Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota Piłka

Gość SENNSI

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto zdob?dzie z?ot? pi?k? ?

• Leo Messi
      18
    • Andres Iniesta
      3
    • Cristiano Ronaldo
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie powiem aby modek nie ruszał ( zamykał / ani nikogo nie warnował [ oczywiście do czasu aż ktos przekroczy pewne granice ] ponieważ jest to wojna nerwów każdy inteligenty to wie )

a więc jakie jest wasze zdanie na ten temat ? kto zdobędzie złotą piłkę

Leo Messi

Anders Iniesta

Cristiano Ronaldo

Jestem fanem Barcelony i oczywiście solidarność musi być . nic bardziej mylnego . biorę pod uwagę i prosze abyście wy też tak zrobili zasługi jakie zrobili owi piłkarze .

Moim zdaniem i oczywiście bez dyskusyjnie powinien wygrać Messi . Dlaczego ?

1. Rekord w ilości strzelonych goli w roku

2. Niszcząca przewaga nad realem w tabeli ( to też jest brane pod uwagę ) .

Ma rywala . dobrego przyjaciela z klubu oczywiście chodzi o Inieste .

Ja się tak zastanawiam skoro iniesta został piłkarzem Euro 2012 / najlepszym piłkarzem europy to dlaczego miał by nie dostać złotej piłki ??

ha bo messi nie jest z europy ( dla nie wiedzących jest z argentyny ) .

No i dla mnie ostatni który powinien dostać złota piłke jest cr7 . ( z ich trojga )

- wygrana w lidze

poza tymi 60-parymi ( haha ale rym ;D ) bramkami nic nie zdziałał . Pomyślicie : ,, ty kurwo a co euro to sie samo zrobiło '' ?

otóż zauważcie ze to jest gra zespołowa więc to jest każdego zasługa . nie tylko jego w Półfinale Euro między portugalią i hiszpanią nawet trener go nie wystawił do strzelania karnych . ( bo jak by miał wystawić to by strzelał pierwszy ) .

Wypowiedzcie się na ten temat co o tym sądzicie bez nie potrzebnych epitetów .

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ehhh, ale o poprzednim sezonie i wygranej realu w lidze nie wspomniałeś ? o tym że Cris strzelił 7 razy pod rząd w el classico i pobił rekord odnośnie hat tricków w jednym sezonie ? No tak bo pokazuje sie tylko to co pozytywne ;) jeżeli messi wygra złotą piłke to tylko dlatego że jest bardziej lubiany, nawet jeden z upoważnionych do głosowania powiedział coś w stylu:

Cristiano powinien wygrać złotą piłke ale bardziej lubie messiego i oddam głos na niego. Także ...

mg7k04q.jpg

Opublikowano

fakt zapomniałem jestem tylko człowiekiem coś mi morzę umknąć zdecydowanie jeśli chodzi o real :)

Uwierz jury jest wybierane z głową więc nie ma ,ze ktoś kogos bardziej lubi :)

@2up genialny tekst masz lajka :>

dodam .

Opublikowano

Ja dostanę kurwa.

Z nich najlepszym kandydatem jest Messi,ale kapitan klub z klasy okręgowej z grupy Wrocławskiej pobił rekord,aż 100goli w roku,czyli jest od niego lepszy.

Opublikowano

Słaba gra Realu przełożyła się na słabą grę Ronaldo. Poza tym Messi w tym roku wyczynia cuda i to on po raz czwarty zgarnie tę nagrodę ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

nareszcie ktoś kto to docenia .

Cristiano - o euro już napisałem poczytaj .

słaba gra reprezentacji PODKREŚLAM REPREZENTACJI ( RE=PRE=ZEN=TA=CJI ) nie świadczy o tym ze messi jest słaby

Opublikowano

ehhh, ale o poprzednim sezonie i wygranej realu w lidze nie wspomniałeś ? o tym że Cris strzelił 7 razy pod rząd w el classico i pobił rekord odnośnie hat tricków w jednym sezonie ? No tak bo pokazuje sie tylko to co pozytywne ;) jeżeli messi wygra złotą piłke to tylko dlatego że jest bardziej lubiany, nawet jeden z upoważnionych do głosowania powiedział coś w stylu:

Cristiano powinien wygrać złotą piłke ale bardziej lubie messiego i oddam głos na niego. Także ...

Trener reprezentacji Polski:

Zagłosuję na Messiego, chociaż miał średni sezon, ale bardziej go lubię.

:D

@Top

CR7

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Chciałbym żeby wygrał CR, ale Messi raczej bardziej zasłużył. No ale Leo jest napastnikiem a Ronaldo skrzydłowym. Coś czuję że Cristiano strzeliłby tyle samo co Messi gdyby miał Inieste/Xaviego i grał jako napastnik.

Opublikowano

Eeee... Co? Jakie 9 głosów? xD

"Argentyńczyk Leo Messi został po raz czwarty z rzędu wyróżniony tytułem Króla Europejskiego Futbolu, przyznawanym corocznie w plebiscycie dziennikarzy przez urugwajską gazetę "El Pais".Napastnik Barcelony otrzymał 108 głosów i wyprzedził jedynego poważnego kontrkandydata, kolegę klubowego Hiszpana Andresa Iniestę - 93. Trzecie miejsce zajął Portugalczyk Cristiano Ronaldo z Realu Madryt - dziewięć głosów.

To źle zwiastuje Portugalczykowi w wyborach Złotej Piłki.

Chciałbym żeby wygrał CR, ale Messi raczej bardziej zasłużył. No ale Leo jest napastnikiem a Ronaldo skrzydłowym. Coś czuję że Cristiano strzeliłby tyle samo co Messi gdyby miał Inieste/Xaviego i grał jako napastnik.

A Ozil i Di Maria to przepraszam co to jest ?

Opublikowano

Epean ile ty masz lat ? zakochałeś się w tym ronaldo ?

Już zaczynacie mnie wkurwiać tym, że gimbusy najeżdżają na FCB. Może to dlatego, że madrycki real w bezpośredniej konfrontacji nie ma najmniejszych szans (co ukazuje BBVA). Takie nastawienie piłkarzy RM jest niedopuszczalne i karygodne, choć tak kazał im grać wasz pseudo najlepszy trener na świecie jakim jest mou. Zaraz przecież z Porto i Interem LM wygrał z pomocą sędziów? Gimbusiki nie pamiętają? Może dlatego że dzieciaki nie pamiętacie jak wyglądały tamte mecze. Większość z was jest wielkimi fanami rm tylko dlatego że Pani Ronaldo przeszła do tego klubu. Każdy znający się choć trochę na piłce zobaczą że Messi jako jeden z częsciej faulowanych piłkarzy nie przerwaca się na ziemię i nie płacze jak dziecko, co potrafi pokazać ronaldo i spółka. Zaraz mnie dziciaki zminusujecie, ale przynajmniej doda to wam choć trochę oleju do głowy.

Opublikowano

Epean ile ty masz lat ? zakochałeś się w tym ronaldo ?

Już zaczynacie mnie wkurwiać tym, że gimbusy najeżdżają na FCB. Może to dlatego, że madrycki real w bezpośredniej konfrontacji nie ma najmniejszych szans (co ukazuje BBVA). Takie nastawienie piłkarzy RM jest niedopuszczalne i karygodne, choć tak kazał im grać wasz pseudo najlepszy trener na świecie jakim jest mou. Zaraz przecież z Porto i Interem LM wygrał z pomocą sędziów? Gimbusiki nie pamiętają? Może dlatego że dzieciaki nie pamiętacie jak wyglądały tamte mecze. Większość z was jest wielkimi fanami rm tylko dlatego że Pani Ronaldo przeszła do tego klubu. Każdy znający się choć trochę na piłce zobaczą że Messi jako jeden z częsciej faulowanych piłkarzy nie przerwaca się na ziemię i nie płacze jak dziecko, co potrafi pokazać ronaldo i spółka. Zaraz mnie dziciaki zminusujecie, ale przynajmniej doda to wam choć trochę oleju do głowy.

Lol. Ty do mnie piszesz, że się zakochałem w CR? Spójrz na swój post.

To ile mam lat gówno cię powinno obchodzić. to w kim się zakochałemm również. Ładny wierszyk:

"gimbusy", "pseudo najlepszy trener", "gimbusiki", "dzieciaki", "Pani Ronaldo", "nie płacze jak dziecko, co potrafi ronaldo i spółka", "dzieciaki".

Zapewne wziąłeś to ze strony fcbarca.com prawda? No chyba, że sam to napisałeś.

Już nie pamiętasz jak to barca wygrywała z pomocą sędziów? Jak to symulowali, ile to rąk w polu karnych sędzia nie zauważał? - mecz z Chelsea w LM.

Tak wgl. to temat odnoście złotej piłki, a Twój post chuja ma do tego tematu.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Lol. Ty do mnie piszesz, że się zakochałem w CR? Spójrz na swój post.

To ile mam lat gówno cię powinno obchodzić. to w kim się zakochałemm również. Ładny wierszyk:

"gimbusy", "pseudo najlepszy trener", "gimbusiki", "dzieciaki", "Pani Ronaldo", "nie płacze jak dziecko, co potrafi ronaldo i spółka", "dzieciaki".

Zapewne wziąłeś to ze strony fcbarca.com prawda? No chyba, że sam to napisałeś.

Już nie pamiętasz jak to barca wygrywała z pomocą sędziów? Jak to symulowali, ile to rąk w polu karnych sędzia nie zauważał? - mecz z Chelsea w LM.

Tak wgl. to temat odnoście złotej piłki, a Twój post chuja ma do tego tematu.

Kiedy sędzia Wam sprzyja to siedzicie cicho. HIpokryzja.

https://www.youtube.com/watch?v=cMK1KrpTEjs <<< I powiedź czy to jest normalne taka reakcja ? Dla męższczyzny dwudziestoparoletniego ?

Opublikowano

Post skopiowany z jakieś strony xD, tu sie nie da minusować geniuszu. Po drugie nie mamy szans w bezprośrednim starciu mówisz ? Ostatnie mecze były na korzyść realu
Tak jestem z Realem tylko dlatego że jest tam Ronaldo i chuj Ci do tego, jak wróci do ManU do bede za ManU no i co z tego ? W czym Ci to przeszkadza ?

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Ohhh łaaasaaaaaa WOWWWWW Sikaammmmm Messiiii <3 Ronaldo <3

Kocham ich od kiedy zaczeli wygrywać <33333 jestem Sezonowcem sikaaammmm

Od teraz co tydzień bede zakładał takie tematy Ronaldo czy Messi Barcelona czy Real

Normalnie ciężka odpowiedz potrzebuję waszej pomocy Ekspertów z Forum

Wiadomo że messi przecież to syn jezusa on to normalnie ma technike pro elo kox rox xD com pl

Jest moim ulubionym piłkarzem ostatni mecz który oglądałem z jego udziałem to Liga mistrzów z Interem ujjj jakie to były emocje

ahh sorry to nie ten mecz.... ale znam wynik więc to tak jakbym go obejżał

Opublikowano

Post skopiowany z jakieś strony xD, tu sie nie da minusować geniuszu. Po drugie nie mamy szans w bezprośrednim starciu mówisz ? Ostatnie mecze były na korzyść realu

Tak jestem z Realem tylko dlatego że jest tam Ronaldo i chuj Ci do tego, jak wróci do ManU do bede za ManU no i co z tego ? W czym Ci to przeszkadza ?

To ,że potem się wymądrzasz jaki to klub jest zajebisty ,historia , od kiedy mu tak naprawdę kibicujesz itp. A takich filmów na temat Real też jest w pizdu.

Ronaldo i tak wymiata z AC Milanem :D

Opublikowano

Tak można w nieskończoność :) Wymieniać się tego typu "zagraniami". Tylko jest jedna różnica Wy wypominacie im ,a sami lepsi nie jesteście.

@Edit 1:05 w ostatnim filmiku co na to odpiszesz ?

Opublikowano

tak jesteś dzieciak i sie jak on zachowujesz nie umiesz przyznać ,ze messi niszczy ronaldo . pokazuje to 180 głosów messiego i 9 pedała :>

i cristiano widać ze jesteś zerem a nie kibicem... gdzie ronaldo idzie tam ty dziare na kutasie sobie zrób o pedale.

Epean widać niedoszły absolwent podstawówki ...

Nie barca nie wygrywa za pomocą sędziów poprodstu umieją grać i nie płaczą jak dzieci po przegranej .

Cristiano widać inteligencja rozmiaru buta bo minusowanie ma też synonimy geniuszu ...

http://www.cda.pl/video/286276e/Chamstwo-pilkarzy-Realu-Madryt

macie kurewscy kibice srelu zobaczcie symulacje i chamstwo oni nadają się do chińskiej ligi a nie hiszpańskiej .

Opublikowano

tak jesteś dzieciak i sie jak on zachowujesz nie umiesz przyznać ,ze messi niszczy ronaldo . pokazuje to 180 głosów messiego i 9 pedała :>

i cristiano widać ze jesteś zerem a nie kibicem... gdzie ronaldo idzie tam ty dziare na kutasie sobie zrób o pedale.

Epean widać niedoszły absolwent podstawówki ...

Nie barca nie wygrywa za pomocą sędziów poprodstu umieją grać i nie płaczą jak dzieci po przegranej .

Cristiano widać inteligencja rozmiaru buta bo minusowanie ma też synonimy geniuszu ...

mówi to geniusz który ma avatar pedalskiej koszulki

Czemu niby messi jest lepszy ? to ronaldo jest lepszy chociaż i tak jest chujem

Ronaldo pokazał że w Anglii potrafi grać

a messi ? w LM z chelsea płakał bo ciągle padał na pysk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...