Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gladprivatus jedyny polski prywatny serwer gladiatusa

Carrioneater

wyprawy  

176 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chciecie aby by? limit wypraw/dzie? czy bez limitu

• limit/dzien (podaj w komentarzu ile/dzien)
    • bez limitu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyobraź sobie że koleś pisze gre bitymi godzinami, żeby sobie zarobić, a tu nagle koleś bierze jego gre i stawia na swoim hostingu... Nie wku*wił byś się? Tak napiszę do XAA.PL o tym, bo prosili żeby nie stawiać gry bo zżerają dużo ich zasobów. Sam mam swój hosting i wiem jak to jest..

gościu ja nie stawiałem gry na skryptach gameforge tylko ich grafika była ....

skrypty nie były ich...a więc wiesz..

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem poprostu uczciwy :> Metin2, uwierz że się srają,bo kradniesz im graczy. Tylko twórcy nie mają czasu łapać takich.

Może ty nie rezygnujesz z Global'a, ale to nie znaczy ze inni postępują tak samo jak Ty.

Opublikowano

Jestem poprostu uczciwy :> Metin2, uwierz że się srają,bo kradniesz im graczy. Tylko twórcy nie mają czasu łapać takich.

Wolny wybór grasz gdzie chcesz.
Opublikowano

Nie kolega ma racje myslcie to byla czysta kradziez.Ale oni mogliby pomyslec o szybszym expie i dodaniu lv zeby najwyzej pozniej dopiero zaczynal sie problem.Priv polega na szybszym expieniu czemu na Globalach tak nie mozna zrobic wiecej lv ?? to juz pytanie do technikow

co zrobisz zawsze gdzies jest jakis kapus.Nawet jak na tym nic nie zyskuje

nic na tym nie zyskal a jednak dal cynk chcial byc wazny i tyle

Opublikowano

beton zamknij pysk, wyjdż z tego tematu, jak chciałeś sobie nabić posta to sobie nabiłeś a teraz wypier****.

Opublikowano

ja piszę chociaż w obronie dobrego imienia założyciela serwera który poświęcał nam swój wolny czas abyśmy pograli. Betoniara odrazu wyskakuje z ryjem na niego.

Opublikowano

tylko że wtedy ludzie nie będą zainteresowani takim shitem (wolą grać w sławne gry, ale szybciej)

Niegdyś loordofdeath :) Po dożywotnim banie i drobnej przerwie powracam :)

Jestem dzieckiem i najczęściej zamiast przecinków i kropek stosuję emotikony :) Wiem o tym i dobrze mi z tym.

Opublikowano

Jak nazywasz właśne gry shitem.. Hmmm... Lubisz grać w skradzione gry, bo nie umiesz nic osiągnąć na orginalnej wersji? :>

Większość ludzi przyciągają nowe rozwiązania, niż monotonne stare gry.

Opublikowano

umiem, ale nie chce mi się marnować tyle czasu, jakbyś nie wiedział na serwie byłem jednym z lepszych. takie typy serwerów mają urozmaicić grę, by z czasem i tak powrócić do pierwotnej wersji.

Jestem dzieckiem i najczęściej zamiast przecinków i kropek stosuję emotikony :) Wiem o tym i dobrze mi z tym.

Opublikowano

dobrze że dałeś tyle linków bo bym przeoczył te... dzieło.

Opublikowano

To co Carrio nie pogramy już sobie? 3 miesiące czekania i dzień gry?

Opublikowano

czytałeś to co ci wogóle napisałem? Nie masz co się bać jeśli nie będziesz na grze zarabiał.

Ja robię klona SF i się nie boję tego. Jak ty nie zrobisz to ja postawię po zrobieniu Shake & Fidget. Bo najważniejsze jest żeby mieć grafikę do gry.

Opublikowano

Nie jestem, ale w między czasie miałem w ręku nie jeden skrypt który wydał się legalny, ale nie zawsze tak było. Ogólnie od 4 lat siedzę w pisaniu skryptów w PHP. Od ponad 2 lat kombinuje jak otworzyć własny interes w sieci. Ale coś co by można było zrobić legalnego i na tym zarobić to prawie żadnej możliwości nie ma w pojedynkę bez grafika i dobrego pomysłu.

Jeśli chodzi oto skąd to wiem tak jak ci pisałem przeczytałem ustawę o prawach autorskich, wiele artykułów śledziłem. Wiele akcji związanych z prawami autorskimi. Nie wiem czy słyszałeś np. o pokemon OTS który został stworzony w brazyli. Na początku był jeden serwer który miał limit 300 osób online. Potem były 3, następnie 6 a na końcu 9 serwerów. Każdy o pojemności 300 online. W godzinach wieczornych naszego czasu, na serwer były kolejki w długości 150-200osób aby dostać się na serwer. WIęc wymyślili aby stworzyć konto vip które miało tam jakieś dodatkowe atrybuty, ale wchodziłeś ma serwer bez kolejek. Serwery działy przez ponad rok dopuki nie było ich 9. Potem nintendo uświadomiło sobie że zbiają oni na tym za wielką kasę i wysłali list o zaprzestanie prowadzenia serwerów. Gdyby nie zarabiali na grze serwery by dalej istniały i cieszyły się wielką popularnością.

Mogę ci to powiedzieć w 100% że nic ci nie zrobią dopóki nie będziesz zarabiał na tym, ale tak jak wspomniałem są sposoby aby to ominąć. Dlatego wyłącz funkcje premium i dawaj na jakiś serwer bo aż sam jestem ciekaw efektów.

Opublikowano

Ja napisałem to na forum gladiatus.pl by dowidzieć się opini na temat serwa

Jak wykrada się prawa autorskie to nie ma co się dziwić że zamknęli wam serwer gladiatus należy do Gameforce aby zrobić legalnego priwa do reklamowania ludzią to trzeba zupełnie zmienić grafe aby się nie przyczepili i zrobić profesjonalny zakup rubinów a nie przez gg...

Wiadomo jak nie umie się grać na zwykłym gladku to się idzie na priw gdzie 100lvl można mieć w tydzień.

Jak zrobicie normalny serwer z inną grafiką to nikt wam się nie przyczepi a nie kopiuj wklej z gladiatusa który należy do GF

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja napisałem to na forum gladiatus.pl by dowidzieć się opini na temat serwa

Jak wykrada się prawa autorskie to nie ma co się dziwić że zamknęli wam serwer gladiatus należy do Gameforce aby zrobić legalnego priwa do reklamowania ludzią to trzeba zupełnie zmienić grafe aby się nie przyczepili i zrobić profesjonalny zakup rubinów a nie przez gg...

Wiadomo jak nie umie się grać na zwykłym gladku to się idzie na priw gdzie 100lvl można mieć w tydzień.

Jak zrobicie normalny serwer z inną grafiką to nikt wam się nie przyczepi a nie kopiuj wklej z gladiatusa który należy do GF

Pozdrawiam

witam przyjaciela, przez którego zmarnowałem ok. 5 godzin życia

Opublikowano

witam przyjaciela, przez którego zmarnowałem ok. 5 godzin życia

witaj

ciesz się że tylko tyle grałeś i tak za pare dni by padł napewno ktoś z GF by się dowiedział to nie są jaskiniowcy internet mają

/edit polecam gladiatus.pl legalnego tam nikt ci nie zamknie przed nosem

Opublikowano

serwer został wyłączony przez twórcę tematu. A co do praw autorskich bez rubinów serwer może istnieć.

Ja osobiście gram na privach z jednego powodu nie zamierzam spędzić całego życia aby poznać całą grę. A po drugie co to za gra jak dziennie trzeb klikać. Ja osobiście nie gram w żadne gry, dłużej niż tydzień czy dwa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@ TEMAT MYŚLĘ DO ARCHIWUM

Jak widać, komuś do dupy dobrała się ekipa gladka.pl. Wiele ludzi, huczało o tym jak i tu o ile pamiętam tak i na jakimś eprg ,,, , używanie grafiki etc, jest totalnie zabronione! Grozi to sądem w wielu przypadkach. Temat zgloszę bo myślę iż jest do usunięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...