Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirai Nikki

Asparte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To anime ma tak pozytywną ocenę że sama się sobie dziwię dlaczego mi się nie podoba.

Ścierpiałam chyba 5 odcinków i zrezygnowałam...jakoś wątek wydaje mi się trochę zbyt dziwaczny i do tego doszedł ten rozmemłany główny bohater...i ta psychiczna dziewczyna, strach się bać o.O

Ale chyba wezmę się ponownie za ten tytuł bo szkoda tak przerwać :)

58815786.jpg

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

@up

to obejrz na animezone

@top

anime świetne, pozostało w moim sercu na długo po zakończeniu. Końcówka wydawała mi się nie jasna, więc przeczytałem ją w mandze do tego obejrzałem OVA. Happy end jest, anime bardzo dobre, 10/10

Opublikowano

Sama nie wiem. Fajne anime, tylko jakoś nie zapadło w pamięci, tzn., za bardzo nie było tam takich momentów, żeby je przeżywać[?]

Bohaterowie świetni, kreska również, dźwięk też. Więc można polecić.

Opublikowano

Sama nie wiem. Fajne anime, tylko jakoś nie zapadło w pamięci, tzn., za bardzo nie było tam takich momentów, żeby je przeżywać[?]

Bohaterowie świetni, kreska również, dźwięk też. Więc można polecić.

to dziwne ja skończyłem te anime jakieś 6 miesięcy temu, a do teraz je przeżywam, owszem nie tak instensywnie jak swieżo po zakończeniu, ale jednak. Miałem nawet wczoraj sen o tym anime, po prostu je przeżywam, utkwiło mi w pamięci.

finalrender.png

Opublikowano

to dziwne ja skończyłem te anime jakieś 6 miesięcy temu, a do teraz je przeżywam, owszem nie tak instensywnie jak swieżo po zakończeniu, ale jednak. Miałem nawet wczoraj sen o tym anime, po prostu je przeżywam, utkwiło mi w pamięci.

A mi właśnie nie. Bardziej już Naruto, Code Geass albo SNK :P Mirai Nikki, owszem, jest świetnym Anime, ale nie na tyle jak np. SAO ;p

Opublikowano

Mirai Nikki, owszem, jest świetnym Anime, ale nie na tyle jak np. SAO ;p

MN lepsze od SAO, nie raz zdychałem z nudów przy badziewnych wątkach romantycznych i doprowadzającej mnie do kurwicy Yui

Przy MN, przynajmniej się nie nudziłem

s2c77Oa.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Obejrzałem Mirai Nikki w wersji bez cenzury (czyli BD) i muszę przyznać, że jest to zdecydowanie jedno z najlepszych, a zarazem najbardziej wciągających, smutnych i depresyjnych anime jakie od dawna oglądałem. 

Jest to bardzo poważna seria, a nie żadne luźne anime jakich niestety większość. Trudno zabijanie, gwałty i inne niesamowicie szokujące sceny uznać za rozrywkę.

Szczególnie, że dotyczyło to w wielu przypadkach jeszcze dzieci (np Tsubaki). W dodatku było to pokazywane bez cenzury (obcinanie dłoni, głowy, podcinanie gardeł i inne sposoby na zabicie). W tym anime nie było praktycznie żadnych ograniczeń, jeśli chodzi o brutalność, a i pod względem nagości pokazywali bardzo dużo. Była nawet scena seksu. Jednak warto dodać, że jedynie w w wersji Blu-Ray cokolwiek pokazywali, gdyż w TV była ogromna cenzura wszystkiego.

Co prawda Mirai Nikki Redial trochę polepsza nastrój, ale i tak nie jest to pełen happy end, gdyż

co się stało z tą Yuno w III świecie ? Jeśli została bogiem to nie wiem jak ona będzie żyć razem z Yukiteru. Mogli pokazać coś więcej.

Chociaż to i tak najbardziej optymalne zakończenie.

Ostatnie odcinki okazały się najlepszymi. Wszystko zostało pięknie wyjaśnione i dokończone.

Bardzo mi się podobało, że w III

świecie wreszcie nie było dramatu. Przyszłość bohaterów z powodu ingerencji Yukiteru została zmieniona na szczęśliwą.

Yuno to taki idealny przykład yandere. Chwilami naprawdę była straszna, ale później (jak się wszystko wyjaśniło) to zrobiło mi się jej żal.

Najsmutniejsze sceny z Yuno to

zabicie drugiej Yuno przez pierwszą Yuno i samobójstwo pierwszej Yuno.

Poza tym oczywiście 5 odcinek.

Powiem szczerze, ale już po kilku odcinkach Mirai Nikki (27 odcinków obejrzałem w 4 dni) miałem dosyć tego ciągłego dramatu, zabijania, rozpaczy i smutku. Chciałem żeby pojawiły się wreszcie jakieś luźniejsze odcinki.  Niestety, ale ta gra na to nie pozwalała. Zresztą jeśli w I odcinku dowiedziałem się, że anime będzie polegać na ciągłym zabijaniu to mogłem tego oczekiwać, ale i tak zszokowały mnie niektóre sceny.

Muzyka w anime było bardzo dobra, klimatyczna i świetne podkreślająca różne sceny. Zarówno te dramatyczne, smutne jak i sceny akcji.

9/10

Opublikowano

Ja jestem prostym człowiekiem i skupiałem się na rozlewie krwi i scenach akcji, a nie płakałem nad dramatycznymi scenami.

Jak dla mnie redial był niefajny (żeby nie było, że nadużywam wulgaryzmów xD), zostawiłem mu ledwo 4 na pożegnanie, zwyczajnie mi się nie podobał.

W MN i tak da się lubić tylko dwie postacie xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Zakończenie 26 odcinka było słabe bo niedokończone i nie wiadomo o co w tym chodziło.

Po tym całym dramacie (I  i II świat) bohaterowie zasłużyli na szczęście. Czyż nie ?

Takie zakończenie uważam za najbardziej optymalne.

Yukiteru to bóg drugiego świata, a trzecia Yuno po odzyskaniu wspomnień stała się pierwszą Yuno. Ponieważ razem były dwie Murmur, a oni wygrali gry w swoich światach to mogli zostać razem, a światy nie ulegną zniszczeniu. Yuno zniszczyła granicę dzielącą II i III świat, gdyż oba światy mogły zostać połączone. To co co prawda szczęśliwe zakończenie, ale wolałbym żeby zostali razem w zwykłym świecie i żyli jak normalni ludzie. Jednak to niemożliwe, gdyż bóg do 28 lipca musiał być wybrany bo nastąpiłby koniec świata. Ciekawi mnie jak będzie wyglądało ich wspólne życie. : ) Chociaż czy jako bogowie nie mogą normalnie chodzić po świecie ? Chyba mogą.

http://www.youtube.com/watch?v=4iG2kNFOgck

http://www.youtube.com/watch?v=alcHq1C1qtE

Poniżej przykładowa scena bez cenzury. Każda taka makabryczna scena była w TV ocenzurowana (i oczywiście piersi dziewczyn/każda nagość również).

sno12h.jpg

arko, w 26 Lut 2014 - 22:16, powiedział:

W MN i tak da się lubić tylko dwie postacie xD

Terrorystka i Yuno ?

Ta pierwsza niesamowicie się zmieniła w porównaniu z 2 i 3 odcinkiem (wtedy była okropna).

Zresztą jaka fajna była ta Yuno w Redial. : ) Całkiem inna (wyjątkowo normalna).

Jednak niesamowite, że mimo trzymania w klatce przez matkę nie miała do niej urazu. W I i II świecie niestety Yukiteru ją nie uwolnił (nie za dzwonił po karetkę), więc popadała w coraz większe obłąkanie z powodu sadystycznego traktowania przez matkę. A matka była nienormalna bo jej mąż prawie nigdy nie pojawiał się w domu, a decyzja o adopcji Yuno była przecież ich wspólnym pomysłem.

PS:

Zobaczcie ten poniższy link i niesamowitą różnicę między TV, a BD.

Jak najedziesz kursorem na kadr to pokazuje się wersja Blu-Ray.

http://www.kira-reviews.com/blog/archives/10962

Opublikowano

Przed obejrzeniem tego anime wszyscy wmawiali mi,że zniszczy mi psyhę (ale niestety to nie Boku no Pico).Obejrzałem i byłem pod wrażeniem,naprawdę dobre anime,trochę dzwine w niektórych momentach,ale uwielbiam 10/10.Do dziś jest w mojej TOP10 anime :)

Opublikowano

Przed obejrzeniem tego anime wszyscy wmawiali mi,że zniszczy mi psychę 

Może nie zniszczy, ale raczej na pewno zepsuje nastrój (bo jest naprawdę tragiczne i smutne).

Szczególnie, jeśli wpadniesz w klimat i oglądasz wiele odcinków pod rząd (i najlepiej jak masz wersję bez cenzury).

Opublikowano

Powiem tak mimo iż jestem chłopakiem i mam 19 lat to końcówka mnie wzruszyła, polecam każdemu <3.

Końcówka czyli co konkretnie ?

Opublikowano

Polecam te anime każdemu. Było po prostu zajebiste, w sam raz na 10/10. Wciągnęło mnie bardzo, końcówka - idealna. W sumie ciężko mi wytknąć jakiś minus tego anime. No bo jaki? Kreska - fajna, soundtracki - fajne, Fabuła - fajna, wciągająca. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Fajne anime a najlepszy jest mordor jaki robiła Yuno ;)

Końcówka była według mnie nudna ale i tak sie wzruszyłem.

Opublikowano

Fajne anime a najlepszy jest mordor jaki robiła Yuno ;)

Końcówka była według mnie nudna ale i tak sie wzruszyłem.

Co było w niej nudnego ? Które odcinki masz na myśli ?

Uważam, że ostatnie odcinki były najciekawsze, najlepsze i najbardziej wciągające. Jednak ja oglądałem je łącznie czyli bez przerywania, a wtedy jest jednak lepszy klimat.

Opublikowano

Uważam, że ostatnie odcinki były najciekawsze, najlepsze i najbardziej wciągające. Jednak ja oglądałem je łącznie czyli bez przerywania, a wtedy jest jednak lepszy klimat.

No ja cale anime obejrzslem 2 seriami. Tesknie za takimi emocjami, ale nadal bede szukal 10/10 choc to prawie nie mozliwe ze wzgledu na moje wymagania

1373637009-U477327.png

Opublikowano

No ja cale anime obejrzslem 2 seriami. Tesknie za takimi emocjami, ale nadal bede szukal 10/10 choc to prawie nie mozliwe ze wzgledu na moje wymagania

Obecnie takie 26 odcinkowe anime rozkładam sobie na około 3-4 dni. Kiedyś oglądałem nawet w dwa dni, ale to dawne czasy. :)

Poza tym to w ogóle nie oglądam więcej niż jednego anime naraz. Dopiero jak skończę jedno to ewentualnie za jakiś czas następne (oczywiście zawsze BD). Wszystko dla klimatu (chociaż ma to największe znaczenie w przypadku serii, której odcinki są bezpośrednio połączone i stanowią fabularną całość).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zgodzę się ,ale jednak jak za 1 wszym razem ogladałem ,że 1 epek -tydzień czekania a potem gdy już z miejsca wyszła cała seria to od razu innaczej się czuło klimat anime gdy w jeden dzień potrafiłem całą serię ogarnąć :) . Sama psychologia Yuno ,która miała obsesję na punkcie Yukiteru sprawaiła, że czasami gęsia skórka przeszła po pleckach.

Polecam Anime każdemu, kto lubi Shounen/Psychologiczne nawet mógłbym wrzucić tu dramat. Ocena 10/10 -Ova całkiem dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...