Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje jednej osoby z chinskim metkem i hamachi do przetestowania serwa (niewiem czy tu moge napisac ale nie chialem spamu robic jak cos pisac do mnie na pw wyczyscilem skrzynke

789290350.png

woj.gif

100 [ V ]

200 [ V ]

300 [ V ]

400 [ V ]

500 [ V ]

600 [ V ]

700 [ V ]

800 [ X ]

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
14 wpisyjemy ./start

ok wpisuje i command not found pomorze ktos?

Upewnij się czy na 100 dobrze wpisujesz, mi sie myliło i wpisywałem , zamiast . żal xD

Opublikowano

Stworzylem serwer :) Wszystko dziala :) tyle ze uzytkownicy wszyscy sie zmyli juz xDi nikt nie pogra hehe

jak ktos ma jakies pytania niech pisze

789290350.png

woj.gif

100 [ V ]

200 [ V ]

300 [ V ]

400 [ V ]

500 [ V ]

600 [ V ]

700 [ V ]

800 [ X ]

Opublikowano
Tyle to sam wiem tylko chciałem się upewnić ale jak uruchomić to połączenie lokalne jak pisze "kabel sieciowy jest odłączony" , a ja nigdy nie miałem do tego żadnego kabla :/ No chyba , że może być wyłączone ale innego powodu "błąd połączenia z serverem" znaleźć u mnie się nie da...

No pomoże ktoś wreszcie ? :/

Opublikowano

Nie wiem gdzie robię błąd ale gdzieś musi być. Napisze mi ktoś na PW dokładny tutek? Bo z tymi co są jakoś nie mogę dać sobie rady <mam błąd połączenia z serwerem na końcu>. Niech ktoś wyjaśni dokładnie krok po kroku co trzeba robić.

Opublikowano

Ja mam cos takiego że odpalam all ładnie i na koncu pisze ze nie połączył z servem...proboje wejsc laucherem i posze (po chinsku) Błąd podczaas łączenia się z serverem...Mam skonfigurowane na ip 192.168.5.1 (w tym notatniku)...i niewiem dokładnie jak odpalić baze MySQL mam Navicat 8 PL dos MySQL

Opublikowano
To nie jest trudne . . .

Jest poradnik na mpc...

No tylko że robie tak jak pisze i nic xD nie mam żadnego GM nad głową komendy GM nie działają wiec się pytam już gdzieś pisałem o tym i tam napisałem że każdy tut jaki jest na GM sprawdziłem i nic nie działa... a są chyba 3 czy 2 juz nie wiem....

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

CYTAT(Kuba xD @ Oct 1 2009, 11:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ja mam cos takiego że odpalam all ładnie i na koncu pisze ze nie połączył z servem...proboje wejsc laucherem i posze (po chinsku) Błąd podczaas łączenia się z serverem...Mam skonfigurowane na ip 192.168.5.1 (w tym notatniku)...i niewiem dokładnie jak odpalić baze MySQL mam Navicat 8 PL dos MySQL

zamien ip na 192.168.5.100

kto mi zrobi spolszczenie na 5.35.142.82?? bo pilnie potrzebuje

789290350.png

woj.gif

100 [ V ]

200 [ V ]

300 [ V ]

400 [ V ]

500 [ V ]

600 [ V ]

700 [ V ]

800 [ X ]

Opublikowano

@ wariato

Ustawiłes wczesniej swoja orginalna karte sieciowa ??.

@ ZeNgAtSu

Masz neta z NETII ? ... to pewnie masz modem bo wujek tez z netii ma i modem obowiazkowy...

Slyszalem ze net z modemem to problem w stawianiu serwera. Cos zakloca konfiguracje ip. Sprobuj wylaczyc polaczenie z netia.

@ Dominho33

Zapraszam do swojego tutoriala jak zrobic spolszczenie.

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=65621.

@ dice89pl

Jak masz procek 1 rdzeniowy to sobie nie pograsz... Chyba ze masz 2 kompy.

Na 1 postawisz serwa. A na drugim przez hamachi bedziesz sie laczyc z nim.

@x*PitBul*x

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=65627

Tutorial mojego autorstwa uproszczony na maxa...

@ kamils007

KONFIGURACJA FREEBSD polecam do tego video tutorial by robo12... Jak nie umiesz to nie powiem kim jestes...

@macin21234

Zapraszam do swojego tutoriala jak zrobic spolszczenie.

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=65621.

@ Albert123

Widac masz niezaktualizowany windows xp professional do sp3. Albo masz wersje HOME..

Opublikowano

Pytanko

Da się jakos ustawic zeby srednie Wchodzily np 50-60+ ??

Które w edytowaniu Bonow to bon na otrucie ??

Z gory THx

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Ja mam dwa problemy, zrobiłem serwer przez Hamachi i teraz kiedy próbuje się połączyć mam "Zostaniesz połączony ze serwerem" i tak ciągle.Drugi problem z mysql w Navicat, kiedy tam próbuje się połączyć także mam błąd.

Opublikowano

Ja zrobilem backupa bazy mysql i danych. Takze sprobuje polaczyc z hamachi i napisze prosty polski tutorial o stawianiu serwa (bezpiecznym) na hamachi.

Opublikowano

ej FREEBSD jest o razu na XP czy musze go z kads sciagnąć jak muusze dajcie link za pomoc dam 5

Koniec z Metinem ; ) Było fajnie, ale wyszłem z tego Nałogu

Pozdro All ; )

Opublikowano

nie musicie sciagągać FreeBSD, tam w tej paczce by Raven jest wszystko ... paczka wazy 700mb i to chyba tyle :)

...

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.

You can try to refresh the page by clicking here

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...