Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moon Online - Cap100 - PL Server - Low Rate

Aqua2to

Jezyk gry.  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jakim jezyku chcialbys aby Moon Online bylo

• Polski (z questami, polonizacja skilli do przemyslenia)
    • Angielski bez zmian.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dobrze. Cap100 jest chyba najbardziej ogarniętym pod względem balansu, ewentualnie jeszcze 110 ale to już nie te klimaty.

Trzeba oczywiście zwiększyć znaczenie Jobów oraz usunąć wszystkie Magic POP, Akademie itp. bo to tylko psuje całą frajdę z gry dla większości "średniaków" pod względem itemków.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

• Odpowiedzi 393
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja prace nad serwerem zaczynam po zaliczeniu 2 sesji, z polskiego i biologi, tzn. 12-13 stycznia to tak koło 14 stycznia prace nad serwerem się rozpoczną, każdy kto chce pomóc może napisać na gg: 36001681, ale z góry mowie że gamehelpera narazie nie potrzebuje chyba że ktoś by chciał stworzyć forum i je prowadzić, bo jak wcześniej mówiłem sam wszystkiego nie zrobię.

Wznoszę ręce do góry krzycząc do Ciebie Boże, zabierz do siebie wszystkich co giną na motorze

Opublikowano

Moze byc to jeden z najpopularniejszych serverow lub tez kolejny niewypal jak do tej pory (servery gdzie gra po 50-100 osob) Powiem tyle ze podoba mi sie pomysł z qestami itp lubie takie cos ale gdy jestem zmeczony po całym dniu to mam w dupie ta zabawe i chce postawic bota/stala i isc afk i tak ma pewno 90% graczy silkroad na dzien dzisiejszy . Dochodzac do tego co chce powiedziec - jesli dasz za mały exp solo to ludzie nie przyjda bo niekazdy ma czas siedziec dniami i nocami przy kompie zeby wbijac jakos lv robiac qesty wiadomo exp za nie musi byc wiekszy ale nie jakos masakrycznie ze za 1h bota wbijam 20% a robienie qesta 1h bede miec 2lv lub nawet ten 1. Itemy na start tez musza byc zachecajace jak i te z lv 5/10/20 itp fajnie bylo to na jednym z PL serverow gdzie dostawalo sie wilka/globale/reversy/clocka na 3 dni , nie jest to wiele ale cieszy . (jak sb cos przypomne to jeszcze dopisze bo jak narazie nie moge cos mysli zebrac)

Edge-1.png
Opublikowano

Znaczy właśnie o tym myślę ale szczerze mówiąc o tym wszystkim co będzie na start zacznę się martwić dopiero jak serwer będzie gotowy, teraz to niema sensu nawet, ale jak dla mnie to na 80% na start każdy dostanie wilka białego, kilka reversów (no tradable) i coś jeszcze pewnie, no i jeszcze chce zobaczyć jak działają do końca te scrola co dają 100% expa więcej, raczej każdy je kojarzy, i przy małych ratach i one by były przydatne np. masz raty 5x i scrol zwiększa do 7x, i już trochę szybciej, tylko przy okazji nie spamując tymi scrolami jak to jest gdzie indziej, 1 quest =10 scroli i po 10min mamy ich 30, Tylko jakoś tak żeby może dało się je kupić od npc, lub z questa np. 3 sztuki na 30min, o czymś takim myślę.. Ale to wszystko będzie przemyślane przy kończeniu prac z serwerem a nie przed jego początkiem :) teraz tym się nie martwię, bardziej o bezpieczeństwo serwera na dedyku, bo co z tego że go się zrobi, włożę w to od groma czasu i pracy, a ktoś po 2 dniach walnie haka i po serwerze... Ta kwestia mnie najbardziej martwi...

Wznoszę ręce do góry krzycząc do Ciebie Boże, zabierz do siebie wszystkich co giną na motorze

Opublikowano

Człowieka od zabezpieczeń już Mam, od poniedziałku zaczynamy prace nad serwerem

Opublikowano

nie mam zamiaru wydawać na "Dobry anty ddos" bo żaden nie daje 100% pewności i bezpieczeństwa, i jak już napisałem mam już człowieka od zabezpieczeń, z doświadczeniem. Więc powinno to wystarczyć.

Opublikowano

Ogólnie pomysł bardzo mi się spodobał. Fajnie byłoby pobawić się takowymi questami przypominającymi te z World of Warcraft ale w scenerii starego poczciwego silka. Skoro w dużej mierze miałoby to się na tym opierać uważam, że questów powinno być przynajmniej te 150, aby była różnorodność w wyborze i nie zasypywały nas monotonnością. Cóż ja sam chciałbym pomóc w projekcie ale umiejętności brak niestety. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam powodzenia w stworzeniu czegoś takiego. Prosiłbym również o jakieś informacje na temat tego co tam się w sprawie serwera dzieje :]

Venspng_xwxpqhq.png

Opublikowano

Prace nad serwerem rozpoczną się w poniedziałek, więc w postęp w tworzeniu jego będzie tutaj podawany, a co do questów nie wiem do końca ile ich będzie, ale co najmniej zależy mi na tym żeby bardziej było opłacalne niż pozostawienie bota, ale nie wykluczając go. Nad urozmaiceniem ich tez pomyślimy gdy już zaczniemy projekt tworzyć, narazie to są suche informacje do czego dążymy, a co będzie w finalnym projekcie może się trochę różnić.

Opublikowano

hm plan ciekawy ale wątpie zeby to ruszyło teraz więkoszść osób woli niże cap z tego co oczywiscie ja zauważyłem cap 80 z dobrze rozbudowaną rozgrywką potrafi przyciągnąć graczy np taki Devias mial prawie 1.5k graczy TmN ma okolo 700 wiec to jest sukces przedewszystkim job i pvp bo jezeli tego nie ma gracze nie bedą grac bo kazdy lubi dobre pvp i na jobie sobie polatac a nie napier.... i expic 24/7 .

Lune ;)

beTfef :)

1361476211-U21484.jpg

Opublikowano

Narazie jest faza przygotowań forum i planu serwera, ale już mamy poprostu zajebisty pomysł co do jobów :) ale nie bd nic zdradzać do puki tego nie zrobimy, gwarantuje za to że będzie wesoło

Opublikowano

Poszukujemy grafików do projektu, tylko taki, który wie co to jest Photoshop :) Demo waszych prac wyślijcie na pw do mnie do aqua2to :)

Opublikowano

Nie, to nie jest to forum :). Sebastian kazał Tobie zrobić forum i pokazać co umiesz zrobić, jednak przez to 2 dni nic jakoś nie zrobiłeś. Forum będzie postawione na maszynie dedykowanej z całkiem innym silnikiem niż MyBB, a jego adres podany w 1szym poście. :)

Opublikowano

Aha, no ja myślałem że to ma być jak na razie po protu "takie tam forum" żeby użytkownicy mogli być na bieżąco. Później dopiero myślałem że będzie jakiś lepsze forum ale to już przed startem serwera.

Opublikowano

Znaczy użytkowników będziemy informować tutaj w 1 poście. Poprzez edytowanie go, a forum i serwer powoli powstaje, mamy już wykupiony dedyk i instalujemy tam wszystko.

Pomocnik
Opublikowano

Myśle że forum na dedyku to nie najlepszy pomysł, lepiej zainwestuj i kup normalny serwer na stronke (200zł na rok + domena). Jak postawisz na tym samym dedyku co serwer to byle kid cie zddosuje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...