Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moon Online - Cap100 - PL Server - Low Rate

Aqua2to

Jezyk gry.  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jakim jezyku chcialbys aby Moon Online bylo

• Polski (z questami, polonizacja skilli do przemyslenia)
    • Angielski bez zmian.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moon Online - Oldschool Silkroad serwer

Wstęp:

Kilka słów o nas:

Tworzymy serwer z pasji do gry i ze względu na dawne czasy, zszc, swsro, ecsro, czasy małych exp rate.

Ja Aqua2to([GM] Blue) mam 20 lat i nazywam się Sebastian, kiedyś z kolegami wpadliśmy na pomysł stworzenia serwera na dłużej, nie żeby wbić max lv i pójść na inny jak to teraz się dzieje w tej grze, wraz z upływem czasu ludzie się wykruszali i zostałem sam z marzeniem stworzenia własnego serwera, móc samemu sprawiać przyjemność swoją ciężką pracą innym graczom i tak oto dzięki pomocy Coffe*(Pawła) i Daxer92(Damian) daliśmy rade zapoczątkować te marzenia, razem jak na razie w trojkę dążymy do naszego celu stworzenia może nie najlepszego serwera ale ciekawego i zadbanego, a przede wszystkim przyjemnego dla graczy, dlatego też każda uwaga dotycząca serwera będzie pomocna, czy to do sprawy questów, nowych pomysłów, strony czy samej administracji, postaramy się zawsze pomóc jak możemy i spróbować dogodzić wymagającym graczom na naszym serwerze.

Skład:

Aqua2to (gg:36001681) - GM - Założyciel, twórca pomysłu, coder.

Coffe* (gg:5805680) - GM - Coder, webmaster, security.

Daxer92 - Support - special effects, coder, support.

Poszukujemy obecnie kandydatów na stanowisko Pomocnika(Support) i Moderatorów na forum.

Wymagania Support:

Często aktywny przy komputerze, logiczne myślenie, kreatywność, zaradność, motywacja.

Wymagania Moderator:

Pomocny, zaradny, cierpliwy, uczciwy, aktywny, nie kaleczący języka.

-Dodatkowe Atuty-

Umiejętności graficzne (Gimp, Photoshop)

Informacje o serwerze:

Start: 25.01.2013 godzina 20 (+/-)

Raty: -- Exp 5x(isro 10x) -- Gold 4x -- sox 1x -- Drop 3x

Alchemia: zmodyfikowana.

Cap: 100lv -- Mastery: 300

Download:

Na Start:

White Wolf

Grab pet 3dni

1 000 000 Gold --- 5 000 Skill point

10x Scrol 150% exp

5x Reverse.

Nowości:

Zmodyfikowany luancher:

luncherv2.png

Inventory Questy:

Q1 do Q4 dają po 8 slotów w plecaku.

Zmodyfikowane questy:

Zwiększono exp i dodano sp zamiast spexp.

Zmodyfikowane glowy broni w spoilerze:

New SOS Glows

sos.png

New SOM Glows

som.png

New SUN Glows

sun.png

Blue Speed CHN & Red Speed EU

speed.png

speed2.png

Some New Glows (from +2 to +10)

glows.png

glows2.png

glows3.png

glows4.png

glows5.png

New +8(+) Stars

iskry.png

New SOX Drop Effect

soxdrop.png

Start Items

start.png

W trakcie prac:

Questy:

25lv - Quest na Avatar (Angel Wing)

20lv, 35lv, 45lv, 55lv, 65lv, 75lv, 85lv, 95lv - Quest na Clock +3dni

40lv - Quest na 5x Globale

5lv - quest na dopisek ( w trackie wymyślania tytułu )

Wznoszę ręce do góry krzycząc do Ciebie Boże, zabierz do siebie wszystkich co giną na motorze

• Odpowiedzi 393
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko miło się zapowiada, po tym co napisałeś widać, że masz chęci i zapał :)

1. Najważniejsza osoba to ktoś znający się dobrze na zabezpieczeniach serwera (żeby nie padł po 48h....)

2. Programista sql znający się na rzeczy a nie zrzynający z elite albo innych poradników.

3. Grafik (tutaj też mogę coś sam porobić jako tako obeznany w ps cs3 jestem ale pomoc sie zawsze przyda)

4. Game Helper ktoś kto będzie kontaktował się z ludzmi, robił reklame serwera, pomagał na serwerze zgłaszał problemy

5. Forum - Tutaj ktoś do zrobienia i zarządzania nim..

Chętnie zgłosiłbym się jako Game Helper, organizator eventów, mam sporo czasu więc czemu by nie :) ew. mogę zrobić jakieś dokładne przetłumaczenie rzeczy, które często okazują się na różnych .pk2 być "0", nie jestem grafikiem, w sql potrafię trochę zrobić ale osobiście uważam, że jestem w tym beznadziejny ^^

Co do questów, kiedyś miałem pomysł, żeby zrobić coś podobnego, coś na styl World of Warcraft - Masa questów typu zabij 30 mobów max przy realiach silkroad'a, wróć, oddaj, zdobądź 3/9 lvl :) Nie tylko questy typu idź zabij, idź przynieś, mogłyby być także job questy, które dokładniej opiszę nizej :)

Job Questy - Walka między dobrą, a ciemną stroną mocy(Trader, Hunter vs. Thief), questy te polegałyby na tym, iż byłyby specjalne areny, na których to odbywałoby się takowe massive pvp :) Quest typu wygraj arenkę, dawałby ok. 500 honor pointów, za które oczywiście będzie można zakupić specjalne itemy(Nie Seal of Honor - są useless moim zdaniem, lecz Seal of Nova, zwykłe itemki 11dg FB, zwykłe itemki tylko +7 aż po różnego rodzaju tablety/stony(Oczywiscie wszystko w należytej cenie :) )

Mam jeszcze kilka pomysłów, jeśli będziesz zainteresowany napisz na pw/w temacie :)

Pozdrawiam i życzę sukcesu! :)

Opublikowano

Też masz dobry pomysł ale to troche faworyzowanie ludzi z fartem i dobrym setem a inaczej mowiac jak pierwszy wbijesz set +7 i bron +9 lecisz na arene i wygrywasz non stop, a to by odstraszyło ludzi, lepiej coś co kazdy ma szanse jakąś :) np. Job quest = Arena z thief npc np 80lv z sporoo ilością hp i ataku i w pt huntów trzeba go ubic wtedy cos tam wyleci do q i zdobywasz np 50% lv

Wznoszę ręce do góry krzycząc do Ciebie Boże, zabierz do siebie wszystkich co giną na motorze

Opublikowano

Pomysł b. fajny. Ale, ja raczej tutaj za bardzo nie pomoge, bo w tym nie jestem dobry. Mysle, ze cap 100 bylby wystarczajacy, bo te +110 jak dla mnie sa nudzące, zgadzam się rate powinny być małe. Też pewna sprawa co mnie irytuje co do tych sunow itd... moim zdaniem zeby bylo trudno, powinny byc tylko dropione z mobw, a nie za te coiny itd... oczywiscie z bardzo malym drop rate i sox rate... wtedy byloby o wiele ciekawiej cos podobnego na zasadzie isro. Alchemia tez powinna byc taka jak na isro, zeby nie biegac z tymi wielkimi +++ bo to jest bez sensu. Wiadomo a co do bota to i tak kazdy go by uzywal, kto teraz bedzie gral bez bota. Fajnie jakby powstal taki 100cap, jak stare dobre czasy, i mozna by jakies malutkie modyfikacje wprowadzic, ale tez bez przesady, ale sa to tylko takie moje glupie pomysly. Powinnismy pokazac innym, ze polacy potrafia zrobic naprawde super serwer. Wiem, ze to i tak kazdy zignoruje, ale daje tutaj jakas swoja uwage i czy ktos to wgl zrozumie. Pozdrawiam

Opublikowano

Znaczy tak ale troche też inaczej, bo z mobków by dropił sos sun(może) somy albo soh z questów by było not tradable żeby nie było łatwego zarobku no i quest na bron tylko raz by bylo mozna zrobic na dane dg. A quest na np som by wyglądał tak że ma z 5 poprzedzajacych questów zabić coś tam zebrac itd, a ten juz q końcowy na samą broń by był zabić unq i wydropic z niego jakiś tam questowy item.

Opublikowano

Proponuje dodać item z blue +5 suny do 5/6 dg, aby początek był łatwiejszy. Zeedytować questy na 1,5,8,10 itp itd na lepsze bronie, globce itp itd. Exp zwiększ, nikt nie będzie grał na takim lowie, polecam x30. Znam się na robieniu takich serwerów, lecz nie mam czasu obecnie. W razie czego wal pw :). Powodzenia =]

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

3/4 osób woli male raty żadnych 30x nie będzie napewno :) max 5-10 to nie ma byc serwer na 2 tyg gry tylko długo-.-... żadnych sunów +2255 w npc tez nie będzie, będą ale z Questów, i głownym sposób expienia to też questy bedą, a nie bot i ide na dwór jak 3/4 robi.. NIe będziemy banować ludzi za bota tylko ze ci co graja ręcznie bd mieli przewagę questów a nie non stop bicie mobow tzn. bot... Chce zrobić tak żeby Bot wolniej wbił lv niż ktoś questami ;)

Opublikowano

3/4 jakich osób ? Silkroad to już nie jest ta gra co kiedyś. Fajnie, że masz jakiś pomysł i koncepcje, ale zdaj się na rady innych. Na Lyssie też początkowo miał być low exp, ale w końcu zmieniliśmy i wyszło to nam na dobre. Pamiętaj też, że nie każdemu chce się wykonywać questy typu zbierz 100 piórek. Robienie questów może także ograniczyć party, gdzie 3 osoby skończą quest i chcą zrobić kolejny ale nie mogą bo reszta musi skończyć, także weź to pod uwagę. Co do tych sunów to pomagają expić na low lvl i nie trzeba co chwile wracać i robić repota, dużo serwerów dodaje teraz takie bajery :-).

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

Expienie nie musi być koniecznie w party, moim zdaniem byłoby dobrze, gdyby expiło się questami, idź zdobyć 40 stóp ogra, wróć i masz nagrodę(Mogłyby to być różne przydatne rzeczy, coś do alchemii, elixiry, wartościowe kamienie) :> Expienie za pomocą questów ogranicza party, aby tego nie stracić moim zdaniem warto byłoby zrobić coś na wzór instancji w wowie, w silkroad jest Forgotten World, co mam na celu... Chodzi mi o to, żeby zrobić portale np, pod donwhang w tych górach zrobić gdzieś portal i zaznaczyć go na mapie, byłby to portal dla 4 i 8 osobowych grup, w których znajdowałaby się osoba lecząca, tankująca i zadawajaca obrażenia, kiedy daną grupkę uda sie zebrać, weźmy pod uwagę grupkę ludzi z gildii, udajemy się pod portal i teleportujemy się na Togui Village Lv.1(4 osoby) lub Togui Village Lv.2(8 osób, zamiast championów są elity i bossy silniejsze :> ). Teraz jaki ma to cel? Z bossów leciałyby specjalne Pointy, za które można kupić różnego bardzo przydatne rzeczy do alchemii, coś co jest trudno dostępne, oczywiście nie za tanio, żeby nie było epic gear po 1 wypadzie na takie cuś :P Następnym krokiem byłoby PvE w stylu endgame na większą skalę typu wyprawa w ogromnych grupach składających się po 5x 8 osób(Taki przykład) na np. Meduse, setha czy innych bossów w Alexandrii, Jangan cave itp. :D Szczegółowo mam pomysł co trudniejsze, jak to zrobić od początku do końca(Łatwo mówić trudniej zrobić, zdaje sobie z tego sprawę...) ale nie mamy tutaj po co się tak bardzo rozpisywać :D

@Aqua2to, możesz mi pw podać swoje gg? Ewentualnie przedyskutowalibyśmy to wszystko dokładniej :>

Opublikowano

Co to za sens robić np. 100 questów skoro dam wszystko na start za free od npc? co to ma byc pvp serwer dla jaj? Wole poważny robić a jak ktoś chce grąć na ratach 20x++ 100x ++ to przeciez jest 1000 innych serwerów, ja chce trafić do ludzi którym zalezy na dłuższej grze i wolą się pomęczyć, samemu pograć nie na bocie żeby coś zdobyć, chce tak zrobić żeby to wysiłek gracza decydował o jego pozycji w grze a nie długość odpalonego bota..

Dla ludzi BARDZO spostrzegawczych, mam gg w opisie konta napisane -.- więc po co mnie pytać na pm o to? ;)

Pomocnik
Opublikowano

Co to za sens robić np. 100 questów skoro dam wszystko na start za free od npc? co to ma byc pvp serwer dla jaj? Wole poważny robić a jak ktoś chce grąć na ratach 20x++ 100x ++ to przeciez jest 1000 innych serwerów, ja chce trafić do ludzi którym zalezy na dłuższej grze i wolą się pomęczyć, samemu pograć nie na bocie żeby coś zdobyć, chce tak zrobić żeby to wysiłek gracza decydował o jego pozycji w grze a nie długość odpalonego bota..

Dla ludzi BARDZO spostrzegawczych, mam gg w opisie konta napisane -.- więc po co mnie pytać na pm o to? ;)

Nie będę przynudzał, powiem tylko że warto pomyśleć czy opłaca się otwierać serwer dla partu zapaleńców. Jako staremu graczowi silkroad pomysł mi się podoba ale ludzi jest jak na lekarstwo, a młodzi ręcznie expić nie chcą ^_^ .

Opublikowano

PAx masz racje, dlatego ja nie wykluczam botów itd, tylko mówie z góry że bot będzie legalny, ale gracz który robi questy więcej bd zyskiwał niż ktoś na bocie 24/7, chce stworzyć taki serwer jak pisałem wyżej małe raty exp tak 2-10x ;) ale z questów dostajesz np 50% +5% ubijajac te mobki, to robiąc 2 questy poświecając np 1h masz lv, a bot musi np 3h na nim latac bez questów żeby wbić ten sam lv :) głownie do tego zmierzam

Opublikowano

Plany szlachetne, na pewno projekt będzie wspierany przez Team Silkroad Online, ale musisz mieć b.dobry team znający się na rzeczy + reklamę dobrą.

Opublikowano

Witam.

Jak jest taka opcja to chętnie zaangażowałbym się w ten projekt.

Co mogę zaoferować ze swojej strony:

1). Znajomość plików .pk2 / edycja.

2). Reklama.

3). Pomoc na forum - byłem nawet na MPC Modkiem w tym dziale więc znam się na rzeczy.

4). Game Helper - kto grał na FusionRoad i LifeSRO wie jak bardzo jestem aktywny i pomocny.

5). Grafika ale to tylko tak hobbistycznie więc szału nie ma.

Jak jesteście zainteresowani moją pomocą to GG macie w profilu.

Pozdro, Dax.

Co do samego serwera.

Cap 100 był chyba najciekawszy i przy expie w granicach 10 jest to gra na dosyć długo.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano
Dla ludzi BARDZO spostrzegawczych, mam gg w opisie konta napisane

No wybacz, nie zwróciłem uwagi ;) Moim zdaniem to dobrze zrobione to, co teraz jest w planach przyciagnie wielu dobrych graczy tej gry, tak jak Aqua2to napisał, serwer nie ma być taki jak miliardy innych, serwer ten ma być dla graczy, którzy wiedzą co to silkroad i potrafią grać, nie tylko wejsć, zabić moba, mieć max lvl, kupić full set u npc FB +255 i wyjść...

Opublikowano

Plany są, lecz do tego wszystkiego potrzebni są ludzie, znający się na rzeczy.

Osobiście polecam CAP 110, nie żadne 70-80. Rates oby jak najmniejsze, x5-10. No i reszta rzeczy, które zrobicie należy do was. Bardzo dobrym rozwiązaniem byłyby questy, bo nie spotkałem się jeszcze z serwerem, który jest na to nastawiony.

Do Zmory, spójrz na Penguin, miały być rates x50 (vsro x100), a wyszły jakie? Dużo, dużo mniejsze! I to sprawiło, że ludzie tam zostali i grają. Ostatnio było około 500 graczy. Przestałem tam grać z powodu, że nic się nie działo - tylko ciągły grind. Teraz już nie wiem co tam się dzieje.

Powodzenia!

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Polaków z umiejętnościami za wielu nie ma, a Ci, którzy już są(ci dobrzy, pokroju nefetisa, jeżeli o developerów chodzi, bo bez nich to nawet nie ma co zaczynać) to raczej juz przy czymś pracują. W każdym bądź razie, powodzenia.

30966668.png

Opublikowano

Dlatego głównie stworzyłem ten temat, żeby znaleźć ludzi chętnych do pomocy i coś umieją, bo samemu to szczerze mówiąc to jest za dużo roboty i bym nawet tego nie robił, ale mając ekipe nawet małą, mogąc rozmawiać na ts, robić projekty razem, praca sama idzie do przodu, no i jak mówiłem wcześniej nie chce wypuścić nie wypała na kilka dni, tylko zrobić nawet i z 10 testów serwera żeby wiedzieć że będzie jak należy, a nie tak jak grałem na niektórych serwerach że serwer odpalony szybko bo ludzie chcieli, a potem wyłączony na tydzień bo bugi i jakieś błędy były... Chociaż wiem z góry że tak naprawdę nie da się wyeliminować błędów wszystkich od razu, i np. pierwsze dni serwera będą znaczące czy wszystko działa jak należy na większą skale(nie jak na teście np, 20 osóB). Poza tym odniose się do postów wyżej jak ktoś mówił że grał i już nie gra na jakimś serwerze bo niema nic nowego, dlatego chciałem wprowadzić zasade, Update co tyg-2tyg nie musi to być zawsze duży update, ale zawsze coś nowego, rozmyślałem czy nie wprowadzić rotacji itemów np. w 1 tygodniu do kupienia za punkty jakieś avatar 1 rodzaju, za tydzień innego rodzaju, albo w 1 tygodniu można kupić sword, w 2 staffa itd, i tym sposobem ludzie by siedzieli na serwerze, a posiadanie suna a i jak okazja żeby go zdobyć była by mała i ktoś posiadający taką broń unikatowy, a nie 1000 z sunami +11 :)

I wtedy nawet od nas by nie wymagało to dużego wkładu, zmieniając kilka linijek kodu żeby zmienić broń na aktualny tydzień, chociażby z questa czy innej możliwości zdobycia czegoś unikalnego ( - Tylko tutaj to wszystko jest jeszcze do przemyślenia - )

Opublikowano
Do Zmory, spójrz na Penguin, miały być rates x50 (vsro x100), a wyszły jakie? Dużo, dużo mniejsze! I to sprawiło, że ludzie tam zostali i grają. Ostatnio było około 500 graczy. Przestałem tam grać z powodu, że nic się nie działo - tylko ciągły grind. Teraz już nie wiem co tam się dzieje.
Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem, ale miałem na myśli to, żeby nie było dużych rat, coś ok. 5x, żeby grało się dobrze, questując, żeby była przyjemność, sam osobiście nie przepadam za serverami z bardzo małym exp rate, ale chodzi mi o to, ze jeśli będzie masa questów i takowe odskocznia od zwykłego expiania typu arenki, różne wypady na world bossy to nie powinno być nudno, oczywiście mówiąc wypady na world bossy nie mam na mysli zabicie TG na 1 hita wizem 110... Swoją drogą ograniczenie co do możliwości zabijania unique powinno być wprowadzone w życie także na tym serverze jeśli byłaby tylko taka możliwość, ew. zrobić specjalny teren na którym world boss będzie się znajdować i ograniczyć dostęp do niego dla wyższych lvl'i ;d No niestety więcej czasu zajmie tworzenie tego niż wymyślanie no ale cóż :D Po prostu chciałbym aby server nie był taki jak inne, grind w 2 godziny do 110 i pvp pvp pvp i jeszcze więcej nudnego pvp...
Opublikowano

raczej max lv będę dożyć do tego żeby jak najdłużej się wbijało, widząc postępy lv :) nim dalej tym trudniej, jak quest na 40lv da nam 50% tak na 95lv da nam 2,5% a botem 1h - 0.10% takie coś chce stworzyć dla osób wytrzymałych i chcących coś osiągnąć, a nie bot 24/7 :) a co do tych aren jak "Zmora" napisałeś, myślę że by było coś takiego teleporty questowe 10-25lv, 25-40lv 40-60 itd i tam komnaty na każdy lv, tak mniej więcej w założeniu, tylko wszystko musi się pokryć już z istniejącymi komnatami, albo spróbować stworzyć nowe bądź skopiować istniejące.

edit.

Co do Serwera, jeszcze można zmienić muzykę lecącą w tle na każdym z regionów, i w mieście można ustawić jakiś set ładnie zrobiony, żeby było przyjemnie nawet w mieście. ;)

Rekrut
Opublikowano

Projekt bardzo dobry, jeśli potrzebowałbyś dojrzałego i ogarniętego w robocie supportera lub forum managera pisz do mnie na PM. Oczywiście jeśli wystartujecie na pewno zagram!

BIG FUCKIN' DEUCE!

Opublikowano
Polaków z umiejętnościami za wielu nie ma, a Ci, którzy już są(ci dobrzy, pokroju nefetisa, jeżeli o developerów chodzi, bo bez nich to nawet nie ma co zaczynać) to raczej juz przy czymś pracują. W każdym bądź razie, powodzenia.

To Ty za wielu polaków ze sceny sro chyba nie znasz.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Nie ma sensu wypisywać który gap lepszy , tylko zrobić ankiete.. Co do serwera bardzo mi sie podoba ten pomysł jak wszystko pójdzie z godnie z planem zrobie porządna reklame , oraz mam mnostwo znajomosci z gier takze zapowiada sie ciekawie.. Exp i Gold rate super nic tylko Zyczyc Szczescia i Powodzenia.!

Opublikowano

Znaczy ankiety żadnej nie będę robić bo to nic nie daje, kto w niej weźmie udział? 20 osób no i co to da na większa skale? Gracz który gra 6 lat w silkroad da 100cap a dziecko 12 lat da 140 bo się jara nową bronią. Serwer będzie cap 100, z wykorzystaniem terenów 110 (np. pod questy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...