Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co z tym metinem ?

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiele dodatków,ok. Pomijając beznadziejne ulepszenia, np skilli, interfejsu, ikonek czegokolwiek.. jakieś dziwne fryzury i inne pierdoły, temu mówię nie.

h65xnex.png

Opublikowano

Tak mówicie o tym IS ,że itemki itp. A z czego ma się utrzymać serwer?

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano
Tak mówicie o tym IS ,że itemki itp. A z czego ma się utrzymać serwer?

Tak, w pewnym sensie masz rację.

Tylko, zobacz sobie IS na PL'u.

Zero broni itd. Tylko fryzurki, jakieś tam błogosławieństwa, pierścienie expa, szkaty i jakoś się utrzymują.

A takie serwery co są w IS'ie itemki i ulepszacze, niech ktoś rozku*** i będzie spokój

Pozdrawiam

TheLancer

1339914697-U390698.png

Opublikowano

Ja to pisze w każdej publikacji że serwery są żałosne bo nic nowego nie dają tylko w kółko to samo ;x Idea privów przestaje istnieć. Zostaną tylko te które mają być.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Ja juz mam w dupie te wszystkie zapowiedzi tych niby pro serwerow Metin2 wole sobie odpuscic gre od pierwszych minut na nowym serwerze poczekac ten tydzien/dwa poczytac opinie na temat danego priwa i jak jest wszystko w porzadku zasysam clienta i gram i wiem ze moge pare nocek no lific ;D

Opublikowano

W ogóle nie rozumiem jednego, zauważcie że w ciągu tygodnia wychodzi około 2-4 serwery, ale i tak każdy wychodzi lipny - może jakis przyszły założyciel serwera spojrzy na ten temat i zastanowi się zanim postawi serwer.. Bo to co teraz ludzie stawiają to jest kpina, smiech na sali - gotowe pliki z EPVP albo innego gówna, zero zabezpieczeń, nieudane starty, pełno restartów.. Moim zdaniem serwery typu HARD mają większą szanse na przetrwanie ponieważ jest tam co dodać do IS, a na 4Fun - co dodasz? Mase epików których nikt nie kupi bo nie będziesz mógł wbudować bonu na lud, czy też 6-7 który jest niedostępny w grze i ludzie pouciekają z serwera. Jeżeli ktos pragnie 4Funa - macie pandorę, macie elite, macie dragona a z hardów - medium co jest? Tiveria która miała już swoje 5minut, balmora w której liczy sie hajs, i nawie który jest w ogóle lipny ze względu na jakies dziwne ulepszacze [wg. mnie]

Proponuje też nie mówić, że pandora itp. to scierwo - to są dobre serwery tylko że jak tam sie nie potrafi zrobić ekwipunku to tak samo narzekacie na serwery typu HARD że wszystko jest ciężkie, liczycie na 4funa w którym 3-5 dni i się wbije max lvl. Kolejna irytująca sprawa to te nowe fryzury, i te epiki które są okrutnie dziwne. Kto własciwie wymyslił te fryzury? - Ja tą osobę bym z chęcią rozszarpał, bo jak już jest fajny serwer to i tak na to muszą wprowadzic jakies Afro, a epiki ? - Gdzie są jakies ładne bronie np. truta, czy piękne zbroje np. stal?

Szczerze - grał bym jeszcze na Tiverii, jeden z najlepszych serwerów, lecz.. Lecz tak ŻAL MI DUPE SCISKA, że mnie okradli i wiadomo cóż, administracja tego nie zwróci.. A np. metin2 x-world, sprawdzali wszystko w bazie, i eq było odzyskiwane, tam musze powiedzieć dbali o graczy, lecz ten IS i to że zaczęto sprzedawać ekwipunek za ZŁ..

Mapy - co teraz widzimy w Czerwonym lesie na każdym serwerze prywatnym ? - Widzimy metiny 85/90 level, i dropienie stalek na zielonych wierzbach.. Cieszył bym się jak np. powróciło by się do expa w Czerwonym Lesie i nie było by jakis zombie map, czy jakis gnomów...

Podsumowując - idealny serwer na którego liczę:

- 99lvl maxymalnie bez zwiększania progu levelowego

- Epiki tylko i wyłącznie takie jak na PL.

- Nowe misje, biolog co 30min itp.

- EXP - do 35levela dosyć szybki, bo dopiero po tym levelu zaczyna się jakas gra.

- YANG oraz DROP - yang dostosowany do handlarzy oraz trochę tańsze poty ^^, drop 2 razy lub 3 razy większy jak na PL

- Bajer z KU tak jak na Tajranon.pl [ Ten który już nie istnieje - a szkoda ]: gdy mamy np. KU dla szamana możemy je zamienić na KU dla Bodego u specjalnego NPC, ale nie tak łatwo bo NPC daje losowe KU dla bodego [Czyli - nie możemy sobie wybrać np. chcę Aure miecza]

- Kamienie duchowe po 2-4 z Bossa, po 0-2 z metinów

- Ulepszacze takie jak na PL..

- Powrót do Red lasu.

Można by tu jeszcze dużo dodawać, lecz już chyba wystarczy - można jeszcze tylko dodać jedno - wzorowy start bez restartów, opóźnień itp.

lownfast

Opublikowano

Na pewno nie wydam Harda który jest dla mnie nudny, a co do IS, na easy\medium jest co do niego włożyć, tylko trzeba myśleć.

h65xnex.png

Opublikowano

Podsumowując - idealny serwer na którego liczę:

- 99lvl maxymalnie bez zwiększania progu levelowego

- Epiki tylko i wyłącznie takie jak na PL.

- Nowe misje, biolog co 30min itp.

- EXP - do 35levela dosyć szybki, bo dopiero po tym levelu zaczyna się jakas gra.

- YANG oraz DROP - yang dostosowany do handlarzy oraz trochę tańsze poty ^^, drop 2 razy lub 3 razy większy jak na PL

- Bajer z KU tak jak na Tajranon.pl [ Ten który już nie istnieje - a szkoda ]: gdy mamy np. KU dla szamana możemy je zamienić na KU dla Bodego u specjalnego NPC, ale nie tak łatwo bo NPC daje losowe KU dla bodego [Czyli - nie możemy sobie wybrać np. chcę Aure miecza]

- Kamienie duchowe po 2-4 z Bossa, po 0-2 z metinów

- Ulepszacze takie jak na PL..

- Powrót do Red lasu.

Można by tu jeszcze dużo dodawać, lecz już chyba wystarczy - można jeszcze tylko dodać jedno - wzorowy start bez restartów, opóźnień itp.

Polecam Hexagon.

Opublikowano

Tak przeglądałem te wszystkie serwery, i jedyny jaki bym na razie wybrał to valarim.pl - serw jest hardem, oldschool a nie jakieś wymyślne bronie, różowe kutasy w 3dsmaxie i tym podobne

Opublikowano

Witam. Od paru tygodni poszukuje jakiegoś ogarniętego serwera i doszedłem do wniosku, że takie przestały wychodzić. Oczywiście zaraz dostanę przykład balmory czy innych hardów które stoją i cieszą się popularnością. Ale ja się pytam, co się stało, ze tylko kilka serwerów (większość stoją ponad 3 miesiące, a z uwagi na brak czasu na długie siedzenie przed PC nie mam zamiaru nadrabiać takiej straty) są wstanie zapewnić graczom satysfakcję i bezpieczeństwo - tak bezpieczeństwo! Nie mówię tu o 4 gorylach za naszymi plecami, lecz o zapewnieniu bezpieczeństwa - usunięcia strachu, że dany serw zostanie zddosowany czy zniszczony w każdy inny sposób (np. kłótnia GM i eq z navi czy usunięcie plików). Nie muszę sięgać daleko pamięcią aby podać przykład typowych KITÓW, które miały być hitami. Najgorsze jest to, że wszystkie zapowiedzi zostają opracowane w perfekcyjny sposób, każdy czeka z myślą "tak, to będzie ten serw" ale jak się niestety okazuje część z tych serwów w ogóle nie rusza, a część rusza i pada po tygodniu lub jest to tzw. bugolandia.

Dawniej myślałem, że problem leży w tym, że każdy wystawia serwa aby zarobić. Oczywiście i taki motyw się zdarza, jednak widzę, ze problem leży gdzie indziej. Gdzie ? Moim zdaniem jest to problem z powtarzalnością. Na każdym serwie idzie spotkać prawie to samo, większość ludzi kopiuje pliki i są dumni, że stawiają serwa. Niestety wychodzi z tego tylko wielka wcześniej wspomniana bugolandia. Każdy spieszy się i chce postawić jak najszybciej serwa, serwa bez pomysłu, bez inteligentnych rozwiązań.

Zdarzały się serwy które chodź miały wszystko to padały. Dlaczego ? Prosta sprawa: team. Tak, wielkim problemem jest również nieumiejętnie dobrany team. Problem pojawia się w 2 kwestiach:

1. Zaufajmy nieznajomym, Ci albo rozdadzą eq z navi albo skasują pliki serwerowe

2. W takim razie nieufajny nikomu i prowadźmy serwa sami! Genialne ? Nie. Sami nigdy nie ogarniemy wszystkiego.

Niestety smutne, ale prawdziwe jest to, że każdy z Nas przeżył w swoim życiu wiele niewypałów. Ciekawi mnie więc jedna rzecz: kiedy dostaniemy serwer, który będzie mógł być wzorem dla innych ?

Czytajac to co napisales musze sie z toba zgodzic 100%. Nawiazujac chcialbym cos dodac i wyjasnic. Po 1 , pisales ze wiekszosc serwerow mialy byc Hitem ,jednak staly sie i sa Kitem. Wiesz dlaczego? A no dlatego ze wiekszosc serwerow dedykowanych jest stawiana przez Nie OGARNIETCH 13 latkow ktorzy miejac nadzieje na super zarobki stawiaja dedyka . Jednak te ich stawianie dedyka konczy sie tak jak juz pisalem ,albo padaja po tygodniu. Wogole ja sie was pytam co to qwa jest? Zeby postawic serwer dedykowany trzeba oplacic jakas licencje od Ymir ,nie wiem czy to prawda ale jak to jest prawda to pewnie zaden ,albo wiekszosc ,serwerow nie ma tej licencij. Kiedys bylo super ,przyznam Tylko AvalonMT2! Ahh ,niezapomniane chwile kiedy wbijales na serwer i podniecony patrzyles na to co sie znajduje w sklepach ,itemki +9 ,na bojowca od 1lv ,na tego expa co tak pedzi! a teraz? Teraz to jest juz normalka ,nawet sa "faniejsze" serwery ... 4FuN ,ktore moim zdaniem wtedy by niedorwnywaly Avalonowi ,tak samo Tiveria ,Balmora ... eh. Teraz wszystko sie zmienilo ,kazdy serwer jest Taki sam ,jesli nie to napewno jest podobny a roznia sie tylko tym ze na jednym exp jest lepszy (Szybki) na drugim gorszy (Wolny). Jakby ymir sie przypierdzielil do tych typkow co serwery maja bez licencij by sie wszystko skonczylo. Licencje powinni wystawiac nie za grosze tylko za gruba kase ,bo przeciez dzieki tej licencij ktos bedzie zarabial.

Po 2 ,wiekszosc ludzi kopiuje pliki? Powiedz mi ,co maja robic? Zreszta nie kopiuja tylko na MPCforum masz te wszystkie poradniki jak zrobic to tamto ,tak samo na ePvP czy innych forach dot. Metin2. Wiec tu nie ma sie co przypierdzielac ,moim zdaniem metin idzie za szybko do przodu.

Niestety smutne, ale prawdziwe jest to, że każdy z Nas przeżył w swoim życiu wiele niewypałów. Ciekawi mnie więc jedna rzecz: kiedy dostaniemy serwer, który będzie mógł być wzorem dla innych ?

Takiego serwera nie Bedzie nigdy! Jedynym serwerem jest Avalon ,ktory jest wzorem dla innych ,bo jako pierwszy Polski Dedyk stoi najdluzej.

Pozdrawiam.

61093c6efb.png

Opublikowano

Tak naprawde to od około roku nie wyszedł żaden dobry serwer.

Pamiętacie czasy Triadici, AnimeMT2 i wiele innych które wyszły jakieś 1 - 1,5 roku temu.

Teraz każdy serwer który wychodzi to bug na bugu.

Tak naprawde to jest tak że na jednej maszynie powstaje w przeciągu kilku miesięcy kilka serwerów.

Admini tylko zmieniają nicki dla niepoznaki.

Oczywiście nie wszystkie serwery są takie.

Tak naprawdę zmieniło się to od czasu wprowadzenia plików 2k10.

Kiedyś było dużo cheatów, ale co z tego jak na co drugim serwerze na nowych plikach działa 1hk,waithack,dmg itp

Tego nikt nie zatrzyma. Cheaty były i będą, i żadne pliki 2k11 tego nie zatrzymają.

Opublikowano

Nie ma dobrego serwera w Polsce to prawda. Dla mnie dobry serwer to taki

Zblizony to globala troche wiekszy exp ale musi mieć nowości. Nie chodzi o jakies kolorowe hwangi albo inne gówno tylko profesjonalnie zrobione nowości. Najlepiej takie które pojawią sie na globalu tak jak bylo z katacumbami które pierwsze były na privach.

Bo z całym szacunkiem ale jak bede chcial pograć na serwie bez zadnych nowosci to pojde sobie na globala.

Opublikowano

Nawet jeśli powstał by dopracowany serwer z nie za wygórowanym zdobywaniem doświadczenia, ogarniętą administracją i brakiem problemów, wątpię by wiele osób grało, bo by się posypały komentarze że to mega hard...

Opublikowano

Co dziennie wychodzą jakieś serwy..

Czekam już około 2miesięcy na jakiś serw, szukam grzebie i nic.

Grałem na: (więcej w moim profilu)

Elite (6/7 - znudziło mi się)

Diamond - (śmierdzi chińszczyzną)

PL - brak słów.

Kalimdor - dobry serw ale za mało ludu.

Virtual - to samo co elite.. nie gram.

Nie gram w nic. Nie ma w co grać.

Jak patrze ile tych serwerów się mnoży i troi.. to masakra.

Nie potrafią zrobić coś nowego, nowe pliki, mapy, drop, bony, eq.

Tylko kopiują i się dziwią że serwer trzyma miesiąc..

Metek po woli upada..

Nie zagram już chyba na żadnym dobrym medium z 2k ludźmi.

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Najbardziej podobał by mi się serwer taki jak PL tylko exp x4, a dlaczego?? Dlatego że PL ma to "coś" chetnie bym zagrał ale nie mam z kim tak samo na SG jak i US itp

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Kiedy do jasnej ciasnej dostaniemy server porządny, który jak klocki lego nie rozpadnie się po paru dniach, i będzie conajmniej 300 graczy? medium/easy/??

;/

1359549208-U277916.png

Klasa:Szaman Healer

Lvl:1+

Królestwo:Shinsoo

Gildia:

Server:Metin2.PH

Opublikowano

Ehh masakra opuściłem temat i nie czytam wypowiedzi z powodu braku czasu, wybaczcie ja mogę Was zaprosić serdecznie na Hexagon... Najlepszy priv 2012 zdecydowanie!

Opublikowano

Kiedy do jasnej ciasnej dostaniemy server porządny, który jak klocki lego nie rozpadnie się po paru dniach, i będzie conajmniej 300 graczy? medium/easy/??

;/

Mi szczerze mówiąc przypadł do gustu NeoraMt2. Chodzi o to, że czuć tam ten stary klimat metina ale sa równierz nowości i to takie spoko. Nie przesadne i widać ze robione z głową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...