Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora

Retro0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten miesiąc.

­Przedtem, że pierwszy weekend przed feriami, teraz, że w styczniu? :l Ja mam ferie za tydzień, więc fajnie jakby za tydzień w piątek startowali ^^ Mógłby ktoś przybliżyć czym będzie się różnić od s1? Drop z metków czy coś? Btw:

To jest ukryta treść, proszę
Czyżby strona s2? :P

@Nigahiga

Serwer będzie na source?

tenor.gif

Opublikowano (edytowane)

­Przedtem, że pierwszy weekend przed feriami, teraz, że w styczniu? :l Ja mam ferie za tydzień, więc fajnie jakby za tydzień w piątek startowali ^^ Mógłby ktoś przybliżyć czym będzie się różnić od s1? Drop z metków czy coś? Btw:

To jest ukryta treść, proszę
Czyżby strona s2? :P

@Nigahiga

Serwer będzie na source?

Niepotrzebne jest tutaj "source", potrafimy bez tego dostarczyć rozrywkę na wysokim poziomie. Liczy się marka, stabilność i dobry kontakt z graczami. Możliwe, że dziś będzie więcej informacji na temat serwera.

Co do rat:

drop - przemyślany, metiny to głównie kd +4, zaczarowania i księgi umiejętności. Na wyższych poziomach kamienie duchowe, zwoje błogosławieństwa i większa ilość zaczarowań. - Tak, nie będzie kd +5.

exp - trudny. Serwer będzie projektem długoterminowym jak jego poprzednik Balmora S1, przez co chcemy też zatrzymać graczy, by za szybko im się nie znudziła gra.

yang - mało, ceny na Tobołku niskie. Brak handlu bryłkami, w ogóle brak bryłek na serwerze. Wszystkie transakcje załatwimy na Tobole czy handlu. Niepotrzebne jest liczenie 10 zer po jedynce.

Gra będzie oparta na sezonach,

Sezon #1 - maksymalna mapa Lochy Pająków V3 i Czerwony Las. Max 87 lvl aby czytać umiejętności do P. (W między czasie event - Budowanie Groty)

Sezon #2 - maksymalna mapa Grota V1 i V2. Max 99 level. (w międzyczasie event - odkrywanie nowej cywilizacji)

Sezon #3 - maksymalna mapa Przylądek, Nefrytowa, Góry Grzmotu, Guantama. Max 105 level. - Większego nie będzie.

Edytowane przez Nigahiga

50596142255057180250.png

Opublikowano

Niepotrzebne jest tutaj "source", potrafimy bez tego dostarczyć rozrywkę na wysokim poziomie. Liczy się marka, stabilność i dobry kontakt z graczami. Możliwe, że dziś będzie więcej informacji na temat serwera.

Co do rat:

drop - przemyślany, metiny to głównie kd +4, zaczarowania i księgi umiejętności. Na wyższych poziomach kamienie duchowe, zwoje błogosławieństwa i większa ilość zaczarowań. - Tak, nie będzie kd +5.

exp - trudny. Serwer będzie projektem długoterminowym jak jego poprzednik Balmora S1, przez co chcemy też zatrzymać graczy, by za szybko im się nie znudziła gra.

yang - mało, ceny na Tobołku niskie. Brak handlu bryłkami, w ogóle brak bryłek na serwerze. Wszystkie transakcje załatwimy na Tobole czy handlu. Niepotrzebne jest liczenie 10 zer po jedynce.

Gra będzie oparta na sezonach,

Sezon #1 - maksymalna mapa Lochy Pająków V3 i Czerwony Las. Max 87 lvl aby czytać umiejętności do P. (W między czasie event - Budowanie Groty)

Sezon #2 - maksymalna mapa Grota V1 i V2. Max 99 level. (w międzyczasie event - odkrywanie nowej cywilizacji)

Sezon #3 - maksymalna mapa Przylądek, Nefrytowa, Góry Grzmotu, Guantama. Max 105 level. - Większego nie będzie.

:O No to mi się bardzo podoba. Stare czasy aż się przypominają. Ile mniej więcej będzie trwać 1 sezon? Budowanie Groty to pewnie będzie oddawanie kamieni glyph? Nagrody będą za oddawanie tak jak na PL'u to było?

A szkatułki serwerowe będą? Czy tylko jakieś blaski podczas eventu?­

tenor.gif

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że pierwszy sezon potrwa minimum te 3 miesiące. W zależności też ile graczy już zdobędzie 87 poziom i jaki będzie nacisk byśmy przeszli do kontynuacji fabuły. Budowanie groty tak jak powiedziałeś, kamienie glyph + nagrody.

Szkatułek serwerowych raczej nie przewidujemy (na dzień dzisiejszy). Blaski drop weekendowy. Również w weekendy zawsze będą zwiększane raty serwerowe, exp dla petów, by wyciągnąć graczy z tej monotoni i zachęcić do zdobywania poziomów. Możliwe, że odpadnie pierwszy tydzień od startu - z przyczyn oczywistych.

Stawiamy dużo teraz na eventy i reklamę - to przynosi dodatkowe korzyści dla nas i graczy.

Co do ulepszania, od 90% +1 do 15% na +9. Dostępne wytwarzanie zwojów boga wojny 100% +4, boga smoków +10% do ulepszania i podręcznika kowalstwa +15% do ulepszania. System został przebudowany, tak by w pełni był sprawny i faktycznie dodawał te 10-15%. Na prywatnych serwerach to najczęściej nie działa i nie jest poprawione. Czasami nawet w najgorszych stacjach potrafi zaniżyć szansę na ulepszenie. Materiały na zwoje dostępne z dungeonów.

Czyli na +9 maksymalnie można wycisnąć 30% - myślę, że to wystarczy. Brak magicznych metali. Na balmorze na +9 było bodajże przez nie tylko 5% na +9! (z wiadomych przyczyn)

// ja się wylogowuje z konta, w sumie znajomego.

Edytowane przez Nigahiga

50596142255057180250.png

Opublikowano

Ok, mam jeszcze kilka ostatnich pytań:

1. Czy w sezonie pierwszym będą epiki? Czy max np. stalka+bojowy?

2. Jak z poziomami konia? Jak się szkoli?

3. IS nie będzie przesadzony? Że np. pd 7 dni za 30zł? Bo tak to trochę drogo ;p

4. Czy sezon pierwszy to będzie taki PL jak za czasów, gdy FuBu wbijał 99, czy będą jakieś dodatki?

5. Czym będzie się różnił drop z metków w m1, a m2?

6. Ile będzie trwał event "Budowanie Groty"? Trochę cegieł ma, więc tak z miesiąc powinien być git :D

7. Z blasków będzie lepszy drop niż na PL?

8. Jakie będą dungeony na s2?

9. Na fms+9 też jest 15%?

10. Trudno będzie o zmianki?

11. Jak z metinami? Został zmniejszony czas respu i zwiększony resp?

­

tenor.gif

Opublikowano (edytowane)

Ok, mam jeszcze kilka ostatnich pytań:

3. IS nie będzie przesadzony? Że np. pd 7 dni za 30zł? Bo tak to trochę drogo ;p

4. Czy sezon pierwszy to będzie taki PL jak za czasów, gdy FuBu wbijał 99, czy będą jakieś dodatki?

6. Ile będzie trwał event "Budowanie Groty"? Trochę cegieł ma, więc tak z miesiąc powinien być git :D

­

Fajne pytania, przydadzą się do prezentacji.

A więc,

W pierwszym sezonie nie będzie epickich broni i zbroi. Pojawią się dopiero od drugiego sezonu. (Ze względnych przyczyn - Grota). W trzecim sezonie pojawią się Legendarne (np. Klinga Smoczego Kła ale to jeszcze daleka przyszłość, co jak co wszystko gotowe.)

Umiejętności konne, z tego co pamiętam od 4-6h. Medale z lochu małp. Szkolimy wykonując misje, początkowo łatwe, z czasem coraz trudniejsze.

Jesteśmy jednym z bardziej docenianych serwerów Metin2 i z pośród nich mamy jeden z najtańszych IS. Ceny tak jak na S1, z tym, że niektóre przedmioty zyskają na wartości aby na samym początku nie zniszczyć nimi rynku, tutaj mówię m.in. Zaczarowania.

Będzie ukazywał oblicze prawdziwego Metin2. Mają być tygrysie, fmsy, niskie ceny. Czytanie ku, dropnienie zwojów egzo, rad, opasek zapomnienia. Ciężko o doświadczenie w lesie, zabawa, wojny. W weekendy eventy. Z dodatków pojawi się system energii i kostiumów. Ten drugi bez bonusów, tylko wizualny efekt drugiej zbroi do zdobycia na eventach, m.in pustynny bojownik.

W M1 podstawowe KD +0/+1/+2, (wymieniane na pelki),czasami ku, a w M2 wiadomo jak to było na PL, KD+4, księgi, zaczarowania oraz ozetki. (chyba, mało kto pamięta co to jest)

Z pewnością.

Inny, my dopasowujemy to wedle naszego uznania.

od 20 poziomu do 85 poziomu. W tym, DC, DT, WO, BP, NE. Drop na nich dopasowany, nie wszędzie to samo. Każdy element przemyśleliśmy :).

Tak. Pamiętajmy, że nie ma ulepszaczy. Z zwojem zwiększamy szansę do 25% a podręcznikiem do 30%.

Zdecydowanie trudniej jak na Balmorze S1. Z metina od 1 - początkowe metiny do 2 - trduniejsze metiny.

W lesie doszyły dodatkowo dwa metiny 85 i 90 oraz w M2 dodatkowe bodajże 6 metinów. No jest ich w sam raz (tak mi się zdaje)

Edytowane przez Nigahiga

50596142255057180250.png

Opublikowano

Bambusek a jak sprawa będzie wyglądać z is na start? Czy znów będzie dzik i militar + pety na start czy może jednak nie dacie tego przez jakiś czas aby ludzie bez isa mieli jakieś szanse

Opublikowano

Będzie można kupić SM kilka dni przed startem? Bo SMS'em się nie opłaca, a konta w banku nie mam, więc jak coś to bym z poczty przelew wysłał :P I kiedy ogólnie IS będzie dostępny, żeby spisać sobie co kupić?

Na s2 trzecia ręka też tylko z IS'u? Bo to trochę dziwne ;p Jedyny taki serwer :D

Tak patrzę na IS i naprawdę macie bardzo tani. 200 punktów za fryzurę na 30dni to jak za free ;d

Jeszcze takie głupie pytanie: pierścień teleportacji się dostaje czy trzeba z buta? Tak samo czy dostaje się buty wiatru? Jak nie to skąd je wziąć?

Jesteście przygotowani na DDoS'y, które pewnie zapewnią islamu (czy raczej jego ekipa, bo on nie umie) i konkurencja?

To chyba koniec pytań, chociaż nigdy nic nie wiadomo ;x Sorry, że tak spamuję, ale chcę się dowiedzieć jak najwięcej o serwerze. Ale za to zyskaliście gracza i jego 100zł :D

I dzięki za poprzednie odpowiedzi.

tenor.gif

Opublikowano (edytowane)

Będzie można kupić SM kilka dni przed startem? Bo SMS'em się nie opłaca, a konta w banku nie mam, więc jak coś to bym z poczty przelew wysłał :P I kiedy ogólnie IS będzie dostępny, żeby spisać sobie co kupić?

Na s2 trzecia ręka też tylko z IS'u? Bo to trochę dziwne ;p Jedyny taki serwer :D

Tak patrzę na IS i naprawdę macie bardzo tani. 200 punktów za fryzurę na 30dni to jak za free ;d

Jeszcze takie głupie pytanie: pierścień teleportacji się dostaje czy trzeba z buta? Tak samo czy dostaje się buty wiatru? Jak nie to skąd je wziąć?

Jesteście przygotowani na DDoS'y, które pewnie zapewnią islamu (czy raczej jego ekipa, bo on nie umie) i konkurencja?

To chyba koniec pytań, chociaż nigdy nic nie wiadomo ;x Sorry, że tak spamuję, ale chcę się dowiedzieć jak najwięcej o serwerze. Ale za to zyskaliście gracza i jego 100zł :D

I dzięki za poprzednie odpowiedzi.

Jeśli tak, to umożliwimy doładowanie SM kilka dni przed startem (wstępnie nie chcieliśmy). Sklep będzie oczywiście dla graczy do wglądu, jakieś 2-3 dni przed startem, więc na spokojnie będzie można się z nim zapoznać. Zablokujemy jedynie możliwość kupna, by uniknąć wyłudzeń. Trzecia ręka jest na stałe, na S1 była kiedyś na 30 dni od rejestracji, później na 60, a w końcu daliśmy do 2016+. Na S2 również 3 ręka do podnoszenia Yang będzie na stałe.

Pierścień Teleportacji się dostaje, jednak on się zużywa.(więc będzie można nawet na nich zarabiać) Trzeba go wydropić, można łączyć. Wypada też z początkowej skrzyni pomocy, którą można otwierać co pozom do 30 poziomu. Oferuje nam ona trochę yang na ulepszanie, mikstury i przydatne rzeczy. Na start dostaje się też togę z szybkością poruszania i HP. Buty wiatru z misji, a kolejno z sklepu za Punkty Osiągnięć (wyzwania na serwerze).

Jesteśmy przygotowani na ataki ddos. Nie pierwszy raz będziemy mieli z tym do czynienia. Wiemy, że będziemy atakowani. Gracze Balmory chyba odczuwają satysfakcję i komfort z gry na serwerze, który nie dał po sobie odczuć ataków ddos.

Edytowane przez Nigahiga

50596142255057180250.png

Opublikowano (edytowane)

@Nigahiga jak miło, że ktoś tak dokładnie opisuje co będzie na serwerze my w ten sposób stajemy się coraz bardziej świadomi, że to będzie absolutny TOP1 serwer w 2015 roku. A pomysł z tymi sezonami? Normanie strzał w 10. Czego zawsze brakowało na innych serwerach? Klimatu a tutaj już samo ''takie coś'' daje niebywały klimat z przed lat.

Edytowane przez Domi1
Opublikowano

@Nigahiga jak miło, że ktoś tak dokładnie opisuje co będzie na serwerze my w ten sposób stajemy się coraz bardziej świadomi, że to będzie absolutny TOP1 serwer w 2015 roku.

To wiadome, ze bedzie top1. Tutaj nie ma zadnej amatorki. Niby mam jakies 6 miesiecy przerwy od metin2, ale tutaj zagram i to bedzie moj ostatni serwer.

Opublikowano

To wiadome, ze bedzie top1. Tutaj nie ma zadnej amatorki. Niby mam jakies 6 miesiecy przerwy od metin2, ale tutaj zagram i to bedzie moj ostatni serwer.

Nasz też... :)

50596142255057180250.png

Opublikowano

W sumie, nie gram na hardach od bardzo dawna, lecz na Balmore s2 się chyba skuszę i również to będzie mój ostatni serwer.

Na pewno mamy gwarantowaną stabilną i absolutnie fajną rozrywkę. Na pewno zawitam, oby graczy było dużo i serwer się rozwijał jak najlepiej.

Polecam, czekamy na start!

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

oby balmore s2 nie zjebali jak r*** ze dojebali do isa kamyk za 200 czy tam 400zl dajacy skilla na P

Na pewno tak nie zrobią. ;-)

Czekam z niecierpliwością na start.

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć kiedy mniej więcej startujecie? muszę się przygotować.

Szukam gildii która przyjmie mnie pod swoje horyzonty,startuje z pełnym IS'em od siebie oferuję pełna uczciwości. ( PW ) 

A tak poza tym to czy te wszystkie bonusy z item shopu się z sobą sumują? od 2 lat nie grałem w metina. (np ten VIP + księga lidera w grupie) 

Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć kiedy mniej więcej startujecie? muszę się przygotować.

Szukam gildii która przyjmie mnie pod swoje horyzonty,startuje z pełnym IS'em od siebie oferuję pełna uczciwości. ( PW ) 

A tak poza tym to czy te wszystkie bonusy z item shopu się z sobą sumują? od 2 lat nie grałem w metina. (np ten VIP + księga lidera w grupie)

Start ma być w tym miesiącu, niby w weekend przed feriami (ten następny).­

tenor.gif

Opublikowano

Czyli za dwa tygodnie? i co daje ten VIP za doładowanie SM to samo co bonusy ze 'Strefy vip' ?

Połowa stycznia, weekend przed feriami - za tydzień.­

tenor.gif

Opublikowano

oby balmore s2 nie zjebali jak r*** ze dojebali do isa kamyk za 200 czy tam 400zl dajacy skilla na P

Grales na Balmorze ? Co jak co ale FuBu razem z Bambuskiem myślą i zdaje mi sie ze nie sa az tak pazerni zeby to zrobic ziom

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...