Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim wy tak naprawdę jesteście?

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj podejmę dosyć taki "kontrowersyjny" temat bo zapewne polecą hejty.

Ale chciałbym zapytać za kogo wy się tak naprawdę uważacie?

Dawno temu, chyba we wakacje był wątek pytający "czy wierzysz w Boga?",

od chuja ludzi było zdania że nie wierzą, Bóg nie istnieje itp.

Natomiast kilka dni temu był wątek na tym forum, co dostaliście na gwiazdkę,

i chwaliliście się czego wy nie dostaliście... tablety, tampony itp. mniejsza z tym.

I teraz tak, niejki, niejaka 'Elrodeay:

Napisał w wątku:

http://www.mpcforum.pl/topic/801772-wierzysz-w-boga/#entry5887100

że nie wierzy w Boga.

BOGA NIE MA I NIE BĘDZIE. Ave.

Natomiast w wątku:

http://www.mpcforum.pl/topic/801273-co-dostales-na-gwiazdke-pochwalsie/page__st__40#entry5885833

chwali się co dostała na Gwiazdkę.

Creativ'y oraz kosmetyki :l

Pytam się jakim prawem takie osoby dostają coś na gwiazdkę i się tym chwalą?

Przecież Gwiazdka do Boże Narodzenie, święto kościelne, chrześcijańskie.

Więc jakim prawem takie osoby skoro nie wierzą obchodzą to święto?

Uważam że właśnie w ten sposób pokazują swój niezwykły debilizm i idiotyzm,

no sorry ale nie wiem jak nazwać tego typu schorzenie mózgu...

Przecież to jest chore...

Skoro nie wierzysz to licz się z tym że takie święta jak Wielkanoc, Boże Narodzenie cię nie dotyczą,

nic kurwa nie powinieneś dostać...

Jawnie kurwa oszukujesz ludzi...

Ja wierzę w Boga, bardzo wierzę i dlatego właśnie takie coś wywołuje we mnie "oburzenie".

A jak to jest z wami, co wy o takich debilach sądzicie?

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Panie, daj Pan spokój. Dzieciom się w dupach poprzewracało (niektórym). No ale cóż takie czasy, nie wierzą w Boga ale prezent to przyjmią bo się nie daj Boże zmarnuje. Jestem ciekawy jak takim osobom które tutaj piszą że nie wierzą, przyjdzie dorosnąć, spotkać Tę jedyną/jedynego i co? Ślub? Przecież ja nie wierze w Boga. Miałem taką samą sytuacje w mojej klasie, dziewczyna nie wierzy w Boga ale bierzmowania to tak bo potem będą problemy bez niego.

PS: Z góry przepraszam za tak chaotycznie napisanie tego ale ledwo żyje.

Opublikowano

Satanista łuuuu ^^ nie przepadam za takimi osobami ;) no ale co zrobimy tacy już się rodzą ;P

934ad7ae599ece9aa70c7c98b54e541c13544.pn
Nexaniaty już niedługo - www.nexanitymt2.com ZAPRASZAM NA FORUM

Opublikowano

Dawanie sobie prezentów oraz umieszczanie choinki to pogańskie tradycje.

No dobra, ale nie mów mi że we wigilii nie uczestniczyłeś,

nie mów mi że nie odmawiałeś modlitwy przed jedzeniem,

bo sorry ale nie uwierzę.

Opublikowano

Liczy się fakt, jest tępy i nie zauważył, że napił 2 posty na ten sam temat jeden zaprzeczający drugiemu :).

Ja również wierzę w boga choć czasem mam takie odczucia, że nie istnieje. Suavek na propsie :).

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Ale teraz druga sprawa, prezenty daje święty Mikołaj, postać religijna, chrześcijańska rzecz jasna.

Więc co teraz?

Powiecie mi że stara wam podłożyła, nie?

Opublikowano

Ale teraz druga sprawa, prezenty daje święty Mikołaj, postać religijna, chrześcijańska rzecz jasna.

Więc co teraz?

Powiecie mi że stara wam podłożyła, nie?

przecież mikołaj nie istnieje, więc o czym rozmowa, to rodzice kupują prezenty, a nie mikołaj dlatego to nie ma nic wspólnego z religią!!

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

W sumie to większość nie świadomie wierzy.

No bo np. nie raz jest jakiś problem lub coś chcesz i prosisz " Boga ", chodź wmawiasz sobie że nie wierzysz.

Wiec to tylko taka pokazówka.

Osobiście wierze ale są momenty w których ta wiara jest zachwiana...

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Dawanie sobie prezentów oraz umieszczanie choinki to pogańskie tradycje.

Opublikowano

Hmmmm... Szczerze mówiąc większość tych osób które podają się za ateistów robią to z lenistwa , tak im łatwiej , nie chce im się chodzić do kościoła , modlić itp. A więszkośc Tych ,,Ateistów" to dzieci po chrzcie oraz komunii :) Szerze mówiąc u mnie w klasie jest kilka osób które tak jak wcześniej napisałem są wielkimi ,,ateistami" po komunii , lecz jest jeden normalny który po prostu mówi o sobie ,,wierzący nie praktykujący " poprostu nie chce mu się wypełniać obowiązków związanych z religią lecz jako tako wierzy w boga :) A jak mówi Heniuś tradycja choinki przyszła do nas z niemiec więc nie wiem o co ta spina :)

@Pan Suavek

Niby z kąd taka wiedza że mikołaj to postać religijna ? o.O

Święty Mikołaj to postać z legendy o chłopczyku którego wieśniacy przyjeli do swojej wsi a on w podzięce robił im prezenty co roku i rozdawał nocą anonimowo :)

2e4ezhz.png

Opublikowano

a ja nie rozumiem twojej spiny, nie wiem czy bóg istnieje czy nie, jestem do tego nastawiony neutralnie, nic nie przekonało mnie do wiary w niego ale nie zakładam też z góry że to zwykła bajeczka. skoro mam okazje dostać od rodziny prezenciki to po chuj mam im gadać ze nie jestem pewien czy bóg istnieje? wole jednak dostać jakieś dobra materialne i nie mieszać im w tych pustych, ograniczonych główkach napełnianych systemowymi pierdołami próbując coś udowodnić, uświadomić.

Opublikowano

Pytam się jakim prawem takie osoby dostają coś na gwiazdkę i się tym chwalą?

Przecież Gwiazdka do Boże Narodzenie, święto kościelne, chrześcijańskie.

Więc jakim prawem takie osoby skoro nie wierzą obchodzą to święto?

Uważam że właśnie w ten sposób pokazują swój niezwykły debilizm i idiotyzm,

no sorry ale nie wiem jak nazwać tego typu schorzenie mózgu...

Przecież to jest chore...

Rozumiem Twój punkt widzenia, ale zwyczaj dawania sobie prezentów i wspólnej wieczerzy moim zdaniem wyszedł poza ramy święta kościelnego (z resztą podobne święta są obecne w różnych kulturach). Ja się z tym zgadzam, bo jest to bardzo dobry, miły zwyczaj, który powinien przetrwać w rożnych kulturach - nie ze względu na prezenty, ale fakt tej atmosfery, która bez względu na wyznanie skłania do refleksji. Takie właśnie pozytywne sprawy należy propagować.

Jestem ciekawy jak takim osobom które tutaj piszą że nie wierzą, przyjdzie dorosnąć, spotkać Tę jedyną/jedynego i co? Ślub? Przecież ja nie wierze w Boga.

Dlatego prawdopodobnie nie wezmę nigdy ślubu kościelnego :) ("prawdopodobnie" - bo nie wiem jak rozstrzygnie się mój wewnętrzny spór z instytucją Kościoła Katolickiego i nie chodzi tu o wiarę sensu stricto.. tu by można dyskutować całe godziny).

bo sorry ale nie uwierzę.

Ja nie odmawiałam modlitwy.

Więc co teraz? Powiecie mi że stara wam podłożyła, nie?

Oczywiście, że to "stara" podkłada - face it! Poza tym w niektórych regionach Polski funkcjonuje postać Gwiazdora a w Rosji Dziadka Mroza :P

#don't care

Opublikowano

Ja również nie rozumiem takieko toku życia jednak Wigilia stała się dniem częściowo świeckim.

Dlatego teraz mówi się gwiazdor.

Boże narodzienie jest świętem obchodzonym w dniach 25-26 grudnia jednak w dniu poprzednim jest większe zainteresowanie właśnie przez osoby niewierzące, biorące udział.

No dobra, ale nie mów mi że we wigilii nie uczestniczyłeś,

Podejrzewam, że większość ateistów woli sobie nie robić problemów z rodzicami.

Ze strony ateisty udział w tym wydarzeniu nie jest sprzeczny z jego przekonaniami do czasu kiedy się nie pomodli.

Branie prezetów od znajomych i rodziców, jedzenie kolacji w uroczysty sposób nie jest aktem religijnym. To, że robią to katolicy nie oznacza, że osoba o innych poglądach nie może.

Niech każdy czytający mój post zada sobie pytanie:

Które święto jest dla ciebie ważniejsze? Wigilia czy Wielkanoc?

Jeżeli uważasz, że Wielkanoc to najprawdobniej jesteś katolikiem, ponieważ właśnie to święto jest najważniejszym świętem dla tej wiary

A jeśli chodzi o bierzmowanie będąc ateistom to czysty brak myślenia. Nie wierzy, więc po co?

Ślub? A po co ateiście kościelny?

Druga osoba będzie chciała? Ślub z osobą o innej wierze chyba nie jest najlepszym pomysłem poprzez inne poglądy.

Obietnica jasno nieistniejąca nie jest obietnicą i nie wiadomo czy ateista weźmie to na poważnie.

Opublikowano

Po prostu Elorady to bot i nakurwia posty gdzie popadnie żeby być w topce i być fajny dlatego napisał w obu tematach to cala tajemnica

heheheh

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@Naiko Dobrze, ale chodzi mi o zupełnie coś innego. Ty nie wierzysz w Boga (przynajmniej tak wnioskuję) ale nie ukrywasz tego przed sobą np: nie odmawiałaś modlitwy, "prawdopodobnie" nie weźmiesz ślubu kościelnego i ja to rozumiem. Tak jak wspomniałem chodzi mi o takie przypadki osób które każdemu oświadczają ja to nie wierze a w kręgach rodzinnych chodzą do kościoła,modlą się przy stole itd.

Opublikowano

Ja nie wierze w Boga ale musze obchodzic swieta bo taka jest wola rodzicow,nie moja,jednakze nie modle sie,jem to co chce i nie slucham koled.A jak ktos powyzszy napisal,dawanie komus prezentow to poganska tradycja wiec tak naprawde to nie obchodze swiat :).To samo z wielkanoca.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ciekaw jestem ilu tutejszych podajacych sie za katolikow badz osoby wierzace chociaz raz przeczytala cala biblie.

a żeby konwersować na temat religi trzeba być praktykującym ?

Ja nie wierze w Boga ale musze obchodzic swieta bo taka jest wola rodzicow,nie moja,jednakze nie modle sie,jem to co chce i nie slucham koled.A jak ktos powyzszy napisal,dawanie komus prezentow to poganska tradycja wiec tak naprawde to nie obchodze swiat :).To samo z wielkanoca.

Bronienie się, kurwa dajecie sobie prezęty żeby nieodstawać bo wam głupio, wszystkim ateistą zachciało się dawać prezęty akurat w jeden dzień

2cql8d2.png
Opublikowano

a żeby konwersować na temat religi trzeba być praktykującym ?

Bronienie się, kurwa dajecie sobie prezęty żeby nieodstawać bo wam głupio, wszystkim ateistą zachciało się dawać prezęty akurat w jeden dzień

jestes idiota czy serio nie potrafisz czytac ze zrozumieniem?

kh4xi.jpg

Opublikowano

@Naiko Dobrze, ale chodzi mi o zupełnie coś innego. Ty nie wierzysz w Boga (przynajmniej tak wnioskuję) ale nie ukrywasz tego przed sobą np: nie odmawiałaś modlitwy, "prawdopodobnie" nie weźmiesz ślubu kościelnego i ja to rozumiem. Tak jak wspomniałem chodzi mi o takie przypadki osób które każdemu oświadczają ja to nie wierze a w kręgach rodzinnych chodzą do kościoła,modlą się przy stole itd.

Rozumiem. Widzisz, chodzi o to, że w naszym społeczeństwie funkcjonuje niestety jeszcze model rodziny, w której młody człowiek (nie powiem już dziecko, bo dziecko to mało co wie na temat religii) nie ma za dużo do powiedzenia w kwestii wyboru wiary. Wiele osób nawet gdyby by chciało być otwarcie niewierzącymi to ich rodzina może być temu przeciwna, a wątpię by wielu z nich chciało się wystawiać na represje ze strony bliskich (dochodzi jeszcze kwestia strachu przed odrzuceniem). Stąd często bierze się takie zakłamanie. Ja tego wcale nie pochwalam. Niech każdy wierzy w co chce lub nie wierzy wcale.

#don't care

Opublikowano

jestes idiota czy serio nie potrafisz czytac ze zrozumieniem?

"Ciekaw jestem ilu tutejszych podajacych sie za katolikow badz osoby wierzace chociaz raz przeczytala cala biblie." - chuj że nikt tu się nie podał i nie napisał "jestem katolikiem" chodzi i o to że rozmawiamy o religii, wpierdalając się z takim tekstem do tego typu konwersacji robisz z siebie debila.

@offtop

naucz sie cytować ;_;

2cql8d2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...