Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na Jobs by Kamikadzeks dla MPCforum!

KAMIKADZEKKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1376844003-U378864.png

Witam! Dużo osób poszukiwało sprawnego, działającego, bez błędów, bez bugów plugin Jobs. Ponadto nikt do końca nie mógł mieć na własnym serwerze

pluginu Jobs, który miał komunikaty spolszczone a także komendy! Dzisiaj przedstawiam Wam "mój plugin Jobs", który jest spolszczony w 99%

Plugin jest unikalny nie znajdziecie go nigdzie, jeżeli jest to pewnie plagiat mojej pracy.

Aktualna wersja pluginu: 10.0

Wersja tematu: 3

Wersja pluginu bukkit: R: v2.11.3 for CB 1.5.2-R1.0 Jul 10, 2013

PLUGIN MOŻNA ZOBACZYĆ NA MOIM SERWERZE! IP: MC.LOSTLANDS.PL

1376844050-U378864.png

http://www.lostlands.pl/KAMIKADZEKKS/Jobs/[PL][1.5.2]Jobs_by_KAMIKADZEKKS_[v10.0].zip

http://www.lostlands.pl/KAMIKADZEKKS/Jobs/skan.png

1376844067-U378864.png

Permissions jakies trzeba dodać to : jobs.dolacz.*

Nowy poradnik VIDEO :

http://www.youtube.com/watch?v=cTfGKebfFXc

Stary poradnik, także umieszcze:

http://www.youtube.com/watch?v=vwCkePfS75c

1376844098-U378864.png

Najnowsza wersja :

#### v10.0 ####
### Wielki powrót! ###

- Paczka robiona byla na nowo.
* Prawdopodobnie w v10.1 napisze co i jak, jednak zaszlo na prawde full zmian
* Spolszczylem wszystkie komendy, poprawilem komunikaty i wdarlem sie w .class

Starsze wersje :

#### v6.0 ####
### BETA ###

- Całkowita zmiana paczki
- Wydanie beta
- Zaktualizowanie całej paczki
- 99% PL

* W wydaniu 6.1, ktore wyjdzie niedlugo beda dokonane poprawki w moich niedociagnieciach w pracy.
Wydalem po prostu v6.0 bo duzo osob upominalo sie o polska wersje zaktualizowana do 1.5.1 Jobs.

#### v5.0 ####
- WIELKI UPDATE! Zaktualizaowanie całej paczki do v5.0
- Zaktualizaowanie Jobs do wersji v5.0 - jest on na bazie v2.9.2.beta1 dla 1.4.7 R1.0 (z bukkit.org)
(autor ledwo co dał nowego Jobsa, a Wy już macie go FULL PL !!!! - WIELKA NOWOŚĆ! Pierwszy taki w polsce!)
- OGÓLNA KONFIGURACJA ORAZ PRZEROBIENIE WSZYSTKICH PLIKÓW .CLASS znajdujących się w Jobs.jar
- Wielka aktualizacja wszystkich plików
- Nowa instrukcja (w środku paczki)
- Nowy hosting downloadu (poprzedni jednak był trafny - starsze także wrzucono na ten host)
- Całkowite (poprawki) spolszczenie Jobs
- Poprawki w interfejsie komend dla gracza i admina
- Nowy plik plugin.yml
- Nowe permissions (w paczce jest wszystko na temat permissions)
- Nowe pliki w paczce
- Nowa struktura folderów paczki
- Aktualizacja pluginu Vault do najnowszej wersji z bukkit i do wersji bukkit (tak dobrze napisałem xD)
- Usunięcie zbytecznych screenów z /Dodatki/Screeny (umieściłem trzy z wydruku konsoli - pokazuje poprawne działanie przy
starcie, reloadzie oraz stopie serwera, a także umieściłem screena z serwera - widok komend z panelu admina oraz gracza, oraz
screen z panelu 'konsolowego').
- Sami zobaczycie! ;)

#### v4.2 ####
- Zaktualizowanie paczki do bukkit 1.4.7 R1.0
- Zaktualizowanie paczki do wersji 4.2
- Zaktualizowanie wszystkich plików Jobs
- Zaktualizowanie Permissions
- Zaktualizowanie instrukcji
- Małe poprawki w komendach, interfejsie itp.
- Nowy adres downloadu (host)

#### v4.1 ####
- Poprawka małego błędy w wersji pluginu
- Dodanie pliku : Link do poradnika na YouTube.txt (tam jest podany link do wielkiego poradnika na temat mojego Jobs'a)
- Aktualizacja pluginu do wersji v4.1
- Aktualizacja paczki do wersji v4.1

#### v4.0 ####
# Najlepsze Wydanie #

- Nowa struktura folderów paczki
- Nowa Instrukcja
- Oficjalne Wydanie pluginu Jobs Polish version :)
- Całkowity interfejs został zmieniony na język Polski
- Spolszczono komendy!
- spolszczono wszystkie już komunikaty! Nie tylko dla gracza jak przedtem, ale totalnie dla każdego
- Aktualizacja pluginu Vault na wersje 1.4.7 R0.1 bukkit
- Aktualizacja pluginu Jobs na v4.0
- Aktualizacja całej mojej paczki na v4.0
- Spolszczenie wszystkich komunikatów z KONSOLI
- Nowy plugin.yml w środku Jobs.jar
- Nowe permissions Jobs (nie ma takiego nawet na bukkit, pierwsze wydaje tutaj na MPCForum)
- Całkowite spolszczenie plugin.yml w Jobs.jar
- Poprawienie struktury .class w Jobs.jar
- Aktualizacja pluginu PermissionsEx (w folderze /dodatki) do wersji bukkit 1.4.7 R0.1
- Usunięcie wszystkich błędów z Jobs.jar
- Usunięto niepotrzebne .class z craftbukkit.jar (które zawadzały troszkę Jobs.jar)
- Usunięto META-INF nie tylko z Jobs.jar, ale także aby się nie generował na nowo
- Poprawiono wszystkie konfigi, które są w /plugins/Jobs

ZABRANIAM PUBLIKOWANIA MOJEGO PLUGINU JOBS OD WERSJI 4.0 WZWYŻ (czyli następne które będą wychdzoić) W SWOICH PLIKACH SERWEROWYCH BEZ MOJEJ PISEMNEJ ZGODY! (wydaje licencje - pisać na GaduGadu 3673511)
TAKŻE ZABRANIAM PUBLIKOWANIA GO W TEMATACH (chyba że na dole pod tematem będzie napisane : Jobs - Polish Version by KAMIKADZEKKS)
ZAKAZUJE ROBIENIA PLAGIATÓW TEGO PLUGINU !
NIEPRZESTRZEGANIE TEGO BĘDZIE ZGŁASZANE OD RAZU PRZEZ MOJĄ OSOBĘ!

#### v3.2 ####
- Mała poprawka Interfejsu
- Małe zmianki w plikach .class
- Nowy generalConfig.yml
- Zabezpieczenie plików (chodzi o to, że gdybyśmy przypadkowo usuneli folder Jobs z /plugins, to przy
starcie serwera lub reloadzie, wygenerują się znowu te pliki - wiadomo jak w każdym pluginie, jednak
wygnerują się wam pliki Z MOIMI USTAWIENIAMI
- Dodanie nowego screena do folderu : Poprawne działanie Jobs'a by KAMIKADZEKKS
(screen ma małą notkę, jeżeli by faktycznie Jobs nie działał poprawnie w systemie plików - dodałem
na wszelki wypadek, jednak nie powinno być takiego kłopotu. Na screenach z poprawnego działania widać, że
nie ma ani jednego błędu)
- Zaktualizowanie pluginu do wersji v3.2
- Zaktualizowanie paczki/tematu do wersji v3.2

#### v3.1 ####
- Zaktualizowanie Jobs do wersji 1.4.7 R0.1
- Zaktualizowanie konfigów w /plugins/jobs/
- "Grzebanie" w zawartości Jobs.jar i zrobienie następujących rzeczy:
- nowa konfiguracja plugin.yml oraz totalne spolszczenie pliku
- usnięcie folderu META-INF (jest to zbyteczne)
- poprawienie struktury folderów
- Małe poprawki w spolszczeniu
- Dodanie folderu Poprawne działanie Jobs'a by KAMIKADZEKKS (gdzie są umieszczone screeny z poprawnym
działaniem pluginu Jobs, bo dużo osób mówi, że nie działa, a gówno prawda - jest tam pokazane poprawne
działanie przy starcie serwera / reloadzie a także przy zamknięciu serwera.)
- Usunięcie zbytecznych folderów z folderu /plugins w mojej paczce. (min. folder PermissionsEx)
Dlaczego? Ponieważ dodałem plik: przykład; permissions.yml (gdzie jest wszystko ładnie opisane - instrukcja
także jest w środku. Niektórzy się mylili i wgrywali też ten folder, nie patrząc w niego, więc dałem przed tym
Oczywiście po zapoznaniu się z plikiem przykład; permissions.yml musisz go usunąć! - nie wgrywaj go czasami na serwer
po prostu to taki mały dodatek)
- Nadanie wersji v3.1 na plugin Jobs przez KAMIKADZEKKS :)

#### v3.0 ####
- Pełne spolszczenie ! Wszystkich komunikatów ! (komunikaty dostępne dla gracza, a także dużo z komunikatów operatora (admina).
- NOWA! oraz całkowita zmiana konfiguracji! Teraz plugin nie jest wersją bukkita, jednak jest wersją wyznaczoną przeze mnie teraz v3.0
- Poprawienie działalności pluginu! Teraz plugin jest poprawny gdy wyświetli się komunikat w konsoli :
[Jobs] Loading Jobs v3.0 by KAMIKADZEKKS
[Jobs] Enabling Jobs v3.0 by KAMIKADZEKKS (oznacza to poprawne działanie)
- Usunięcie paru niepotrzebnych komend
- Aktualizacja Jobs na wersje bukkit 1.4.6 R0.3
- Dodanie do paczki PermissionsEx na wersje 1.4.6 R0.3 (to taki mały dodatek) - w środku znajduje się permissions a głównie przykład jego, głównie to co mamy dodać do swojego permissions, aby plugin poprawnie działał
- Aktualizacja oraz mała konfiguracja pluginu Vault na wersje 1.4.6 0.3
- UWAGA! Nowość! Plugin działa także na starszych wersjach! Jednak nie wykraczających po za 1.4.6 (jakby do tyłu)

#### v2.1 ####
- Przerobienie całego pluginu, zaktualizowanie go na wersje bukkita 1.4.6 - R0.1
- Dodanie nowych spolszczonych komunikatów dla graczy
- Dodanie pluginu Valut dla lepszego działania pluginu
- Troszkę nowej konfiguracji itp.

#### v2.0 ####
- Nowa Konfiguracja (prostsza, lepsza - w tym nowe komendy)
- Dokończenie spolszczania pluginy (niektóre wyrazy, nie zostały spolszczone)
- TuT dotyczący Jobs - Jak zainstalować na serwer, oraz jak skonfigurować
- Plik z permissions, dla leniwych :)
- Aktualizacja pluginu na najnowsze wydanie bukkita!

#### v1.0 ####
- Konfiguracja pluginu
- Spolszczenie pluginu

ZABRANIAM PUBLIKOWANIA MOJEGO PLUGINU JOBS W SWOICH PLIKACH SERWEROWYCH BEZ MOJEJ PISEMNEJ ZGODY! (wydaje licencje - pisać na GaduGadu 3673511)
TAKŻE ZABRANIAM PUBLIKOWANIA GO W TEMATACH (chyba że na dole pod tematem będzie napisane : Jobs - Polish Version by KAMIKADZEKKS)

UWAGA! Oficjalny autor Jobs : zford, jego zastepca, ktory prowadzi dalej dzialalnosc nad jobsem (jednak wszystko w wersji angielskiej)
To : phrstbrn
==============================================================================================
==============================================================================================
by KAMIKADZEKKS
dla wszystkich Polskich użytkowników bukkit Minecraft

1376844119-U378864.png

ZABRANIAM PUBLIKOWANIA MOJEGO PLUGINU JOBS W SWOICH PLIKACH SERWEROWYCH BEZ MOJEJ PISEMNEJ ZGODY! (wydaje licencje - pisać na GaduGadu 3673511)

UWAGA! Oficjalny autor Jobs : zford, jego zastepca, ktory prowadzi dalej dzialalnosc nad jobsem (jednak wszystko w wersji angielskiej)
To : phrstbrn

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A mi nie działa ;/ Mimo iż mam w permissionsex ustawione to co podałeś to i tak jak wpisuje komendę to wyskakuje, że nie mam uprawnień.

Opublikowano

A mi nie działa ;/ Mimo iż mam w permissionsex ustawione to co podałeś to i tak jak wpisuje komendę to wyskakuje, że nie mam uprawnień.

Może coś źle dopisałeś. Pokaż mi permissions :) Uprawnienia są na pewno gdy masz OP'a (więc tak możesz sprawdzić, że działa). Jeżeli chcesz zwykłe uprawnienia, które ma posiadać gracz, to wpisujesz do permissions to co podałem czyli

jobs.world.*

jobs.join.*

Opublikowano

NIE DZIALA JAKIS FAKE

Spam zostaw dla siebie :)

@UP

Mi tam wszystko działa.

Plugin dobrze spolszczony. Lajk. ;)

Musi działać :) Jeżeli plugin działa na moim serwerze, to powinien działać na każdym innym

Opublikowano

Wydanie v2.0

:)

Co zmieniłem

1. Nowy wygląd tematu (oprawa graficzna)

2. Dodałem mały tut (w następnej wersji będzie dokładny TUT jak skonfigurować itp.)

3. Aktualizacja na bukkit 1.4.5 R2.0

4. Poprawki w konfiguracji pluginu

UWAGA! W następnym wyadniu prawdopodobnie to co będzie to:

1. Nowa Konfiguracja (prostsza, lepsza - w tym nowe komendy)

2. Dokończenie spolszczania pluginy (niektóre wyrazy, nie zostały spolszczone)

3. TuT dotyczący Jobs - Jak zainstalować na serwer, oraz jak skonfigurować

4. Plik z permissions, dla leniwych :)

5. Aktualizacja pluginu na najnowsze wydanie bukkita!

Opublikowano

Ej ja mam serwa na mineserw.Wgrałem jobsa i mi nie działa jak wpisuje /plugins to jobs jest na czerwono POMOCY

Pewnie coś źle wgrałeś. Plugin działa poprawnie u mnie na serwerze, a mam ten sam co tutaj w temacie. Dokładnie opisz swój problem. Masz plugin Jobs.jar. folder Jobs wgrany do folderu /plugins ? oraz masz wersje bukkita pod 1.4.5 R0.2 ??

Jak nie działa napisz do mnie na gadu.

Chyba, że to spam, widać, że masz jeden post tylko :)

Opublikowano

Musiałeś coś na pewno źle wgrać, ostatnio miałem przypadek, bo najczęściej ludzie piszą do mnie na gadu z pomocą nad Jobsem i ktoś miał serwer hamachi, mimo dobrych ustawień plugin nie działał. Ty na czym masz serwer?

Z tego co widzę w statystykach w ankiecie, dużo osób "mówi tym", że plugin działa, więc nie wiem czemu nie działa akurat Tobie. Napisz do mnie na gadu, to na pewno pomogę :)

Opublikowano

To macie jakieś gówniane pliki serwerowe róbcie od zera nie od br3nda niby najlepsze pliki

lecz to wy sobie ustawcie pluginy od 0 + pobierzcie bukkit laucher ustawcie sobie ramy :P

eJwrNjTRS8vITdYryLEyMjMzM-AyMjU1M-UK8XVS WBIJAJ! NAJLEPSZY SERWER MC
Opublikowano

To macie jakieś gówniane pliki serwerowe róbcie od zera nie od br3nda niby najlepsze pliki

lecz to wy sobie ustawcie pluginy od 0 + pobierzcie bukkit laucher ustawcie sobie ramy :P

Nie rozumiem? Ja tutaj umieszczam jeden plik zwany pluginem Jobs, akurat go nie znajdziesz nigdzie na MPCForum dokładnie spolszczonego i skonfigurowanego oraz działającego na najnowszą wersje bukkita

Ten plugin był robiony od zera, działałem tylko na podstawowym pluginie z bukkit'a

UWAGA JUTRO DODAM FILM NA YOUTUBE O KONFIGURACJI ITP> ! DZISIAJ WŁAŚNIE KONWERTUJE !

Opublikowano

@UP

Z tego co wiem, w moim VideoTuT jest na YouTube (podawałem w temacie). Robisz podobnie, tak jak te, które dałem domyślne :)

UWAGA!

Możecie także korzystać z tego Jobs'a, jednak by Krzystof'a

http://www.mpcforum.pl/topic/780617-dl-jobs-pl-polska-wersja-jobs-z-nutka-polskich-komend/

Z tego co widziałem działał na moich plikach, tylko dał lepsze spolszczenie, które niedługo także ujrzycie w mojej wersji pluginu Jobs ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...