Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Exonia Shaiya

lopescio

Gracze  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Niedawno rozpocząłem pracę nad prywatnym serwerem Shaiy.

Efekty mojej pracy są wyśmienite, choc myślałem iż będzie dużo gorzej :)

Lecz wiadomo, sam wszystkiego nie ogarnę, stąd też ten temat ;)

Nasz FanPage !

http://www.facebook.com/pages/Exonia/347043922036740

Zachęcamy do lajkowania ! :)

Uwaga !

Gdy na naszym fanpage'u zbierzemy 30 like, otrzymacie ss całkiem nowego setu, którego nie ma na żadnym innym serwerze !

http://www.facebook.com/pages/Exonia/347043922036740

Zapraszamy do lajkowania ! :)

Serwer będzie bazował na ep.5

Co do jego specyfikacji to póki co jeszcze się zastanawiam, na pewno będzie to ciekawa rozrywka.

Stawiam na prostotę jeśli chodzi o rozwiązania, więc możecie byc pewni że serwer będzie praktyczny :)

Screeny z gry aby nie było, że jestem gołosłowny ;)

332b17f1f36002b712e6e0d06a029cf991.94.221.249exonia.PNG

34699a64bbc85895ec2e645692dd894b91.94.221.249exonia2.PNG

Jak widzicie na ss client jeszcze nie jest spolszczony, ale spolszczenie go to kwestia 2 min ;)

Niedługo zostanie zmieniony interface, będzie przyjemniejszy :)

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Również chętnie protestuję .

Służę również kreatywnością i nie zaburzonym logicznym myśleniem : )

Jednak z dziedzin informatyki , znam podstawy .

Opublikowano

Witam. Chciałbym zgłosić się na posadę Testera. W grę shaiya gram 2 lata na Globalnym serwerze PL. Gram również na privach. Biegle mówię po Angielsku Niemiecku i Rosyjsku

Opublikowano

Siemka powiem tak stawiałem serw juz raz i wiem o co kaman ale stawic serwer i byc w nim sam a stawic ustawic przykłądowo Drop liste Npc i item mall to juz wiekszy wysiłek ;) chyba ze znasz angelski np do perfekcji to znajdziesz poradnik i pamietaj ze :

by serwer był aktywny musi byc na jakimś hoscie np hamahi

2 na serwerze musi grac minimum 25-30 osób

Postawic z poradnika każdy postawi to kwestia 20-30 min moge sam zrobic i screen walnac ;) ale jesli wszystko ustawisz odpalisz i utrzymasz bede cie podziwiał bo zrobisz cos czego nikt nie osiągna w pl a powiem ci wielu chętnych było;)

Opublikowano

by serwer był aktywny musi byc na jakimś hoscie np hamahi

No chyba wiadomo ;)

2 na serwerze musi grac minimum 25-30 osób

Będzie wielokrotność tej liczby ;)

Postawic z poradnika każdy postawi to kwestia 20-30 min moge sam zrobic i screen walnac ;) ale jesli wszystko ustawisz odpalisz i utrzymasz bede cie podziwiał bo zrobisz cos czego nikt nie osiągna w pl a powiem ci wielu chętnych było;)

Rozpocząłem projekt, więc pociągnę go do końca :) Serwer nie będzie na odpierdziel się, będzie dobrze dopracowany :)

@Top Autopatcher skonfigurowany, system newsów działa :) Niedługo dodam ss autopatchera :)

Kończę także pracę nad stroną, już wkrótce dostaniecie adres do niej ;)

Opublikowano

Hey widze że ktoś nareszcie postanowił zrobić dobry priv serwer PL i ''Chwała mu za to'' bo globalny zszedł na psy chętnie zacznę grać do pomocy w jego tworzeniu się nie piszę bo nie jestem w tym taki dobry <_< . Ale jak serwer juz powstanie to chętnie zostane GS albo cos w tym stylu jak coś juz wiecej bedzie wiadomo to pisz tutaj i tak codziennie wchodze na ten temat bo niemogę sie doczekać tego serwa pozdrawiam Microbec* :D

Opublikowano

Witam.Jestem zadowolony że ktoś chce w końcu zrobić serwer PL Shaiya bo na globalu grałem ponad 2 lata ale już tam nie gram ze względu na to że gra się tam zrobiła dla wydawających prawdziwą kasę, grałem też na paru innych privach chociaż po ang znam podstawy ale zawsze wolałem na polskim kliencie, podobnie jak Microbec jakimś dobrym informatykiem to nie jestem ale jeśli to będzie naprawdę dobry server to chętnie bym pomógł jako [GS] lub[GM]. dużo gram w gry wiec gdy serw wyjdzie i mi się na nim spodoba to będę siedział na forum i w grze codziennie kolo 6-24h w zależności czy będzie to weekend i czy to będą wakacje czy czas szkoły :) chętnie bym się też dowiedział na jakim etapie jesteś co musisz/musicie jeszcze zrobić aby w końcu powstał ten Polski priv i kiedy +/- będzie można na nim zagrać, dziękuje i pozdrawiam. :D ZiooMall

Opublikowano

EP.5 jest trochę odstraszające, ale czemu by nie spróbować. Ciekawi mnie jak duży wpływ będzie miał Item Mall na jakość gry. Czy czasami nie będzie jak na WoS'ie albo na PL'ce? Mam nadzieję, że serwer będzie zrobiony głównie pod pvp i plvl postaci zajmie 15 minut, ale tak żeby było trochę walki o itemy.

Pozdrawiam

PompaZasysacz/BycMoze

6504.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem dobrze by było dać coś takiego żeby też trochę expienia było i wbijanie lvli na mobkach (jak dobrze pamiętam to na Shaiya Angels of Dragons tak jest ale tam max lvl to 999) a nie odrazu wchodzę i wybieram 1-15,20-30 albo 70, np. wchodzę na nową postać 1 lvl idę na moby o jakimś kolorze w nazwie z których mi poleci exp i przy okazji jakieś "fortune bag" albo nostrumy jeśli coś takiego będzie i wbijam z 5 lvli za mobka o zielonym kolorze tak żeby nie wbił odrazu 16 bo na 1-15 się nie pójdzie (logiczne ;P) potem do Ruin C. i tak dalej żeby większość mapek przelecieć i wiedzieć z grubsza na pamięć gdzie co dropi. :D Ale kwestia tego czy się będzie expić czy odrazu wybierać i gdzie co dropi to już pewnie jest dawno ustalone :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Trochę męczenia z expieniem oczywiście być musi, gdyż, ponieważ, dlatego że będzie trudno oddzielić graczy doświadczonych od początkujących jednostek, co wpływa na jakość pvp.

Pozdrawiam

PompaZasysacz/BycMoze

6504.jpg
Opublikowano

Dobra dobra mam nadzieje, że już długo nie będziemy czekać na tego priva bo nie wiem jak wy ale ja normalnie się doczekać nie mogę ;p;p

Opublikowano

Ja tez sie nie mogę doczekać ale widzę że twórca lepescio jest cały czas zajęty dopracowywaniem serwera i strony :D

Opublikowano

Spokojnie, wszystko powoli robię, nie chce wypuścić serwera na którym nie będzie dało się grać :)

Dopracuje, szybka beta, i ruszymy ze startem, ale na spokojnie, nie śpieszy mi się :P

Opublikowano

Cześć powiedz jak idzie "robienie" Polskiej Shaiyi czekam z niecierpliwością tylko się nei poddawaj ! Dawno czekałem na Polski priv! Wielu ludzi jest chętnych do gry znalazłoby się jeszcze więcej od czego jest internet :) Grałem kiedyś Na PLce ale Mnie okradli i skoczyłem grę także czekam na Twoją shaiyę Tylko sie nei poddawaj! mam dość tych angielskich i niemieckich serwerów heh

Opublikowano

ja mogę pomóc ja doszedłem dość daleko gdzieś na forum są moje poradniki jak dodać nowego gracza

niestety nie umiałem poradzić sobie z lancherem

Poradziłeś sobie z nim??

Jeśli nie, to co z tego że zrobiłeś serwer jak z niego największe problemy stawia sam lancher(trudno zmienić ip)

jak coś mogę trochę pomóc przy bazie danych

EDIT#

mam kolejne pytanie czy odbugowałeś że jak moby się przyzywa to w pewnym momencie serwer się wyłącza (a dokładnie''ps_game'')??

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Mam pytanie czy znano już przybliżoną date otwarcia serwera ?

Ja osobiscie moge ci pomóc w kazdej rzeczy czy testera,pomóc w stawianiu serwera oraz moge dodac kilka fajnych pomysłow na ten serwer.

Jesli cie to interesuje napisz na PW do mnie :)

Z góry THX

Opublikowano

Dołączam się do pytania kolegi z góry :) i oświadczam, że jestem chętny do testowania serwera, więc jak będziesz zainteresowany moją osobą, pisz na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...