Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za dużo dałeś ramu zmiejsz Ram wtedy Ci sie nie zresetuje

niee to nic nie dam mam 2gb ramu nawet jak dam 1,5gb zresetuje się dam 512mb zresetuje się jak dam nawet 124mb to i tak też zresetuje się nie wiem o co biega

u mojego kolegi jest 512mb ramu daje u niego 126mb i mu normalnie się dysk virtualny włącza a mi restartuje kompa czy to może być przez to że mam 3 karty ramu

2x 512mb + 1x 1gb i są od różnych producentów

no chyba że pomógłbyś mi zrobić serwer zdalnym sterowaniem przez team viever

Szukam pomocy w zrobieniu serwera metin2 bez hamachi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siema. Mam problem z instalacją systemu na wirtualnej maszynie. Kiedy system zainstaluje się po chwili instalacja zaczyna się od początku. Ktoś wie co to może być?

Mam win xp,

używam VirtualBoxa

JINNO 4EVER

Opublikowano

Siema. Mam problem z instalacją systemu na wirtualnej maszynie. Kiedy system zainstaluje się po chwili instalacja zaczyna się od początku. Ktoś wie co to może być?

Mam win xp,

używam VirtualBoxa

jak chcesz moze ci pomoc zrobic serwer prze teamviever

Opublikowano

Witam

Mam problem z instalacją portów w systemie FreeBSD

Podczas próby pobierania portów wyskakuje ""No address record""

Będzie + lub jak kto woli - za odpowiedz

Liczę na +

18706.png

Opublikowano

Witam

Mam problem z instalacją portów w systemie FreeBSD

Podczas próby pobierania portów wyskakuje ""No address record""

Będzie + lub jak kto woli - za odpowiedz

po prostu jak zalogujesz sie do freeBSD i wpiszesz root mcncc.com to wchodzisz w porty i ustawiasz tak:

1 rubryka od góry - Numer Portu

2 rubryka od góry - Any Ip

3 rubryka od góry - Numer Portu

4 rubryka od góry - Wasze IP hamachi koncowka 100

5 rubryka od góry - Numer Portu

11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069 a to porty do odblokowania

daj +

Opublikowano

Witam, mam taki błąd przy starcie silnika, przy opcji "starting mysql."

Pojawia się nie przerwanie coś takiego

http://img709.imageshack.us/f/asaaw.jpg/

Proszę o pomoc

Opublikowano

Witam, mam taki błąd przy starcie silnika, przy opcji "starting mysql."

Pojawia się nie przerwanie coś takiego

http://img709.imageshack.us/f/asaaw.jpg/

Proszę o pomoc

Mało miejsca na dysku.

02758850976702993171.png
Opublikowano

Hmm... Raczej i na tym i na tym trza mieć +10GB :D Masz jedną partycję ,czy dwie ?

@Mesjaszs

Ehh... Kliknij byle co :x

Wklej WSZYSTKIE foldery ( nieruszane ) z /usr/ :)

Wtedy powinno śmigać

PS. Zajmie Ci to z 35min. przy necie słabszym ,niż 5MB/s

post-103988-1279197452,31.png

2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do podpisu .

Jbc. to ja to wymyśliłem ;> Pobijecie mnie ? Mou strzela warnami ...

Jeżeli nie jesteś POKEMONEM ,daj "-" ,a jeżeli jesteś ... To też daj "-"

dajminusa.png

Opublikowano
Dołączona grafika

Witam. Mój problem to ten Biały napis. Zaledwie wczoraj było jeszcze wszystko dobrze. Dziś odpalam serwer i oto efekty. Wciąż pokazuje mi owy napis i resetuje serwer. Próbowałem od nowa postawić go (usunął w Virtual PC tamten i założyłem nowy) ale to nic nie dało. Zainstalował ponownie Virtual PC, lecz to też zakończyło się fiaskiem. Nie mam pojęcia co zrobić. Proszę o pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

podpisuje się pod tym też tak mam

kto pomoże ma 5 i +

POZDRO POĆWICZ

Opublikowano
Mesjasz :

Witam. Mój problem to ten Biały napis. Zaledwie wczoraj było jeszcze wszystko dobrze. Dziś odpalam serwer i oto efekty. Wciąż pokazuje mi owy napis i resetuje serwer. Próbowałem od nowa postawić go (usunął w Virtual PC tamten i założyłem nowy) ale to nic nie dało. Zainstalował ponownie Virtual PC, lecz to też zakończyło się fiaskiem. Nie mam pojęcia co zrobić. Proszę o pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

podpisuje się pod tym też tak mam

kto pomoże ma 5 i +

POZDRO POĆWICZ

Opublikowano

Co do białych napisów.

Ja miałem 2 sposoby:

- Czekałem( samo się rebootowało i wlazło )

- Zmieniłem serwer na pliki Sui'ego( Nie wiem czemu niektórzy narzekają na te pliki )

Jak coś to pisać na GG: 24429220

Liczę na +

21571.jpg

33983.png

Pomagam na GG: 12222369

Opublikowano

Hej, mam pewien problem z serwerem. Mianowicie kiedy dodaje nowego GMa to okazuje się po zalogowaniu że gma nie ma, a w navicat'cie niespodzianka i napis: 1194- Table 'gmlist' is marked as crashed and should be repaired

Czy ktoś wie o co chodzi? Podejrzewam że to przez reset, jeśli tak to czy jest jakiś bezpieczny sposób na reset by szlag nie trafiał serwera?

Opublikowano

mam pronlem z filezilla musze podac IPv4 z sysinstall FreeBSD ale gdzie moge je znalesc? kozystam z tego poradnika

http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/

JINNO 4EVER

Opublikowano

Witam gdy po instalacji tych pierdółek wpisuje ./start to wyskakuję mi takie coś: 6itqmr.jpg i cały czas się powtarza . O co tu chodzi? Mam już porobione to z hamachi, to z portmap i innymi. Jestem przy końcu (włączam serwer) i d**a nagle mi wyskakuje takie coś... Proszę o pomoc kogoś doświadczonego! Błagam!

Metin2 off od 2013r...

PiotrekBjs aka Sixer, Suxer, Sexer, Szafcia, SkyDeBrava, Yi, Barmanka, Woyanka, Neala, Loreal, Rumunek, GrubyCygan, Odetta, Kataleya, Feri, Lycosta, Menello, Salonga, DT, c0d3bL4cK, TurboTapczan, przehuYOU...

Opublikowano

No chodzi mi o te wklejanie IP potem z końcówką 100 to z tym hostem co się ustawia 255.0.0.0 . Tam wszystko dobrze ustawiłem zapisałem zrestartowałem i wystrartowałem serwer komendą ./start . Oto następny screen j7aqdu.jpg .

Metin2 off od 2013r...

PiotrekBjs aka Sixer, Suxer, Sexer, Szafcia, SkyDeBrava, Yi, Barmanka, Woyanka, Neala, Loreal, Rumunek, GrubyCygan, Odetta, Kataleya, Feri, Lycosta, Menello, Salonga, DT, c0d3bL4cK, TurboTapczan, przehuYOU...

Opublikowano

nie restartuje sie servera po ustawieniu w sysinstall. odpala sie od razu po ustawianiu. jak wlaczasz od nowa to od nowa musisz ustawiac. dlatego pojawia ci sie ten blad

57199140501148694665.png

Opublikowano

No ale chodzi mi o to że po instalowaniu i po tym dawaniu exit exit exit-install spisuje ta komende w mcnn# : etc/rc.d/netif restart i potem ./start . Co mam zrobić żeby to naprawić?

Metin2 off od 2013r...

Opublikowano

A jak to od nowa uruchomić? PS. Pomagasz tylko na forum? Mógłbyś na skype?

Metin2 off od 2013r...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...