Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota Piłka

Gość SENNSI

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto zdob?dzie z?ot? pi?k? ?

• Leo Messi
      18
    • Andres Iniesta
      3
    • Cristiano Ronaldo
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejt za Hejt Gimba Power xD

Messi to Messi, cóż sympatyczny, gra zajebiście, nie kłóci się z nikim na boisku, robi to co do niego należy, tworzy zajebisty duet z Iniestą, myśli co robi na boisku, znakomita technika, mnóstwo strzelonych bramek z indywidualnych akcji i rzutów wolnych. Według mnie tak, to jemu się należało co by nie mówić :)

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ta 11 roku...fifa faworyzuje liga hiszpanska to wiadomo nie od dzis ale takie nazwiska jak Alves,Pique a nawet ta cala 4 obroncow za co oni dostali za to ze z barcy czy realu czy za piekne oczy bo na pewno nie za gre w 2012 roku.Gdzie pilkarze z Chelsea

ktorzy zdobyli LM? Gdzie z Bayernu ktory gral w finale? Gdzie z wicemistrzow europy Włochow? Ten plebiscyt mozna sobie w dupe wsadzic.

eQUQa.png
Opublikowano

Pokaż mi ten wywiad, znowu zmyślasz?

Na youtube patrzeł nikt nie dodał ,ale zobacz sobie na stronie eurosportu czy coś. Był wywiad z nim krótki.

Zidane: "Ronaldo zasługuje na złotą piłkę, naprawdę jest najlepszy"

Figo: "Stawiam na Ronaldo, miał lepszy sezon niż Messi"

Mourinho: "To byłoby przestępstwo, że tak powiem, jeśli Messi wygra"

Maradona: "Dla mnie Messi jest lepszym graczem, ale to nie było by Realistyczne, żeby zdobył tę nagrodę 4 raz , Ronaldo tylko 1 raz ją zdobył, Więc wolę Ronaldo.."

Deco: "To był najlepszy okres w karierze Ronaldo"

Ibra: "Ronaldo był lepszy w tamtym sezonie"

Casillas: " Mój kolega jest najlepszym piłkarzem na świecie, jestem pewien, że wygra"

Zidane - legenda Realu , były prezes od czegoś tam

Figo - kolejna legenda

Mourinho - Trener Realu i Ronaldo

Maradona - Sam przyznał że dla niego jest lepszy ale zagłosuje na Ronaldo bo się nad nim zlituje :D

Deco - Gdzie ,jest napisane że zagłosował na niego ?

Ibra - Haha ,sam ibra mówił że messi jest z innej planety a ronaldo próbuje dogonić jego i zlatana ale ok

Casillas - Kolega , Real , Kapitan

Zidane,Figo,Mourinho,Casillas - wszystkie wyraziły że oddaja na portugalczyka głos ,a związane z Realem więc to jest obiektywne ? Pogrążasz się.

Opublikowano

@Up

Ibra od dawna mówi, że messi to czysty talent, a Ronaldo do praca.

Maradano jak już głosuje na CR to się lituje. Rozumiem.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Lituje się nad nim skoro wie że messi jest lepszy to głosuję na swoim zdaniem gorszego? Nie logiczne.

Pozwolę zacytować

Najlepsze komentarze
Im a ronaldo fan FACTS 2010-2011 Ronaldo Scored most goals in Europa But he didnt win any titles -- Messi 2010-2011 Scored alot of goals close to ronaldo + More titles then ronaldo + The CHAMPIONS LEAGUE  ---- 2011-2012 Ronaldo Won more Titles BUT didnt win the Champions League thats 50 50 to win ballon do'r -- Messi didnt win Titles like ronaldo but he Broke the HISTORY record of most goals in 1 year and Alot of records ( more then Maradona and pele ) u telling me ronaldo should of won ?

Opublikowano

Po prostu dla Maradony CR bardziej zasłużył na ZP od messiego teraz.

Przecież wyraźnie mówił ,że ma 3 złote piłki to niech ta będzie dla ronaldo ,a na początku że messi jest lepszy.

Opublikowano

@UP

Widac ze kidmod Metina ^^...

Prawda jest taka ze kazdy ma inne zdanie i nie ma sie co tutaj klocic( czy tam klucic , nie wiem sam... )

Prawdą jest to tez ze jest pelno sezonowców i " kibiców" ,którzy obejrzą jeden mecz na 3 miesiace , nie wiedza nawet na jakiej kto gra pozycji .

NIE mowie odrazu ze chodzi mi o kibiców barcy , chodzi o kazdy klub ...

Szacun dla tych co sie wypowiadaja a wiedza chodz troche cos o swoim ulubionym klubie.

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

rok 2011 Ronaldo strzela więcej goli od messiego (złoty but dla ronaldo) ale messi zdobywa z barceloną więcej trofeów - złota piłka dla messiego

2012 messi strzela więcej goli (złoty but dla messiego) ale ronaldo razem z realem zdobywa więcej trofeów - messi wygrywa złotą piłke

mg7k04q.jpg

Opublikowano

a teraz barca wygra lige, być może lige mistrzów, Messi trafi mnóstwo bramek i 5 złota piłka poleci do Messiego :P Czyż świat nie jest piękny :D?

Opublikowano

już czuje ten podpisany wyrok na siebie, jaka będzie beka jak to się nie spełni :O

Opublikowano

Dopiero faza grupowa się skończyła, a ty już piszesz, że barca prawdopodobnie wygra LM. Pokory trochę, bo barca równie prawdopodobnie może skończyć w 1/8. Dobra - Milan... To w 1/4 ;x

1393461645-U349224.png

Opublikowano

dlatego napisałem prawdopodobnie czyli nie na 100%, logiczne jest ze zagrają źle mecz i przegrają i odpadną, ale patrząc na ich dotychczasową grę wszystko w miarę wygląda oK, jestem tylko dobrej myśli że tak się dalej utrzyma.

Opublikowano

rok 2011 Ronaldo strzela więcej goli od messiego (złoty but dla ronaldo) ale messi zdobywa z barceloną więcej trofeów - złota piłka dla messiego

2012 messi strzela więcej goli (złoty but dla messiego) ale ronaldo razem z realem zdobywa więcej trofeów - messi wygrywa złotą piłke

wygrał tylko Ligę i mniej znaczący SP.

A messi w 2k11 : Liga,LM,SP,Klubowe MŚ

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Damian Sasza Książek przesłał nam

przed chwilą interesujące fakty:

"Pierwsze zgrzyty po gali Złotej Piłki. Thiago Silva, kapitan Brazylijczyków, przyznał, że głosował na pierwszym miejscu na Cristiano, a FIFA zaliczyła mu pierwszy głos na Messiego, a drugi na Cristiano. Z kolei portugalski selekcjoner Gabonu, Paulo Duarte, chciał głosować na Cristiano, ale FIFA nie wysłała mu papierów, chociaż o nie zabiegał."

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Wybór piłkarza mnie kompletnie nie dziwi. Przed sezonem już można było to wszystko wytypować. Lecz 11 roku to jakaś kpina. Sami piłkarze z Hiszpanii. Niektórych owszem rozumiem, ale Pique, Alves? Dajcie spokój...

ancNW3C.jpg
The blues <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...