Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Postanowiłem zrobić nową dyskusje nt. Tiveri, ponieważ tamta zaginęła i jest już dawno nieaktywna.

Prezentacja:

http://www.mpcforum.pl/topic/372974-tiveria-pl-dedyk/

Strona:

http://www.tiveria.pl/

Z tego co wiem to jest profesjonalna Administracja oraz dużo graczy.

Proszę pisać w tym temacie, co Wam tu brakuje, co jest świetne i czy polecacie tu grę.

Na pewno dla innych jak i dla mnie przyda się ten temat.

Zapraszam do głosowania w ankiecie!

Pozdrawiam, Sprite.

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm...Powiem tyle chętnie bym tam zagrała, ale nie warto mi, dlaczego? Ponieważ większość osób jechała na bs i ma ''pro elo eq'', a ja teraz mam się męczyć...to nie jest fair, bo wiadomo, że nigdy się nie dorówna tamtym. Do administracji: Trzeba było od razu takie coś wprowadzić, a nie po takim czasie -.-

fea.gif

Opublikowano

Hmm...Powiem tyle chętnie bym tam zagrała, ale nie warto mi, dlaczego? Ponieważ większość osób jechała na bs i ma ''pro elo eq'', a ja teraz mam się męczyć...to nie jest fair, bo wiadomo, że nigdy się nie dorówna tamtym. Do administracji: Trzeba było od razu takie coś wprowadzić, a nie po takim czasie -.-

Myślałem tak samo jak ty, do dzisiaj :)

Jednak jest inaczej, a największy + to to że jeszcze nie ma max lv i każdy ma szanse

Ogólnie to polecam serwer i zapraszam.

Opublikowano

Jednak jest inaczej, a największy + to to że jeszcze nie ma max lv i każdy ma szanse

Wiesz ja nie patrzę na ranking tak jak większość osób...

I to co wyżej napisałam nie jest jedynym powodem dla którego nie zamierzam zaczynać tam grać...

Po prostu na forum Tiverii przeczytałam pewną rzecz ktora mnie od razu zniechęciła, a mianowicie fakt, że jak się wbiję już ten lv ( nie pamiętam który od 90-95 ) to gra polega na staniu w m1, bo nie ma co robić. Zero eventów, zero nowości - czegoś co by sprawiło, że chciałoby się wbijać ten wyższy lv ( walka o topke mnie nie zachęca ) ponieważ ani to lepszego eq nie ma na wyższym lv ani nic... ;)

@edit Tylko nie myślcie, że mi zalezy na tym aby dodać kupę nowego eq itd.., bo nigdy nie będę tego zwolennikiem, ale to jedyne przyszło mi w tej chwili do głowy :P

fea.gif

Bywalec
Opublikowano

Serwer stoi już dobre kilka miesięcy i nowy gracz NIE MA SZANS. Tiveria jest jak dla mnie najbardziej dopracowanym, najstabilniejszym prywatnym serwerem Metin2 i to się nie zmieni. Administracja jest na czasie, dodaje uaktualnienia, aby lepiej się grało. A co najważniejsze mają wszystko swojego autorstwa,nie idą na łatwiznę. Gdyby wystartowali z S2,to kto wie...

Opublikowano

Jak dla mnie w 1 dzień można mieć 75lvl i na tym lvl już pro elo EQ ;) jest banalny spędziłem tam dobry rok od triadicy lecz wszystko ma swoje granicę co do team Jest Spoko tylko Sui O draża ludzi za przeszłość moim zdaniem taka osoba jak on nie powinien być w team ;)

Ci co grali na początku to myślę że wiedza o co chodzi ;)

Gość koxxxik12
Opublikowano

@up

i jeszcze więcej by odeszło.

Nowy gracz szybko zarobi i wgl. Spotkałem pewnego gościa i dał mi 50kk i mówił ,że na start gry. Wybonowałem eq zarobiłem na nowe i fajnie się gra.

Serwer jednym z najbardziej dopracowanym i zajebiaszczym ;D

Opublikowano

Serwer stoi już dobre kilka miesięcy i nowy gracz NIE MA SZANS. Tiveria jest jak dla mnie najbardziej dopracowanym, najstabilniejszym prywatnym serwerem Metin2 i to się nie zmieni. Administracja jest na czasie, dodaje uaktualnienia, aby lepiej się grało. A co najważniejsze mają wszystko swojego autorstwa,nie idą na łatwiznę. Gdyby wystartowali z S2,to kto wie...

Z tym się nie zgodzę, bo nowy gracz ma szanse tylko nie z tymi co wbijali eq na sb... A s2 wiadomo, że nie zrobią ( wielokrotnie o tym już mówili ), bo to byłby gwóźdź do trumny dla s1...

fea.gif

Opublikowano

A także mam zdanie że Tiveria to najlepszy serwer. Stoi już dobry czas, ma graczy, miło się gra, Administracja profesjonalna. Czego chcieć więcej ? A co mi tam wrócę znowu na Tiverie :)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Hehe wy nic nie wiecie o tym serwerze a gadacie pro admini itp ;] Ja ten syf od zawsze kojarzę jako gówno i podróba. Kiedyś bambus3k (od balmory) stworzył jeden z pierwszych polskich dedyków longju99. Nie miał wtedy takiego doświadczenia do ludzi, więc serwer upadł przez eq z navi. Otworzył kolejny identyczny serwer Triadica i zawężył grono gmów. Trzymał się bardzo dobrze dopóki [GA]Synek nie ściągnął plików serwerowych, rozpierdolił triadice i otworzył swoją pr0 tiverie na kradzionych plikach. Bambus sie wkurwił i po kilku miesiącach powstał Animemt2, którym zarządzał całkowicie sam, ponieważ stracił zaufanie do wszystkich. Ten serwer stał ponad rok z 1000 online, niestety musiał go zamknąć z powodów prywatnych.

Na tiveri na początku było 50 online bo bambus ogłosił że to podróba i pliki zostały skradzione, ale zaczęli przychodzić nowi gracze którzy o tym nie wiedzieli (wy wszyscy ;) ) i serwer odniósł sukces ;// ja zawsze będę wiedział że to plagiat a admini to złodzieje. Nie musicie wierzyć ważne że ja wiem swoje.

d3eh5b.jpg

Opublikowano

Hehe wy nic nie wiecie o tym serwerze a gadacie pro admini itp ;] Ja ten syf od zawsze kojarzę jako gówno i podróba. Kiedyś bambus3k (od balmory) stworzył jeden z pierwszych polskich dedyków longju99. Nie miał wtedy takiego doświadczenia do ludzi, więc serwer upadł przez eq z navi. Otworzył kolejny identyczny serwer Triadica i zawężył grono gmów. Trzymał się bardzo dobrze dopóki [GA]Synek nie ściągnął plików serwerowych, rozpierdolił triadice i otworzył swoją pr0 tiverie na kradzionych plikach. Bambus sie wkurwił i po kilku miesiącach powstał Animemt2, którym zarządzał całkowicie sam, ponieważ stracił zaufanie do wszystkich. Ten serwer stał ponad rok z 1000 online, niestety musiał go zamknąć z powodów prywatnych.

Na tiveri na początku było 50 online bo bambus ogłosił że to podróba i pliki zostały skradzione, ale zaczęli przychodzić nowi gracze którzy o tym nie wiedzieli (wy wszyscy ;) ) i serwer odniósł sukces ;// ja zawsze będę wiedział że to plagiat a admini to złodzieje. Nie musicie wierzyć ważne że ja wiem swoje.

Pomyliłeś trochę fakty. Wyglądało to raczej tak, że [GA]Synek robił ostry syf na Triadice. Potem pojawiłem się ja (Balon), Tomasz i Soon - żadne z nas nie prowadził nigdy projektu Metin2, ani nie mieliśmy żadnego związku z jakimkolwiek tego typu projektem - i nawiązaliśmy współpracę z Suim. Serwer był na skraju upadku. Sui został przyjęty do projektu po tym jak Bambusek opuścił projekt, a pliki zostawił na rzecz projektu. Wraz z Suim stworzyliśmy Tiverię, w której nigdy nie było Synka. Wraz z tym przejęciem, przejęliśmy też pliki, na których w tamtym momencie stał serwer, tak, byśmy mogli zaoferować dalszą grę dla graczy Triadici, ale już na Tiverii. Porównaj sobie na dzień dzisiejszy ilość rozwiązań i nowości, które wprowadziliśmy u nas, nowości, zmian i poprawek, których nie znajdziesz na żadnym innym serwerze - je też "ukradliśmy?".

Opublikowano

@up

i jeszcze więcej by odeszło.

Nowy gracz szybko zarobi i wgl. Spotkałem pewnego gościa i dał mi 50kk i mówił ,że na start gry. Wybonowałem eq zarobiłem na nowe i fajnie się gra.

Serwer jednym z najbardziej dopracowanym i zajebiaszczym ;D

jakie jeszcze wiecej odeszlo? co ty gadasz? napisalem to w innym temacie i napisze tutaj.w tym momencie na tiverii jest 400 kont on line( nie osob).odejmij sobie z 50 sklepow,ze 100 zalogowanych prywatnych bufowi zostaje ci 250 OSOB( nie kont) on line w godzinach szczytu. to jest to "jeszcze wiecej" ? bo mi sie nie wydaje.startujac z s2 graloby na 100% ze 2k ludzi.wszyskie balmory,ravie itd sie chowaja przy tiverii.

jak dla mnie TAKI server z250 osobami to smiech na sali.marnuje sie i tyle.tutaj powinno grac duuuuzo wiecej ludzi.ale nie bedzie gralo.dlaczego? przez BS. zaczales gre i jest git.ale jak wbijesz ten 80+ lvl i bedziesz chial brac pvp to zobaczysz co sie bedzie dzialo.teraz zeby kupic konkretny item trzeba tyrac w chu czasu.kiedys wystarczyl komp na noc.i to odrzuca.chocby nie wiem co wprowadzili na server to nie bedzie wiecej ludzi juz grac.i tyle.jedynym wyjsciem jest s2.ale na to nie zgodzi sie topka z ktorej gruba wiekszosc ma eq robione na bs.i nie chce im sie poprosu robic eq recznie.mam nadzieje ze administracja jak juz powprowadza wszystkie zmiany to siadzie i sie zastanowi dla kogo ten server jest.czy nie marnuje sie z tak mala iloscia graczy on line.dla mnie sie marnuje i tyle.nie zamierzam grac na serverze na ktorym nie wszyscy sa rowni.

Opublikowano

Pamiętam ludzi cisnących na BS, byla to wczesniejsza topka. Wszyscy wiedzieli ze oni to robia, ale nikt sie tym nie zajął. Teraz nie da rady grac. Popieram kolege up@ w 100%. Wczesniej itemki 4x 15% i 2k hp bylo latwo zrobic.

Jestescie najlepsi jezeli chodzi o modyfikacje plikow serwerowych. Nikt Was w tym nie pobije, potraficie dostosować to do aktualnej sytuacji . Tylko ze teraz sie to nie liczy w wiekszosci . Dzieci graja tylko chwila, tak naprawde na hardach w wiekszosci graja osoby dosc ogarniete.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Najlepszy serwer jaki kiedykolwiek wyszedł. Nie opłaca się grać ze względu na to że topka ma eq robione bs-em i to zmienianie bonów... 2/3x wolniej sie zmienia teraz niż normalnie ręcznie. Gdyby zrobili reset postaci lub s2 ponad 1k ludzi murowane :) Ja osobiście zagrałbym jeżeli dalibyście możliwość normalnego zmieniania bonów. Sposób na bs? Skrzynka z której leci kilka zmianek aby ją otworzyć trzeba wpisać jakąś cyfre która za każdym razem jest inna (losowo) w 100% się sprawdza. Sposób na bs-a zaczerpnięty z serwera Alzoria.eu ;d aaa i jeszcze co do tego sposobu! Nie da sie otworzyc kolejnej skrzynki dopóki ma sie zmianki w eq i brak możliwości przechowywania w dozo ;p

UppeD/dyk papu

Opublikowano

Najlepsze to że moje konto zostały zbanowane za sporą aktywność na forum napisałem apelacje gdzie poprosiłem Sui-ego o wyjaśnię powodu dla którego została mi nałożona kara jego odp tylko NIE czy ekpia tego serwa i on jako admin powinien tak się zachować myślę że nie tym bardziej że sui ma czarną przeszłość za czasów Triadicy ;)) większość co grała to wie o co chodzi o eq z navi itp itd

Opublikowano

Najlepsze to że moje konto zostały zbanowane za sporą aktywność na forum napisałem apelacje gdzie poprosiłem Sui-ego o wyjaśnię powodu dla którego została mi nałożona kara jego odp tylko NIE czy ekpia tego serwa i on jako admin powinien tak się zachować myślę że nie tym bardziej że sui ma czarną przeszłość za czasów Triadicy ;)) większość co grała to wie o co chodzi o eq z navi itp itd

Puste słowa osoby rozwścieczonej słuszną banicją. Chyba już zapomniałeś kiedy to próbowałeś jakichkolwiek sposobów na przebłaganie mnie, żebym cie odblokował, ale nie udało się, a teraz wylewasz swoje żale na forum. Jedyne co mi przynosisz to ulgę, teraz jestem w 200% pewien, że słusznie postąpiłem ;)

Oh, btw. mylisz też trochę osoby. Według ciebie sprawowałem pieczę nawet nad triadicą v1, nie dziwię się, że myślisz, że rozdawałem ekwipunek skoro to sam mistrz w tym fachu (czyt. bambusek) był teraźniejszym administratorem.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

a ja zacząłem od zera na tym serwerze, i jest super :)

Pozdro reinman - Jinno

Super jest owszem, lecz jeśli masz zamiar walczyć o top pvp nie ma co ;d chyba że chcesz spędzić wieeeeeele dni na bonowaniu ^^

UppeD/dyk papu

Opublikowano

szczerze to jeszcze ani razu nie spotkałem się z eq zrobionym przez bs'a. Pomimo tego że gram już 2 dzień i spamuje co chwile że kupie eq 4x15 / 3x15 i hp.

Polecam serwer, jest dużo graczy. Zanim skrytykujesz wejdź do gry i się przekonaj. Ja się właśnie przekonałem 2 dni temu że serwer jset naprawdę godny polecenia <3 Dużo wspaniałych graczy i profesjonalna Administracja.

Serwer stabilny więc nie ma o co się martwić.

Zapraszam do gry!

Opublikowano

Ja jestem tego zdania że ten serwer prócz chodzenia i expienia nic się nie dzieje dodali teraz nową mapę gdzie z pewnością zjeb stabilność serwera bo dropią takie rzeczy że masakra :O :o

Wszystko fajnie lecz Team zaczyna się powoli irytować i co to nie oni a tak naprawdę jeśli trzeba się dogadać to tylko Tomasz który rozumie graczy ;)<3

Opublikowano

Ja jestem tego zdania że ten serwer prócz chodzenia i expienia nic się nie dzieje dodali teraz nową mapę gdzie z pewnością zjeb stabilność serwera bo dropią takie rzeczy że masakra :O :o

Wszystko fajnie lecz Team zaczyna się powoli irytować i co to nie oni a tak naprawdę jeśli trzeba się dogadać to tylko Tomasz który rozumie graczy ;)<3

Trzeba umieć zagadać :)

UppeD/dyk papu

Opublikowano

szczerze to jeszcze ani razu nie spotkałem się z eq zrobionym przez bs'a. Pomimo tego że gram już 2 dzień i spamuje co chwile że kupie eq 4x15 / 3x15 i hp.

Polecam serwer, jest dużo graczy. Zanim skrytykujesz wejdź do gry i się przekonaj. Ja się właśnie przekonałem 2 dni temu że serwer jset naprawdę godny polecenia <3 Dużo wspaniałych graczy i profesjonalna Administracja.

Serwer stabilny więc nie ma o co się martwić.

Zapraszam do gry!

kto ci sprzeda eq z bsa? ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...