Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na Jobs by Kamikadzeks dla MPCforum!

KAMIKADZEKKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Działa bardzo dobrze, dzięki za to.

A co może być źle bo skonfigurowałem (pozmieniałem po swojemu) w "jobConfig" max lvl i zarobki z expem, a w minecrafcie mi pisze po tym zmienieniu, że: "nie ma dla ciebie w tej chwili żadnej pracy" czy coś takiego.

Jeszcze raz dzięki za to :D

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Działa bardzo dobrze, dzięki za to.

A co może być źle bo skonfigurowałem (pozmieniałem po swojemu) w "jobConfig" max lvl i zarobki z expem, a w minecrafcie mi pisze po tym zmienieniu, że: "nie ma dla ciebie w tej chwili żadnej pracy" czy coś takiego.

Jeszcze raz dzięki za to :D

Coś pewnie źle zrobiłeś. Napisz do mnie na gadu :) To Ci pomogę :)

Opublikowano

#### v4.2 ####

- Zaktualizowanie paczki do bukkit 1.4.7 R1.0

- Zaktualizowanie paczki do wersji 4.2

- Zaktualizowanie wszystkich plików Jobs

- Zaktualizowanie Permissions

- Zaktualizowanie instrukcji

- Małe poprawki w komendach, interfejsie itp.

- Nowy adres downloadu (host)

Zapraszam do pobierania!

Opublikowano

@ref

Prawdopodobnie za parę dni pojawi się wielki update pluginu. Plugin na nowszych bukkitach może teraz nie działać. Jednak tak jak zawsze, zrobię tak aby wszystko pięknie działo. Jutro biorę się już za plugin pełną parą :)

Za 3/5 dni spodziewajcie się wielkiego UPDATE ;)

Opublikowano

BARDZO WIELKI UPDATE !

Co jest najśmieśniejsze ? Że twórca Jobs ledwo wydał (wczoraj) plugin na nowej bazie, zupełnie NOWY w plikach itp.

a Wy dzisiaj już go możecie pobrać CAŁKOWICIE FULL SPOLSZCZONEGO Z KOMENDAMI ITP (tak jak było w poprzednich wersjach)

Cały dzień robiłem go (od 6:20 do 19:15)

Mam nadzieje, że moja praca zostanie na prawdę doceniona!

Zapraszam do pobierania.

O to Changelog

Najnowsze wydanie :

#### v5.0 ####

- WIELKI UPDATE! Zaktualizaowanie całej paczki do v5.0
- Zaktualizaowanie Jobs do wersji v5.0 - jest on na bazie v2.9.2.beta1 dla 1.4.7 R1.0 (z bukkit.org)
(autor ledwo co dał nowego Jobsa, a Wy już macie go FULL PL !!!! - WIELKA NOWOŚĆ! Pierwszy taki w polsce!)
- OGÓLNA KONFIGURACJA ORAZ PRZEROBIENIE WSZYSTKICH PLIKÓW .CLASS znajdujących się w Jobs.jar
- Wielka aktualizacja wszystkich plików
- Nowa instrukcja (w środku paczki)
- Nowy hosting downloadu (poprzedni jednak był trafny - starsze także wrzucono na ten host)
- Całkowite (poprawki) spolszczenie Jobs
- Poprawki w interfejsie komend dla gracza i admina
- Nowy plik plugin.yml
- Nowe permissions (w paczce jest wszystko na temat permissions)
- Nowe pliki w paczce
- Nowa struktura folderów paczki
- Aktualizacja pluginu Vault do najnowszej wersji z bukkit i do wersji bukkit (tak dobrze napisałem xD)
- Usunięcie zbytecznych screenów z /Dodatki/Screeny (umieściłem trzy z wydruku konsoli - pokazuje poprawne działanie przy
starcie, reloadzie oraz stopie serwera, a także umieściłem screena z serwera - widok komend z panelu admina oraz gracza, oraz
screen z panelu 'konsolowego').
- Sami zobaczycie! ;)

ZAPRASZAM DO POBIERANIA !

Polityka prywatności

ZABRANIAM PUBLIKOWANIA MOJEGO PLUGINU JOBS OD WERSJI 4.0 WZWYŻ (czyli następne które będą wychdzoić) W SWOICH PLIKACH SERWEROWYCH BEZ MOJEJ PISEMNEJ ZGODY! (wydaje licencje - pisać na GaduGadu 3673511)
TAKŻE ZABRANIAM PUBLIKOWANIA GO W TEMATACH (chyba że na dole pod tematem będzie napisane : Jobs - Polish Version by KAMIKADZEKKS)
ZAKAZUJE ROBIENIA PLAGIATÓW TEGO PLUGINU !
NIEPRZESTRZEGANIE TEGO BĘDZIE ZGŁASZANE OD RAZU PRZEZ MOJĄ OSOBĘ!

Opublikowano

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe lecz łamiesz prawo ;). Bynajmniej plugin spoko lecz wkurwia mnie jeżeli ktoś podpisuje się pod czyjąś pracą bo on przetłumaczył plugin, niech zgadne in-class-translator? Po drugie łamiesz kolejną część licencji na której jest ten plugin a bynajmniej zarabiasz na czyjejś pracy co też jest niedozwolone. Mógł bym napisać do autora owego pluginu a jeżeli jest wredny mógł by Cie do sądu pozwać.

Link do licencji:

http://dev.bukkit.org/licenses/7-gnu-general-public-license-version-3-gplv3/

P.S. Łamiesz również regulamin mpc w ten sposób ;). Chodzi o adf.ly .

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe lecz łamiesz prawo ;). Bynajmniej plugin spoko lecz wkurwia mnie jeżeli ktoś podpisuje się pod czyjąś pracą bo on przetłumaczył plugin, niech zgadne in-class-translator? Po drugie łamiesz kolejną część licencji na której jest ten plugin a bynajmniej zarabiasz na czyjejś pracy co też jest niedozwolone. Mógł bym napisać do autora owego pluginu a jeżeli jest wredny mógł by Cie do sądu pozwać.

Link do licencji:

http://dev.bukkit.org/licenses/7-gnu-general-public-license-version-3-gplv3/

P.S. Łamiesz również regulamin mpc w ten sposób ;). Chodzi o adf.ly .

Coś tak myślałem, że kiedyś napiszesz tutaj. Niech zgadnę raport od Ciebie poleciał? Dobra poczekam :)

Szczerze Ci powiem, że dałem w ch** pracy w ten plugin i może dlatego podpisuje się pod niego. Owszem robię in class trnaslator jednak także mam pliki Jobs-master (hah skąd? no właśnie od autora) gdzie mogę sobie edytować każdy plik .class (są one zdekompilowane) a ja je kompiluje w D.Java

Wiem co to licencja i uwierz, że czytałem ją, jednak nie myślałem, że aż tak poszperasz...

Łamanie regulaminu MPC? Pokaż mi pkt.

afy.ly? nie wiesz czy zarabiam, bo mogłem umieścić linki jednorazowo...

//Edit

Niech Ci będzie, zmieniam linki ;)

Opublikowano

Coś tak myślałem, że kiedyś napiszesz tutaj. Niech zgadnę raport od Ciebie poleciał? Dobra poczekam :)

Szczerze Ci powiem, że dałem w ch** pracy w ten plugin i może dlatego podpisuje się pod niego. Owszem robię in class trnaslator jednak także mam pliki Jobs-master (hah skąd? no właśnie od autora) gdzie mogę sobie edytować każdy plik .class (są one zdekompilowane) a ja je kompiluje w D.Java

Wiem co to licencja i uwierz, że czytałem ją, jednak nie myślałem, że aż tak poszperasz...

Łamanie regulaminu MPC? Pokaż mi pkt.

afy.ly? nie wiesz czy zarabiam, bo mogłem umieścić linki jednorazowo...

"Raport" można to tak nazwać. Napisałem do BR3ND'a po prostu. Tak autor pozwala modyfikować plugin umieszczać go gdzieś tam gdzie Ci się podoba lecz nie pozwala się pod nim podpisywać i zarabiać na nim. Nie zarabiasz niby na adf.ly ? Umieszczasz link w każdym swoim temacie i uznajesz to za jedno razowe no spoko. Nie chce byś miał kłopty znam pewną osobe która robiła podobnie i prawie się to w sądzie skończyło przez jedną linijkę.To że włożyłeś wiele pracy szanuje lecz nie upoważnia to do podpisania się pod całym pluginem. No sorry. Ty spędziłeś no nie wiem 3h? A autor spędził 3msc nad napisaniem pluginu. Wszystko wygląda na proste lecz jeżeli już się zabierzesz za pisanie takiego pluginu to zobaczysz jakie to czasochłonne ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

"Raport" można to tak nazwać. Napisałem do BR3ND'a po prostu. Tak autor pozwala modyfikować plugin umieszczać go gdzieś tam gdzie Ci się podoba lecz nie pozwala się pod nim podpisywać i zarabiać na nim. Nie zarabiasz niby na adf.ly ? Umieszczasz link w każdym swoim temacie i uznajesz to za jedno razowe no spoko. Nie chce byś miał kłopty znam pewną osobe która robiła podobnie i prawie się to w sądzie skończyło przez jedną linijkę.To że włożyłeś wiele pracy szanuje lecz nie upoważnia to do podpisania się pod całym pluginem. No sorry. Ty spędziłeś no nie wiem 3h? A autor spędził 3msc nad napisaniem pluginu. Wszystko wygląda na proste lecz jeżeli już się zabierzesz za pisanie takiego pluginu to zobaczysz jakie to czasochłonne ;).

Dobra, zmieniłem downloady fakt. Sorry

Jednak nie spędziłem 3h bo sporo czasu... zobacz date założenia tematu...

Ogólnie zmieniłem każdy plik .class KAŻDY zmodyfikowałem KAŻDY jak tylko mogłem... spolszczyłem wszystko, komendy, permissions, komunikaty i dlatego podpisuje się pod plugin

Myślisz, że nie pisałem na bukkit?

Pisałem... aby dodali plugin, nadal czekam nad decyzją..

Opublikowano

Cześć, mam pytanie do ciebie takie pytanie : Czy zrobisz poradnik jak zwiększyć zarobek i nabijanie leveli w tym pluginie? Bo bardzo słabo się zarabia przynajmniej u mnie za jedno całe drzewo dostaje się jednego grosza.

Opublikowano

Cześć, mam pytanie do ciebie takie pytanie : Czy zrobisz poradnik jak zwiększyć zarobek i nabijanie leveli w tym pluginie? Bo bardzo słabo się zarabia przynajmniej u mnie za jedno całe drzewo dostaje się jednego grosza.

Wszystko wyjaśnione jest (patrz pierwszy post) zrobiłem BigTuta na YouTube.. jest on zamieszczony także tutaj (pierwszy post)...

Specjalnie dałem mały zarobek...

Opublikowano

Nie jest to twój plugin, jest to tylko twoje spolszczenie, nie wiem jak możesz podpisywać się by Kamikadze, w szczególności że licencja tego zabrania.

Popatrz sobie pierw na plugin, i na pierwszy temat, widzę, że przeczytałeś post Mączki i tyle...

Spędziłem nad pluginem prawie 3 miesiące. Spolszczyłem w nim wszystko, nie jeden tak potrafi. Zedytowałem/zmodyfikowałem wszystkie pliki .class (niektórzy nawet nie wiedzą jak to zrobić, to robią in class trans)

Zrobiłem swoje permissions w pluginie

Na dodatek jest to pierwszy w polsce taki plugin (Jobs), który jest całkowicie spolszczony i stabilny na najnowszą wersje bukkita

Opublikowano
https://github.com/phrstbrn/Jobs <- Source jest dostępny publicznie, robienie tego inline class translatorem to jest po prostu masakra. Spróbuj napisać podobny plugin, udostępnij go, a później zobaczysz jak będziesz się czuć widząc jak ktoś przywłaszcza sobie twoje prace. Licencja tego zabrania i wiedz, że możesz zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej. Wszystko byłoby ok gdybyś dodał notkę "spolszczenie by kamikadze" ale nie jobs by kamikadze
Opublikowano

https://github.com/phrstbrn/Jobs <- Source jest dostępny publicznie, robienie tego inline class translatorem to jest po prostu masakra. Spróbuj napisać podobny plugin, udostępnij go, a później zobaczysz jak będziesz się czuć widząc jak ktoś przywłaszcza sobie twoje prace. Licencja tego zabrania i wiedz, że możesz zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej. Wszystko byłoby ok gdybyś dodał notkę "spolszczenie by kamikadze" ale nie jobs by kamikadze

Wiem, że jest dostępny. Powiedziałem, że dużo osób robi tym programem. Jednak ja najpierw : Dr.Java --> Eclipse --> (poprawki w InClassTrans)

Po raz drugi to powiem : ZNAM LICENCJE.

Zajebisty plugin! Najlepsze spolszcznie, nie wiem co wy się tak czepiacie.... gościu zrobił kawał dobrej roboty!
Szacun

Dziękuje za opinię :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...