Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim wy tak naprawdę jesteście?

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

"wszystko co dobre to sprawa boga, a wszystko co złe szatana"

proszę bardzo :)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Piszecie tutaj, że nie wierzycie w św. Mikołaja, to tak samo jakbyscie nie wierzyli w Ducha Swiętego. Przecież św.Mikołaj na prawdę istniał, był biskupem. Jedyne w co możecie nie wierzyć to to, że on daje prezenty w wigilię.

Opublikowano

Ponieważ w tym świecie to jest po prostu nierealne jeżeli miałbyś tak selekcjonowac katolików to odpadło by 9/10

Ja nie mam nic do ateistów ale to oni zazwyczaj są tymi którzy obrażają Jezusa czyt. są nietolerancyjni

Z tego tematu wynika, że to katole są nietolerancyjni. Z własnego doświadczenia również mogę to potwierdzić ;)

Opublikowano

Chronił mnie ;)

Ja to czuję i wiem ;)

Nie no jebłem przy tym xD. Ja traktuje jak i większość mojej rodziny wigilie jako spotkanie rodzinne, nie modlimy się, nie gadamy o tym jaki Bóg jest dobry.

Opublikowano

"Jawnie kurwa oszukujesz ludzi..."

Rozjebało mnie to ^^

Moim zdaniem osoba która nie wierzy w Boga i ma z 10-15lat,

Ona po prostu nie wie co mówi. I tak na Wigilie chodzi, życzenia składa,

Prezenty Dostaje, z jajkiem na Wielkanoc chodzi, ślub weźmie, bierzmowanie, pogrzeb.

Nie ogarniam takich ludzi..

Nie da się w nic nie wierzyć.. ;x

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Można, niektórzy nawet nie wierzą w siebie.

tak apropopos tematu:

2b536a7b202e8f1bc82d3af2c963bfda.png?1356447383

sorry, musiałem :)

Opublikowano

Kim ja jestem? Nikim tak naprawdę...

A na serio.

Wierzę w boga, ale kościoła nie uznam już nigdy, choćby mieli mnie ekskomunikować, mnie to obchodzić nie będzie. Kościół w ciągu ostatnich paru lat, za swe wyczyny w Polsce nakierował mnie na taki pogląd, a jakie numery?

Ksiądz prowadzący po alkoholu samochód.

Księża pedofile.

Rydzyk empire.

I wiele innych przypadków, o których słyszy się lub czyta.

Nie mam zaufania do instytucji kościoła, no i powiedzmy sobie szczerze... Skoro biblia nawołuje do miłowania innych jak siebie samego, to dlaczego kościół nawołuje do pogardy ludzi patrzących na pewne sprawy inaczej? Tak mowa tu o homoseksualistach, lub o tych co nie zgadzają się z kościołem co do polityki.

Wybaczcie... Ale pomiędzy wiarą w człowieka a boga, jest duża różnica.

Możecie mnie shejtować, i don't care. :)

Opublikowano

Ja w Boga nie wierzę. Mój tato również. Ale Święta Bożego Narodzenia są dla nas jakąś tradycją, przyzwyczajeniem. Nigdy nie wymagałam od rodziców prezentów. Nie prosiłam (no bynajmniej od jakiegoś wieku, bo za małolata to wiadomo...). Szanuję wierzących i akceptuję wszystkie święta kościelne. I nie zmieni się to w moim domu, bo mama jest osobą wierzącą i dla niej jest to ważne. A dla nas ważne jest uszczęśliwianie jej. Poza tym to naprawdę najlepsza okazja żeby w końcu razem usiąść przy stole, zjeść i nigdzie się nie spieszyć.

Opublikowano

Fakt, wierzę w siebie. To odemnie kuźwa zależy co się stanie. Jeśli będę idiotą i skocze pod pociąg, to nie dla tego ze Bóg tak chciał, bo potrzebował pomocy w niebie, po prostu chciałem skoczyć, to skoczyłem. i chuj do tego jakiemukolwiek bogu.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ja kocham Boga i tą wiarę nie wstydzę się tego ;) nie patrzę na innych tylko na siebie. Ludzie nie wierzą w Boga, ponieważ nie dał im tego co chcieli, a Bóg nie da ci po prostu tego np. auto z kluczykami w stacyjce nie podjedzie pod twój blok. Bóg da ci szansę na zdobycie czegoś to zależy wszystko od człowieka od jego woli i myślenia. Ta wiara ma za sobą 2000 lat około więc kurwa nie spodziewajcie się, że będzie idealna sama w sobie jest tylko księża ją praktykujący nie raz schodzą na złą drogę i jest to tylko ich wina ;) Trzeba mieć cel w życiu żeby nie zbłądzić.

Opublikowano

A mi modek schował post bo niewygodną prawdę napisałem?

Żryjcie gruz katolicy. Stfffu.

Nikt mi nie odpowiedział skąd wziął się ten śmieszny Jezus? aaaa no tak narodził się z Maryi Panny? A skąd ona się kurwa wzięła ?:> No przecież PODOBNO Buk stworzył świat no ale jak mógł stworzyć skoro go nie było?

Pozdrawiam.

1313059745-U377451.png
Opublikowano

Nie ten poziom, to nie forum na takie tematy. -.-

Stanął na ulicy i krzyczał jak pojebany "BABO, NIE TEN PEDAŁ KURWA, OGARNIJ SIĘ BO SŁAWKA JEBNIESZ.". lol.

Sławek, żaden z ciebie katolik. Chodzenie do kościoła to żaden znak wiary.

jesteś hipokrytą.

powiedzcie mi, że wszystko co dobre to sprawa boga, a wszystko co złe szatana. xD

AMEN

lubię cię, ale z tym się nie zgodzę.

sygnatura2.png

Opublikowano

Ja wierzę, bo cała rodzina wierzy i to się jakoś tak z pokolenia na pokolenia przesuwa.

Mnie też to właśnie wkurza, piszą, że nie wierzą a później dodają, że na Wigilję pod choinkę dostali super prezenty ...

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

Jeżeli szatan katuje złych ludzi w pikle to nie oznacza to, że jest dobry?

Btw. żeby zostać prawdziwym ateista trzeba wykonać akt apastazji ;)

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Apostazji, gwoli ścisłości :P Zapewne nie wszyscy o tym wiedzą, a raczej mało komu by się chciało wypełniać procedurę. Większość woli po prostu olać.

#don't care

Opublikowano

Jestem ateistą i sie tego nie wstydzę wierze że boga nie ma ;)

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

A to ateista po apostazji jest jakiś lepszy, czy coś? Jeśli jesteś ateistą, to masz gdzieś czy ktoś cię ochrzcił(czy kazał przyjąć jakikolwiek inny sakrament), masz po prostu wyjebane, bo wiesz, że nie miało to dla ciebie żadnego znaczenia i niczego w twoim życiu nie zmieniło.

btw. "Apostazja nie powoduje formalnego opuszczenia Kościoła. Apostata zgodnie z doktryną Kościoła Katolickiego wciąż pozostaje jego członkiem oraz katolikiem, gdyż decydujący o tym chrzest jest nieusuwalny w myśl zasady „Semel catholicus, semper catholicus” („Raz katolik, zawsze katolik”)."

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Stanął na ulicy i krzyczał jak pojebany "BABO, NIE TEN PEDAŁ KURWA, OGARNIJ SIĘ BO SŁAWKA JEBNIESZ.". lol.

Sławek, żaden z ciebie katolik. Chodzenie do kościoła to żaden znak wiary.

jesteś hipokrytą.

powiedzcie mi, że wszystko co dobre to sprawa boga, a wszystko co złe szatana. xD

AMEN

A może przemówi ci do rozumu fakt, że chodzę co niedzielę i święto do kościoła,

modlę się codziennie wieczorem i jestem ministrantem.

Opublikowano

@up u mnie w klasie jest koleś co jest ateistą i też jest ministrantem ;)

W Boga nie wierze i nie będę wierzył w to czego nie ujrzę na własne oczy.

Jeżeli jesteś taki wierzący to zdejmij ten fap faping z hobby bo to grzech ;)

logo1.png
Opublikowano

Dla mnie pisanie wierze w Boga a nie wierze w Kościół to pierdolona abstrakcja..

W szkole zadałem pytanie babce od religii czy tak może być to zrobiła 30 minutowy wykład że tak być nie moze..

Co do księży.

Dajmy przykład Kościół to firma a Księża to pracownicy

Ksiądz to człowiek jak kazdy.

Dajmy ze idziesz do firmy która cieszy sie dobrą marką i jakoscią ale jak tam dochodzisz i cos odpalisz to ciebie zwolnią a firma będzie miała złą reputacje.

Tak jest z Kościołem.

Jest patent poznać księdza z parafi pogadać i wiesz czy to ksiądz pedał czy ksiądz chcacy czegos nauczył

Ksiądz wierzy w Boga on tego nie wie tak jak my ale ludzie porównują Księdza do Boga i to co odpierdoli jakiś Ksiądz zlewa sie na reputacje wszystkich księży.

Szkoda mi tych gimbusów wypowiadających sie źle o Księżach w tym temacie (Można wymieniać) ale nie brac wszystkich do jednego wora.

Teologia jest dość ciężka i 4/5 by wysiadło w sekunde na niej ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

A tak wgl to co ksiadz taki kurwa swiety jest ? no prosze was. Malo w telewizji gadali o ksiezach ze sie napili a pozniej wypadki stwarzali . Nie dawno byl reportarz o tym . A co do wierzacych . U nas ksiadz sam gadal ze jeszcze za mlodego wgl go religia nie interesowala i nie wiedzial w co ma wierzyc czy czlowiek wzial sie od malpy czy od adama i ewy . Chcial sie wiecej dowiedziec i zostal ksiedzem i pewnie dalej nie wie . Patrzac ze strony religi czlowiek od adama i ewy . Patrzac ze strony Biologi/histori Od malpy . Wiec kto tu ma racje ?! I od kogo pochodzi czlowiek ?! WTH

BUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...