Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirai Nikki

Asparte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Końcówka najciekawsza?To jedna wielka rozpierducha,gdzie praktycznie trudno było się za pierwszym razem połapać.Uważam,że  pierwsze 20 odcinków serii najlepsze miało swój klimat.Końcówka to jak już mówiłem motanina,że o japie****.No,ale cóż seria była fajna,a szcególnie Yuno,bo Yukki to cipka (chociaż nie powiem,że fajne było kiedy razem z Yuno próbowali zamordować 8 i 11.Normalnie epicko jak w mafi ;D).

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Końcówka najciekawsza?To jedna wielka rozpierducha,gdzie praktycznie trudno było się za pierwszym razem połapać.Uważam,że  pierwsze 20 odcinków serii najlepsze miało swój klimat.Końcówka to jak już mówiłem motanina,że o japie****.No,ale cóż seria była fajna,a szcególnie Yuno,bo Yukki to cipka (chociaż nie powiem,że fajne było kiedy razem z Yuno próbowali zamordować 8 i 11.Normalnie epicko jak w mafi ;D).

Moim zdaniem, takie końcówki sa właśnie najlepsze. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Zgodzę się ,ale jednak jak za 1 wszym razem ogladałem ,że 1 epek -tydzień czekania a potem gdy już z miejsca wyszła cała seria to od razu innaczej się czuło klimat anime gdy w jeden dzień potrafiłem całą serię ogarnąć :)

W jeden dzień to w żadnym razie nie obejrzałbym całej serii. Takie 13 odcinkowe anime to nawet zbyt wiele (bardzo męczące i niezdrowe).

Oczywiście prawdą jest, że oglądanie wielu odcinków naraz tworzy najlepszy klimat. Szczególnie jak anime jest wciągające i emocjonujące.

Jednak w przypadku Mirai Nikki to jedynie wersja bez cenzury bo inaczej klimat jest skutecznie niszczony i działa to irytująco.

Polecam Anime każdemu, kto lubi Shounen/Psychologiczne nawet mógłbym wrzucić tu dramat. Ocena 10/10 -Ova całkiem dobra.

Nawet ? Ja bym powiedział, że to anime jest głównie dramatem. Cały ten II świat (już pomijam I) to jedna wielka  tragedia bez happy endu.

Końcówka najciekawsza?To jedna wielka rozpierducha,gdzie praktycznie trudno było się za pierwszym razem połapać.

To chyba zaleta, że daje do myślenia i nie jest proste i płytkie ? Po dokładnym przeanalizowaniu dat i zachowania Yuno okazuje się, że wszystko miało sens i zresztą Yuno wielokrotnie we wcześniejszych odcinkach mówiła o co jej chodziło (spędzić szczęśliwe chwile z Yukim). Oczywiście potem (w miarę wygrywania) jej cele się  zmieniały i należy wziąć pod uwagę, że ona nie była normalna.

Uważam,że  pierwsze 20 odcinków serii najlepsze miało swój klimat.Końcówka to jak już mówiłem motanina,że o japie****.

Uważam, że najlepsze były właśnie ostatnie odcinki, gdyż wszystkie niejasności zostały świetnie wyjaśnione, a zarazem anime poszło dalej niż bym się spodziewał. Został stworzony tak klimat rozpaczy, gdzie każda decyzja miała swoje dramatyczne konsekwencje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@armoro 

Zgadzam się z tobą, takie końcówki są najlepsze. Nie dość że tłumaczą wszystko co było wcześniej niewiadome, to jeszcze właśnie tworzą taki klimat.

Dla mnie całe anime było 10/10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...