Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IndustrialSolution

MankindEnemyy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 622
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja do tego co podkreślone ;) z mojego doświadczenia robienia serwerów to raczej z hostingu gier nie da się przelewać kasy czyli Mankind czy Kanciasty nie dostają z tego nic!

I jeszcze powiem że niektórzy (tacy jak ty) mogą mieć słaby komp czy net... poza tym jest sporo modów które troche lagują

Troche przedytowane na korzyść serwera;)

Ale powiem Ci Kolego, że serwery z modami są najczęściej z serwerw VPS, z które o wiele częściej są wynajmowane dla ludzi, którzy na tym zarabiają...

Opublikowano

Ale powiem Ci Kolego, że serwery z modami są najczęściej z serwerw VPS, z które o wiele częściej są wynajmowane dla ludzi, którzy na tym zarabiają...

A ja od powiem Ci że jest do na bardzo dobrej maszynie (całej...) w hostowni serwerów mc ;>

Opublikowano

No to muszę wtrącić swoje parę groszy:)

Stara mapa- było wszystko ok fajna atmosfera wszystko ładnie pięknie:)

Teraźniejsza mapa- Od początku coś mi brakowało, lista modów na pół ekranu z czego niewielka ilość jest widoczna lub większość jest poblokowana. 5 zmian paczek z czego po przedostatniej crashowały się skrzynki, niestety takowa skrzynka znalazła się i u mnie. Nasz kochany gimbusek chciał pomóc więc przyszedł zaczął wypompowywać itemki i kazał mi je zebrać( nic nie napisał bym się odszedł po pewnym czasie) i wtedy to coś wpadło do mojego eq i pach! Postać zbugowana. Kanciasty zaczął rozwiązywać mój problem mutując moje kolejne konta lub banując mnie gdy ja chciałem by on naprawił to co zrobił. Teraz próbuje wmówić mi że się nie odsunąłem choć nic takiego nie pisał)

Tak więc proszę naszego kochanego gimbusa by wziął się do roboty którą powinien robić na serwie( w tym pomóc graczom), a nie siedzieć na vanishu i grać po cichu.

Mankind- jedyna osoba w teamie która cokolwiek ogarnia na serwie- Liczę że ty chociaż naprawisz to co twój ,,kolega" popsuł.

Opublikowano

Serwer był bardzo fajny, Mankind się starał aby serwer działał sprawnie, blokował bugi, ulepszał serwer, dogrywał modyfikacje, usprawniał rozgrywke. Teraz chciał zrobić całkowicie nową paczkę w 100 % dopracowaną bo spadła troche grywalność, robił ją kilka dni aż tu gimbus ( tak nazywamy Matiego "chuja" ) i jego kolega czacha jebneli focha i jak to typowi gimbusy zaczeli rozpierdalac co mogli: team speaka, usuwać różne pliki itp. Bardzo mi przykro, że tak się stało, wszyscy mówili mankindowi, że Mati to gimbus i tylko psuje serwer, żeby go wywalil, ale nie trudno. Mam nadzieje, że mankind znajdzie kogoś odpowiedniego na miejsce gimbusa i wystartuje ponownie z serwerem. Mankind trzymamy za Ciebie kciuki PS. Jak chcesz z nami pogadać to zapraszam na ts crafted.pl pozdrawiam ISI

Opublikowano

Serwer był bardzo fajny, Mankind się starał aby serwer działał sprawnie, blokował bugi, ulepszał serwer, dogrywał modyfikacje, usprawniał rozgrywke. Teraz chciał zrobić całkowicie nową paczkę w 100 % dopracowaną bo spadła troche grywalność, robił ją kilka dni aż tu gimbus ( tak nazywamy Matiego "chuja" ) i jego kolega czacha jebneli focha i jak to typowi gimbusy zaczeli rozpierdalac co mogli: team speaka, usuwać różne pliki itp. Bardzo mi przykro, że tak się stało, wszyscy mówili mankindowi, że Mati to gimbus i tylko psuje serwer, żeby go wywalil, ale nie trudno. Mam nadzieje, że mankind znajdzie kogoś odpowiedniego na miejsce gimbusa i wystartuje ponownie z serwerem. Mankind trzymamy za Ciebie kciuki PS. Jak chcesz z nami pogadać to zapraszam na ts crafted.pl pozdrawiam ISI

Proszę Cię nie ośmieszaj się, możesz się zapytać każdego admina jaki był na tym serwerze, że mankind to "rozwydrzony bachor" który dostaje co chce i się z nikim nie liczy, myśli że może robić co chce i mieć wszystkich w dupie, gracze myślą że jest inny, bo to zawsze ja odpowiadałem jego słowami, po czym on odpisywał coś zupełnie przeciwnego i nie zgodnego z jego pierwotnymi słowami.

Opublikowano

Proszę Cię nie ośmieszaj się, możesz się zapytać każdego admina jaki był na tym serwerze, że mankind to "rozwydrzony bachor" który dostaje co chce i się z nikim nie liczy, myśli że może robić co chce i mieć wszystkich w dupie, gracze myślą że jest inny, bo to zawsze ja odpowiadałem jego słowami, po czym on odpisywał coś zupełnie przeciwnego i nie zgodnego z jego pierwotnymi słowami.

Pragnę napisać tylko jedno, początkowo myślałem że z Mankindem da się coś załatwić, ale jak się okazało NIE. Na serwerze (jako administrator) nie mogłem samemu nic zrobić, bo odrazu miał pretensje, z zdaniem żadnych graczy się nie liczył (administracji tez...), a za jego arogancje poleciał serwer, teraz na niego sobie troszke poczekacie, ponieważ .....

@Jeszcze jedno proszę żeby nikt nie kojarzył mnie z tym jednym wielkim dnem...(serwerem)

Nie ma to jak słowa graczy opisane postami administratora już gracz po samym podejściu i stylu gracz bez większej znajomości tematu jest w stanie odpowiednio przedstawić własną wypowiedź. Hmm "Nie mogłem nic zrobić za jego arogancje poleciał server" Planowane otwarcie server-a zostanie przełożone ze względu na sk*rwysna gimbus-a Kanciastego który za wszelką cene dopuki będzie zalogowany przez ssh na starym hasle zrobi wszystko rzeby uniemożliwić otwarcie server-a. Cześć plików testowanych na moim 2 serverze zostanie bez problemu przywrócona z resztą potrzebnych rzeczy też nie powinno być większych komplikacji szczególnie tych które testowałem i zdążyłem ukończyć na bieżąco.Największy problem pozostanie z przygotowywaną specjalnie pod otwarcie server-a mapką co tak w zasadzie pozostanie jedyną rzeczą przyczyniającą się do opóźnienia, otwarcia server-a można spodziewać się już jutro pod wieczór.Jeszcze jedna ważna i istotna rzecz w tym przypadku server został postawiony na normalnych plikach serverowych minecraft-a wspierany o dodatki tworzące system które jak już wiadomo pozwolą w utworzeniu podstawowego systemu zabezpieczeniu regionów i innych rzeczach ale i tak w pełni nie będą w stanie zastąpić poprzednich ustrojów server-a postawionego na portach bukkit-a.

Linki dodane do aktualnej paczki w prezentacji server-a mogą ulec zmianie przed oficialnym otwarciem.

http://scr.hu/0tvf/lve0t

P.S Kanciasty pie*dolony sk*rwysynu życze miłej wędrówki w poszukiwaniu server-a.

Opublikowano

Nie ma to jak słowa graczy opisane postami administratora już gracz po samym podejściu i stylu gracz bez większej znajomości tematu jest w stanie odpowiednio przedstawić własną wypowiedź. Hmm "Nie mogłem nic zrobić za jego arogancje poleciał server" Planowane otwarcie server-a zostanie przełożone ze względu na sk*rwysna gimbus-a Kanciastego który za wszelką cene dopuki będzie zalogowany przez ssh na starym hasle zrobi wszystko rzeby uniemożliwić otwarcie server-a. Cześć plików testowanych na moim 2 serverze zostanie bez problemu przywrócona z resztą potrzebnych rzeczy też nie powinno być większych komplikacji szczególnie tych które testowałem i zdążyłem ukończyć na bieżąco.Największy problem pozostanie z przygotowywaną specjalnie pod otwarcie server-a mapką co tak w zasadzie pozostanie jedyną rzeczą przyczyniającą się do opóźnienia, otwarcia server-a można spodziewać się już jutro pod wieczór.Jeszcze jedna ważna i istotna rzecz w tym przypadku server został postawiony na normalnych plikach serverowych minecraft-a wspierany o dodatki tworzące system które jak już wiadomo pozwolą w utworzeniu podstawowego systemu zabezpieczeniu regionów i innych rzeczach ale i tak w pełni nie będą w stanie zastąpić poprzednich ustrojów server-a postawionego na portach bukkit-a.

Linki dodane do aktualnej paczki w prezentacji server-a mogą ulec zmianie przed oficialnym otwarciem.

http://scr.hu/0tvf/lve0t

P.S Kanciasty pie*dolony sk*rwysynu życze miłej wędrówki w poszukiwaniu server-a.

Paczka jest to DNS Techpack więc ... Copyrights http://dnstechpack.weebly.com

Opublikowano

Paczka jest to DNS Techpack więc ... Copyrights http://dnstechpack.weebly.com

Server w 60 % został utworzony na modyfikacjach bazowych wziętych z czegoś o przekroju DNS pack-a z tego co byłem w stanie zauważyć paczka serverowa jest o wiele bardziej rozbudowana i zawiera modyfikacje takie jak miedzy innymi ChockoCraft, mo fiolage czy też jammy furniture.

Opublikowano

Server w 60 % został utworzony na modyfikacjach bazowych wziętych z czegoś o przekroju DNS pack-a z tego co byłem w stanie zauważyć paczka serverowa jest o wiele bardziej rozbudowana i zawiera modyfikacje takie jak miedzy innymi ChockoCraft, mo fiolage czy też jammy furniture.

Sory mankind ale niestety to ciągle są copyrights'y chcesz to mogę do nich napisać... chcesz ???

@edit

P.S MultiMC stoi na licencj apache http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0

Opublikowano
Sory mankind ale niestety to ciągle są copyrights'y chcesz to mogę do nich napisać... chcesz ???
Nie ogarniam twojego toku rozumowania paczka składająca się z samych modyfikacji przerobionych configów posiadająca lipny instalator nie luncher tyczyła by się praw autorskich, pozatym polecam zobaczyc nasze configi i DNS pack-a o.O następnie wyraźnie przeczytać i odnieść sie do posta powyrzej.

@Edit Jestem ciekaw czego prawa autorskie miały by się tyczyć nawet jak by zostały nałożone a w jaki sposób miało by wyglądać udowodnienie.

Opublikowano

Ciekawe że masz 24Gb ramu skoro twój hosting oferuje max 23Gb ramu, a ty masz oferte 20gb (https://sored.pl/oferta_minecraft.html)

Miło tak okłamywać graczy i robić z nich debili...

http://speedy.sh/cMc...17-17.44.57.png - ram serwera ;>

Jak dobrze z resztą wiesz pierwsza oferta SoRED-u zakończyła się dnia 30 listopada server został uziemiony od 29.11 oferta przedstawiona w spisie przyjmuje wartosć:

23552 MB

w zaokrągleniu możemy wywnioskować 24 w przyszłym miesiacu oferta z pewnością ulegnie zmianie.SoRED.pl jest jednym z hostongodawców który w zupełności sprawdza się w przypadku serverow minecraft-a.

P.S Kanciasty sk*rwysynu pie*dolony mg chociaż nie przyczyniać się do aż takiego spamu pośrodku tematu gdzie powinny znajdować się normalne wypowiedźi starając się uściślić wszystkie swoje pie*dolone żale i komplikacje do jednego zwięzłego tematu.

Opublikowano

@edit

P.S MultiMC stoi na licencj apache http://www.apache.or...ses/LICENSE-2.0

Racja MultiMC objęte jest licencją chroniącą głównie prawa autorskie do całości luncher-a oraz edytowanie głównych plików luncher-a w cellu dystrybucji ich gdziekolwiek, praktycznie każda rzecz objęta jest tak jak wtym przypadku podstawowa licencją.Podając moją paczke wraz z luncherem MultiMC którego już wcześniej skonfigorowałem bez naruszania jakich kolwiek plików źródłowych dysponując tylko jego opcjami z pewnością będzie to traktowane jako naruszenie licencji i praw autorskich :D. Jestem przekonany że moge się założyć że niewiecie nawet jakie działania trzeba podjąc w przypadku takiej sytuacji już zaprezentowaliście swoje zdolności w roli prawnika próbując zaszokować pierwszą napodkaną licencją w temacie MultiMC.

P.S Moge jedynie przeposić za ciągły spam w tym temacie zajmując miejsce osobą które naprawde chcą konkretnie zacząc się udzielać w tej sprawie odpowiedziami na pytania których wcale nie powinienem w cale udzielać.

Opublikowano

Racja MultiMC objęte jest licencją chroniącą głównie prawa autorskie do całości luncher-a oraz edytowanie głównych plików luncher-a w cellu dystrybucji ich gdziekolwiek, praktycznie każda rzecz objęta jest tak jak wtym przypadku podstawowa licencją.Podając moją paczke wraz z luncherem MultiMC którego już wcześniej skonfigorowałem bez naruszania jakich kolwiek plików źródłowych dysponując tylko jego opcjami z pewnością będzie to traktowane jako naruszenie licencji i praw autorskich :D. Jestem przekonany że moge się założyć że niewiecie nawet jakie działania trzeba podjąc w przypadku takiej sytuacji już zaprezentowaliście swoje zdolności w roli prawnika próbując zaszokować pierwszą napodkaną licencją w temacie MultiMC.

P.S Moge jedynie przeposić za ciągły spam w tym temacie zajmując miejsce osobą które naprawde chcą konkretnie zacząc się udzielać w tej sprawie odpowiedziami na pytania których wcale nie powinienem w cale udzielać.

Pragnę Cię poinformować że informacja do moderów że zarabiasz na ich modach już trafiła ;) a ty nie masz ich zgody i za to są ładne grzywny ;>

Radzę graczom dobrze się zastanowić czy chcą grać na serwerze który powstanie i za tydzień/2 tygodnie padnie bo będzie musiał go zamknąć pod naciskami moderów ;>

Ahh i jeszcze jedno używałeś silnika DNS który nie jest przeznaczony do celów komercyjnych, znowu łamiesz prawo ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...