Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka postać jest najbardziej op?

Manz3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od czego jest np przebicie pancerza ???

Zawsze udyra można wymienić na fiddla i gp na kennena

AP kennen na topie ssie pełną buzią, a ganki fiddla bez ulti też pozostawiają wiele do życzenia.

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmmm , po:

1. Każda postać może być najlepsza op. Więc nie rozumiem twojego pytania?

2. Wystarczy że weźmiesz sobie jakąś postać i zakładasz go pod op.

3. Ale dla mnie najlepiej składa się olafem.

AP kennen na topie ssie pełną buzią, a ganki fiddla bez ulti też pozostawiają wiele do życzenia.

Ojj kolego , coś ci się pomyliło , mogę ci tylko doradzić że kenen jest pod ap , i naprawdę , jest bardzo dobry , jak się złoży 1 kapelusik.

Opublikowano

@Up

Przecinek przed "i"? Na topie tylko AD Kenny ma rację bytu.

HAHHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH. Tyle o twojej wypowiedzi . Kenny AD tylko na bota idzie a tak na solo topa to tylko i wyłącznie AP . On ma trzymać na zasięg np nie wiem rivenke czy olafa . Czyli spamuje Q , W , E więc musi być AP . Kennen AD ma mały range więc gdyby tylko podszedł dostał by combo na ryj i leży

Hmmm , po:

1. Każda postać może być najlepsza op. Więc nie rozumiem twojego pytania?

2. Wystarczy że weźmiesz sobie jakąś postać i zakładasz go pod op.

3. Ale dla mnie najlepiej składa się olafem.

Ojj kolego , coś ci się pomyliło , mogę ci tylko doradzić że kenen jest pod ap , i naprawdę , jest bardzo dobry , jak się złoży 1 kapelusik.

Nigdy prze nigdy nie składa się rabadona 1 na kenenie . Pierw WoTa potem Zhonya i dopiero Rabadon

Opublikowano

Moim zdaniem prawdziwym OP jest lee sin. Posiada 7 skillów, chase , escape mechanism, dobry dmg, dobry mres oraz armor, life/wamp steal, ulti ratujące życie no i zamiast many mamy energie. To się nazywa OP...

graphic.png

Opublikowano

Imo Varus kontruje Dravena, ale ogólnie Draven wydaje mi się dużo lepszy. Varus nie ma potencjału jako carry dla mnie :) Jax jest koksem wg. mnie, ale każdą postać idzie skontrować i sobie nie pograsz nawet jeśli jest "op" :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja u kennena zbieram tak

na poczatku na mida Dorana shield zeby sie jakos utrzymac bo bez tego to on jest papier ze ho ho

pozniej tradycyjnie Sorcerki poniej Klepsydra , Rabadon , Wot, i dalej jak leci.

Powiem tak kennen jest dobry na mida i top-a

Lecz jak na midzie jest Xerath Fiddle czy ktos inny z duzym range to ciezko idzie lepiej isc na topa z Dariusem Voli lub z Ashe

Opublikowano

Swain ;] Szczególnie zbuffowany ;] po prostu strasznie op na midzie Ulti :)

Lee sin energia dobry mechanizm ucieczki wytrzymały

<>

Opublikowano

według mnie nie na jakieś najlepszej postaci , każda jest dobra i każda swój spośób , też sie liczą contry ,build jaki składasz ,i team ;p

Opublikowano

Ja u kennena zbieram tak

na poczatku na mida Dorana shield zeby sie jakos utrzymac bo bez tego to on jest papier ze ho ho

pozniej tradycyjnie Sorcerki poniej Klepsydra , Rabadon , Wot, i dalej jak leci.

Powiem tak kennen jest dobry na mida i top-a

Lecz jak na midzie jest Xerath Fiddle czy ktos inny z duzym range to ciezko idzie lepiej isc na topa z Dariusem Voli lub z Ashe

Od kiedy fiddle ma duży range ? o_O

Gold Member

nvm

Opublikowano

HAHHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH. Tyle o twojej wypowiedzi . Kenny AD tylko na bota idzie a tak na solo topa to tylko i wyłącznie AP . On ma trzymać na zasięg np nie wiem rivenke czy olafa . Czyli spamuje Q , W , E więc musi być AP . Kennen AD ma mały range więc gdyby tylko podszedł dostał by combo na ryj i leży

Nigdy prze nigdy nie składa się rabadona 1 na kenenie . Pierw WoTa potem Zhonya i dopiero Rabadon

575 range to nie tak mało, wystarczy żeby trzymać większość bruiserów na dystans.

Opublikowano

@lokuero

Eve nie jest OP?Moze nie, ale i tak jest PRO jak jest robiona buildem AP/tank w teamfighcie heala sie za niemozliwa liosc hp, dodatkowo wymiata jungle i ganki ze swoim slowem.

@topic

Najwiecej przeciwników narazie sa w stanie kontrowac Jax, Lee Sin, Kassadin, Mundo, Vayne, Yorick i Morgana.

Nie mówie ze sa to najlepsze postacie, ale na nie trudno o cały team contrujący .

Wezmy np taki team:

Mundo-solotop

Kassadin-MID

Lee Sin-jungle

Vayne-AD carry

Lulu-support

I jaki przeciwny team da rade jak beda dobrze grac? Żaden!

I gówno zrobicie bo my weźmiemy

Solotop-kata

Mid- talon

Jungle-skarner/trundle

Bot- urgot+soraka

I co? Masz ten swój op skład, który nie ma szans vs 5x counter

Ps na chwilę obecną najwięcej champów kontruje Talon (wszystkich ap jacy istnieją)

Opublikowano

Kata vs mundo op o_O

Jak dla mnie to Talon nie kontruje każdego, ale na pewno dużą większość ;) Akali jest ap, a Talon raczej nie da jej rady jeżeli nie zdejmie jej przed skończeniem silenca. Ogólnie nie ma "OP SKŁADU", który wygrałby wszystko ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Kata vs mundo op o_O

Jak dla mnie to Talon nie kontruje każdego, ale na pewno dużą większość ;) Akali jest ap, a Talon raczej nie da jej rady jeżeli nie zdejmie jej przed skończeniem silenca. Ogólnie nie ma "OP SKŁADU", który wygrałby wszystko ;)

Silence trwa 1sek, talon sprzątnie ją w 0,5-0.99(zależy od szybkości palców) ogólnie to raz ją wziąłem na 2hity( q kryt 2300+hit kryt 900) ahh ten poziom normali... Ale i tak akali bez problemu rozwali

Wybrałem kate bo 1 heam reduction

2. Mundo nie może przerwać jej ulti

3. Potrzeba jakiegoś ap solotopera

Opublikowano

To będzie poke od katy bez killa na mundo. No chyba, że jakimś cudem przed 6 w co za bardzo nie wierzę :D

A co do talona to musi być feednięty, żeby tak zrobić.

Gold Member

nvm

Opublikowano

dziwne, ja lb z 7/0 rozwaliłem mając 1/6 w tą sekunde. Atak z krzaków wymiata. Akali to żaden problem dla talona a jak już coś pójdzie nie tak to ulti jest. A i jeszcze exhausta rzucisz jak po combo nie padła i możesz z aa ją zdejmować. Wg mnie jak mundo nie złoży jeszcze m resa to kata na 6lvlu go zabije. Wprawdzie sustain ma większy mundo ale dmg kata>mundo

Opublikowano

A co powiecie o postaci Caitlyn ? :P ad carry , duze dmg , mozna nekac przeciwnikow skillem q oraz to ulti ktore uniemozliwia przeciwnikom ucieczke z koncowka hp

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Czy ja wiem czy uniemożliwia... Wystarczy, że odejdzie daleko albo do krzaków i caitlyn nie może tym trafić, bo tym niestety skanować się nie da.

Ta dyskusja

Silence trwa 1sek, talon sprzątnie ją w 0,5-0.99(zależy od szybkości palców) ogólnie to raz ją wziąłem na 2hity( q kryt 2300+hit kryt 900) ahh ten poziom normali... Ale i tak akali bez problemu rozwali

O talonie? bo jeśli tak to chyba zachęciliście mnie do kupna go

Opublikowano

Ja powiem tyle. Nie ma postaci OP, są jednak niektóre kawałkiem mocniejsze od innych. Podam przykład. Kassadin niby 100% kontra na khratusa, ale mój kumpel (spore umiejętności) pojechał kassadina na luzie. I nie mówcie że pewnie kassadin słaby był, bo tu kochani umiejętności się liczą. Ja mogę nawet eve cerować, wystarczy lekki feed z poczatku (da się) będę miał lich bane + rabadon i lecisz na E + Q + AA. To samo soraka grałem z kumplem 4fun janna + (ja) soraka, cisnelismy WW + singed jak siemano. Jedyne usless dla mnei to karma, ale może po prostu jej nie ogarniam.

Przykład słabo wyważonych champów ("OP")? Kassadin, Jax (wkurwia mnie już on), Akali (mój kumpel 49 - 5 to ciska w 0.5 sek więc.) no i chyba fiora trochę.

@Edit: Co do LB to grałem nią przez pół roku (low elo trzeba wyjść), early game 10/0/5 (przykład) i surr 20, ale wystarczy dojsc 30 - 40 minuta i nawet wefedowana nei cernie (przynajmniej nie na wyzszym elo( na low cerne nawet chyba karma)).

40228593296733269818.png

By: ILoveLive

Opublikowano

Dla mnie OP jest Anivia po ostatnim patchu z kielichem - -

No dobrze może nie OP ale Riot stworzył potwora, bo usunął główną przeszkodę, która temu championowi stała na drodze do sukcesu - manożerność.

Ostatnio udało mi się na midzie zostawić z farmą do tyłu Mordekaisera(!!!) o prawie 100 creepów pod koniec gry. Nie wychylałem się tylko farmiłem, farmiłem, farmiłem. Prawie każda fala minionów była po 6 lvl. cała moja. Gdy zaczęły wybuchać teamfighty byłem co prawda tylko z 2 asystami i bez killa ale za to wyfarmiony jak świnia.....

wikmk9.jpg

Opublikowano

-Fizz (W late z Zmorą Licza i około 200 AP bierze 1/2 HP z Q+W i jeszcze jego ulti :)

-Jax (Chyba nie muszę mówić)

-Akali (Bardzo duże DMG z Q. Można ładnego combo skili robić jak się nią ogarnie i kładziesz nawed nafeedowanego tanka)

-Tryndamere (Ulti przesadzone na maxa)

-LeBlanc (na 6 lvlu w sekunde bierze całe HP. W->Q->R->E i mamy killa bez wysiłku)

-Mordekaiser (Jak ktoś umie grać to z jego pasywu jest nie do pokonania)

Jak dla mnie to wszystkie postacie które są mocniejsze od innych.

Oczywiście nie zapominajmy o naszej kochanej postaci Dariusu ,który powinien dostać naprawdę dużego nerfa

Opublikowano
-Akali (Bardzo duże DMG z Q. Można ładnego combo skili robić jak się nią ogarnie i kładziesz nawed nafeedowanego tanka)

-Tryndamere (Ulti przesadzone na maxa)

-LeBlanc (na 6 lvlu w sekunde bierze całe HP. W->Q->R->E i mamy killa bez wysiłku)

Skontrować wyżej wymienione postacie? BANALNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...