Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Idlowanie w trybie tekstowym

dosking

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutorial jest nieaktualny i ten sposób nie działa.

Dzięki idlowaniu w trybie tekstowym możesz robić na komputerze cokolwiek innego, przy minimalnym zużyciu procesora i internetu.

• Przejdź do Biblioteki Steam.
  • Kliknij PPM (Prawym przyciskiem myszy) na "Team Fortress 2" i przejdź do właściwości.

j6nsy4.jpg

• Następnie wybierz "Parametry Startowe'.
  • W oknie, które się pokaże wklej:
    -textmode -nosound -noipx -novid -nopreload -nojoy -sw -maxplayers 2 +sv_lan 1 +map "itemtest"

8yyhj1.jpg

• Kliknij OK.
  • Uruchom grę.
  • Pokaże się Okno Wsadowe.
  • Zminimalizuj je.
  • Itemy będą dropić, a ty możesz robić, na komputerze, co chcesz.

Pamiętaj, że w ciągu tygodnia dropi 6-8 itemów.

0eab14ddf550.png

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Świetny tut. ładnie napisany. Like

A takie pytanko który tut jest lepszy twój czy ten poniżej? Chodzi mi o częstość wypadania itemów.

Opublikowano

A ja mam pytanie jak to jest z tym idlowaniem. Z tego co wiem Valve goni idlerów i farmerów i karze ich wipem eq. Ile w tym prawdy oraz jak Wam idzie farmienie? Mam zamiar założyć sobie kolejne konto ponieważ mam orange boxa do farmy na czysto, ale nie wiem czy warto.

Opublikowano

Cóż w takim razie mam jeszcze jedno pytanie. Czy można idlować przy pomocyp piaskownicy? Wiem że tekstowe zjada mniej ramu i procka ale ile dokładnie? Nie chodzi mi o dokładnie statystyczne ale 2 steamy z tf'ami na sadboxie będą zjadały kompa? Dodam że nie mam drewna.

Opublikowano

@up Nie rozumiem jak chcesz włączyć 2 steamy na raz. A różnice w obciążeniu w trybie normalnym to pobór energii na większy użytek procesora i karty graficznej, a włączenie 2 tf'ów pewnie będzie RAMożerne.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Praza Idlowanie w trybie tekstowym zużywa BARDZO mało mocy procesora, grafiki, RAM'u, neta, itp. Wię nie obciąża zbytnio komputera.

@up 2 Steamy da się prawdopodobnie uruchomić w piaskownicy ( np w programie Sandboxie).

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Jedyny minus tego idlowania jest taki, że gdy wejdzie ktoś na serwer z "dziwnym nickiem" (literami których nasz komputer nie odczytuje) to komputer zaczyna wtedy piszczeć co każdy zgon idlera. (z tym dziwnym nickiem, reszta jest ok).

Reszta jest w porządku.

Opublikowano

Och, to działa. Checie tuta do sandboxie? Mogę go zrobić bo to jest bardzo prosty program w obsłudze a ułatwia życie nam wszystkim.

@Są problemy z sandboxem ponieważ nie ma zasobów na skompilowanie gry. Zobaczę czy da się z tym coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...