Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moon Online - Cap100 - PL Server - Low Rate

Aqua2to

Jezyk gry.  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jakim jezyku chcialbys aby Moon Online bylo

• Polski (z questami, polonizacja skilli do przemyslenia)
    • Angielski bez zmian.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aqua ma prywatne sprawy teraz - będzie za chwilę z tego co mi pisał.

Nie ma go na kompie od ~10.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

• Odpowiedzi 393
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No to ja nie rozumiem czemu tego nie zrobił i nie rozumiem tego ze ktoś bierze się za coś czego nie potrafi jak np.stackowanie ok nie wylukaliśmy tego na becie ok nasza wina ale skoro już to wyszło to czemu naprawa tego zajęła tyle czasu że ludzie się wkurzyli i jest jak jest teraz.Masakra jak zawsze i to przez takie coś

Opublikowano

A co do Runtime to nie Aqua jest winny tylko Ty i dobrze o tym wiesz.

W końcu ktoś (Ty) bawił się bibliotekami - zamiast po prostu wgrać 1 plik pod system i wszystko by działało.

Ależ Ty wcale nie potrzebujesz pomocy. Sam wiesz lepiej. A najlepiej Wipe bo 1 pliku brakuje, którego możesz pobrać z 1 linku od wujka Google.

Nope, jakbyś aqua nawet spytał, po wgraniu nawet bibliotek był runtime error, bo on w db grzebał, bo restarcie gameserver wczytał nowe dane z bazy i wyskoczył error, więc jeżeli nie wiesz jak dokładnie było, nie odzywaj się ^^

@Co do stackowania: Ja i aqua robiliśmy stackowanie, ale wychodziły błędy, jeżeli zwalacie wszystko na mnie #pozdro.

Opublikowano
No to ja nie rozumiem czemu tego nie zrobił i nie rozumiem tego ze ktoś bierze się za coś czego nie potrafi jak np.stackowanie ok nie wylukaliśmy tego na becie ok nasza wina ale skoro już to wyszło to czemu naprawa tego zajęła tyle czasu że ludzie się wkurzyli i jest jak jest teraz.Masakra jak zawsze i to przez takie coś

Dlaczego zajęło tyle czasu ?

Bo Coffe wie co robi ... a raczej nie wie.

Prosiłem Nefa żeby to ogarnął, zgodził się, poinformowałem Coffe a on że nie potrzebuje pomocy - i tak zleciały mu 3dni na taką pierdołę :) Taka prawda.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

właśnie wróciłem do domu -.- nawet na spacer z rodziną nie można wyjść bo wszystko się pierdoli? no kurw.... Eh.. Takie te życie pojebane.. Mamy z Damianem nowy pomysł na serwer, i trwają rozmowy z Rofdzio_ w sprawie pomocy z serwerem, nie dlatego że Coffe nie ogarnia czy coś bo tak naprawde bardzo dużo zrobił żeby to wszystko działało, praktycznie prawie sam to wszystko robił bo ja praca, rodzina itd... Ale też staram się pomagać i na dedyku i na serwerze czy te bugi rozwiązywać. Ale to tez nie takie łatwe jest ogarnąć to wszystko w tak krótkim czasie, jedna osoba tutaj na forum sama napisała że serwer za wcześnie otworzyliśmy i możliwe że ma racje, ja chciałem tworzyć serwer oparty na planie.. Plan>Realizacja>Sprawdzenia>Beta>bugi>Official. Ale wyszło inaczej, nie zwalam na nikogo winy tylko już nic nie poradzimy że Projekt zapowiadający się dobrze, w ostatnim czasie tak naprawdę się spierdolił... I teraz mamy 2 wyjścia.

1. Nowy projekt oparty na zasadzie tej co wyżej... (wiąże się z zamknięciem na kilka dni serwera)

2. Ratowanie tego co jest.( Restarty itd... )

ad 1.

Byśmy kontynuowali projekt oldschool ale tak jak napisałem do waszej dyspozycji dali serwer dopiero w zakończonej fazie wprowadzania nowości i własnych pomysłów i oddali w wasze ręce już official, chociaż już nie wykluczone że nie miał by jakiś bugów ale napewno by to nie wyglądało jak to teraz jest.. Bug na bugu i takie pierdolenie...

Do administracji MPCforum: Przepraszam za przekleństwa.

Wznoszę ręce do góry krzycząc do Ciebie Boże, zabierz do siebie wszystkich co giną na motorze

Opublikowano

Czekamy na Wasze opinie na ten temat.

Została zgłoszona pewna idea do administracji MPC - czekamy też na to co oni powiedzą.

Opublikowano

Decyzja należy do was. Dałem 2 propozycje.

Wznoszę ręce do góry krzycząc do Ciebie Boże, zabierz do siebie wszystkich co giną na motorze

Opublikowano

No właśnie bo nie wiem czy grać czy nie.

Ja to bym wyłączył zmienił nazwę i ruszył na nowo z czymś co już działa dobrze bo nie wiem czy to jeszcze ludzi przyciągnie nas może jeszcze tak ale czy zagranicznych graczy.Zmarnowany caly weekend jak by nie patrzył.

Opublikowano

Jeśli zrobicie nowy i tym razem okaże sie on być w 100% dopracowany w momencie otwarcia to chętnie zagram, bo pomysł bardzo mi się spodobał.

Opublikowano

właśnie wróciłem do domu -.- nawet na spacer z rodziną nie można wyjść bo wszystko się pierdoli? no kurw.... Eh.. Takie te życie pojebane.. Mamy z Damianem nowy pomysł na serwer, i trwają rozmowy z Rofdzio_ w sprawie pomocy z serwerem, nie dlatego że Coffe nie ogarnia czy coś bo tak naprawde bardzo dużo zrobił żeby to wszystko działało, praktycznie prawie sam to wszystko robił bo ja praca, rodzina itd... Ale też staram się pomagać i na dedyku i na serwerze czy te bugi rozwiązywać. Ale to tez nie takie łatwe jest ogarnąć to wszystko w tak krótkim czasie, jedna osoba tutaj na forum sama napisała że serwer za wcześnie otworzyliśmy i możliwe że ma racje, ja chciałem tworzyć serwer oparty na planie.. Plan>Realizacja>Sprawdzenia>Beta>bugi>Official. Ale wyszło inaczej, nie zwalam na nikogo winy tylko już nic nie poradzimy że Projekt zapowiadający się dobrze, w ostatnim czasie tak naprawdę się spierdolił... I teraz mamy 2 wyjścia.

1. Nowy projekt oparty na zasadzie tej co wyżej... (wiąże się z zamknięciem na kilka dni serwera)

2. Ratowanie tego co jest.( Restarty itd... )

ad 1.

Byśmy kontynuowali projekt oldschool ale tak jak napisałem do waszej dyspozycji dali serwer dopiero w zakończonej fazie wprowadzania nowości i własnych pomysłów i oddali w wasze ręce już official, chociaż już nie wykluczone że nie miał by jakiś bugów ale napewno by to nie wyglądało jak to teraz jest.. Bug na bugu i takie pierdolenie...

Do administracji MPCforum: Przepraszam za przekleństwa.

Jezlei moge tylko cos od siebie powiedziec. To tak:

Aqua2to - wylozyles kase i swoj czas na serwer z tego co wszyscy pisza tak wywnioskowalem . Wydaje mi sie jak zamkniecie w tej obecnej chwili server i go otworzyc za tydzien o ile tyle czasu by wam starczylo na przyklad. Wiadomo kazdy ma swoje sprawy rodzinne. Sam tez nie mam malo latek i mam zonke i dziecko 6 letnie a gre w silka traktuje jako zabawe. Wydaje mi sie ze z projektu który masz mozna na prawde duzo zrobic bo pomysly masz fajne i sama wizje - tego nikt Ci nie odbierze. Po prostu wydaje mi sie ze jest kilka osob na forum które maja dużą wiedzę w sprawie stawiania serwera a i przy tym jak beda Gmami to nie beda robic dziadostwa na samym serwerze - czyt. zabawa notice czy globalami i jechanie po graczach. Masz oferty pomocy od ludzi to z nich skorzystaj. Ogarniecie servera nie jest latwe a na pewno jeszcze z ludzmi co im sie tylko wydaje ze cos potrafia zrobic a jak co do czego przychodzi to niestety ale sie wykladaja na najprostrzym problemie. Wydaje mi sie ze wiesz co masz zrobic i moze troche pomoglem ci dojsc do pewnych wnioskow. Pozdro dla Daxer92 - naprawde zrobiles fajna atmosfere na serwerze i za to od mnie masz ogromny plus. Coffe - do Twojego zachowania na serwie wczoraj jak i dzisiaj i podczas bety mam niestety tragiczne zdanie . To tyle ode mnie .

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...