Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota Piłka

Gość SENNSI

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto zdob?dzie z?ot? pi?k? ?

• Leo Messi
      18
    • Andres Iniesta
      3
    • Cristiano Ronaldo
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytam się po raz kolejny, co osiągnął Messi ze swoją drużyną w poprzednim sezonie?

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zauważyłem jednak, że większość "pseudokibiców" barcelony na forum nie potrafi prowadzić zwykłej dyskusji, nie mają argumentów - wyzywają Cię od chama, napiszą, jakimi są wielkimi kibicami i będą pisać bzdury które wymyślili.

Skopiuje komentarz z fb:

"

Wygraj najtrudniejszą ligę na świecie, strzel więcej bramek niż kilka drużyn razem wziętych, pociągnij swój nie najlepszy (nikomu nie ujmując) kraj jako kapitan do półfinału Mistrzostw Europy, natomiast klub do półfinału LM, a na koniec popatrz jak ktoś inny odbiera Twoją nagrodę.""

58228_418699151534172_465113199_n.png

Według kibiców na całym świecie w głosowaniu wygrał Ronaldo, no ale cóż.

ale to jury wybierało, a nie ludzie.

pierdolisz, że 'pseudokibice' barcelony obrażają innych. kurwa, spójrz na posty kohankuf żelusia. spina o nic, bądźcie jak wasz mistrz i płaczcie razem z nim :(

@Up

a złota piłka to nagroda drużynowa? :O

Opublikowano

ale to jury wybierało, a nie ludzie.

pierdolisz, że 'pseudokibice' barcelony obrażają innych. kurwa, spójrz na posty kohankuf żelusia. spina o nic, bądźcie jak wasz mistrz i płaczcie razem z nim :(

@Up

Gole które coś dały zespołowi - gole które nic wielkiego nie dały. Porównaj sobie.

Kohankuf żelusia? Aha.

Poza tym ZP straciła dawno swój sens - jury wybierają wybranego zawodnika bo tego lubią a tego nie, nie patrząc na umiejętności (tak jest niestety w większości).

Opublikowano

No i dlatego Ronaldo chce wrócić do Anglii, bo co to za wyczyn, że Messi strzela gole jakimś cieniasom z Hiszpani, zarówno w lidze jak i pucharze? Niech pokaże ile mu się uda strzelić w lidze angielskiej, tak samo z silnymi zespołami z niższych lig... Niby Anglia ma o jeden puchar więcej ale mogę się założyć, że nawet połowy tych bramek nie strzeli... ;)

Opublikowano

@Up

Strzelić drużynom takie jak Granada czy Deportivo 90 bramek i już możesz wygrać ZP. Skoro liczą się indywidualności to co Messi takiego wielkiego zrobił w tym aspekcie w 2011 roku?

1393461645-U349224.png

Opublikowano

@UP

GOL to GOL. nie ma różnicy, czy daje zwycięstwo, czy nie, bo to, że strzela gole to znak skilla, a to, czy zwyciężają zależy od pozostałych dziesięciu zawodników.

twoim zdaniem, jeśli ktoś strzeli 3 gole, a ktoś inny też 3, ale obrona wpuści 4 i zespół przegra to te gole są mniej ważne?

@2up

haha, ale ronaldo jest w HISZPANII, więc nie rozumiem :O

Opublikowano

Strzelić gole Bayernowi, Barsie - Strzelić gole Bayerowi, Deportivo. Która opcja wygra. Druga, bo ich jest więcej.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

w sumie, co za różnica, czy piłkę dostał messi czy ronaldo. w pierwszym przypadku płaczą fani drugiego, w drugim przypadku odwrotnie. spokojnie, może uda się w przyszłości ;]

Opublikowano

Szału nie ma. Stało się to co było pewne

Już czuję hejt ze strony realu :)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Widocznie malo kto ogladal eurosport bo byl wywiad z edinem van der sarem i przyznal se glosuje na ronalbo bo go bardziej lubi...

Opublikowano

Umilkło i znowu zaczynają....

@2Up

Selekcjoner Polski także w wywiadzie przyznał, że głosuje na messiego, bo go bardziej lubi, mimo że sezon miał średni.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

no i życie. kurwa, chyba każdy zna tych zawodników, a co pewniejsze każdy, kto siedzi w jury. niektórzy nawet osobiście, a wy się dziwicie, że ich opinie są dość subiektywne? :O

Opublikowano

Gówno pokonać Valdesa pfff...

Nagroda indywidualna.I co z tego że strzelił w 7 meczach z rzędu barcelonie ?Ma dostać złotą piłkę ?

Najbardziej biorę uwagę ligę mistrzów w której w poprzednim sezonie strzelił 14goli i gówno mnie obchodzi la liga bo najlepsza nie jest.Prawda w tym że Messi strzela najwięcej bramek ligowym słabiakom,to czemu i tego CR7 nie zrobi ?Strzelił i co to jest gra w której ma paść jak najwięcej bramek.Skoro już dano Messiemu złotą piłkę to nie becz.Stało się.

eQUQa.png
Opublikowano

Kto jak głosował (PL): (5pkt -> 3pkt -> 1pkt)

Kapitan kadry (Błaszczykowski): Messi -> CR -> Iniesta

Trener kadry (Fornalik): Messi -> CR -> Iniesta

Media (Iwański): Iker -> Messi -> CR

Czyli wg. polaków:

Messi: 13pkt

CR: 7pkt

Iker: 5pkt

Iniesta: 2pkt

Wszystkie głosy:

http://www.fifa.com/mm/document/ballond'or/playeroftheyear(men)/01/98/07/84/fboawardmenplayer2012-bycountry.pdf

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Widocznie malo kto ogladal eurosport bo byl wywiad z edinem van der sarem i przyznal se glosuje na ronalbo bo go bardziej lubi...

Pokaż mi ten wywiad, znowu zmyślasz?

Opublikowano

Już Krysia spinasz bo twój pierdolony w dupe żelninio nie wygrał złotej kulki?

Weźcie wy cie trochę opanujcie bo te próby hejtu nie są wcale fajne...

(nie jestem kibicem kurdupla, szczerze to jebie mi na nich dwóch)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Irytuje mnie pisanie, że Cr7 więcej zdobył? Co z tego? To messi jest najlepszy i owa nagroda jest przyznawana najlepszemu. Poza tym nie spinajcie się napinacze drogie, bo Ci piłkarze jakoś nie płaczą tyle co wy.

Pjona.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano
Boli dupa ? Przekupiona bo taki wynik ? Gimbus wie lepiej niż FIFA A CO

Wole bic gimbusem niz lizodupem fify ;)

A co ? Chujów sto.

P.S

Moze jak da ludziom potrzymac zlota pilke to go na kolejke górską wpuszcza xD...

post skriptum nr2 ( specjalnie z bledem)

Haters gonna hate ;*****!

Dobrze napisal wczoraj pewien kibic :

Złotą piłkę wygrał piłkarz, który strzelił 91 bramek i... ciągnie Barce zamiast Ronaldo, który poprowadził Real do półfinału, strzelając w nim 2-wie bramki i nie trafiając karnego ( ale sam do karnych doprowadził), Portugalie, która do najlepszych nie należy, również poprowadził do półfinalu,wygrał Realowi SPH i Ligę... Do tego powinien co najmniej wygrać nagrodę dla najlepszego piłkarza europy... Ale nie wygrał Iniesta, który miał taki sam sezon jak Kaka... Dla mnie ta nagroda straciła jakiekolwiek znaczenie już w roku 2010 kiedy to powinien wygrać nie jaki Snejider. Nie ujmując umiejętności Messiemu, Ronaldo powinien wygrać ZP zasłużenie. Taka prawda, że Messi nie miał jakiegoś dobrego sezonu, dopiero od września się obudził... i mu to starczyło.. Pamiętam jak kibice Barcy mówili, kiedy Wesley nie wygrał ZP, że liczy się cały sezon... Jak widać, teraz kibice Barcelony co innego uważają... eh szkoda obiektywizmu i słów.

Pozdrawiam

Złotą piłkę wygrał piłkarz, który strzelił 91 bramek i... ciągnie Barce zamiast Ronaldo, który poprowadził Real do półfinału, strzelając w nim 2-wie bramki i nie trafiając karnego ( ale sam do karnych doprowadził), Portugalie, która do najlepszych nie należy, również poprowadził do półfinalu,wygrał Realowi SPH i Ligę... Do tego powinien co najmniej wygrać nagrodę dla najlepszego piłkarza europy... Ale nie wygrał Iniesta, który miał taki sam sezon jak Kaka... Dla mnie ta nagroda straciła jakiekolwiek znaczenie już w roku 2010 kiedy to powinien wygrać nie jaki Snejider. Nie ujmując umiejętności Messiemu, Ronaldo powinien wygrać ZP zasłużenie. Taka prawda, że Messi nie miał jakiegoś dobrego sezonu, dopiero od września się obudził... i mu to starczyło.. Pamiętam jak kibice Barcy mówili, kiedy Wesley nie wygrał ZP, że liczy się cały sezon... Jak widać, teraz kibice Barcelony co innego uważają... eh szkoda obiektywizmu i słów.

Pozdrawiam

Albo coś takiego :

Zidane: "Ronaldo zasługuje na złotą piłkę, naprawdę jest najlepszy"

Figo: "Stawiam na Ronaldo, miał lepszy sezon niż Messi"

Mourinho: "To byłoby przestępstwo, że tak powiem, jeśli Messi wygra"

Maradona: "Dla mnie Messi jest lepszym graczem, ale to nie było by Realistyczne, żeby zdobył tę nagrodę 4 raz , Ronaldo tylko 1 raz ją zdobył, Więc wolę Ronaldo.."

Deco: "To był najlepszy okres w karierze Ronaldo"

Ibra: "Ronaldo był lepszy w tamtym sezonie"

Casillas: " Mój kolega jest najlepszym piłkarzem na świecie, jestem pewien, że wygra"

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Messi pobił rekord ale liczą się też osiągnięcia z zespołem a barca w poprzednim sezonie nic nie zdobyła,Cristiano zdobył tytuł mistrza Hiszpanii,3 Miejsce na Euro 2012 oraz pobił rekord hat-tricków.

Ciekaw jestem ile by Messi zdobył goli bez Xaviego i Iniesty?

random.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...