Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co z tym metinem ?

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Restive... może ty nie wbiłeś dużego lvl na pl, może nie wiesz jak cięzko tam wbic,

Ludzie przychodzą na privy, zeby odpocząć od cięzkiego expa, chcą medium/easy, bo teraz sa na TOPie

To co napisałem na górze, (nie wiem jaki lvl wbiłeś, ale wiesz że na pl nie jest lekko bo 54 lvl się wbija 3 mieśki + robić w tym biologa systematycznie.

Pozdrawiam.

1359549208-U277916.png

Klasa:Szaman Healer

Lvl:1+

Królestwo:Shinsoo

Gildia:

Server:Metin2.PH

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up.. Pierwszy koleś z 90 to był Blackmen

A do PL jedynie grać dla stabilności serwerów bo wiesz , że nie masz DDoS : ) bo dla kasy już mało co się opłaca

Opublikowano

techno i po co było tyle pisania że serwy się powtarzają jak sam nie lepszy robisz ;x 0 nowości tylko jakieś starocia... zawiodłem się na tobie

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Witam,

Pragnę zaprezentować wam pewną genialną stronę internetową, która pokazuje jak wyglądał ten dział 2 lata temu.

http://web.archive.org/web/20100414200157/http://www.mpcforum.pl/forum/195-metin-2-publikacje-serwerow/

Przeglądnijcie sobie prezentacje takich majstersztyków jak Avalon, Triadica, Wofx. Zauważcie też jak dużo było chińskich i włoskich serwerów. Mmyt2, Diwang, Csyt2, Candylongju - to były serwery na całe wakacje, a nawet dłużej. Ale te czasy już nigdy nie wrócą..

Ponieważ dzisiaj scena prywatnych serwerów metina to całkowity syf, większość 'serwerów' (jeżeli można tak to nazwać) upada po paru dniach, i to nie tylko polskich. Od pół roku nie mogę znaleźć porządnego serwera ani polskiego, ani włoskiego, ani niemieckiego, a na także znikomych chińskich nie grają już żadni polacy.. Oczywiście istnieję parę dobrych serwerów takich jak Diamond, Balmora lecz one już się zestarzały i dzisiaj nie można grać od nowa na równi z innymi.

A więc, jeżeli ludzie nie skończą myśleć tylko o kasie z IS'u, i robić serwery na odpierdol, to nie ACTA zniszczy prywatne serwery metina, a my sami..

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

No tak metin temat rzeka. Po pierwsze musimy się pogodzić z tym że privy się zmieniają jak PL. Tak jak PL kiedyś miał to coś tak i privy miały to coś. To minęło bezpowrotnie. Kolejna bolączka privów to gracze. Bądźmy troszkę samokrytyczni. Połowa z nas zaliczyła bilion privów. Każdy na swój sposób miał to coś. Szukając kolejnego sprawdzamy czy masz te wszystkie rzeczy co poprzednie+nowości. Nasze wymagania rosły aż w końcu doszliśmy do tego że nic nas nie bawi. Idąc dalej tym tropem... IS. Z jednej strony wszyscy narzekają a z drugiej... być musi bo dedyka trzeba opłacać. W tym momencie rodzi się odpowiedz na pytanie czemu nie ma serwerów typowych do zabawy. Bo serwer trzeba opłacić, a gracze nie chcą płacić za grę. Pamiętam był kiedyś pomysł na serwery bez ISa. Z płatna rejestracją.

Pomysł się nie przyjął bo... rejestracja płatna. Tyle słowem o graczach.

Trochę o teamie.

Większość serwerów jakich teraz powstaje stawiają ludzie którzy popełniają trzy błędy w każdym słowie. Nie che tu nikogo obrażać. Fakt jest faktem że serwer może postawić każdy na lekcji informatyki. Dalej. Dobór osób w temaie. Dam mu bo go znam, bo grałem z nim, kiedyś bo wbił mi 13 level na Plu. Jest masa dedyków gdzie Gm nie zna podstawowych komend. Gdzie GA jest GA bo dostał range od kolegi. Gdzie nikogo z teamu nie obchodzi zdanie graczy. Bo on ma kolorowy nick i jemu uwagi zwracać nie można. To jest kolejny problem privów. Team bardzo często patrzy z góry na graczy. Bo gracza są dla nich a nie oni dla graczy. Jak się nie podoba to nie graj. I gracze nie graja. Wtedy na serwerze jest po 70 osób a w prezentacji wpisy nie zagram bo mało osób. Blednę kolo.

Słowami na koniec. Jesli privy to już nie polskie nie sety.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Hmm szczerze to w tym momencie kończę z metinem. Nieraz wejdę, zobaczę, może akurat zdarzy się jakaś rewolucja, ale nie liczę na to. Do zobaczenia w BF3, TF'ie, L4D2 i CSS - te gry nigdy się nie nudzą

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

to juz nie te czasy ze wchodzil priv co stał nawet do teraz. Zaczynałem na madakamt2, potem pandora i po kilku tygodniach na elite bo mnie zachecila GMka do gry ktora byla najpierw na pandzie a potem na elicie. Teraz metiny co wchodza to mają takie zabezpieczenia że porażka

GLELTm4.jpg

Opublikowano

Ja bym sobie pograł na jakimś medium - hard. PvP-4FUN to bezsens. Wystarczy stworzyć postać i wtedy praktycznie kończymy grę.

Opublikowano

Mądre słowa mojego przyjaciela, Sensei Dargona:

tombstone

bo teraz juz nie ci ludzie graja w metina co kiedys

wszyscy chca 4 funy

i im sie nie chce zapierdalac na porzadnych serwerach

Dargon

cos co nigdy nie wróci

przez znoobienie gry nikt powazny nie chce grać

odeszli bezpowrotnie a te neo co teraz sa

nie wiedzą czego chcą

bo tam gdzie nie ma w 1 dzien 100 lvl to jest hard dla nich

tombstone

true story, bro

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

http://www.mpcforum....ria-dedykowany/

Oto ostatni serwer na jaki liczę.. będę grał na nim do końca, jak upadnie to koniec z metinem na zawsze, znajdzie się jakaś nową grę

Te czasy co kiedyś już nigdy nie wrócą, trzeba się z tym pogodzić - iść dalej i nie 'paczeć' za siebie

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Ja tak samo, od następnego piątku jak przyjdzie karta to do końca wakacji tylko wiedzmin 2, skyrim, risen 2, bf3 (jak cena spadnie ponizej 7 dych to kupie)

Polecam ci hd6850 od gigabyte najlepsze chłodzenie w tym modelu, w 1680x1050 kazda gra na full, a teraz tak tanieje ta karta bo juz wychodzi seria 7000 że dostałem na allegro za równe 500 z przesylka... a jeszcze w styczniu 650...

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Dobre intencje, ale niestety nie wiadomo czy sie uda, wszystko spada na glebe ;]

1359549208-U277916.png

Klasa:Szaman Healer

Lvl:1+

Królestwo:Shinsoo

Gildia:

Server:Metin2.PH

Opublikowano

Co z tym metinem? Mianowicie kiedyś były Super serwery max 120lv i bronie na 80 a teraz to gówno nie serwery epickie bronie z dupy na 255 po 5k ataku zbroje po 50% abs na magie tyle odemnie elo

Opublikowano

Co z tym metinem? Mianowicie kiedyś były Super serwery max 120lv i bronie na 80 a teraz to gówno nie serwery epickie bronie z dupy na 255 po 5k ataku zbroje po 50% abs na magie tyle odemnie elo

wiesz... sa ludzie co lubia takie serwy

Pandora. - tyle ma tam wszystkiego a ile graczy ? ohohoh:>

Opublikowano

@up i to jak. Kamol 5 zł na allegro. Bojowy +9 80kd na s13. A co to dla top gracza zrobić bojowego?. żaden problem.

Opublikowano

Według mnie:

4Fun - Łatwy exp, łatwa kasa i szybkie max lvl. Niestety pełno broni, zbroi i ulepszaczy w isie' (Chociażby Xenox)

Easy - Trochę trudniejszy exp, kaska nadal leci dość szybko. Zazwyczaj w IS'ie nie ma eq, ale 6/7 bon już jest (EliteMt2)

Medium - Jeszcze trudniejszy niż Easy, zazwyczaj mało nowego eq (+). Grałem na kilku i eq w IS'ie nie spotkałem.

Hard - Na Hardzie nie grałem i nigdy grać nie będę. Poco męczyć się na wbijaniu lvl. Już chyba raczej zagrałbym na PL'u.

To moje zdanie, zazwyczaj gram na 4Fun i Easy.

Pozdrawiam

TheLancer

1339914697-U390698.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rozjebało mnie jedno ;d

Że FuBu nie ma kasy z IS na Balmorze ;d ahhahahahahahhaahhaahhahaha ;d

FuBu jest sponsorem i reklamą tego serwera dostaje połowę a może nawet więcej zysków z IS na dodatek sprzedaje EQ na lewo i robi prywatne eventy kolegom z globala.

Co do serwerów to czekam na taki serwer jaka była Ahrimania ;d Ta pierwsza ;d

kiritoc.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Temat nie jest dyskusją o danym serwerze, który jest online i jest miesiąc po jego starcie. Zamykam

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...