Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Autopickup na wybrane itemy V3 (wersja zoptymalizowana)

IstvanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musisz ręczne edytować item_bot.txt i dodaną broć wpisać jako "WEAPON"

Ok, dodalem "WEAPON" i zamiast broni pojawila sie pusta butelka, zainspirowany jak jest zrobiony kod pare linijek wyzej wpisalem cos takiego:

WEAPON icon/item/00180.tga

i pojawil sie obrazek broni w eq, ale w reku nadal nic, wiec zrobilem cos takiego:

909 WEAPON icon/item/00180.tga d:/ymir work/item/weapon/00180.gr2

187 WEAPON icon/item/00180.tga d:/ymir work/item/weapon/00180.gr2
188 WEAPON icon/item/00180.tga d:/ymir work/item/weapon/00180.gr2
189 WEAPON icon/item/00180.tga d:/ymir work/item/weapon/00180.gr2
196

Teraz jest obrazek broni, w reku trzyma bron, ale bije "z piesci", z konia tez nie chce atakowac. Nie wiem czy to istotne w rozwiazaniu problemu, ale opisu broni tez nie ma, jest tylko "ÏstvanBOT"

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok, dodalem "WEAPON" i zamiast broni pojawila sie pusta butelka, zainspirowany jak jest zrobiony kod pare linijek wyzej wpisalem cos takiego:

i pojawil sie obrazek broni w eq, ale w reku nadal nic, wiec zrobilem cos takiego:

Teraz jest obrazek broni, w reku trzyma bron, ale bije "z piesci", z konia tez nie chce atakowac. Nie wiem czy to istotne w rozwiazaniu problemu, ale opisu broni tez nie ma, jest tylko "ÏstvanBOT"

Modelu broni nie będzie widać ale nie jest on potrzebny, sprawdź czy na WH z konia hita mobki.

Opublikowano

Tak jak masz to w item_bot powinno działać. Rozumiem że dodana przez Ciebie broń to id 909? Powinna hitać nawet bez widocznego medelu broni w łapie. Sprawdź czy na 100% ta broń ma takie id. Bo ja nie bardzo mam możliwość, nie bede przeciez expil specjalnie chara zeby to sprawdzic.

Opublikowano

Na 100%, gdy skasuje to id z item+bot, to bron nie jest wgl widoczna, gdy je dodam i najade na bron jest zolty napis z nazwa bota.

id sprawdzalem przez kamermoda i przez niego loguje sie na postac.

Opublikowano

Na 100%, gdy skasuje to id z item+bot, to bron nie jest wgl widoczna, gdy je dodam i najade na bron jest zolty napis z nazwa bota.

id sprawdzalem przez kamermoda i przez niego loguje sie na postac.

no i w takiej konfiguracji powinno działać wh nawet jak nie widać tej broni w ręce. Używałem tak tego nie raz, więc nie ma bata że nie zatrybi :P

Opublikowano

Hmm czy tylko mi podnosi wszystko? zaznaczylem tylko bonusy zioła etc. bez broni zbroji a i tak nadal je podnosi ;<

a serverinfo masz zrobione pod bota?

Opublikowano

jak jak robie item list i daje utworz to mi blad wyskakuje jak bym Net frame worka nie mial. ale mam

Opublikowano

Robie dokładnie jak trzeba i mam błąd log że wywala całego metka :/

wiwpverco.png

*Honor Twoją Amunicją*

Wspólnie i W Porozumieniu

WiWP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...