Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirai Nikki

Asparte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

33465.jpg

Lata wydawania anime: październik 2011 - kwiecień 2012

Stan: Zakończone

Jedno z najbardziej wciagających anime jakie oglądałem. Anime opowiada o 14 Amano Yukiteru, który jest samotnikiem i stroni od ludzi(taka troche życiowa łamaga). Każdą chwilę swojego życia zapisuje w swoim telefonie. Jako w pewnym sensie odizolowany od świata, wymyśla sobie pzyjaciela - Deusa, który jest bogiem czasu i przestrzeni. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że Deus okazuje się prawdziwym bogiem, a w pamiętniku zaczynają pojawiać się wpisy dotyczące przyszłości. Okazuje się, że poza nim jeszcze 11 osób ma taki pamiętnik i jest elementem gry, w której jest jedna zasada: zabij albo zostań zabity. Ostatni żywy uczestnik gry zostanie następcą Deusa.

Mała ocena ode mnie:

Anime dość specyficzne. Pełne jest mindfucków, a ostatnie kilka epów trzeba oglądać uważnie, bo pogubić się w fabule nie jest trudno. Jednak generalnie fabuła jest zajebiście poprowadzona i poza kilkoma momentami, trzyma w napięciu. Poza genialnym soundtrackiem, pochwalić trzeba kreskę. Na minus tego anime należy zapisać głównego bohatera który jest po prostu pizdą życiową.
Gdzie obejrzeć:
http://www.anime-shinden.info/2010/12/10/mirai-nikki-online.html
Download(720p):
http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=305376
Napisy:
http://www11.zippyshare.com/v/43247010/file.html
Skan napisów:
https://www.virustotal.com/file/4fcdfe99630433949b937618ff5f2d464e018181cd263d853aa56161321b0c89/analysis/1343935835/
P.S. Można dawać linki do pobrania anime i napisów? ;]

Działałem na szkode forum :c

Jest mi tak przykro, że ja pierdole ^,^

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Świetne anime, polecam każdemu!

Zacząłem oglądać i skończyłem dopiero po ostatnim odcinku ^^

Tak jak napisałeś, bardzo łatwo się pogubić w fabule. Akcja rozgrywa się strasznie szybko, szczególnie pod koniec.

Podczas całej serii Yuno strasznie mnie wkurzała swoją obsesją, ale była też jedną z najlepszych postaci. Nie potrafię tego wyjaśnić xD

Geje, lesbijki, seks nastolatków. Polecam!

Opublikowano

Świetne anime, polecam każdemu!

Zacząłem oglądać i skończyłem dopiero po ostatnim odcinku ^^

Tak jak napisałeś, bardzo łatwo się pogubić w fabule. Akcja rozgrywa się strasznie szybko, szczególnie pod koniec.

Podczas całej serii Yuno strasznie mnie wkurzała swoją obsesją, ale była też jedną z najlepszych postaci. Nie potrafię tego wyjaśnić xD

Geje, lesbijki, seks nastolatków. Polecam!

Z Yuno dobrą bekę se kręciłem przez cały czas. W sumie fajny motyw taka psychopatka. Btw. w którym epie było to z ostatniej linijki? :O

Opublikowano

Z Yuno dobrą bekę se kręciłem przez cały czas. W sumie fajny motyw taka psychopatka. Btw. w którym epie było to z ostatniej linijki? :O

Akise pocałował chyba Yukiego

Z tego co pamiętam Hinata woli dziewczyny

Yuno i Yuki mają swój pierwszy raz podczas apokalipsy, po czym Yuno wyciąga siekierę

Opublikowano

Mam podobne wrażenia. Oglądałem to odkąd wyszedł 8 ep i tak do końca co tydzień czekając. Ogólnie zdecydowany minus to ten bohater. A właśnie: będzie druga seria? bo zakończenie było właśnie takie...niejednoznaczne xD

@Down: Może kiedyś ;p Bo po tym czasie już mnie to jakoś bardzo nie interesuje, tym bardziej, że niebardzo lubię czytać mangę na kompie ;p Ale dzięki za info

Opublikowano

Mam podobne wrażenia. Oglądałem to odkąd wyszedł 8 ep i tak do końca co tydzień czekając. Ogólnie zdecydowany minus to ten bohater. A właśnie: będzie druga seria? bo zakończenie było właśnie takie...niejednoznaczne xD

Doczytaj sobie końcówkę mangową - tam sie wyjaśnia.

Hinar,

w anime nic nie było, że akise pocałował yukiego, jednak cała reszta się zgadza.

Opublikowano

Do up'a

"w anime nic nie było, że akise pocałował yukiego, jednak cała reszta się zgadza" było było, pod koniec :)

Co do samego anime kreska normalna, muzyka stoi nawet na wyższym poziomie niż "normalnie". Fabuła ciekawa, a anime dobrze to pokazało :) Co do bohaterów nie podaobała mi się Yuno, rozumiem, że musiała w pewnym sensie zapełnić tą lukę, którą była niezdarność Yuki'ego, ale i tak była przesadzona...

Yuno była niezrównoważona psychicznie i nie sposobało mi się to

Niestety przez to anime od mnie dostało 8/10

Mój kanał na YT :

http://www.youtube.com/user/TheDaxanGo?feature=mhum

Opublikowano
Hinar,

w anime nic nie było, że akise pocałował yukiego, jednak cała reszta się zgadza.

Same spoilery :ninja:

Opublikowano

Same spoilery :ninja:

Zwracam honor. Anyways dla mnie w tym anime najbardziej podobała się psychopatyczna osobowość Gasai =d

Opublikowano

anime super polecam, najlepsza była psychopatka Yuno ^^.

Gdyby nie yuno, to te anime byłoby po prostu przeciętne :c

Opublikowano

Gdyby nie yuno, to te anime byłoby po prostu przeciętne :c

W tym masz rację, był to jeden z elementów, które odróżnia te anime od innych...

Mój kanał na YT :

http://www.youtube.com/user/TheDaxanGo?feature=mhum

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem zamiar to obejrzeć lecz... Zauważyłem, że dużo osób mówi o tym, że główny bohater "pizda życiowa" więc sobie chyba daruję :/

"Music is an incredibly personal and intimate way of addressing people and expressing ones inner life."

Music_Signature_by_xKonayukii.png

Opublikowano

Obejrzałem całe w jeden dzień, o boże, mi się bardzo spodobało - wręcz było pięknie, polecam je każdemu, jest tu troche wszystkiego.

Opublikowano

Anime jest w porządku tylko wkurzyła mnie końcówka.

W anime ucięli cześć końcówki, przez co wygląda to co najmniej dziwnie i zakończenie nie jest pełne(Y U NO SHOW HAMMER?!). Jakby ktoś chciał znać pełne zakończenie, to w spoilerze jest link do mangi z zakończeniem

P.S.

y_u_no_use_hammer__by_arrrti-d4wmnp6.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Link do pobrania napisów wygasł. Mógłby ktoś dać nowy? :D

Poprawione.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Właśnie skończyłem mirai niki za to co było do 3/4 anime i klimat 10/10 końcówka mogła być inna ale wybaczam za całokształt :D

Ogólnie polecam, jak nie oglądałeś nie czytaj spoil:

Wolałbym aby koniec był już dramatyczny w stylu śmierć obojga i miłość na koniec zamiast tego co było ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

Wolałbym aby koniec był już dramatyczny w stylu śmierć obojga i miłość na koniec zamiast tego co było ...

Ja też wolałbym jakiś dramatyczny koniec ale i tak było całkiem przyzwoicie. Najlepszy koniec ze wszystkich anime jakie oglądałem ma Death Note ale szkoda bo mało jest takich zakończeń ;/

HBV27j.png

Opublikowano

Up

właśnie w death note koniec mi się nie podoba :)

#top

Polecacie te anime?

Szukam naprawde dobrego anime, tylko takich oglądam.

W każdym bądź razie obejrze jutro 1 odcinek.

Może mnie przed czymś ostrzeżcie?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Up

#top

Polecacie te anime?

Ja polecam to anime, bo ma zajebiście poprowadzoną fabułę. Jedyne przed czy można ostrzec, to przed głównym bohaterem, który jest pizdą życiową, ale reszta postaci to kompensuje.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Up

#top

Polecacie te anime?

Oczywiście że polecamy. Jedno z bardziej ogarniętych anime.

Główna postać (Yukiteru) jest trochę irytująca ale reszta to nadrabia, zwłaszcza

Yuno która nadaje cały smaczek w Mirai Nikki ;)

Edit: ach, jeszcze jedno. Nie zniechęcaj się po pierwszych 2-3 odcinkach bo nie są

one jakoś specjalnie super, dopiero potem się wszystko rozkręca.

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...