nic

Inne: 

Server: wono

if [$lastmsg.content ? 'Position of seal two for 10 minutes has been saved.']

jesli to nie bedzie dzialac to nie da rady bo elfbot nie czyta kolorowych tekstow

Opublikowano

Ok, dzięki
CO prawda nie działa, ale to obeszłem trochę
A takie pytanie bo nigdzie nie moge znaleźć odp, jak dać, żeby wyświetlało mi czas w minutach? Mam takie coś:
{set licznik 600}

auto 200 listas 'Czas: $licznik' | if [$licznik > 0] {dec $licznik | wait 1000}

Opublikowano (edytowane)

Ok, mam
A jeszcze jedno, mam juz ten timer, ale wyswietla mi sie pod wszsystkimi skryptami, na srodku ekranu, jak mam go przerzucic, zeby byl pod moja ikonka? :x
auto 200 listas 'Czas: $formattime.$licznik' | setpos 250 $screenleft 20 | if [$licznik > 0] {dec $licznik | wait 1000}, tak on wygląda, cos probowalem z setpos, ale mi nie wychodzi :x

Albo jak zrobic, zeby ten timer wyswietlal sie POD ikonka, na hudzie, nie na ekranie, dasz rade mi na to odpowiedzieć?
Sorka za ten spam btw

Edytowane przez Grotola2
Opublikowano (edytowane)

potrzebuje skrypta, który ma wrzucać buffa z techniques, gdy się skonczy i gdy postac posiada wiecej niz 70% hp, dodam jeszcze ze buff schodzi po 60 sec.

Ustawienie buffa co 60 sec, nie daje tego efektu ktory ja chce, poniewaz uzywam tez leczenia, ktory jest w tych Techniques i jak probuje to i to na raz wrzucic to wychodzi tak ze nic nie wrzuca i postac pada :/. Z gory dziekuje ;D

ID BUFFA :  3203

server : dbko.no-ip.org

Edytowane przez sidor441
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potrzebuje skrypta jesli wyjebie serva to automatycznie sie loguje i trasny zalaczam czyli 3x say transform 2x say ultra strong 2x fury strong, automatycznie loguje sie i mam wpt i zeby jakos to ogarnac zeby zalaczyl all transy bo exx jest xD Z gory dzieki

Opublikowano (edytowane)

potrzebuje skryptu ktory popchnie mi przeciwnika centralnie na wave czyli jak np stoii po skosie to popycha go na wave  albo ogolnie jakis skrypt ktory popycha przeciwnika w pvp

skrypt na combo pod ikone

jesli mam zaznaczony target i MAM wiecej niz 70 % hp i 30 % many bije z czaru pozniej czeka x czasu i bije nastepny czar (target musi byc nie dalej niz 4 kratki moze byc 1,2,3,4 kratki)

skrypt ktory daje logout po x czasu a pozniej sie loguje na dane konto moga byc dwa oddzielne skrypty

Edytowane przez Krzysiu222
Opublikowano

zyje ktos w tym temacie :D:D ?

potrzebuje jeszcze

skryptu do cave bot  gdy gdy dam Stand > Action to ten skrypt ktory uzyje PPM na kratke wody o danym id (kratka na ktora chce dac zanzo ma unikalne id )
skrypt z dzwignia nie dziala ;/

Opublikowano

useitemonground id1 id2

a tamte 2 poprzednie napisze pozniej ew. wpisz w google push max i powinienes znalezc skrypt na pushowanie

skrypt ktory daje logout po x czasu a pozniej sie loguje na dane konto moga byc dwa oddzielne skrypty

do tego musisz miec przerobiony client i w wyborze postaci nie moze byc napisanego lvl tylko nazwa swiata jak na rl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok thx :)

ale najważniejsza sprawa Potrzebuje skryptu ktory leczy mnie senzu jezeli mniej niz np 70 % hp a jezeli jest juz mniej niz 40% to nie uzywa senzu tylko hell fruit id i czas sobie sam wstawie jak cos :)

moge dac dwa skrypty ale wtedy jak zycie mi spadnie ponizej 40 to leczy sie senzu i hell fruit i jest exhausted i lipa :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemaneczko już pewnie o mnie zapomnieliście :D 

Potrzebuje skrypta który działa w taki sposób że jak otwieram bp to jest automatycznie zminimalizowane :)  NIE pomniejszone tylko zminimalizowane (do tego małego paseczka)

Opublikowano

ok thx :)

ale najważniejsza sprawa Potrzebuje skryptu ktory leczy mnie senzu jezeli mniej niz np 70 % hp a jezeli jest juz mniej niz 40% to nie uzywa senzu tylko hell fruit id i czas sobie sam wstawie jak cos :)

moge dac dwa skrypty ale wtedy jak zycie mi spadnie ponizej 40 to leczy sie senzu i hell fruit i jest exhausted i lipa :(

auto 200 if [$hppc <= 70 && $hppc > 40] useoncreature 1234 self    <-senzu

auto 200 if [$hppc < 40] useoncreature 4321 self   <- hell fruit

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

szukam skrypta jezeli xxx player z vip list zaloguje to alarm

Z neta, nie mam w tym momencie Elfa, więc nie gwarantuje, że działa ale powienien.

auto 100 if [$curmsg.content ? 'has' && $curmsg.isstatus] {playsound 'elfng.wav'}

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Opis skryptu: Jeśli pojawi się na czacie Default obojętnie jaka wiadomość koloru pomarańczowego bot wyłącza cavebota.
Dane: brak
Inne:

Server: karmia-ots.pl

Opublikowano

Opis skryptu: Jeśli pojawi się na czacie Default obojętnie jaka wiadomość koloru pomarańczowego bot wyłącza cavebota.

Dane: brak

Inne:

Server: karmia-ots.pl

auto 200 if [$curmsg.isorangetext] setcavebot off