Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

39717l.jpg

Sword art Online

Opis:
Ucieczka jest niemożliwa aż do ukończenia gry, a choć jeden najmniejszy błąd oznacza śmierć w prawdziwym świecie... Nie znając prawdy kryjącej się za tym tajemniczym MMO następnej generacji, Sword Art Online, tuż po włączeniu serwerów gry, zalogowało się do niej już około dziesięciu tysięcy graczy, którzy nieświadomie rozpoczęli zmagania, gdzie stawką było ich własne życie. Kirito, bohater tej opowieści, zaakceptował

Typ widowni:
Seinen

Gatunek:
Akcja, Fantasy, Przygodowy, Romans

Tematyka:
Przemoc, Wirtualna rzeczywistość

Rok produkcji:
08 Lipca .2012

Status:
Emitowane

Gdzie można oglądnąć:
http://www.animezone.pl/odcinki-online_sword-art-online_pl

Pogadajmy o świetnym letnim anime które jest od niedawna jest wg. mnie świetne brakowało mi czegoś takiego kiedyś nawet maiłem marzenie żeby wejść do gry i napierdzielać potworki ;D
  • Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Dla mnie nie. Po pierwsze różne uniwersum oraz niepodobne postaci. Warto dodać, że teraz historie poboczne z nowelki ekranizują. Może niedługo zaczną normalną historię robić.

Opublikowano

Czemu opis anime jhest urwany? :O

Co do samego anime: kreska jest ok, fabuła jak na razie też. Postacie zróżnicowane, a dla głównego bohatera nei można nic zarzucić. jedno z dwóch anime tego sezonu, które oglądam. Nowe odcinki można pobierać co niedzielę z horriblesubsów.

Działałem na szkode forum :c

Jest mi tak przykro, że ja pierdole ^,^

Opublikowano

@Up Hmm... coś tak właśnie się zastanawiałem czy to nie ten sam twórca.

Co do samego anime - pomysł dobry, choć troszeczkę drażni to przeciąganie (tu zachaczy o gilidię, tam komuś pomoże)... Do tego nie jest pokazywane

jak walczy tam na pierwszej lini

szkoda, bo np. ja chciałbym to zobaczyć. Póki co czekam na rozwinięcie głównego wątku...

Kreska normalna... muzyka też ok, fajnie jeżeli oglądacie z napisami, który zostało stworzone przez kogoś kto już grał w jakieś MMO np. zamiast "czlogu" jest "tank"

Na marginesie: Co do Accel World'a to głos pod głównego bohetara podkłada ta sama osoba co pod Shu z Guilty Crown (i jeszcze ta sama osoba podkładało głos w Ao no Exorcist, Durarara!! czy Kuroshitsuji II)

Mój kanał na YT :

http://www.youtube.com/user/TheDaxanGo?feature=mhum

Opublikowano

Póki co twórcy robią jednoodcinkowe historie w dużych odstępach czasowych, żeby się zmieścić tam w 25 odcinkach. Dla mnie to jest top sezonu, jak dla większości. Wszędzie pełno spamu jeśli chodzi o to anime xD Z tego co słyszałem

w mandze oprócz gry SAO są jeszcze 3 inne, z tego tylko SAO i jedna "na śmierć".

Dlatego zawsze jest szansa na kolejną serię. Co do samego SAO - piękne, z mobami, z pvp, z dobrą kreską, z (?) ciekawą fabułą, wciągającą historią i niekiedy niespodziewanym zakończeniem. Plusem jest też bohater. A co do Accel Worlda, to przerwałem po kilku odcinkach.

Opublikowano

ja np zawsze marzyłem o wejśćiu do takeigo wirtualnego świata gdzie wogóle wszystko jest piękne a fabularnie anime by mogłą tak w inny sposób się rozwijać żeby pokazali jak on przechodzi te piętra jak bije lvl i jakiś opis jakieś gildi albo gracza z Frontu by mogli dać kogoś z czołówki rankingu i żeby to był Rywal Kirito ;)

Opublikowano

ja np zawsze marzyłem o wejśćiu do takeigo wirtualnego świata gdzie wogóle wszystko jest piękne a fabularnie anime by mogłą tak w inny sposób się rozwijać żeby pokazali jak on przechodzi te piętra jak bije lvl i jakiś opis jakieś gildi albo gracza z Frontu by mogli dać kogoś z czołówki rankingu i żeby to był Rywal Kirito ;)

mam nadzieję, że w ciagu najblizszych 4 epów coś ruszy się z główną fabułą.

Działałem na szkode forum :c

Jest mi tak przykro, że ja pierdole ^,^

Opublikowano

Też bym chciał, ale wystarczająco zadowala mnie to co jest. Zobacz mangę, tam podobno nie wycięto najważniejszych momentów (walk), bo w anime gdyby chcieli tak zrobić to albo byśmy nie mieli zakończenia, albo inne, gorsze. Póki co te odcinki to narazie jest wstęp, polegający na poznawaniu głównych bohaterów. Jeszcze ze dwa odcinki i może coś fabuła ruszy i nie będzie tych skakań w czasie.

Opublikowano

Jak już mówiłem, robią teraz historie poboczne, które są w nowelce. Jeżeli nie chcecie czekać, aż ruszą z fabułą(tą właściwą), to czytajcie na Baka-Tsuki.

([http://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Sword_Art_Online)

;)

Opublikowano

Ja z chęciąbym chciał zobaczyć Sword art Online jako świetnego Tasiemca ... szkoda ze Anime składa się z takej małej ilości odcinków ;/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja 13 ściągnąłem z napisami polskimi bo jeszcze nie był online parę h temu nie wiem jak teraz

co do anime można by z niego zrobić niezłego tasiemca no ale cóż , dodatkowo posiadane elementy romansu jakich innymi brakuje przez co bardzo mi się spodobał

NJxbd4x.png

Opublikowano

Mam prośbę, mógłby mi dać ktoś linka do novelki/mangi w miejscu gdzie skończył się 13 odcinek?:)

Lepiej chyba poczekac do końca 14 epa, bo wtedy skończy sie 1 vol nowelki i łatwiej będzie się połapać.

Tak czy siak

http://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Sword_Art_Online

Obecnie akcja jest w 22 albo 23 chapterze volumu 1.

ja 13 ściągnąłem z napisami polskimi bo jeszcze nie był online parę h temu nie wiem jak teraz

co do anime można by z niego zrobić niezłego tasiemca no ale cóż , dodatkowo posiadane elementy romansu jakich innymi brakuje przez co bardzo mi się spodobał

Jesli nie odbiegali by od novelek, to mogłbybyć, jednak praktyka poakzuje, ze tasiemce posiadają dużo fillerów.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

W każdym razie jedno mogę powiedzieć faktycznie się zbytnio skupią na związku Kirito i Asuna przecież w nie których odcinkach to widać ciagle tylko tą dwójkę jak się do siebie kleją owszem lubię gdy w takich anime jest wątek miłosny ale to już przesada ...

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

mi tam pasuje lubię romansy i ecchi :D , myślę że wiele osób się zawiedzie brakiem walk , skilli , expienia i innych tego typu rzeczy ale za to wiele też dołączy ze względu na romans :D

NJxbd4x.png

Opublikowano

W każdym razie jedno mogę powiedzieć faktycznie się zbytnio skupią na związku Kirito i Asuna przecież w nie których odcinkach to widać ciagle tylko tą dwójkę jak się do siebie kleją owszem lubię gdy w takich anime jest wątek miłosny ale to już przesada ...

Niektóre rzeczy z novelek odnośnie ich związku są przemilczane w anime, np. cahpter 16.5 novelki z której mogłby powstać świetna ovka hentaiowa ;]

Last.fm

Opublikowano

Niektóre rzeczy z novelek odnośnie ich związku są przemilczane w anime, np. cahpter 16.5 novelki z której mogłby powstać świetna ovka hentaiowa ;]

Może i przemilczane ale i tak widać scenę (nie pamiętam w którym odcinku) w której są oni już po spędzeniu ze sobą w nocy :) W novelce z tego co pamiętam też to zostało pominięte (chodzi mi o szczegóły) :)

Opublikowano

Może i przemilczane ale i tak widać scenę (nie pamiętam w którym odcinku) w której są oni już po spędzeniu ze sobą w nocy :) W novelce z tego co pamiętam też to zostało pominięte (chodzi mi o szczegóły) :)

No nie wiem czy przemilczane. Materiał 18+

Last.fm

Opublikowano

Lol ja czytałem novelkę nie widziałem nigdzie chaptera 16.5 :)

Edit:Mi to wygląda na fanfik :) Kawahara ma inny styl pisania :)

Ale biorę pod uwagę że się mogę mylić.Choć muszę przyznać świetny jest ten 16.5 chapter :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...