Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co z tym metinem ?

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od paru tygodni poszukuje jakiegoś ogarniętego serwera i doszedłem do wniosku, że takie przestały wychodzić. Oczywiście zaraz dostanę przykład balmory czy innych hardów które stoją i cieszą się popularnością. Ale ja się pytam, co się stało, ze tylko kilka serwerów (większość stoją ponad 3 miesiące, a z uwagi na brak czasu na długie siedzenie przed PC nie mam zamiaru nadrabiać takiej straty) są wstanie zapewnić graczom satysfakcję i bezpieczeństwo - tak bezpieczeństwo! Nie mówię tu o 4 gorylach za naszymi plecami, lecz o zapewnieniu bezpieczeństwa - usunięcia strachu, że dany serw zostanie zddosowany czy zniszczony w każdy inny sposób (np. kłótnia GM i eq z navi czy usunięcie plików). Nie muszę sięgać daleko pamięcią aby podać przykład typowych KITÓW, które miały być hitami. Najgorsze jest to, że wszystkie zapowiedzi zostają opracowane w perfekcyjny sposób, każdy czeka z myślą "tak, to będzie ten serw" ale jak się niestety okazuje część z tych serwów w ogóle nie rusza, a część rusza i pada po tygodniu lub jest to tzw. bugolandia.

Dawniej myślałem, że problem leży w tym, że każdy wystawia serwa aby zarobić. Oczywiście i taki motyw się zdarza, jednak widzę, ze problem leży gdzie indziej. Gdzie ? Moim zdaniem jest to problem z powtarzalnością. Na każdym serwie idzie spotkać prawie to samo, większość ludzi kopiuje pliki i są dumni, że stawiają serwa. Niestety wychodzi z tego tylko wielka wcześniej wspomniana bugolandia. Każdy spieszy się i chce postawić jak najszybciej serwa, serwa bez pomysłu, bez inteligentnych rozwiązań.

Zdarzały się serwy które chodź miały wszystko to padały. Dlaczego ? Prosta sprawa: team. Tak, wielkim problemem jest również nieumiejętnie dobrany team. Problem pojawia się w 2 kwestiach:

1. Zaufajmy nieznajomym, Ci albo rozdadzą eq z navi albo skasują pliki serwerowe

2. W takim razie nieufajny nikomu i prowadźmy serwa sami! Genialne ? Nie. Sami nigdy nie ogarniemy wszystkiego.

Niestety smutne, ale prawdziwe jest to, że każdy z Nas przeżył w swoim życiu wiele niewypałów. Ciekawi mnie więc jedna rzecz: kiedy dostaniemy serwer, który będzie mógł być wzorem dla innych ?

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Też dosyć długo szukałem porządnego Harda i.. nie znalazłem... Zacząłem gre na Metin2 Sg bo w sumie fajny serwer. Kilka lat do tyłu serwery były lepsze ponieważ nie każdy próbował się w to bawić... a dziś... nastolatki próbują robić własne serwery a później widać efekty... (takie jest moje zdanie na ten temat). Jeśli chodzi o serwery globalne to tak jak już napisałem tylko SG (no może jeszcze US ale to też moim zdaniem już nie warto).

Opublikowano

ja gram tristram mega serv admini mega dzis 3 ox'y i super nagrody ...a po za tym ich servy nie padaja , a jak padnie to go podnaszą i oddaja sm

np nexus mt2 chyba kazdy go zna .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Ja tam osobiście Wam polecam zagranie na Troi .

Serwer medium z ogarniętą ADMINISTRACJĄ .

A co do tych serwów to rzeczywiście zapowiedzi 10/10,a serwer 0/10 ; <

Miejmy nadzieję że niedługo będzie na odwrót.

Pozdrawiam Contamess.

805491408806070489277.png

Opublikowano

"Wraz z 6/7 bonem w is-ie.. Znam Cię (Po postach) i wiem że kochasz 6/7 bony i na pewno je dasz na server..."

Tak dam na serwer, dostępny w grze tyle że zastanawiam się nad bonami na klasy i jeżeli już to 10\5 lub wcale, tylko pvm.

h65xnex.png

Opublikowano

Nie, nie tworzę harda, co najwyżej medium\easy ponieważ nie naciskam ani na to ani na to, kiedy startujemy? Tego nie zdradzę bo różnie bywa.

h65xnex.png

Opublikowano

Siema ..

Jeśli szukacie serwera Easy.. To zapraszam na wkrótce powstały serwer Hamachi .

http://www.mpcforum.pl/topic/541291-zapowiedzpantheons-hamachi/

Polecam przeczytać również ostatni mój post aby wszystko było zrozumiałe =)

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

No tak ale nie spotkaliśmy się tutaj by reklamować serwery tylko o nich dyskutować ;p

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Opublikowano

Powiem szczerze, że na ten moment byłbym w stanie zrezygnować z tych nowości na rzecz tego, że ktoś zaoferuje mi serwer, który nie padnie po dniu, tygodniu czy miesiącu. Tak, chcialbym wreszczie zagrac na jakims serwie, na ktorym nie bede musial grac pol roku aby cos osiagnac jak na globalach, ale takze na serwie na ktorym nie bede mial wszystkiego po tygodniu. Takie serwery wychodza, smutne ze coraz rzadziej... Moze jeszcze sie doczekam jakiegos!

Opublikowano

40896214138364761714.jpg

Koniec mojej kariery Metin2 ;d

Nie ma dla nas porządnego serwera teraz nie gram tylko robię swój

Muszę wywalczyć temat byście mogli zaproponować coś ;d

Nie będę marnował czasu ;d

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Opublikowano

40896214138364761714.jpg

Jednak kończę ;(

Ale będę pracował zaraz zrobie jakieś forum na darmowym hoście i piszecie propozycje

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Opublikowano

Z tego co wiem to nie jest prezentacja a dyskusja -,-

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Opublikowano

Powiem Wam tak.

Ludziom brakuje czasu na stworzenie czegokolwiek.

Myślą, że jak zrobią ładną prezentację, popiszą ładnie to coś to da.

Np Tristam, Exoria, czy Troja.

Tajranon, MoH też się tak zapowiedział.

Spójrzmy prawdzie w oczy, rodacy - nie umiemy tworzyć privów...

Dobrych privów tutaj jest garstka i to koxów, a nie pseudo znawców pokroju Lyons, Cracovias tylko Sui, Bambus3k itp...

Nie bierzcie się za coś, czego nie umiecie...

samadmin.png

Opublikowano

nie ... tu chodzi o to ze ludzie (wiekszosc) maja juz jakies privy i roba kolejne .. to sa fajne(tu róznie mozna odczytac) ale co z tego ,ze sa

NIEZABEZPIECZONE i padaja po kilku atakach.

O i tu kolejny PROblem , tu wyraznie widać nOObów któzy grali na hakach i ich zbanowali (przypuszczalnie) i teraz chca zemscić sie i atakuja nie myslac o tym co rabia.

Edit : heh , dokladnie zamiast robic na ilosc robili by razem na jakosc zazwyczaj teraz pisza " ja w team'ie i sponsor ..."

, a kiedys to minimum bylo 4 osoby i na dodatek bez sponsora bo zaczynali od no-hamachi mieli graczy ,zarobili kase ,postawili dedyk i sie trzymaly conajmiej 1 rok

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Przykry jest fakt, że za granicą (np Niemcy) mają kilka serwerów lecz każdy z nich jest warty grzechu... w Polsce idziemy na ilośc, nie jakość :/

Opublikowano

Prosze zróbcie w końcu jakis dobry medium bez tysięcy epików z painta który nie padnie po 1lub 2 dniach.. Przez ostatnie 2 tyg nie grałem na serwie dłużej niz 1 dzień bo padaly po chwili albo prawie nikt tam nie gral. A niektóre nie doczekały sie nawet startu a były zachwalane pod niebiosa..

" W poszukiwaniu dobrego serwera medium "

Opublikowano

Ochłońcie trochę. Po co się wykłócać kto ma jakiego technika ? To wszystko wychodzi w pierwszym dniu gry, skoro na serwie są bugi to znaczy że nie warto grąc. Skoro nie potrafia naprawic bugow to co dopiero myslec o zabezpieczeniach.

Opublikowano

A ja powiem wam tak.

4fun : Servery do zabawy , masz wszystko pod nosem , bony 10k hp 4x abs po 20% w każdym itemie, bronie co 5 lvli nowe z kosmicznym dmg , przykład ? Xenox , ja nie wiem co ludzi ciągnie do takich serverów , walić po milion dmg? Jaki jest w tym sens? Przecież to nie są servery na długą metę aczkolwiek na Xenox'ie gra dużo osób bardzo długo.

medium: no tutaj to jest porażka , bo ani to 4fun ani hard , czyli co to? Albo się robi server hard albo 4fun , według mnie takie coś jak medium nie powinno wgl istnieć.

hard: serverów których jest aktualnie chyba najmniej , nie ma porządnego servera tego typu , np. Tiveria , to jest hard? Gówno nie hard za przeproszeniem. Bony u npc kamienie duchowe u npc fasolki u npc.

Co z tego wynika?

Robicie harda , gdzie gra nie będzie się nudzić , gdzie po wbiciu 2k hp i jednego absa 15% będziemy mieli respect w grze , albo robicie 4fun'a gdzie hmm... no nie wiem dajcie mi przyklady co mozna robić na takich 4funach? Pvp pvp pvp i nic wiecej , to nie metin , to jak CS ;o.

Przepraszam za błędy , za dużą ilość powtórzeń , za wjazd na 4FUNY , tak jestem wyznawcą hardów , bo lubię sie pomęczyć i mieć coś co jest warte niż siedziec w m1 i klepac ludzi po kosmicznych DMG.

Pozdrawiam

eNcore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...