Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - Turniej 1 vs 1

Dami3345

Turniej 1 vs 1  

192 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy op?aca si? robi? turniej 1 vs 1

2. 2. Gramy do First Blooda czy Nexusa

3. 3. Kiedy robi? turniej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja bym poczekał do patchu z nową mapką ARAM (The Proving Grounds) i tam spokojnie można by było rozegrać mecz 1 vs 1.

Na Summoner's Rift podczas 1 vs 1 są 2 linie niepilnowane, które zależą od szczęścia potworków. Dużo to nie daje, lecz w takim pojedynku może zmienić wiele..

Tym bardziej The Proving Grounds jest odpowiednią mapą na Firstblooda gdyż nie można się cofnąć na respawn i się uleczyć.

Takie jest tylko moje zdanie.

Opublikowano

Ja bym poczekał do patchu z nową mapką ARAM (The Proving Grounds) i tam spokojnie można by było rozegrać mecz 1 vs 1.

Na Summoner's Rift podczas 1 vs 1 są 2 linie niepilnowane, które zależą od szczęścia potworków. Dużo to nie daje, lecz w takim pojedynku może zmienić wiele..

Tym bardziej The Proving Grounds jest odpowiednią mapą na Firstblooda gdyż nie można się cofnąć na respawn i się uleczyć.

Takie jest tylko moje zdanie.

Tak sam wiem o tym . Zastanawiam się czy nie poczekać do końca czerwca kiedy będzie więcej ludu chętnych .

Opublikowano

Ktoś wyżej pisał, że lepiej do nexusa jakiego nexusa. Jak ktoś jest AD a przeciwnik AP to ten AP nie ma szans, nawet jeśli AD będzie tylko grał na miniony/wieże to i tak wygra więc bez sensu a do first blooda są nawet równe szanse bo do nexusa nie

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ktoś wyżej pisał, że lepiej do nexusa jakiego nexusa. Jak ktoś jest AD a przeciwnik AP to ten AP nie ma szans, nawet jeśli AD będzie tylko grał na miniony/wieże to i tak wygra więc bez sensu a do first blooda są nawet równe szanse bo do nexusa nie

Pisałem to 20 x i musze kolejny raz. Gracie jednym typem postaci który zostanie wam przydzielony przed meczem

Opublikowano

Gra do first blooda nie ma sensu..

Są niektóre postacie, które są dobre dopiero w late, niektórzy na początku za bardzo greedują żeby zabić i wbijają się pod turreta i przez to zginą pierwsi, fb można nabić przez czysty fart, więc to mogło by przesądzić o wyniku turnieju, a nam chodzi aby liczył się skill a nie fart. To są główne powody dla których na turnieju nie chcę widzieć zasady "do first blooda".

Opublikowano

Pisałem to 20 x i musze kolejny raz. Gracie jednym typem postaci który zostanie wam przydzielony przed meczem

A nie lepiej zeby kazdy gral czym chce? To od gracza zalezy czy picknie ap i bedzie pushowal wolno czy picknie ad, a co do tego pusha to nawet grajac postacia ap vs ad nie jest trundo spushowac bo z aa i tak sie bije wiecej z wieksza iloscia ap w turrety.

Co do tej nowej mapki Aram to bedzie kasa leciala inaczej jak dominion i nie bedzie sie mozna cofnac wiec to odpada

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Do turreta przed inhibitorem, albo w ogóle o_O

btw. 1vs1 only blind pick tak?

Gold Member

nvm

Opublikowano

Do turreta przed inhibitorem, albo w ogóle o_O

btw. 1vs1 only blind pick tak?

Chciałem zrobić drafta bo na 100 % będą gry Jax , Riven

Opublikowano

No, ale jak jeden picknie to drugi weźmie countera i się skończy...

To sie banuje country na tego którym chcesz grać

Opublikowano

Ja jestem za. Turniej musi wypalić. No i do zniszczonego nexusa (tak jak jest w przewadze głosów póki co), bo do FB to nie ma sensu grać.

A co to tej mapki ARAM, to nie, nie i jeszcze raz nie. Nie bedzie sie mozna cofnac, co zdecydowanie utrudni gre, np. gra sobie Jax vs Riven, Jax kupił buty i 3 poty, riven dorana. I tu już większe szanse ma Jax.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Ja jestem za. Turniej musi wypalić. No i do zniszczonego nexusa (tak jak jest w przewadze głosów póki co), bo do FB to nie ma sensu grać.

A co to tej mapki ARAM, to nie, nie i jeszcze raz nie. Nie bedzie sie mozna cofnac, co zdecydowanie utrudni gre, np. gra sobie Jax vs Riven, Jax kupił buty i 3 poty, riven dorana. I tu już większe szanse ma Jax.

W 3 czy 4 minucie pojawiają się te do leczenia . Także nie ma problemu

Opublikowano

1v1 powinno sie grac ta sama postacia albo w ogole. Draft by wygladal tak: Pickujesz tego swojego pro elo jaxa, ja pickuje malpite'a i mam free win. Nawet jezeli znabujesz mi 3 postacie to wybiore czwarta bez problemu. Czyli jednym slowem syf.

Blind pick - juz po nazwie - FART.

Gra do nexusa jest chujowym pomyslem, poniewaz wiadomo, kto zdobedzie pierwszego killa ma przewage tak duza, za zabije drugi raz bez problemu. Czyli tylko firstblood wchodzi w gre.

Wroce do gry ta sama postacia. np shaco vs shaco - tutaj wlasnie pokazesz skilla, bo aby wygrac trzeba dobrze znac postac i wiedzec co przeciwnik moze nia zrobic. To sie tyczy takze reszty postaci.

Reasumujac jeden mecz trwalby 5-7minut razem z wybieraniem postaci, banowaniem etc.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

1v1 powinno sie grac ta sama postacia albo w ogole. Draft by wygladal tak: Pickujesz tego swojego pro elo jaxa, ja pickuje malpite'a i mam free win. Nawet jezeli znabujesz mi 3 postacie to wybiore czwarta bez problemu. Czyli jednym slowem syf.

Blind pick - juz po nazwie - FART.

Gra do nexusa jest chujowym pomyslem, poniewaz wiadomo, kto zdobedzie pierwszego killa ma przewage tak duza, za zabije drugi raz bez problemu. Czyli tylko firstblood wchodzi w gre.

Wroce do gry ta sama postacia. np shaco vs shaco - tutaj wlasnie pokazesz skilla, bo aby wygrac trzeba dobrze znac postac i wiedzec co przeciwnik moze nia zrobic. To sie tyczy takze reszty postaci.

Reasumujac jeden mecz trwalby 5-7minut razem z wybieraniem postaci, banowaniem etc.

Jak chcesz to graj sobie 1 postacią z jakimiś smerfami . Szczerze mnie to wali co ty wybierasz a co inny by wybrał . Blind picka nie zrobie i będzie do nexusa jak inni chcą ( zastanawiam się nad grą do 5 killi).

Reasumując jeżeli chcesz aby tak było jak piszesz zrób własny turniej

Opublikowano

Jak chcesz to graj sobie 1 postacią z jakimiś smerfami . Szczerze mnie to wali co ty wybierasz a co inny by wybrał . Blind picka nie zrobie i będzie do nexusa jak inni chcą ( zastanawiam się nad grą do 5 killi).

Reasumując jeżeli chcesz aby tak było jak piszesz zrób własny turniej

Piszesz aby ludzie dawali propozycje, a nie akceptujesz zadnej. Zastanow sie lepiej jak chujowy bedzie ten turniej ^^

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Piszesz aby ludzie dawali propozycje, a nie akceptujesz zadnej. Zastanow sie lepiej jak chujowy bedzie ten turniej ^^

CHUJOWE TO SĄ TWOJE PROPOZYCJE. Zmieniasz mi cały turniej . A większość pomysłów zaakceptowałem np. z poczekaniem na nową mapkę na pw z 1 kolesiem o punktacji zgadane .

Jeżeli ci nie pasuje mój turniej grac nie musisz a zarazem nie pisać w tym temacie

Opublikowano

CHUJOWE TO SĄ TWOJE PROPOZYCJE. Zmieniasz mi cały turniej . A większość pomysłów zaakceptowałem np. z poczekaniem na nową mapkę na pw z 1 kolesiem o punktacji zgadane .

Jeżeli ci nie pasuje mój turniej grac nie musisz a zarazem nie pisać w tym temacie

haha powodzenia w tej parodii.

Najlatwiej napisac " jak sie nie podowa to wypierdalaj", a trudniej zrozumiec czemu tak ktos napisal ^^

Opublikowano

haha powodzenia w tej parodii.

Najlatwiej napisac " jak sie nie podowa to wypierdalaj", a trudniej zrozumiec czemu tak ktos napisal ^^

Zostawie ten gówniany post bez komentarza.

@TOPIC

Ludzie kiedy chcecie turniej : ANKIETA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...