Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co z tym metinem ?

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up własnie pokazałeś swoją wiedzę o metinie. Twój post mnie mocno poirytował więc go skomentuje, ot co!

Pierwszy i największy błąd jaki popełniłeś w swej ocenie to narzucenie subiektywnej oceny, który serw najlepszy i co ludzie widzą np. w 4funach. Nigdy tego nie rób bo możesz urazić fanatyków właśnie 4funów. Jedni wolą mieć wszystko pod nosem i całymi dniami latać i się bić w pvp, inni wolą się namęczyć. Jest to kwestia gustu, a stara zasada przyzwoitości mówi: O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE!

Drugi błąd jaki popełniłeś to właśnie wykazanie swojego braku wiedzy na temat serwerów:

1. 4fun - nie spotkałem takiego gdzie wchodzi po 10k hp a bony wynosza po 20% a gralem na wielu! Wiekszosc 4funow charakteryzuje sie tym, ze: bony wchodza prawie maksymalne, exp i drop jest b.latwy, eq epickie rowniez latwo zdobyc. Zadko kiedy jest to zwiazane z kosmicznym DMG - Takie masz na Chinolach!

2. Medium - nie powinien istniec ? Medium jak dla mnie to cos b. fajnego, dlaczego ? Bo jest to serwer na ktorym nie trzeba siedziec pol roku zeby cos osiagnac, jednak nie mamy wszystkiego pod reka. Dla graczy takich jak ja: aktualnie uczacych sie jest to rozwiazanie idealne - poswiecam kilka godzin gry i potrafie przebic sie do "najlepszych"

3. Hard - Tu moge sie lekko zgodzic, ze hard nie powinien miec bonow i kamykow duchowych u NPC. Jednak jest to tez wolna interpretacja autora serwera, ktory moze dac czesc itemow (np te bony) do NPC w zamian za slabe raty

Tak wiec na przyszlosc nie krytykuj innych, to tak jakbys sluchal hip hopu i zwyczajnie nie szanowal ludzi ktorzy sluchaja rocka. powtórze jeszcze raz: o gustach sie nie rozmawia!

Popełniłem błąd owszem , ten post nie powinien się pojawić , ale przepraszam jestem mocno zdenerwowany i zmęczony dzisiejszym dniem...

4fun był BlitzMT2 coś takiego. Bony 5k hp i 20% absu , kazdy biegał w eq 5k hp i 4x abs.

PS.

Ten temat powinien być gdzieś podpięty , albo przeniesiony.

Autor , masz wielki plus , za własne zdanie co się dzieje teraz z serwerami , zgadzam się z Tobą.

Edit.

Wiedzę o metinie mam dużą , ale mnie lekko poniosło^^

Gram od czasu monastyru , gdzie top1 miał 61 lvl a ja nawalałem Tygrysy na targu w m1 cały dzień i się drapałem po głowie czemu nie idzie ich zabić ;o

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zgadzam sie, ze i z EASY serwera mozna zrobic przyszlosciowy serw ktory nie jest na tydzien! Przykladem najlepszym jest: belenus. Mial swoje wady (eq z navi dla kilku ludzi GM dlatego zakonczylem gre), ale mial zalety. Moglibyscie nie uwierzyc, 6-7bon ktory jest tak potepiany byl tam z klasami i co ? bony 15% abs, kd 80%, hp chyba 3k a jednak pvp nie trwalo 3 sekund. Jednak potrafili cos zrobic, cos co bedzie wyjatkowe bo serw stoi od czerwca 2010 do dzis i cieszy sie wysokim zainteresowaniem. Czekamy na takiego serwa

Opublikowano

Moim zdaniem jak ktoś chcę robić serwer dla ludzi , to niech sobie najpierw ogarnie parę rzeczy na hamachi , wyeliminuje bugi etc.. , a potem go wrzucić na dedyka .. Tak samo ja chciałbym zrobić dedyka ale nie umię , a nie chcę tracić pieniędzy dlatego robię serwer Hamachi , robię go od listopada , do teraz i nie jest jeszcze skończony ..Serwer sam ogarniam , zero teamu ponieważ boję się o eq z navi , itp .. Taki np. Tajranon , niby pro team , wgl zajeb***a zapowiedź , i wgl a co z tego wyszło ? Gówn** za przeproszeniem .. Moim zdaniem badarek (Nie obrażając nikogo) stracił więcej czasu na zmienianie maszyn etc , niż naprawianie serwera itp ..

Każdy serwer może być na dłuższą metę trzeba go tylko odpowiednio dopracować , wprowadzić jakiś klimat aby ludziom gra Metin2 kojarzyła się z "twoim" serwerem . Np. Global z 2008 roku każdy go wspomina że było bosko , zajeb*** jak ktoś miał fms'a +6 . Były tam bugi praktycznie masa .. Teraz Metin Global 2012 jest bez buga , a każdy o nim mówi Gówno , strata czasu itp.. Co go zepsuło ? Konkurencja ..Ludzie zaczęli chodzić na privy , to global zaczął dodawać nowe przedmioty , mapy , gówna itp ..

Idealny serwer nie istnieje .. Każdemu co innego odpowiada .. Chcecie Idealny serwer ? Usiądźcie przed kompem/kartką na 5/6 godzin wymyślcie co tam może być (Sam spis) zróbcie paromiesięczną ankietę na forum co wgrać , i wgl . Po paru miesiącach ankiety spójrzcie na wyniki jej , i zacznijcie robić serwer .Dodatkowo team powinien się składać z równych osób (Nie GM/GA tylko np. 5 GA i nikogo więcej) Każda osoba powinna lubić inny typ : Np. 1 lubi harda , 2 medium , 3 easy , 4 pvp , 5 fun . Każdy by dał np. po 5 pomysłów od siebie , i byłby idealny serwer. Trzeba ruszyć troszkę głową , i mieć mega chęci ..

To tylko moje zdanie .. Przepraszam za orto, powtórzenia itp , ale pisałem na szybko

Pozdrawiam Panth =)

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania co do serwera - typowy hard, ala Balmora, z przyszłością pisać:

41217107 gg ;]

samadmin.png

Opublikowano

Dlaczego padaja proste<>prywatność-władza<> każdy kto postawi prywatny serwer musi wydać PLN z swojej kapsy i kiedy już wszystko stworzone proste myslenie admina "to ja za to zapłaciłem i moge robic co chce" każdy ma jakiś kolegów gdzie jeszcze przed startem się chwalił że stawia priwa i jesli wpadna to jakieś eq się im załatwi,druga sprawa te serwy są po to aby na nich zarobić nie ważne jak ważne aby kasa leciała,,to co dziś się dzieje to cyrk na kółkach jedne i te same osoby pod kilkoma nickami stawiają serwy,jeden padnie za kilka dni to robimy inny z lekkimi zmianami,czy kiedyś będzie lepiej?? nigdy-BOOM na privMT2 juz za nami ludzie są zmęczeni ciągłymi fail'ami i wybieraja inne gry a juz jest w czym wybierać,teraz gdy jakaś nowość wyskoczy najpierw każdy sprawdza czy warto,a jak widzimy z ostatnich tygodni,,ile to było podniecania się w dziale "DYSKUSJE I ZAPOWIEDZI" a serw padł do 36 h--- bo jakiś gimnazjalista miał piekne sny o zarobku na IS i myślał że jak na gotowcach postawi to bedzie git a nawet nie umie jednej edycji zrobić na serwie.Sami sobie bramki wbijacie,za każdym razem co pada serw tak samo pada zaufanie graczy do całej paczki prywatnych serwów,,,ludzie na te badziewia juz nie wydaja kasy bo dobrze wiedzą że inwestycja w postać nigdy im się nie zwróci,jest po prostu bez sensu,a jeśli nie ma przychodów pokrywających się przynajmniej na zero z utrzymaniem serwa to i tak padnie,przykładów też mieliśmy sto.Moim skromnym zdaniem MT2 PL jak i PRIV już od dłuższego czasu są na lini pochyłej,a najlepiej ukazują to postacie na PL gdzie bodziaka 99lv możemy mieć za 500 zł 86-95 jeszcze mniej,a stworzenie ich kosztowało kilka tysięcy + minimum 2 lata pracy.Serwy od prywatnych ludzi nie budzą już w nas takich emocji co np" 1,5 roku temu dziś to raczej odraza,i to się nie zmieni...

Widzę,że dużo dzieci na tym forum w zastępstwie słowa "żal" wcina słowo "hejtować" ale mało kto zna ogólne znaczenie oto tego słowa tak więc na dole małe tłumaczenie nowego hasełka 2012 roku<>-<>

-hejter

(ang. "hater") Zazdrosny koleś który nie potrafi cieszyć sie sukcesem kogoś innego, dlatego próbuje wytknąć w nim wszystkie możliwe wady

Opublikowano

Ja wam póki co powiem

Że najstabilniejszą tej zimy jest serwer Valarim.pl

To bardzo Ciekawy Hardzik

A i jeszcze będą puszczali mediuma ;>

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Opublikowano

Nie miałem na myśli walki jakimiś atakami czy krytyką, wszystko to nie ma większego sensu .

h65xnex.png

Opublikowano

Myślcie racjonalnie koledzy. Valarim zwalił sprawę, a Ci co tak piszą zobaczycie, serweer xxx będzie czymś nowych to powinni na 5 piętro wylecieć, bo każdy co tak pisał, zleciał w dół, czyż nie ?

samadmin.png

Opublikowano

To prawda, nie ma w chwili obecnej godnego serwera, ktory by cos zaoferował. Samo za przeproszeniem gówno. Gdybym miał grać na Balmorze to juz bym wolal isc na globala. Zero satysfakcji grania na takich serwach.

Opublikowano

Co do nawie.eu gra tam moj kumpel i byl zadowolony z gry, ale zaczyna narzekac bo wprowadzili jakeis kule - chyba ulepszacz, ktory jest tylko w IS

To albo coś przekręciłeś, albo "kolega" dostał nobla w pisaniu bajek. Wszystkie ulepszacze lecą w grze!!!

Opublikowano

@UP

Weles robi dobre serwery, na razie mam tutaj szacun tylko do niego.

Ja postaram się zrobić coś ciekawego, jbc pytajcie ;]

samadmin.png

Opublikowano

Jak ktoś by chciał dołożyć jakieś ciekawe obiekty to zapraszam na GG, bronie już wszystkie mam nowiutkie nieśmigane, z żadnego forum nie pochodzą. A co do nawie, skoro tak im dobrze idzie to tylko pozostaję życzyć dalszych sukcesów dla TEAM'u

h65xnex.png

Opublikowano

Ta, wtedy robisz coś co ma swój termin naukowy, tylko pewnie nie bardzo domyślasz się o czym piszę, mniejsza o IS. Najgorsze są zawsze bugi i brak wyobraźni u twórcy

h65xnex.png

Opublikowano

Właśnie ściągnąć czyste sf2010 bez żadnych questów , map poprostu jak pl i dodawać po koleji nowości i wie się wtedy co ma na serwie ^^

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Właśnie ściągnąć czyste sf2010 bez żadnych questów , map poprostu jak pl i dodawać po koleji nowości i wie się wtedy co ma na serwie ^^

Problem w tym, ze kazdy idzie na latwizne i woli sciagnac gotowca (niestety zbugowanego)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...