Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim wy tak naprawdę jesteście?

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bog istnieje, nieraz tygodniami nie robisz nic zlego i nic ci sie nie dzieje, raz kogos uderzysz i zaraz przewrocisz sie lub zacznie cie glowa bolec (ja tak mam) na prawde, wierz w Boga, to jest cel zycia zeby pojsc do nieba

Masz krucha czaszke i kosci.

Tak kurwa chronicie swoja religie a nawet nie jestescie w pelni chrzescijanami(przeczytales biblie,chodzisz do kosciola co kazda niedziele)

Jezeli nie a bronisz tego swego boga,ze istnieje to wiedz ze cos sie z toba dzieje(to nie jest dobre)

Albo wierzycie albo nie,jezeli wierzycie to podporzadkowywujcie sie swojej religii jak nakazuje wam Biblia i kosciol bo zgaduje ze 9/10katolikow wierzy tylko przy ateiscie

sstwc.jpg

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bog istnieje, nieraz tygodniami nie robisz nic zlego i nic ci sie nie dzieje, raz kogos uderzysz i zaraz przewrocisz sie lub zacznie cie glowa bolec (ja tak mam) na prawde, wierz w Boga, to jest cel zycia zeby pojsc do nieba

To jest kurwa karma xD

kh4xi.jpg

Bywalec
Opublikowano

Idiots, idiots everywhere..

Ja nie wierzę, lecz moja bliska rodzina "wierzy", proste.

Powtórzę jeszcze raz, idiots, idiots everywhere

Opublikowano

Satanista łuuuu ^^ nie przepadam za takimi osobami ;) no ale co zrobimy tacy już się rodzą ;P

To, że ktoś nie wierzy w Boga nie znaczy, że jest szatanistą, raczej ateistą.

Opublikowano

Hmmmm... Szczerze mówiąc większość tych osób które podają się za ateistów robią to z lenistwa , tak im łatwiej , nie chce im się chodzić do kościoła , modlić itp. A więszkośc Tych ,,Ateistów" to dzieci po chrzcie oraz komunii :) Szerze mówiąc u mnie w klasie jest kilka osób które tak jak wcześniej napisałem są wielkimi ,,ateistami" po komunii , lecz jest jeden normalny który po prostu mówi o sobie ,,wierzący nie praktykujący " poprostu nie chce mu się wypełniać obowiązków związanych z religią lecz jako tako wierzy w boga :) A jak mówi Heniuś tradycja choinki przyszła do nas z niemiec więc nie wiem o co ta spina :)

@Pan Suavek

Niby z kąd taka wiedza że mikołaj to postać religijna ? o.O

Święty Mikołaj to postać z legendy o chłopczyku którego wieśniacy przyjeli do swojej wsi a on w podzięce robił im prezenty co roku i rozdawał nocą anonimowo :)

Nie ma nic takiego jak wierzący praltykujący, albo wierzysz, albo nie.

Ja wierzę.

Ja również nie rozumiem takieko toku życia jednak Wigilia stała się dniem częściowo świeckim.

Dlatego teraz mówi się gwiazdor.

Boże narodzienie jest świętem obchodzonym w dniach 25-26 grudnia jednak w dniu poprzednim jest większe zainteresowanie właśnie przez osoby niewierzące, biorące udział.

Podejrzewam, że większość ateistów woli sobie nie robić problemów z rodzicami.

Ze strony ateisty udział w tym wydarzeniu nie jest sprzeczny z jego przekonaniami do czasu kiedy się nie pomodli.

Branie prezetów od znajomych i rodziców, jedzenie kolacji w uroczysty sposób nie jest aktem religijnym. To, że robią to katolicy nie oznacza, że osoba o innych poglądach nie może.

Niech każdy czytający mój post zada sobie pytanie:

Które święto jest dla ciebie ważniejsze? Wigilia czy Wielkanoc?

Jeżeli uważasz, że Wielkanoc to najprawdobniej jesteś katolikiem, ponieważ właśnie to święto jest najważniejszym świętem dla tej wiary

A jeśli chodzi o bierzmowanie będąc ateistom to czysty brak myślenia. Nie wierzy, więc po co?

Ślub? A po co ateiście kościelny?

Druga osoba będzie chciała? Ślub z osobą o innej wierze chyba nie jest najlepszym pomysłem poprzez inne poglądy.

Obietnica jasno nieistniejąca nie jest obietnicą i nie wiadomo czy ateista weźmie to na poważnie.

Kurwa... człowieku Gwiazdorem mnie dobiłeś...

Gwiazdor to inne określenie Św. Mikołaja.

Który nie jest legędą jak ktoś wspomniał,

bo jednak istnieją dowody że się urodził, żył i umarł.

Wiedzą gdzie, kiedy i na co.

Tak jak z Jezusem Chrystusem.

Więc nie bulwersuj mnie...

Opublikowano

Dzisiaj bycie Ateistą jest modne. Śmieszą mnie Ci ateiści, co obchodzą święta takie jak Wigilia, Wielkanoc, ogólnie wszystkie święta związane z religią chrześcijańską. Te osoby, które podałeś w pierwszym poście wypadły na hipokrytów. Niby mają swoje zdanie, że niby nie wierzą w Boga, ale połasić się na prezenty trzeba. Śmieszne, ale tak to już jest w dzisiejszych czasach. ;-)

" Wciąż szukam miejsca zwanego Arkadią.. "

Opublikowano

Proste, kolega coś tam na Eldo nie wierzy w Boga i jest niby wielce ateistą ale jak rodzice opierdzielą to do kościoła co niedziele zasuwa ;) zresztą, teraz większość bachorów nie rozumie czym naprawdę są święta, tylko prezenty i hajs pod choinką się liczy.

Opublikowano

Kim jestem? Ja jestem sobą.

Uważam siebie za tzw. 'ateistę', tak odpowiem gdy ktoś mnie zapyta, gdy ktoś zapyta czy jestem katolikiem, buddystą czy kij wie kim.

Jedyna słuszna sprawa, w którą wierzę- Ja. Ja wierzę w siebie. Gdy mam ciężki wybór przed sobą, gdy muszę coś zrobić, co jest dla mnie ważne, co zadecyduje o mojej przyszłości to w dokonaniu wyboru pomaga mi tylko i wyłącznie wiara w siebie, nie w 'Boga'.

Co jest po śmierci? Nie wiem, dowiem się gdy nadejdzie mój czas i według mnie to bezsensowne gdybanie, że idziemy do nieba/ piekła, czy nasza dusza błąka się po świecie... Każdy stara się to rozwikłać, ale po co? Co będzie to będzie, po(nie)żyjemy, zobaczymy :)

No dobra, ale nie mów mi że we wigilii nie uczestniczyłeś,

nie mów mi że nie odmawiałeś modlitwy przed jedzeniem,

bo sorry ale nie uwierzę.

Ja Wigilię Bożego Narodzenia uważam za tradycję, ale nie ma to nic wspólnego z religią (dla mnie ofc.).

Zbiera się rodzinka, siadamy przy stole (żadnych kolęd, modlitw i co to się tam jeszcze robi), pijemy barszczyk, jemy bigos + pierogi, następnie pod choinką pojawiają się upominki przyniesione ' po kryjomu' przez np. tatę. Każdy dziękuje i po prostu spędzamy ze sobą miło czas.

Dzięki za uwagę,

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zadaniem chrześcijan jest nawracanie do wiary, wy "rzekomi" ateiści na forum tylko piszecie jak to wy w Boga nie wierzycie,

prawda jest taka że co niedzielę, mimo woli zapierdalacie do kościoła.

Bo was rodzice na porządnych ludzi wychowują, kurde!

Powiecie pewnie że jestem staromodny, albo nwm...

Ale jeszcze kilka lat temu, lata 60-90, jakbyś powiedział Ojcu lub Matce że nie chodzisz do kościoła, to byś wpierdal dostał,

a teraz macie zakaz bicia dzieci i wam się w dupach poprzewracało.

Jestem Ministrantem i żeby podnieść wam ciśnienie we krwi,

mogę potwierdzić że znam wielu księży (conajmniej 10-ciu)

są to sympatyczni i kulturalni ludzie.

Więc tłumaczenie, nie wierzę z powodu księdza wrednego,

jest kurwa taką dziecinadą że to szok...

W Boga wierzysz dla Boga, nie dla Księdza,

Ksiądz jest osobą, która w jakiś sposób ma Cię do Boga przybliżyć.

W większości jesteście ateistami, przez zły przykład,

dobrego wam rodzice nie przekazali, a powinni.

Mam jeszcze jedno pytanie, ateiści, który z was jest zwolniony z lekcji Religii w szkole?

Opublikowano

Zadaniem chrześcijan jest nawracanie do wiary, wy "rzekomi" ateiści na forum tylko piszecie jak to wy w Boga nie wierzycie,

Kto tak powiedział? Dlatego chrześcijan nigdy nie zrozumiem. Czemu z Waszej strony nigdy nie będzie tolerancji, dlaczego My (niewierzący) musimy uwierzyć w coś co nam po prostu nie odpowiada? Bo tak? Bo tak chciał 'Bóg'?

Wierzcie w co chcecie, tylko nie róbcie z tego draki.

Prawda jest taka, że nie wiadomo co masz na myśli, mówisz o wszystkich tzw. 'ateistach'? Ja nigdy nie byłem w kościele, jedynie w czasie wycieczek szkolnych na 'zwiedzanie', ponieważ niektóre kościoły to faktycznie piękno architektury.

mogę potwierdzić że znam wielu księży (conajmniej 10-ciu)

są to sympatyczni i kulturalni ludzie.

Ja też znam kilku naprawdę zajebistych księży, ale lubię ich za podejście do sprawy, za to, że sami się interesują innymi wiarami, że pomagają innym. Nie wszyscy księża to Ci, którym zależy na kasie i ... małych dzieciach...

W większości jesteście ateistami, przez zły przykład,

dobrego wam rodzice nie przekazali, a powinni.

Ateistą jestem z wyboru, rodzice tutaj nie mają nic do gadania. Moje życie, moja sprawa w co, w kogo wierzę.

Powiedz mi proszę, gdzie do cholery jest rozporządzenie, że rodzice powinni z nas zrobić chrześcijan? Dlaczego powinni z nas nich robić?.

Mam jeszcze jedno pytanie, ateiści, który z was jest zwolniony z lekcji Religii w szkole?

Ja nigdy nie chodziłem na religię, znam przypadki, gdzie moi rówieśnicy, którzy uważają się za 'rzekomych' ateistów, uczęszczają na lekcje religii tylko dla 'beki'.

Opublikowano

Fajny z ciebie katolik, skoro chcesz dopierdolić komuś i każesz mu zapierdalać do roboty w dni wolne tylko dlatego, że nie wierzy.

Naprawde jesteś taki tępy i sądzisz że każdy katolik będzie cie głaskał po głowie i tolerował obraze Boga etc.?

Dobre sobie.

To że jestem katolikiem oznacza że w Boga wierze ale to nie oznacza że jestem strumieniem szczęścia i dobroci wierzyć w Niego a być jak On to 2 różne sprawy i chętnie bym ci dopierdolił te dni w pracy gdybym mógł.

1278328504_by_Angie18_600.jpg

to ludzie są chujami : |

Następny przykład wiara w Boga to jedno ale bycie dobrym itp to kurwa mac co innego widze ze ateisci tego nie potrafia zrozumieć i biorą temat od złej strony.Może jestem zły niedobry dojebalbym mateqowi pracy w swieta ale wierzę i o to w tym chodzi.

Satanistą*

Znawcy. ;d

Zgadzam się z większością tutaj.

Dostawanie prezentów, a wiara w Boga, ma niewiele wspólnego.

Doładnie ale jak nie wierzysz równie dobrze możesz dostac kiedy indziej swoje lalki

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Doładnie ale jak nie wierzysz równie dobrze możesz dostac kiedy indziej swoje lalki

Dlatego ja swoje lalki dostaję na urodziny, imieniny i jak się dogadam z rodzicami ;-).

Pod choinkę tylko upominek. Symboliczny.

Zresztą wigilia i całe boże narodzenie to pretekst na obdarowywanie i nie wiem, czemu zapalony katolilk ma z tym jakiś problem... Przecież to przez Waszą religię, Wasze obyczaje i Waszą dobroć małolaty są szczęśliwe!

Chyba, że tylko chrześcijanie mają na to prawo.

Opublikowano

Ma problem ponieważ tu nie chodzi o dostanie jakiegoś prezentu tylko spędzeniu czasu z rodzinom i świętowaniu.

A małolatom od tej kasy w dupie sie przewraca ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

No właśnie, Święta Bożego Narodzenia, podobnie jak wigilia to tradycje chrześcijańskie,

a nie pogańskie jak jakieś debile wspominały.

Oczywiście mowa o Wigilii Bożego Narodzenia, z którą święta świeckie nie mają nic wspólnego,

a którą na pewno spożyliście.

xamizo, jak już wspomniałem jeżeli nie wierzysz to musisz się liczyć z tym że takie święta cię nie dotyczą,

u cb nie powinno być choinki, wigilli, ani tego symbolicznego upominku...

Bo 24/25 grudnia to przecież dla ciebie zwykły dzień, dlaczego sobie w lipcu wigilli nie zrobisz?

Dlaczego wtedy nie postawisz sobie tej symbolicznej choinki, nie założysz lampek na dom,

i nie zjesz tej "symbolicznej" wigilii otrzymując po niej symboliczny upominek.

Sam pod sobą zaczynasz dołek kopać, jeszcze kilka wypowiedzi i wyjdziesz na durnia...

Opublikowano

Ja mogę wigilię mieć, tak jak piszesz, nawet w lipcu...

Lecz od lat jest to 24.12, to z przyzwyczajenia z rodziną właśnie wtedy organizujemy spotkanie, kolację i zabawę w mikołaja ;)

Opublikowano

Suavek, ten temat to idealny przykład butthurtu. Wrzucanie na katoli(katoli, a nie katolików), że boga nie ma, to(przynajmniej w moim wypadku) trolling w najczystszej postaci, a ty łyknąłeś go jak młody pelikan. Mi generalnie koło tyłka lata kto w co wierzy(AVE FSM!), bo sam jestem ateistom(tak, jestem ateistom po bierzmowaniu :/) i bawi mnie jak katole organizują wręcz krucjaty przeciw tym, którzy ośmielili się podważyć ich poglądy. Co do prezentów na święta, to jest to czas spędzany z rodziną(Z RODZINĄ, NERDY!) i po prostu tak się utarło, że na święta są dawane prezenty i żeby nie wyjść na pojeba, to przyjmuje się ten prezent. To chwalenie się prezentami skomentuję modyfikując słowa z jednego video "to je gimbaza, tego nie zrozumiesz".

P.S. FSM TO JEDYNA PRAWDZIWA WIARA!

Mama opłaca internety i daje na wachę, więc chcąc zostać w kontakcie z siecią, muszę iść na kompromis i raz na 3-4 miechy odwiedzę tę instytucję.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

No dobra, ale nie mów mi że we wigilii nie uczestniczyłeś,

nie mów mi że nie odmawiałeś modlitwy przed jedzeniem,

bo sorry ale nie uwierzę.

No, jeśli jest ktoś ateistą(a nie chwali się jedynie na forum że nim jest a chodzi do kościoła bo mama każe) to zgaduję że nie uczestniczyli i się nie modlili.

Prezenty chuja mają do chrześcijaństwa.

Opublikowano

Suavek, ten temat to idealny przykład butthurtu. Wrzucanie na katoli(katoli, a nie katolików), że boga nie ma, to(przynajmniej w moim wypadku) trolling w najczystszej postaci, a ty łyknąłeś go jak młody pelikan. Mi generalnie koło tyłka lata kto w co wierzy(AVE FSM!), bo sam jestem ateistom(tak, jestem ateistom po bierzmowaniu :/) i bawi mnie jak katole organizują wręcz krucjaty przeciw tym, którzy ośmielili się podważyć ich poglądy. Co do prezentów na święta, to jest to czas spędzany z rodziną(Z RODZINĄ, NERDY!) i po prostu tak się utarło, że na święta są dawane prezenty i żeby nie wyjść na pojeba, to przyjmuje się ten prezent. To chwalenie się prezentami skomentuję modyfikując słowa z jednego video "to je gimbaza, tego nie zrozumiesz".

P.S. FSM TO JEDYNA PRAWDZIWA WIARA!

Mama opłaca internety i daje na wachę, więc chcąc zostać w kontakcie z siecią, muszę iść na kompromis i raz na 3-4 miechy odwiedzę tę instytucję.

No ale kurde, święta świętami jeszcze nikt nie wytłumaczył mi dlaczego ten prezent i choinke itp.. akurat w Grudniu sobie stawiasz,

czemu np. nie postawisz w lipcu tak jak mówiłem?

ty jesteś Ateistą sam dla siebie, natomias dla starej i całej rodziny nagle zgrywasz wierzącego...

Bo taka jest prawda, nie wciskaj że w grudniu zjeżdża się cała rodzina, bo taka jest tradycja.

Gówno nie tradycja, robisz to po to by rodzina nie miała do cb pretensji.

Przyjmujesz prezent, bo tak naprawdę go pragniesz, nie że to taki symboliczny...

Bo jakby był symboliczny mógłbyś powiedzieć że go nie chcesz, wgl zależy wszytko od tego co się rozumie jako "Symboliczny",

tutaj akurat mam na myśli czekoladę, ale jakby ci mama dała IPhone to jako symboliczny, odmówiłbyś?

Opublikowano

Dobry fun jest z czytania tej dyskusji! Aż się chyba przyłącze:)

Nie wierze w Boga, nie chodzę do kościoła, nie modle się, świąt nie obchodzę, tradycje SZANUJE.

Dla mnie kolacja 24 grudnia oraz obiad w wielkanoc to tradycje rodzinne(bardzo podobne jak np. u kogos jajecznica jedzona na sniadanie w niedziele przez cala rodzinke razem), od kiedy tylko pamiętam tak a nie inaczej spędzam ten dzień i jakoś nie zamierzam tego zmieniać. Ba, nawet kolęd lubie sobie posłuchać ponieważ są miłe dla ucha. Nie modle się jednak przy stole/przed jedzeniem, nie przezywam świąt "duchowo", nie przestrzegam żadnych postów itp.

Choinka, ozdoby, prezenty? Przeciez to czysta komercja i marketing, to nie ma nic wspolnego z Bogiem Oo

Idąc tokiem rozumowania niektorych... nie moge zrobic zakupów z sklepie który jest przystrojony ponieważ to świeto chrześcijan i jestem hipokrytą podziwiajać choinke? :DD

BTW. Ochrzczony jestem, I komunie miałem, do bierzmowania do podchodziłem- to była moja dycyzja i rodzina się z tym pogodziłą : )

Opublikowano

Dobry fun jest z czytania tej dyskusji! Aż się chyba przyłącze:)

Nie wierze w Boga, nie chodzę do kościoła, nie modle się, świąt nie obchodzę, tradycje SZANUJE.

Dla mnie kolacja 24 grudnia oraz obiad w wielkanoc to tradycje rodzinne(bardzo podobne jak np. u kogos jajecznica jedzona na sniadanie w niedziele przez cala rodzinke razem), od kiedy tylko pamiętam tak a nie inaczej spędzam ten dzień i jakoś nie zamierzam tego zmieniać. Ba, nawet kolęd lubie sobie posłuchać ponieważ są miłe dla ucha. Nie modle się jednak przy stole/przed jedzeniem, nie przezywam świąt "duchowo", nie przestrzegam żadnych postów itp.

Choinka, ozdoby, prezenty? Przeciez to czysta komercja i marketing, to nie ma nic wspolnego z Bogiem Oo

Idąc tokiem rozumowania niektorych... nie moge zrobic zakupów z sklepie który jest przystrojony ponieważ to świeto chrześcijan i jestem hipokrytą podziwiajać choinke? :DD

BTW. Ochrzczony jestem, I komunie miałem, do bierzmowania do podchodziłem- to była moja dycyzja i rodzina się z tym pogodziłą : )

Dokładnie! To, że ktoś jest ateistą, nie oznacza, że nie może dostać prezentu. Powiedzcie mi, gdzie w Piśmie Świętym jest napisane że dawanie prezentów ma coś wspólnego z Bogiem. Sam za wielkiego katolika się nie uważam, ale jak czytam te wasze wypociny, to kojarzą mi się takie mohery "A ten to w Kościółku nie był", "A ta to się ubiera jak zdzira, bezbożniczka jedna! Ino spróbuje wejść do Kościoła to ja ją pogonie!".

Ogarnijcie się, niby jesteście katolikami, a kłócicie się, co jest grzechem.

Game Over

Opublikowano

No ale kurde, święta świętami jeszcze nikt nie wytłumaczył mi dlaczego ten prezent i choinke itp.. akurat w Grudniu sobie stawiasz,

czemu np. nie postawisz w lipcu tak jak mówiłem?

ty jesteś Ateistą sam dla siebie, natomias dla starej i całej rodziny nagle zgrywasz wierzącego...

Bo taka jest prawda, nie wciskaj że w grudniu zjeżdża się cała rodzina, bo taka jest tradycja.

Gówno nie tradycja, robisz to po to by rodzina nie miała do cb pretensji.

Przyjmujesz prezent, bo tak naprawdę go pragniesz, nie że to taki symboliczny...

Bo jakby był symboliczny mógłbyś powiedzieć że go nie chcesz, wgl zależy wszytko od tego co się rozumie jako "Symboliczny",

tutaj akurat mam na myśli czekoladę, ale jakby ci mama dała IPhone to jako symboliczny, odmówiłbyś?

Jakby mi mama kupiła iphona to bym jej zapytał, czy dobrze się czuje, bo kupować telefon o wartości samochodu to gruba przesada. Jedyna choinka jaką ubrałem to na kompie, którą zmieniłem po kilku minutach. Rodzina zna moje nastawienie do wiary, ba nawet raz mnie chcieli do egzorcysty wysłać. Co do samych prezentów, to istnieje coś takiego jak chęć dzielenia się z innymi, która nie wynika z religii(szok, nie?). Osobiście odkąd skończyłem 10 lat, jedyne co znajduję pod choinką, to czekoladowe mikołaje + 50zł. Czemu nie odmawiam przezentu? Po pierwsze, nie chcę się bez potrzeby wychylać. Taki już jestem. Pod drugie, jestem trochę uzależniony od czekolady, więc czekolada potrzebna mi jest do życia. Po trzecie, 50zł to dla mojego portfela zastrzyk gotówki, który mi się przydaje na różne wydatki, bo kieszonkowego, jako takiego nie dostaję. Czemu nie postawię choinki w lipcu? Bo tak jak już wspominałem mieszkam z rodzicami i w 30 stopniowy upał poleciałbym razem z tą choinką przez balkon trzymając w ręku skierowanie do psychiatry, a upadek z 3 piętra to nie przelewki. Pomijając juz fakt, że zwyczaj ubierania drzewka wywodzi się z Niemiec. Kościół kilka wieków temu po prostu przejął ten zwyczaj od tamtejszych pogan

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ja ci odpowiem synu.

Przez internet ich nie widać dla niektóry wiara to słabość której nie chcą okazywać więc ukrywają swoje wyznania religijne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...