Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co z tym metinem ?

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy nie zapomnę prawdziwej frajdy jak na chińskim ghwww s1 się grało. Padał kilka razy dziennie a i tak niesamowicie przyciągał i jednoczył tysiące graczy z całego świata, miał to coś.

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja jedynie nie rozumiem ludzi , którzy atakują serwery co im z tego ... Serwer padnie dobra , a potem przez kolejne dni / tygodnie ludzie narzekają , że nie mają gdzie grać a 45% z nich to te osoby atakujące

Chciałbym serwer obojętnie jaki (easy , medium hard) cokolwiek byle by ten serwer jakoś zaświecał nowościami i stał jakiś czas a nie jak 90% serwerów max 10 dni i bye bye !

tak mówiąc najlepszym serwerem na jakim grałem był to polski serwer Hamachi GFXmt2 coś koło 2 lata temu stał dosyć długo , dziwicie się że Hamachi ! W teraźniejszości

większość osób zakładających serwer może o takim marzyć jedynie nic więcej. GA prowadzący tamten serwer miał głowę do tego co robi i jaką bierze na siebie odpowiedzialność !

Mam nadzieję że w najbliższym czasie taki serwer znowu się pojawi. Wszyscy teraz mowa o troi że ogarnięty team itp. Nic nie wiadomo jeden wybryk i Team się rozlatuje wraz z serwerem !

Jedyne czego mi brakuje w metinie to tych starych dobrych czasów żadne serwery nie były atakowane , ludzie nie wiedzieli jak odpalać cheaty ( przenośnia ) ! Wtedy to była gra , zgrane ekipy

jak była kłótnia Team natychmiastowo uspokajał bez żadnego Bana , bo to byli ludzie którzy wiedzieli jak zainterweniować do danej sytuacji ! Teraz dzieci 13-15 lat zakładają serwer i są uradowani !

Może jeden na 1000 serwerów będzie wypałem u takich ludzi , a dlaczego nie reszta ? Tu się rodzi pytanie , a to dlatego że po jakimś czasie nudzi się bycie najlepszym , bycie GA itp.

I serwer idzie na tzw. DNO . Może wkrótce się to zmieni !

Po zapowiedziach / prezentacjach serwery są idealne niby żadnych bugów , wszędzie pisze "Administracja Ogarnięta" , "Serwer na dłuższy czas" chyba czas dłuższy niż 10h ! Nie mówiąc o wszystkich serwerach !

Pograłbym se na serwerze HARD lecz bez IS'u niech dzieci poznają co to jest gra , i wyjdą na + zamiast ładować w IS to pogadać z ludźmi / kolegami z innych serwerów i zebrać jakieś ekipy !

Serwerów nowych jest wiele , choćby te Hamachi lecz nikt ich nie docenia bo to nie dedyk ! A się nieraz okazuje że są lepsze niż nie jeden Dedyk / No-Hamachi !

Tak poza tematem @ Do wszystkich Fanów IS'u : Zamiast ładować w Item-Shop , zakupcie mikrofon porządny oraz ściągnijcie programy umożliwiające rozmowę grupową , uwierzcie mi że Zgrana ekipa choćby 3 osobowa jest więcej Warta niż 300 zł w Item-Shop'ie sam się o tym przekonałem bo też byłem w pewnym stopniu uzależniony od IS lecz umiałem się powstrzymać i od ponad 1,5 roku na metina nie wydałem nawet 50 gr.

Bo Pewni ludzie mnie do tego przekonali i powiedzieli że na IS tylko spadnę a nie na górę !

To tyle z mojej strony ! Jeszcze raz powtarzam : Zgrana Ekipa / Team to Fundamenty Gry/Serwera !

mastakillasygnaturkapro.png

Created byMastakilla

Opublikowano

Swiat mt2 prywatnych serwerow upada z duzej ilosci zjebanych serwerow ktore stawiaja dzieci dla kasy , taka jest prawda

11-37.59.93.25.png
Opublikowano

Up@ "duzej ilosci zjebanych serwerow" , lecz powiedz mi dlaczego tu nie chodzi czy dziecko czy nie !

Najbardziej te zjebane serwery są z Bezmyślności oraz braku Świadomości jaka to odpowiedzialność utrzymać taki serwer

Wiele osób myśli że postawi serwer i Kasa sama poleci ! Na duży zysk z serwera trzeba również zapracować : Szacunkiem , troszkę reputacją

oraz Podejściem ! Jeśli Team posiada te Cechy gwarantuje że serwer wyjdzie całkiem całkiem !

Lecz najważniejszymi cechami są: Lojalność , uczciwość , prawdomówność , Zgranie , Przyjaźń (wiem jakby cytat z religii , ale taka prawda)

Może wiele serwerów to są te dzieci lecz jak już mówiłem tworzą one serwery Hamachi bo chcą się sprawdzić jak im pójdzie ! Bo na Dedyka są za młodzi !

Z tego co wiem na postawienie dedyka konto bankowe to podstawa ! Lecz jeśli się ma odpowiedzialną rodzinę dbająca o swojego Syna / Córkę to

Rodzic wątpie czy by pozwolił na wykupienie Maszyny za bóg wie ile 14 letniemu chłopczykowi / dziewczynce !

Taka Uwaga ! Ogarnijcie się i jeśli chcecie stawić serwer pomyślcie z 300 razy i zadajcie sobie taki albumik pytań :

1. Czy Dam rade Utrzymać serwer !

2. Czy jestem na to Gotowy !

3. Czy jestem wstanie zrezygnować z wielu planów dla serwera!

4. Czy ludzie z mojego Teamu będą dla mnie mili oraz ja dla nich!

5. Czy ja wiem co robię

6. Czy wiem z czym mam doczynienia !

7. Czy Wiem co robię !

8. Czy ja wiem k***a do ch***ry robię !

9. Czy podołam takiemu wyzwaniu !

Jeśli odpowiedziałeś sobie na te pytania i wszystkie przemyślałeś / aś rozważnie to wtedy możesz stawiać serwer na własną miarę

bądź podjąć decyzję że nie stawię serwera !

Created byMastakilla

Opublikowano

co ty pierdolisz do serwera mozna byc i 1 osoba ktora ogarnie wszystko ale musi znac podstawy i miec olej w glowie a nie wode

11-37.59.93.25.png
Opublikowano

UP@ Może i tak , ale Ekipa to Fundamenty bez niej się nie objedziesz choćby zwykli gracze , ale każdy z nas musi mieć kogoś przy boku !

Inaczej upadniesz na Samo DNO nic więcej !

1 osoba utrzyma serwer , ale na ile nie więcej niż 2 tygodnie ew. miesiąc w sumie to i tak szczyty !

Created byMastakilla

Opublikowano

Dobra Ziomuś spokojnie ja się tylko wypowiadam a ty już na mnie wyjeżdżasz z jakimiś tekstami czy coś w tym typie !

To ma być dyskusja czy kłótnia dziękuję ! Zastopuj Spam niepotrzebnymi wypowiedziami ! Zamiast pisać nowy post edytuj stary będzie lepiej

Dla cb i dla przejrzystości Forum/Tematu !

A jak mi nie wierzysz to zobacz daj mi chociaż 5 serwerów , istniejących do dzisiaj gdzie jest jedna osoba w team !

Dasz mi 3 będzie dobrze ! + które cieszą się dobrą popularnością do teraz !

Skoro sprzeczasz się z moją wypowiedzią to oznacza że kumple , rodzina nie są w ogóle potrzebni ! To po co zakładają

ośrodki dla ludzi samotnych , którzy potrzebują pomocy od innych ludzi !

"Jak kuba Bogu , Tak Bóg Kubie"

Tak na marginesie ! To jak naskoczy na cb 20 napakowanych ziomków to daj sobie rade sam zobaczymy czy się obejdziesz bez pomocy innych !

A po 2 nie chce się z tobą kłócić oraz wyzywać od tekstów typu "Dojdę cię" ... itp. Bo mam swój Honor i nie zniżę jego poziomu !

Created byMastakilla

Opublikowano

Niech wyraża swoje zdanie w jakiś normalny sposób, bo póki co to Mastakilla każdą swą wypowiedź argumentuje, a kolega Talse czy tam False potrafi tylko napisać "gówno wiesz" ale nie potrafi swego punktu widzenio odpowiednio przestawić. Z takim podejściem jestem skłonny zgłosić raport za spam i obrażanie.

Opublikowano

False@ Może i gówno wiem ... Nie przykładam większej wagi do Metina bo posiadam również inne zainteresowania oraz mam dziewczynę , o którą dbam i chce , aby czuła się jak najlepiej !

Co do tego teamu @ Bambusek robi sam a FuBu i małysz od supportu no , ale jakieś zadanie mają , i nawet takim małym czynem pomagają Bambuskowi w wielkiej sprawie , a nie siedzą jak konie i H**a robią za przeproszeniem ! Co do 20+ w teamie False znajdź u mnie zdanie gdzie napisałem że ponad 20+ w ekipie nie zmyślaj rzeczy , których nie ma . Ja grzecznie oraz kulturalnie napisałem że Pewna Ekipa czyli 3-5 osób nie więcej !

False@ To dam ci do roboty 1000+ zadań i masz czas 1h , wiesz że nie jesteś w stanie zrobić tego sam to co zamienisz się w SuperMan'a i zrobisz wszystko w mgnieniu oka wątpię w takie cuda !

Znając życie będziesz zgarniał Ekipę !

No ale dobra ! I tak na koniec ogarnij słownictwo bo mówisz jak P*******ny Bachor , oraz zwykły cwaniak !

Zekron@ Jak już mówiłem FuBu i Małysz są od supportu , ale to już jest większa pomoc bo znając życie tobie by się nawet tego nie chciało robić tylko byś grał i Only EQ

A nie na tym rzecz polega chcesz mieć dobrą reputacja to się przykładaj oraz szanuj innych ! A w ogóle skąd ty wiesz kto jest od czego człowieku za twoimi plecami oni robią większą robote

dziennie niż ty miesięcznie więc mam nadzieję że coś do cb dotarło w co wątpię !

P.S - Zekron przemyśl swoją wypowiedź nawet z 10 razy !

microlab@ Dzięki za poparcie przynajmniej ty oraz niektórzy czytają wypowiedzi a nie piszą na ślepo !

Created byMastakilla

Opublikowano

Grałem na co najmniej 3 serwach, gdzie w team była tylko 1 osoba i nigdy nie ogarniała. Nawet jeżeli wprowadzała nowości, to albo nie dawała sobie rady z usuwaniem bugów pojawiających się wraz z tymi nowościami albo też nie ogarniała banowania.

Opublikowano

Ja znalazlem swoj wymarzony server ;>

Nie ma od chuja epikow ani nic takiego

http://www.mpcforum.pl/topic/554358-hexagon-dedykpl/

dopiero beta ;>

Metin2.Co.Kr

Kupie ! ;

Ku Czar. Ostrze

Pomoc Smoka ;

Fms +6 - 9 Kd Pod Expa ( najlepiej +5 )

Oz Błogo, Czarowana Zbroja

Zbroje Dla Sury ( Mistyczna, Mglista, Twarzy Ducha, Duchowa ) +0 - 6 + Pz + Defa +5

Branze Z Bialego Zlota + 1,5k - 2k Pz

Srebrny Naszyjnik + 1,5k - 2k Pz

Skorzane / Drewniane Buty + 1,5k - 2k Pz

Nick ; Spok0jnyWP

Lvl ; 47 +

Koń ; Bojowy ( 12 lvl )

Nick ; Nerw0wyBuff

Lvl ; 26

Koń ; Brak

JINNO !

Aktualizacja; 5 Sierpnia 2011

Opublikowano

microlab @ Po pierwsza jak już to MASTA ale to literówka nie czepiam się bardzo ! Każdemu się zdarza !

Po 2 gdyby była jakaś ekipa zagrał bym również z miłą chęcią , lecz ja bez ludzi nie mam po co grać samemu przecież

nie będę się włóczył po serwerze !

Created byMastakilla

Opublikowano

Mówicie, że 6/7 bony to "syf" są bezużytecznie itd, ale popatrzcie na to z innej strony, dodając epickie itemki, bronie bizuterie itd. to jakim cudem pozostajac przy podobnej ilosci hp tj. nie dawac bonow po 8-12k hp, zrobić żeby pvp nie konczylo się po 1-2 skillach, jedyne wyjście to 6./7

Opublikowano

Nie wiem jak Wy Panowie, ale dla mnie mt2 to zabawa, nie lubię się męczyć grając w tą grę, po prostu mam ochotę wbić dany poziom zrobić eq i bawić się w PVP oraz Wojny.

Wystarczająco nameczyłem sie na US-ie, żeby teraz (Od dobrych dwóch lat) męczyć się na privkach.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Nie wiem jak Wy Panowie, ale dla mnie mt2 to zabawa, nie lubię się męczyć grając w tą grę, po prostu mam ochotę wbić dany poziom zrobić eq i bawić się w PVP oraz Wojny.

Wystarczająco nameczyłem sie na US-ie, żeby teraz (Od dobrych dwóch lat) męczyć się na privkach.

Zgadzam się z tobą ..

Głównie brakuje mi takich serwerów jak :

csyt2, xLast oraz Nevadia

Sądzę, że takie serwery już nie powstaną.. A nawet jeśli, to upadną po kilka tygodniach ..

Jest jeden główny powód przez który serwery upadają ..

" Team " - chociaż by osoby wybierany przez " wyślij sms'a dostaniesz GM'a "

Zmieni się to kiedyś ?

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że zagraniczne (.de .us) są dużo lepsze niż polskie. Tam wszystko jest przeważnie dopięte na ostatni guzik.

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Opublikowano

Dlaczego zagraniczne serwery sa lepsze niz polskie? dlatego ze polak zrobi serwer na 2 tygodnie zgarnie pare groszy z IS i koniec off 4ever, ludzie zagranica otworza serwer i robia wszystko aby i jak najdluzej czerpac korzysci z IS i zarzadzac jednym stabilnym serwerem.

Opublikowano

Osoby niepełnoletnie nie powinny stawiać dedyków i tyle. Co z tego ze taki 16latek z gimnazjum umie wgrać coś? No dobra nawet jak ogarnia to czołówka serwerów jest prowadzona przez odpowiedzialne osoby dorosłe bo taki 16 latek albo i mniej nie ma źródła dochodu nawet.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

Jeden, jedyny powód który jak dla mnie sprawia, że serwery polskie są słabe. Brak "Wyobraźni" GM, GA i innych których nie chce mi się wymieniać. Dla nich najważniejsze jest to , aby ludzie napierdalali kase w IS. Tworzą serwery z myślą o pieniądzach a jak już mają kase i ludzie narzekają to OFF. Wymyślają jakieś zjebane stopnie a potem nawet nie wiedzą co one znaczą. Brak mi takich serwerów jak EliteMT2, DiamondMT2... Wszystkie się rozjebały i gra na nich jest bez sensu. Pełno nudnych serwerów, które albo padają po pierwszym tygodniu, albo mają jakieś zjebane bronie z DMG i są w IS'ie. Metin schodzi na psy i to jest najgorsze. Np. widzicie jakiegoś muzyka, który nie ma wyobraźni? Jeżeli chce zaistnieć musi mieć wyobraźnię. Możecie mnie krytykować, ale napisałem to co myślę.

Przepraszam za przekleństwa i ortografię (jak są jakieś błędy).

Pozdrawiam

TheLancer

1339914697-U390698.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...