Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak zwiększyć wydajność gry?

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

LeWiSx BF3.exe przestał działać ? Zmniejsz tekstury na średnie jeżeli grałeś na wysokich bądź miałeś ustawione na AUTO :D Mi pomogło :)

31270.png

KOCHAM LINKIN PARK !!!!

Opublikowano

Zawiodłem się. Gdy nie używałem wszystko pięknie działało. Z ciekawości instaluje i... wrogowie pojawiają sie z nikąd, latam bez broni, chodze w powietrzu etc. Problem z deistalacją był, ale się udało. Bez znów działa pięknie.

Opublikowano

Up, chyba coś pomieszałeś. I dałeś to do folderu z grą ;f

Co do deinstalacji wystarczy usunać te pliki :

-Folder: injFX_Shaders

-user.cfg

-dxgi.dll

-injFX_Settings.h

-shader.hlsl

OndteAw.png
Opublikowano

Up, chyba coś pomieszałeś. I dałeś to do folderu z grą ;f

Co do deinstalacji wystarczy usunać te pliki :

-Folder: injFX_Shaders

-user.cfg

-dxgi.dll

-injFX_Settings.h

-shader.hlsl

Przepraszam cię bardzo :) To trzeba wrzucić do folderu inaczej nie zadziała. Użyj trochę mózgu.

Bywalec
Opublikowano

Zainstalowałem na lepszą wydajnosć. W folderze gry Battlefield 3 i jak uruchamiam gre wyskakuje błąd: Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b) Wie ktoś co zrobić?

1341252514u674515.jpg

By Cristiano

Opublikowano

Przepraszam cię bardzo :) To trzeba wrzucić do folderu inaczej nie zadziała. Użyj trochę mózgu.

Widzę że jesteś bystry jak woda w sedesie...

Prawidłowa ścieżka powinna wyglądać tak :

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield

W folderze z Battlefieldem nie ma takich plików jak w instalatorze. Wszelakiego typu ustawienia są przechowywane w folderze Origin Games.

Twoje wypowiedzi są żałosne. Toż ja to znalazłem i to wstawiłem, więc lepiej wiem gdzie to zainstalować.

<eot>

OndteAw.png
Opublikowano

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield

To u ciebie tak jest. Ja mam zainstalowane na E:\Gry-Origin\Battlefield 3. Każdy może mieć inaczej, a nie standardowo na C. Widzę, że ty też jesteś bystry, jak woda w sedesie :)

P.S.

W ustawieniach Origin'a masz taką opcję, gdzie mają być instalowane gry, update.. Nie musi być to koniecznie Origin Games. Może to być nazwa np. Napierdalanki, Gry z Origina etc.

Opublikowano

W pliku user.cfg (otwórz go notepadem) masz opcję na bitowość tekstur, buforowanie trój liniowe etc (tylko jak ma wydajność zainstalowałeś)

Opublikowano

zainstalowałem na wydajność i nie moge wejsc na zaden serwer.... Wybieram serwer i wyskakuje "Zgloszono blad z EA online" wtf

star_10.png

Pomogłem .? Daj + .!

Metin2 PL S7 Almanach - 62lv ON - I'm back.

dajplusa.gif

86330748.gif

Opublikowano

Użytkownicy karty NV nie muszą już instalować tego badziewia. W nowych sterach 301.24 zostało dodane w panelu wymuszanie FXAA, zamiast bardzo wymagającego MSAA. SS opcji

http://screenshooter.net/4403602/fgigtko

Opublikowano

Nie działa.

Jest jeszcze gorzej (znikające postacie, bronie etc.)

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

@EDIT

To jakiś shit za 1 uruchomieniem jest ok ale po odinstalowaniu pierdoli sie cały bf... dzięki za zjebanie BF'a......

(nawet po ponownej instalacji nie działa)

Nowy gracz BF3 !

81773245630464548719.jpg

Chcesz zagrać w BF3?

Pisz na origin : fanatyk321

^ Pacz w spoiler :)^

Opublikowano

W pliku user.cfg (otwórz go notepadem) masz opcję na bitowość tekstur, buforowanie trój liniowe etc (tylko jak ma wydajność zainstalowałeś)

WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0
WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0

Ten plik tak wygląda, gdzie to tutaj zrobić, bo siedze nad tym i nie wiem sam :P

Użytkownicy karty NV nie muszą już instalować tego badziewia. W nowych sterach 301.24 zostało dodane w panelu wymuszanie FXAA, zamiast bardzo wymagającego MSAA. SS opcji

http://screenshooter.net/4403602/fgigtko

"Użytkownicy karty NV" - nie wszyscy użytkownicy ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Keniger stawiam Ci piwo jak się spotkamy :D Dzięki Twoim informacją na temat tego modu naprawił mi się ten problem !!!!:

http://www.youtube.com/watch?v=0CTIRDhX8V8

Opublikowano

Nie rozumiem o co wam z tym chodzi.

zainstalowałem wszystkie dwa injectory i gra działa lepiej niż przedtem,możliwe że to wy że zainstalowaliście i się psuję.

jeśli gra wam nie działa to Origin -> PPM -> Napraw

random.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...