Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] [Official] FuloRoad - Polski Serwer Cap 110

Fulo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer FuloRoad [Zapowiedź]

Oficjalna data startu 19 sierpnia!

Strona główna

baner.jpg

Chciałbym wszystkim przedstawić projekt polskiego serwera FuloRoad. Mam nadzieje że stanie się on wyznacznikiem pewnych standardów wśród prywatnych serwerów zwłaszcza polskich.

O projekcje

Nad projektem FuloRoad pracuje sam (www, serwer, baza) jego celem jest zagwarantować graczom rozgrywkę i zabawę na najwyższym poziomie!
Tworząc go skupiłem się głownie na tym aby gracz czerpał czystą przyjemność z gry a dzięki miłej i przejrzystej stronie i forum miał szybki swobodny dostęp do wszystkiego co jest mu najbardziej potrzebne.

O serwerze
Tworząc serwer chciałem wprowadzić jak najmniej zmian, które tak naprawdę nic nie wnoszą nowego do gry. Skupiłem praktycznie nad jedną duża zmianą, czyli na Jobach.

*Nie owijając w bawełnę na początku przedstawię specyfikację serwera:

Server: Fulo
Typ: pvp/pve
Exp/Sp: x40
ExpParty: x45
Drop: x10
Gold: x5
Level Cap: 90
Mastery: 300
CTF: Tak
FTW: Tak

Dodatkowe informacje:

- całkowicie wyłączony drop itemów 9 Degree(Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun)

- w sklepach są bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 6 Degree, natomiast 7 Degree jest to broń Seal of Monn, 8 i 9 Degree to zwykłe bronie

- bornie (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) od (1 - 8 Degree) dropią normalnie z mobów

- 9 Degree itemy, broń (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) można nabyć tylko przez stronę FuloRoad wymieniając punkty doświadczenia zdobyte w grze grając jako (thief, trader, Hunter)

Dlatego aby być kimś na serwerze trzeba chodzić na JOBY! Tutaj nie ma patrzenia się w bota i sprawdzanie każdego ranka ile mamy dropów!

O stronie www

Strona FuloRoad posiada integracje kont z forum, to znaczy że wystarczy dokonać tylko jednej rejestracji, używamy jednego konta do wszystkiego. Wbudowany pakiet trzech języków: Polski, Angielski 90%, Niemiecki 20% (domyślny polski).
(wiem że to polski serwer lecz FuloRoad jest otwarte dla wszystkich)

Funkcje strony:

- ranking jobów

- system gildi, dzięki któremu można sprawdzić graczy którzy należą do danej gildi w tym także GulidMastera, plus ranking najlepszej gildi.

- statystki graczy w GulidWar

- Item SoX sklep. cała baza itemów 9 Degree (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) w tym pogląd statystyk (to trzeba sprawdzić samemu)

- oczywiście wyświetlane fortece

- Dokładne informacje o wybranej postaci na stronie (HP, MP, zerk, gildia, lv, stan silków,)

- wyświetlanie graczy online, w tym oczywiście też Nick, wiemy kto tak naprawdę jest na serwerze Online

Przyszłość

Strona:

- armory (podgląd gracza, set, broń)
- możliwość dodania kodu SMS tylko dla polaków (opcja wbijasz kod masz silki)
- dodanie ItemMall na stronę
- dodanie funkcji zerk na życzenie (w określonych odstępach czasowych)

Serwer:

Serwer jak i klient są gotowe na max 110 cap, dzieki temu aktualizacja będzie sprowadzać się do pobrania malego patcha przez lunchera.
Przed nami:

-------------------
Cap: 90 Degree
Mastery : 300

-------------------
Cap: 100 Degree
Mastery : 330

-------------------
Cap: 110 Degree
Mastery 360

-------------------

Oczywiście po przejściu na cap 100, itemy 9 Degree zostają dodane do dropu, a ich miejsce zajmują itemy 10 Degree w sklepie.
W sklepach pojawiają się bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 7 Degree, natomiast 8 Degree jest to broń Seal of Moon, 9 i 10 Degree zwykle bronie.
To samo tyczy się Cap 110, przechodzimy wszędzie o oczko wyżej.

Co tu dużo pisać zapraszam wszystkich do rejestracji, dosłownie przekopania naszego forum gdzie dowiecie się wiele więcej w dziale FAQ o dostępnych opcjach.
Czekam na Wasze sugestie i uwagi, wszystko wezmę pod uwagę i postaram się odpowiedzieć na każde pytanie!

Pozdrawiam

Poniżej kilka zdjęć:

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

• Odpowiedzi 522
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ojej, w końcu następny Polski projekt!

Good job. Strona gotowa, forum gotowe. Ładnie, ładnie.

Tak patrząc na temat, sam się podjąłeś tego wyzwania, bo nie widzę wypisanego teamu?

Chętnie bym zagrał, lecz co mnie zniechęca do gry to to, że zrobiłeś lekkie PVP na 9DG.

Dokładnie chodzi o to:

"- 9 Degree itemy, broń (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) można nabyć tylko przez stronę FuloRoad wymieniając punkty doświadczenia zdobyte w grze grając jako (thief, trader, Hunter)"

W sumie to dobry pomysł na boty, nie zdobędą seta, lecz cały set za trade to też trochę nie idzie. Ale no cóż. Może wbiję.

Życzę powodzenia!

@EDIT

Na forum nie można założyć konta.

"Utworzenie nowego konta jest aktualnie niemożliwe."

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Zjebana nazwa już kebabSro była by lepsza ^_^ Co do serva graty że sam coś zrobiłeś ale bez zgranej ekipy daleko nie zajdziesz, no chyba że jesteś wybitny. Poza tym niczym specjalnym się ten server nie wyróżnia oprócz jobem. Ale i tak życzę powodzenia ;)

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Tak sam się podjąłem tego, moim zamysłem jest to aby gracze robili musieli troszkę popracować na swoje wyposażenie. Możesz rozwinąć myśl z tym pvp dokładniej?

@ zdaje sobie sprawę że sam nie podołam jeśli projekt się rozwinie nie jestem samolubny i chętnie przyjem ludzi do pomocy.:)

Opublikowano

W sumie mówiąc, po krótkim namyśle, to dobry pomysł, lecz żeby nie było za łatwo zdobycie tych itemków, bo jakieś no-lifes się wykokszą na trade i potem będą latać ful Sun Set, a Ci co będą zaczynać to nie będą mieli szans, aby karawana przeszła.

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano
Na forum nie można założyć konta.

"Utworzenie nowego konta jest aktualnie niemożliwe."

-> strona ma zintegrowane konta z forum, rejestracja na stronie = konto forum, proszę czytać e-maila :)

W sumie mówiąc, po krótkim namyśle, to dobry pomysł, lecz żeby nie było za łatwo zdobycie tych itemków, bo jakieś no-lifes się wykokszą na trade i potem będą latać ful Sun Set, a Ci co będą zaczynać to nie będą mieli szans, aby karawana przeszła.

Tu bedzie liczyć się dobra gildia i zgrany team, co z tym idzie dobra zabawa.

Opublikowano

ten job z sunami fajny pomysl ale to nie wypali ludzie będą wynosić sobie towar i np zabijac thiefem i tak se nabiją te pkt.

Opublikowano

szkoda, że już data otwarcia została przesunięta z 15 na 17 :> zła wróżba dla nas userów po tym jak RN tyle obiecywało i dup* ( osobiście nie chciałem tam grać, zaglądałem tam by się pośmiać :) jednak ten server wydaje się być OK, więc pracuj nawet tydzień nad serverem, ale podaj konkretną datę otwarcia i jej nie zmieniaj bo tracisz to co najlepsze czyli nas, graczy ;]

Opublikowano

Myślę nad odpaleniem serwera do 19-20 sierpnia, jeśli chodzi o grę wszystko mam już zrobione, wszystkie funkcje na stronie działają z serwerm łącznie z wymianą itemów. Bronie też już dawno są dodane do sklepów.

Zastanawiam się jeszcze nad item mall, nie wiem czy na start dodać wszystkie avatary, i pety czy tylko wystartować z kilkoma i co tydzień dodawać kolejne.

]A będą jakieś nowe uniqi? Albo co najmiej o skróconym spawnie?

Tu nie ma żadnego problemu można to dodać w każdej chwili, lecz obecnie uniqi są standardowe.

Opublikowano

@up

dobrze myśli, polać mu

@topic

w jakim odstępie czasu masz zamiar robic update? :P to trochę mnie niepokoi :D

Opublikowano

w jakim odstępie czasu masz zamiar robic update? :P to trochę mnie niepokoi :D

Masz na myśli przejście na cap 100?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...