Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Info) Nowy Silnik Plemion

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 254
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To wam się spodoba,nie wchodzę na mpcforum a piszę.Mogę sobie cały czas oglądać co z moim tematem i nie muszę czekać tak długa aż mi się mpcforum wczyta,przedstawiam wam stronę z Newsami z mojego tematu:

Opublikowano

Na ten moment skonczyłem modyfikować część silnika co można w nim teraz znaleźć?

w pełni automatyczny system rundowy zarządzany z poziomu panelu admina(można ustawić surkę xxx na minutę bądź godzinę)

przebudowany panel admina teraz cały dostęp do administracji światów jak i strony jest połączony z kontem użytkownika w bazie można dodać mu uprawnienia na panel administracyjny :) sa 4 poziomy uprawnień newsy itp itd..

Flagi

Mapka w ajaxie :)

Komnata chwały

Statystyki światów

w szablonach serwerów znajdziecie pliki htaccess czyli gdy dodacie nowy świat i posiadacie domene zamiast xxx.pl/serwer będziecie mieli s1.xxx.pl jesli stworzycie swiat z systemem rundowym bedzie sds.xxx.pl :))

Ogólnie poprawiłem większość znanych mi bugów wkrótce zrobię kilka serwerów open beta do testów będziemy szukać bugów itp itd

dodałem auto instalator plików + zamiast apache będzie się nam instalował nginx bądź litespeed z php5 i obsługą php4 :)

eaccelerator nie jest już wymagany do hostowania silnika a także strony :)

dodałem do silnika wbudowane forum w raz z szatą graficzną

i to by było na tyle jak ktoś chciałby pomóc przy silniku zapraszam na gg :)) potrzebny grafik ^^

Opublikowano

wdłg mnie zbędne jest te domeny typu s1.xxx.pl na localhoscie jak ktoś bd stawiał więc wolałbym to zliwkidować :) kiedy zamierzasz opublikować pliczki ..

Mapka z dostępu gościnnego też w ajaxie ??:D

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

wdłg mnie zbędne jest te domeny typu s1.xxx.pl na localhoscie jak ktoś bd stawiał więc wolałbym to zliwkidować :) kiedy zamierzasz opublikować pliczki ..

Mapka z dostępu gościnnego też w ajaxie ?? :D

Pliki robie z myślą o serwerach publicznych do localhosta zrobię inną paczkę..

Dostępu gościnnego nie dodałem jeszcze wymaga kilku poważniejszych przeróbek..

Kilka nowych info.. Konfiguracja świata została usunięta z plików teraz świat konfiguruje się w panelu admina a cała konfiguracja znajduje się w mysql :) dodałem też kilka zabezpieczeń takich jak jednorazowe hasło admina które przychodzi nam na nasz nr tel podany w mysql : )

Co do publikacji plików dostanie je tylko i wyłącznie kilka osób , ja też planuje otworzyć serwer a nie chce aby każdy privek był na moich plikach xD więc maks 15 osób dostanie te pliczki :) dodam do nich zabezpieczenie i zakoduje to phpguardem żeby nikt tego nie otworzył :) co ochroni pliki przed publikacją w necie :PP

Opublikowano

EDIT:

Wrzuć nam screeny, i udowodnij!

I to właśnie jest bezużyteczne.My chcemy taki silnik, żeby postawić sobie dobry serwer, a nie żeby patrzeć jak ktoś roi, i go nie mieć.

Taki silnik jest gów** wart, jak zrobisz publikujesz go ale nie wrzucasz go na neta.I mogę się założyć, że twój silnik jest w 90% zabugowany.

Dodałem do mojego komnaty chwały:

claxkwirn471.png

Opublikowano

I to właśnie jest bezużyteczne.My chcemy taki silnik, żeby postawić sobie dobry serwer, a nie żeby patrzeć jak ktoś roi, i go nie mieć.

Taki silnik jest gów** wart, jak zrobisz publikujesz go ale nie wrzucasz go na neta.I mogę się założyć, że twój silnik jest w 90% zabugowany.

Dodałem do mojego komnaty chwały:

claxkwirn471.png

Wybacz synu ale to nie ty po mnie poprawiasz kod tylko ja po tobie.. I tutaj jest różnica u mnie buga nie znajdziesz :) a jak znajdziesz to zniknie :) Co do tego jak to stwierdziłeś taki silnik to gówno ok.. Pogadamy za 3 miesiące jak dojdziesz do tego etapu prac na którym jestem ja po 3 dniach ? Po 3 mój silnik dostaną osoby tego godne takie jak Roland czy Only Head Shoot bądź osoby które coś znaczą i ogarniają tę grę bo ty za pewne synu to nawet synchro zrobić nie potrafisz ^^ Po 4 poczekam aż kupisz sobie vps zrobisz serwerek a potem zobaczysz jak szybko "Pr0 Koderze" zniknie twój vps bo nawet sensownie kodu po układać nie potrafisz a zaufaj mi że ja lubię bawić się exploitami :))

Opublikowano

Spokojnie ludzie :) Ja mam fajny projekt na fabułe rozgrywki światów i wielką chęc stworzenia serwera ale niestety nie mam doświadczenia w tworzeniu silnika ..jak bys xboks albo ty bartek udostępnił mi swoj pełny gotowy silnik był by badzo wdzięczny.

Opublikowano

To moim zdaniem ten temat powinien być zamknięty ..

Dla czego dla tego że po co piszecie że zostanie on tutaj dany ten silnik ?? jak wy dacie go 15 osobą ?? Nie rozumie tego .... Niby 15osób dostanie reszta czeka nie wiadomo na co .. Taka jest prawda ..

Ja jestem tego zdania jak i jeden tak i drugi tylko nabija sobie posty . Na samym początku piszą że go tutaj dadzą , potem za parę miesięcy piszą że go tutaj nie dadzą bo nie chcą żeby ktoś robił serwery na tych plikach no jednym słowem szok ..

Nie mówię tu o Bartku bo Bartek pewnie tutaj ten silnik da ale xbots123 bez przesady ... Jeśli piszesz że silnik dasz na jakiś hosting w przyszłym tygodniu to powinieneś go dać a nie piszesz w tym temacie że go podasz 15osobą .. Bez sensu twój temat moim zdaniem twój temat powinien być zamknięty .. W swoim temacie piszesz że go w przyszłym tygodniu dasz a w tym temacie piszesz że dasz tylko go 15 osobą .. To się w końcu zastanów co piszesz ..

Opublikowano

Właśnie.Taki silnik dla 15 osób nie jest nic wart.Jej, 15 serwerów na takim silniku to żaden wyczyn, wiesz po co dano ten silnik?Po to, żeby każdy mógł z niego korzystać, a ty nam powiesz że "Masz taki silnik i dasz go kilku osobą" i?

Weź najlepiej nie pisz takiego czegoś tylko daj ten silnik tym osobą, chociaż pewnie będą one czekały tygodnie i się nie doczekają!

To żaden wyczyn, tylko pisać i nie udowadniać.

Opublikowano

Wątpię.Taki silnik jest niezły i to bardzo.Ale jeśli na serio dla kilku osób, to raczej jego temat spadnie na sam dół.

Opublikowano

Bartek ma racje po co robić temat jak i tak on robi dla 15osób pliki ... To po co ta praca niech dla siebie zrobi i tyle ...

Bartek jak możesz to pracuj nad swoimi plikami ... Bo są bardzo dobre ...

Opublikowano

Wciąż pracuję.

Jeśli się nie obrazicie, to dam (tekst ukryty) kod SMS do datku.Może na większych serwerach coś mi się uda zarobić, a będzie to w tekście ukrytym(podobnym do tego z reklamami serwerów).

Po za tym, czat własnej roboty odwołuję,bo trzeba by przeładowywać stronę.

Sir Rolando pokazał mi jak można by zrobić bana, zacznę nad tym pracę.to nie jest takie trudne, a przyda się bardzo:D

Opublikowano

ciekaw jestem jak działa silnik xbots że OHS na niego zasługuje :D
i tak jak up. po co robić silnik dla 10 osób? postawią go ludzie z vps-ami a ci co czekają nic nie dostaną (bez obrazy bartek) bo xbots rozdaje to swoje "cudo" tylko ludziom którzy mu za przeproszeniem Du*ę liżą...

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

@up sama prawda :D w dzisiejszych czasach albo trzeba lizać dupę albo dać dupy żeby coś dostać fajnego itp xD

aa i OHS moim zdaniem nie bardzo zasługuje jak już na ten silnik bo każdy jego serwer nie stał chyba dłużej niż miesiąc może 2 xD no ale to moje zdanie ;p a skoro już kolega robi ten silnik to mógł go zrobić tylko dla siebie wtedy by był tylko 1 taki serwer ;p a jak już komuś daje to powinien każdy kto chce go dostać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...