Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ANONYMOUS CHCĄ ZABLOKOWAĆ RZĄD!

SebuśPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu się zacznie era ANONYMOUS. Uważam, że ten temat to jeden wielki spam. Znowu wszyscy będą mówić tylko o anonimowych i o to właśnie chodzi. Tak naprawdę to nic się nie stanie a jeżeli już to będą ddosować. Przed komputerem człowiek świata nie zmieni chcecie coś zmienić to wstańcie z krzesła nie jakieś wyssane z palca opowieści głosicie. Większość nawet nie zna praw, które obowiązują w Polsce.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Anonimowi znowu uderzą. Grupa hakerów Anonymous zapowiedziała na dziś na 20:30 zmasowane ataki na strony internetowe instytucji państwowych na całym świecie, w tym w Polsce. Akcja Truman Show ma być protestem przeciwko - jak sugerują domniemani hackerzy - zbytniej kontroli państwa nad obywatelami. Dotyczy m.in. systemu INDECT, czyli tzw. systemu inteligentnego monitoringu miejskiego.

Szef MSW Jacek Cichocki podkreśla, że Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego wysyłała do instytucji publicznych ostrzeżenia o możliwości ataku. Podkreślił, że taki atak jest także sprawdzianem, czy administratorzy poszczególnych rządowych stron uwzględnili te ostrzeżenia. Każdy z nich powinien być na taką okoliczność przygotowany.

Nie jest pewne, czy atak faktycznie nastąpi - źródłem informacji o akcji Truman Show są niezweryfikowane strony internetowe i zaproszenie na Facebooku. Według tych informacji, celem ataku mają być instytucje, urzędy, uczelnie, czy firmy wspierające projekty, takie jak Czysty Internet czy Europejska Strategia Na Rzecz Lepszego Internetu Dla Dzieci.

Protest ma dotyczyć rzekomej kontroli nad internetem, ale także kamer bezpieczeństwa w miastach. Wśród domniemanych trzech metod ataku ma być blokowanie stron, czy włamywanie się na portale i zmienianie ich treści. Władze w Warszawie zapewniają, że na bieżąco monitorują sytuację w internecie w zakresie domen rządowych.

W przeszłości hackerzy z grupy Anonymous atakowali strony prezydenta, premiera i Sejmu oraz kilku polskich ministerstw. Działali też na skalę międzynarodową - włamali się na setki portali rządów i firm w Wielkiej Brytanii, USA, czy w Chinach. Ale były też groźby, w tym zablokowania całego internetu, które okazały się pustymi pogróżkami.

źródło Emaniacy.pl

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Musiałoby ich być ze kilkadziesiąt tysięcy zeby połozyć wszystkie strony rządowe..

Zablokowanie całego internetu ahahahhahahahahahaa

Miejmy nadzieja że choć jedna padnie ;)

Nie zapomnijmy że i tak będzie ruch bo będą sprawdzać czy padły strony :)

Opublikowano

Mam beke z tych którzy w to wierzą.

Gówno zrobią jak zwykle to jest tylko robione dla publiki tak jak było z atakiem na fb czy też z atakami na polskie strony rządowe w sp. acta.

Jedyne co umieją zrobić to marnego ddos'a

Dobrze napisali jak zablokowali stronę premiera kilka miesięcy temu

"Anonymous to dzieci,które chciały sie pobawić w hakerów"

twhy.jpg

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Sądzę, że rząd będzie mądrzejszy po wcześniejszych włamaniach i zmieni hasło z admin1 na jakieś mocniejsze np. 1234 albo qwerty ;]

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

50mb upload

dedyk, kuhwa, i masz 400/500mb/s up

I co teraz ?

spamimy w topicu żeby odreagować... jeszcze dwie godziny do startu ponoć...

Opublikowano

Musiałoby ich być ze kilkadziesiąt tysięcy zeby połozyć wszystkie strony rządowe..

Zablokowanie całego internetu ahahahhahahahahahaa

Lub zalogować się do admin panelu admin admin1

Opublikowano

Nie wiem czy mam szczać w majty czy do kibla.. kolejna SUPER PRO KURWA ELO ELO AKCJA ANONYMOŁSUFF ! .

wyjdzie z tego to że się posikam ze śmiechu xD

WxLme.png

By. Cristiano

:D

Opublikowano

Mam beke z tych którzy w to wierzą.

Gówno zrobią jak zwykle to jest tylko robione dla publiki tak jak było z atakiem na fb czy też z atakami na polskie strony rządowe w sp. acta.

Jedyne co umieją zrobić to marnego ddos'a

Dobrze napisali jak zablokowali stronę premiera kilka miesięcy temu

"Anonymous to dzieci,które chciały sie pobawić w hakerów"

twhy.jpg

Problem w tym, że Fir3 został wystalkowany za tę akcję. Co nie zmienia faktu, że jaranie się Anonimowymi to przejaw bycia mentalnym gimbusem.

Opublikowano

Problem w tym, że Fir3 został wystalkowany za tę akcję. Co nie zmienia faktu, że jaranie się Anonimowymi to przejaw bycia mentalnym gimbusem.

Wiem że to jest do mnie to ci odpowiem :)

Nie "jaram" się nimi ani "podniecam" po prostu znalazłem info w necie no i napisałem tu na forum proste nie ? Daje wam informacje na tacy ;).

Jako ciekawostkę dodam że ElosiveN ( ten co "wałmywał" się z Fir3 na stronę) przesiadywał dużo na MPC ;)

Opublikowano

Wiem że to jest do mnie to ci odpowiem :)

Nie "jaram" się nimi ani "podniecam" po prostu znalazłem info w necie no i napisałem tu na forum proste nie ? Daje wam informacje na tacy ;).

Jako ciekawostkę dodam że ElosiveN ( ten co "wałmywał" się z Fir3 na stronę) przesiadywał dużo na MPC ;)

Dostanę zaraz 5% za offtop, ale muszę sprostować sprawę, bo mnie źle zrozumiałeś. Nie miałem tu na myśli Ciebie, tylko wszystkich innych wielkich fanuff Anonymous, którzy już grzeją swoje LOIC do ataku.

Anonymous już nic nie znaczy, ponieważ KAŻDY może powiedzieć, że jest anonymous, zrobić sobie filmik w garniturze, z kartką papieru i w masce Guya Fawkesa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...