Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim wy tak naprawdę jesteście?

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ateistą i sie tego nie wstydzę wierze że boga nie ma ;)

watch-out-we-got-a-badass-over-here-meme.png

A tak wgl to co ksiadz taki kurwa swiety jest ? no prosze was. Malo w telewizji gadali o ksiezach ze sie napili a pozniej wypadki stwarzali . Nie dawno byl reportarz o tym . A co do wierzacych . U nas ksiadz sam gadal ze jeszcze za mlodego wgl go religia nie interesowala i nie wiedzial w co ma wierzyc czy czlowiek wzial sie od malpy czy od adama i ewy . Chcial sie wiecej dowiedziec i zostal ksiedzem i pewnie dalej nie wie . Patrzac ze strony religi czlowiek od adama i ewy . Patrzac ze strony Biologi/histori Od malpy . Wiec kto tu ma racje ?! I od kogo pochodzi czlowiek ?! WTH

Media klamia.

Czlowiek nie pochodzi od maply. Mamy tylko (my i malpy) wspolnego przodka.

kh4xi.jpg

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Święta to pogańskie święta, ale chrześcijaństwo je zabrało i twierdzi jako swoje. Mało wiecie. Tak samo jak palenie niewinnych kobiet pod pretekstem czarownic...

EDIT Pan Suavek ( czy jakoś ci tam ) taki z cb chrześcijan, ale klniesz jak szewc dla idź na spowiedź lepiej.

Opublikowano

propo Boga... wiesz ludzie w niego nie wieza bo np " jak istniejesz to pomoz mi w tym i tym" i jak on nie zrobi tego ludzie juz wlasnie tak pisze ze go nie ma i nie bedzie ... ale zobaczcie ile ksiazek nawet polskich jest o tym jak to im pomógł wlasnie on ... moja mama kolegowala sie z taka pania ( do poki nie wyjechala) pracowala ona w szpitalu .. pewnego dnia nie wstala z lużka ... miala chore nogi po 2 dniach przyszedl d niej ksiadz i posiedział nad nią, pomodlił sie i poszedł ona zasneła a na nastepny dzien WSTALA ! I POLSZA i co ? moze zwykły fart... wiec to ze bog was nie wyslucha bo no slucha zawsze nie mowcie ze go nie ma ...

Twoje uda czynią cuda <3

Opublikowano

propo Boga... wiesz ludzie w niego nie wieza bo np " jak istniejesz to pomoz mi w tym i tym" i jak on nie zrobi tego ludzie juz wlasnie tak pisze ze go nie ma i nie bedzie ... ale zobaczcie ile ksiazek nawet polskich jest o tym jak to im pomógł wlasnie on ... moja mama kolegowala sie z taka pania ( do poki nie wyjechala) pracowala ona w szpitalu .. pewnego dnia nie wstala z lużka ... miala chore nogi po 2 dniach przyszedl d niej ksiadz i posiedział nad nią, pomodlił sie i poszedł ona zasneła a na nastepny dzien WSTALA ! I POLSZA i co ? moze zwykły fart... wiec to ze bog was nie wyslucha bo no slucha zawsze nie mowcie ze go nie ma ...

a gdzie były smoki? Co to za bajka bez smoków?

Opublikowano

Ktoś tu poruszył wątek adama i ewy i naszego pochodzenia. Osobiście bardziej skłaniam się do teorii ewolucji. Prosze wytłumaczcie mi ludzie wierzący jakim cudem adam i ewa zapełnili ziemie ludźmi skoro ewa miała samych synów? Z tego co wiem żadnej dziewczyny nie urodziła. Jeśli się myle to sorry i wyprowadźcie mnie z błędu.

krzychu.jpg

Opublikowano

Moze zacznijmy od tego...

Wiara nie oznacza to ze boga kochamy nie?

"demony tez wierza i drza" to jest cytat z biblii. Takze nie mowcie ze wierzycie bo to gowno znaczy. Np ja wierze ale odrzucam bo wg mnie bog jest chujowy

Dalej: znajdz mi cytat w tej twojej biblii KTORA CZYTASZ BO GLOBOKO WIERZYSZ. Chwila.. ty pewnie nie czytasz biblii.. Ale daj mi cytat gdzie pisze, ze siadamy do stolu, 12 potraw, prezenty, choinka. Cos watpie ze znajdziesz. To jest tradycja, pierdolona tradycja i nie nalezy tego wiazac z wasza zabawna wiara

Amen

Edit

Co do tych malp

Nie oznacza ze ewolucja malpy>ludzie odbyla sie bez boga. Bo wiecie, wasz zajebisty bog zrobil wszystko tak ze to mozna wytlumaczyc. Jablko spada bo prawa fizyki, a dlaczego nie moglo by spadac BO BOG TAK STWORZYL?

Czy on robi wszystko zeby Coraz mniej osob wierzylo?

Opublikowano

Ktoś tu poruszył wątek adama i ewy i naszego pochodzenia. Osobiście bardziej skłaniam się do teorii ewolucji. Prosze wytłumaczcie mi ludzie wierzący jakim cudem adam i ewa zapełnili ziemie ludźmi skoro ewa miała samych synów? Z tego co wiem żadnej dziewczyny nie urodziła. Jeśli się myle to sorry i wyprowadźcie mnie z błędu.

"Po zrodzeniu Seta żył Adam osiemset lat i zrodził synów i córki" (Rdz.5:4).

czterysta lat minelo jak jeden dzien... tarirara, juz blizej jest niz dalej, o tym wiesz... tarira rira.

@up

http://www.bibliotecapleyades.net/tesla/occultether/occultether01.htm#CHAPTER I

kh4xi.jpg

Opublikowano

A ja nie wierzę, jak już mówiłem i nic nie dostałem.

Moja rodzina święta obchodzi, a ja na ten czas wychodzę na miasto,

dobry czas na przemyślenia gdy jesteś sam.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Co ma wiara do obchodzenia świąt Bożego Narodzenia, dla niektórych to coś więcej niż wiara - kultura i tradycja. Pozdro dla kumatych!

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

To, że siedziałem przy kolacji, nie oznacza, że wierzę w boga, człowiek coś jeść musi, a że wigila się z kolacją pokrywa to nie mój problem. Zresztą, co ci do tego, że siedzę przy tym jebanym stole i dostaję prezenty? Nie przeżywam tego duchowo, jest to dla mnie po prostu tradycja. Czy nie mogę posiedzieć z całą rodziną jeden dzień w roku? Zabronisz mi tego?

Zabraniam ci tego.

@top.

ten temat to też czysty debilizm. kogo obchodzi co kto robi 24 grudnia. wierzysz w boga, bo? ~ dostajesz prezenty? czy wierzysz w boga, bo w jakiś sposób, coś tam, tam, czego sam nie potrafisz wytłumaczyć? a może po prostu jesteś zmuszany do wiary. a może w przyszłości chcesz wziąć ślub kościelny i na siłę próbujesz uwierzyć w boga? zrobisz co uważasz, ale czyjeś tradycje, wierzenia, nie powinny cię interesować, 'ciekawość, pierwszy stopień do piekła', przecież jesteś taki pobożny. kolejny zabobon.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

boze narodzenie to poganskie swieto

czy w ogole ktorys z was, wielkich katolikow przeczytal wasza swieta ksiege? jezeli nie to w co wierzycie i dlaczego?

Opublikowano

@up

my nie wiemy w co wierzymy, ale robimy to, bo taki jest schemat polaka katolika i tak jest ogólnie przyjete i jak jakis polach nie drepta w niedzielę do kościoła to jest zły ;/

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

@up

my nie wiemy w co wierzymy, ale robimy to, bo taki jest schemat polaka katolika i tak jest ogólnie przyjete i jak jakis polach nie drepta w niedzielę do kościoła to jest zły ;/

Od 10 lat nie bylem w kosciele,ale ze mnie zly skurwysyn :<

s2c77Oa.png

Opublikowano

Haha, a podobno Bóg nakazał być tolerancyjnym. Przyjmując że to on nas stworzył to dał nam WOLNOŚĆ, tak wolność i prawo wyboru, nie rozumiem dlaczego nie potraficie tego uszanować. Na własnym przykładzie mam 16lat moi rodzice jak i cała rodzina to katolicy. Na świętach byłem u ciotki, kiedy oni się modlili również wstałem uszanowałem to i poczekałem spokojnie aż skończą. Dla mamy już dawno oświadczyłem, że bierzmowania nie biorę była zbulwersowana ale zrozumiała mnie. Prezenty na święta hmm gdzie tu związek z wiarą? Powstał ten obyczaj z legendy, podarowałem upominek jak i dostałem, nie mam nic przeciwko temu i uważam to ca swego rodzaju tradycję która w naszym kraju jest długi czas. To tak jakby mówić o prawosławnych, że nie wierzą bo obchodzą święta nie w ten sam dzień co my, ale przeciez Bóg narodził się w jednym dniu więc dlaczego tak jest? Nie chciało mi się czytać dalej bo aż szkoda czasu dotrwałem do 3 strony i pękłem...

P.s Podchodząc do bierzmowania powinno się czuć potrzebę duchową, a u mnie w parafii w 1klasie gimnazjum dostajesz książeczkę na 3 lata i zbierasz podpisy po mszach, różańcach itp. jeżeli masz za mało nie dopuszczą Cie i tu jest ta cała wiara większości hahah

Opublikowano

święta to nagroda dla ateistów za wieczne potępienie przez katoli.

2d6tno4.png

BANNED :(( na 15 dni

Opublikowano

Teolog wasze agumenty by w 3 minuty rozłożył.

A moj wujek rozklada samochody zachodnie, na czesci w 3 minuty, imo nie chodzi do kosciola, bo niedziela to najlepszy dzien, w ktorym mozna zajumac maczka spod kosciolka.

To dawaj nam tego teologa, ciekaw jestem co ma do powiedzenia na temat materialnej wiary. Coz, OP taka preferuje, wiec co mi tam. Materialna wiara, gdzie liczy sie bardziej pierdolenie z oplatkiem, prezenty niz relatywistyczne podejscie do rzeczywistosci. Zapomnialbym, magiczna alba, magiczna woda czy magiczny oplatek sa mniej magiczne niz piersi ellen page.

Tak wiec splone w piekle, bo przyjalem jak i dalem prezent w tym okazalym dniu... oraz za masturbacje przy piersiach ellen, phie!

kh4xi.jpg

Opublikowano

Kim jestem? Pedofilem gwalcacym ksiezy i male dzieci zlizujacym smietanke z wlasnych kolan, najbardziej lubie ta ubita.

Na serio, wieze w Boga, jestem ministrantem, co niedziele jestem w kosciele, mysle ze to mi pomaga zrozumiec rozne rzeczy,

dzieki temu zostalem pedofilem gwalcacym ksiezy i male dzieci zlizujacym smietanke z wlasnych kolan, najbardziej lubie ta ubita.

Dziekuje za uwage juz pobieram wasze ip i namierzam ;D

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Sam jesteście "debilami" i tyle w temacie. Chyba normalne że my niewierzący mamy rodziny, które obchodzą święta jeśli są chrześcijanami. I co mam się z rodziną Wigilii nie spędzić, bo jestem ateistą? Spójrzcie lepiej na siebie, tak obchodzicie swoje "katolickie" święto że nawet raz nie pomyślicie o Jezusie, którego narodziny świętujecie, robicie dokładnie to co my czyli jecie, pijecie wódkę i oglądacie filmy w telewizji, nic więcej.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Jesli jestem debilem bo wierze w Boga to man chillout pls, ja nie mam nic do ateistow, mam kilku kumpli ateistow, ja mam szczerze wylane na wiare, np. Gdybym spotkal swietna dziewczyne, ladna madra, i z charakterem, dowiedzialbym sie ze jest nie wierzaca, to co? Won ? Nie ludzie tolerancja, mozecie byc homosiami, bisiami, heterosiami, wierzacymi i nie wierzacymi, to wolny kraj, kazdy moze obchodzic swieta. Z tad ta tradycja z wolnym nakryciem, kazdy nawet nie wierzacy moze przyjsc na wigile i swietowac. Ateisci to ludzie jak wszyscy, katolicy to samo, a spinaja sie bo musza wyjsc na swoje. Gdybym juz mial sie 'przezucic' to fakt wole agnostycyzm, bo to prawda nigdy nie wiesz czegos do konca, u mnie wiara jest wyjatkiem, wierze choc nie widzialem, nie slyszalem i mysle ze to jest problem dla wiekszosci.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Teolog wasze agumenty by w 3 minuty rozłożył.

Przyprowadź jakiegoś, poczekam.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...