Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ANONYMOUS CHCĄ ZABLOKOWAĆ RZĄD!

SebuśPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ANONYMOUS CHCĄ ZABLOKOWAĆ RZĄD!

20-Października 2012 !!!

Internetowi aktywiści z grupy ANONYMOUS zapowiadają cyberataki na 20 października 2012 roku. Ataki na strony rządowe będą wyrazem protestu przeciwko działaniom rządu mającym na celu wprowadzenia pewnych ograniczeń w Internecie. Przygotowania do akcji mają się rozpocząć już dziś.

Aktywiści z grupy ANONYMOUS zapowiadają koleje ataki i blokady rządowych stron. Ich akcja nosi nazwę TRUMAN SHOW i odbędzie się 20 października 2012 roku. Grupa zapowiada, że celem ataku będą te strony, które biorą udział w akcjach, których efektem może być cenzura Internetu.

Między innymi chodzi o prowadzony przez polskie uczelnie projekt inteligentnego i zautomatyzowanego monitoringu miejskiego (projekt INDECT), europejskie inicjatywy dążące do umożliwienia blokowania stron i łatwiejszej identyfikacji internautów (Europejski Projekt Czysty Internet oraz Europejska Strategia na rzecz Lepszego Internetu dla Dzieci).

Ich protest dotyczy także planowanej nowelizacji ustawy o zgromadzeniach i ustawy o zapobieganiu epidemiom (co wprowadzi przymus szczepień wszystkich Polaków).

Internauci będą blokować serwery rządowych stron. Zapowiadają także publikowanie danych osób zamieszanych w wyżej wymienione inicjatywy. Poza cyberatakami jest planowana akcja rozrzucania ulotek informacyjnych.

Przygotowania do akcji mają się rozpocząć już 19 października 2012 roku.

Artykuł jak i film zaczerpnięty z eManiacy.pl

1000093817-removebg-preview-1.png

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I dobrze,niech zrobią porządek

Czekam na komunikat TANGO DOWN xD

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Defence team juz przygotowany :)

Skąd takie info? ;)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Rekrut
Opublikowano

Błagam Was. Ten film to fake to raz.

A teraz do kilku osób na górze: Jesteście takimi gimbami że tego chcecie? Nawet sobie nie wyobrażacie co by się stało, gdyby był przeprowadzony atak na infrastrukturę sieciową państwa. To że jakiś czas temu, były "ataki" na strony rządowe to jest nic.

Teraz mówicie "nie trzeba było blokować MU", to ja powiem "nie trzeba było uploadować warezu". To jest kradzież i tego nie zmienicie.

A jak Was nie stać, żeby posłuchać albumu ulubionego wykonawcy, to sprzedajcie komputer >.<

Edit: Znacie film Szklana Pułapka 4? Co prawda to bajka, lecz bardzo realistyczna. Taki atak jest możliwy, ale wymaga niesamowitego nakładu czasu przez ogromną liczbę ludzi. I imho nie ma większego sensu żeby coś takiego wykonać.

Opublikowano

Ha, no nie gadaj, z tego co ja wiem to oni nigdy nie zawalili żadnego ataku. A strony rządowe to już kiedyś zaatakowali.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

internet internetem. choć zeby zrobić porządek z rządem przydało by się ich zamknąć w robocie po 12h i za najnizsza place. wtedy by zrobili ;]

Opublikowano

IDIOCI TO NIE ATAK ZE WZGLĘDU NA ZAMKNIĘCIE JAKIEJŚ STRONY !!!

GOOGLE WAM WYŁĄCZYLI ?

To jest chyba prawda z tym atakiem tvn24.pl o tym pisze ;)

http://www.tvn24.pl/anonimowi-zaatakuja-w-sobote-przeciwko-indect,283703,s.html

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

zesrają sie kurwa bo jak jest więcej hałasu i pierdolenia nigdy nic sie nie dzieje.

Jak by mieli cos zrobic to by bylo. chuj a bedzie ludziska!

keracz-sygna.png

Opublikowano

Zakłada on stworzenie rodzaju automatycznego monitoringu pozwalającego na wychwytywanie potencjalnie groźnych sytuacji

WTF, przecież to i tak nie wypali ;d

fuck-that-bitch-yao-ming-l.png

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

I dobrze.W rządzie są same mendy. Nie ma się co dziwić , że ich atakują.Należy im się ;p

zamachyg.png
Arcymistrz
Opublikowano

Piszecie, że nie dadzą rady, rząd ma dobre zabezpieczenia i bla bla bla. Przypomnijcie sobie ACTA, SOPA, PIPA, kiedy WŁAMALI SIĘ NA STRONY FBI, I POWYŁĄCZALI ICH SERWERY, TAK SAMO Z POLSKIMI STRONAMI RZĄDU, ORAZ INNYCH KRAJÓW. Oni włamią się wszędzie, lub zrobią tak, żeby się nie przemęczać, że wzbudzą alarm, przeciwnicy (rząd) się uśpią, i wtedy bez problemu zrąbią to co do nich należy.

Opublikowano

Rząd ma za dobre zabezpieczenia na ich atak

HA HA HA.

@top

Pewnie się skończy na ddossach gimbusów.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...