Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie dla ACTA... przekroczenie pewnych granic.

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prawdopodobnie '' Anonymous '' zaatakuje '' Facebook'a '' 28 stycznia 2012 roku o godzinie 12 (( czasu USA )).

Wracając do tematu: nie wiem czy zauważyliście, ale my jako państwo tak naprawdę już nie istniejemy wszystkie decyzje są podejmowane przez UE (( Unia Europejska )). Naszym państwem rządzą osoby (( UE )), które tak naprawdę nawet nie znają naszej historii (( czyt. Państwa )), jeżeli unia chce aby były u nas żarówki energooszędne one będą, jeżeli unia chce abyśmy pracowali dłużej, będziemy pracować dłużej, jeżeli unia chce abyśmy srali pod siebie, będzie srać pod siebie a nasz rząd to akceptuje, bo myśli, że ma silną pozycje w UE. Do naszych obowiązków należą tylko trzy rzeczy: praca, płacenie podatków i siedzenie cicho. Pisaniem na forum nic nie zdziałamy, musielibyśmy zrobić wielki protest nie chodzi tylko o ACTA, ale o całą sytuacje, która nie jest dobra tu nie chodzi o grupe 5 tys osób, ale o znacznie większą. Popieram blokowanie stron, ale to jest internet, wyłączą serwer i po jakimś czasie strona będzie nadal włączona a taki protest na dużą skale da, im dużo do myślenia. Zaufaliśmy ludziom, którzy z nas teraz robią idiotów i pokazują, że nie mamy nic do powiedzenia. Zastanówcie się nad tym.

Opublikowano

2x Up w całości się z tobą popieram.

Anonymous mają siłę, nawet w filmiku to podkreślają , zobaczymy to prawda czy mit.

Z innej strony dobrze ,że mamy kogoś kto walczy o nasze dobra.

P.S ]

Po co Anonymous miało by Facebook'a atakować .? Skąd ta informacja . ?

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

2x Up w całości się z tobą popieram.

Anonymous mają siłę, nawet w filmiku to podkreślają , zobaczymy to prawda czy mit.

Z innej strony dobrze ,że mamy kogoś kto walczy o nasze dobra.

P.S ]

Ja słyszałem że Facebook, jest kogoś od rządu w USA czy tam gdzieś, nie wiem czy to prawda czy nie, ale jeżeli tak to będą DDoS-ować może żeby w końcu politycy nasi kochani pomyśleli.

"Dzięki działającej w Stanach Zjednoczonych, pozarządowej organizacji FOIA wiemy, że rząd USA regularnie zagląda na profile użytkowników portali społecznościowych. Śledzone są nie tylko profile i wpisy na Facebooku, ale także na MySpace, w serwisie Digg, a ponadto notki na Twitterze, zdjęcia na portalu Flickr czy edycje na Wikipedii. Uwadze śledczych nie umykają również prywatne blogi Amerykanów."

"

Twórca i szef portalu społecznościowego Facebook Mark Zuckerberg stwierdził kiedyś, że era prywatności bezpowrotnie się skończyła. Wygląda na to, że miał sporo racji. Pozarządowe organizacje dotarły do dokumentów świadczących o tym, że amerykańskie instytucje państwowe regularnie przeglądają profile obywateli USA na Facebooku i na innych portalach społecznościowych.

http://www.se.pl/tec...oku_156869.html

Jasio90.png
Opublikowano

Up w całości cię popieram zrobić taką rozpierduche żeby sami zrezygnowali

Nie chodzi o ich rezygnacje, bo to nic nie zmieni. Chodzi o to aby w końcu zaczeli myśleć i liczyć się z naszym zdaniem. Tak naprawdę nie interesuje ich to, że Pan Kowalski zarabia 1200zł z tego musi opłacić rachunki, wykarmić, ubrać dzieci już nie mówię o innych rzeczach, ważne jest to, że oni mają kase i żyje, im się dobrze. Z drugiej strony to, co się teraz dzieje w naszym Państwie to też nasza wina, bo się na to godziliśmy, ale trzeba powiedzieć '' Dość '' i w tej chwili mamy najlepszą okazje aby poruszć różne tematy nie tylko ACTA.

http://www.youtube.com/watch?v=oVSQ3JIgIXE&feature=g-logo&context=G233e5c3FOAAAAAAAAAA

Nie wiem po co i nie wiem czy to prawda, ale mało mnie to interesuje. Nawet nie mam konta na FB :).

Opublikowano

Tylko szkoda, że serwisy takie jak megavideo i megaupload nie działają przez Acta.

Kolejny myślący inaczej. MEGAUPLOAD I MEGAVIDEO NIE ZOSTAŁO ZAMKNIĘTE Z POWODU SOPY, PIPY, CZY ACTY! TO PRZEZ TO, ŻE MIELI NIELEGALNE PLIKI NA KILKU SERWERACH W USA!. Moim zdaniem to miał być tylko straszak przed tym co się może dziać po wprowadzeniu tych aktów w życie i chyba skutecznie(patrz: filesonic).

Opublikowano

Rozumiem protesty ale jeśli Anonymous nadal będzie uciskać rząd może uznać ich za niebezpieczną organizację i podpiszą ACTA i powiedzą ,że to dla bezpieczeństwa. Trochę poczytałem o Anonymous i wiem ,że są to zdolni "informatycy" idący ku swojemu postawionemu celowi.

Czyli rozumieć mamy ,że Megaupload miał być tylko hmm ostrzeżeniem, dla innych serwerów.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Rozumiem protesty ale jeśli Anonymous nadal będzie uciskać rząd może uznać ich za niebezpieczną organizację i podpiszą ACTA i powiedzą ,że to dla bezpieczeństwa. Trochę poczytałem o Anonymous i wiem ,że są to zdolni "informatycy" idący ku swojemu postawionemu celowi.

Czyli rozumieć mamy ,że Megaupload miał być tylko hmm ostrzeżeniem, dla innych serwerów.

To tylko moje domysły.

Opublikowano

so funny;

http://www.tvn24.pl/-1,1732450,0,1,boni-nie-mozemy-nie-podpisac-acta-juz-za-pozno,wiadomosc.html

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Prawdopodobnie '' Anonymous '' zaatakuje '' Facebook'a '' 28 stycznia 2012 roku o godzinie 12 (( czasu USA )).

Wracając do tematu: nie wiem czy zauważyliście, ale my jako państwo tak naprawdę już nie istniejemy wszystkie decyzje są podejmowane przez UE (( Unia Europejska )). Naszym państwem rządzą osoby (( UE )), które tak naprawdę nawet nie znają naszej historii (( czyt. Państwa )), jeżeli unia chce aby były u nas żarówki energooszędne one będą, jeżeli unia chce abyśmy pracowali dłużej, będziemy pracować dłużej, jeżeli unia chce abyśmy srali pod siebie, będzie srać pod siebie a nasz rząd to akceptuje, bo myśli, że ma silną pozycje w UE. Do naszych obowiązków należą tylko trzy rzeczy: praca, płacenie podatków i siedzenie cicho. Pisaniem na forum nic nie zdziałamy, musielibyśmy zrobić wielki protest nie chodzi tylko o ACTA, ale o całą sytuacje, która nie jest dobra tu nie chodzi o grupe 5 tys osób, ale o znacznie większą. Popieram blokowanie stron, ale to jest internet, wyłączą serwer i po jakimś czasie strona będzie nadal włączona a taki protest na dużą skale da, im dużo do myślenia. Zaufaliśmy ludziom, którzy z nas teraz robią idiotów i pokazują, że nie mamy nic do powiedzenia. Zastanówcie się nad tym.

Ja się pytam czy ty znasz plusy i minusy żarówek konwencjonalnych i energooszczędnych?

Opublikowano

Ja się pytam czy ty znasz plusy i minusy żarówek konwencjonalnych i energooszczędnych?

Nazwa tematu: Nie dla ACTA... przekroczenie pewnych granic.

Chcesz porozmawiać o żarówkach to zapraszam na PW. Widzę, że nie dokońca zrozumiałeś to co napisałem -.-.

Opublikowano

Zrozumiałem to był lekki sarkazm ;p

Co do tematu parę postów wyżej ktoś podał link na youtube, ktoś wierzy że to nie jest fake? Bo w sumie takie coś każdy może zrobić, co nie? :D

Opublikowano
Oficjalnie nawołuje do trzymania poziomu godnego Polaków i oczekiwania na stanowisko naszego rządu

Ile mozna patrzec jak rzad niszczy ten kraj, masz glupi przyklad kiedys przed wyborami byl spam reklamowy ze beda zaciskac pasa bo dziury w budzecie, a zaraz po wyborach ze partie domagaja sie podwyzek w milionach. Gdzie tu logika? Mamy czekac na kolejne ograniczenia? Zobaczcie co sie dzieje na ulicach strajki kierowcow, lekarzy, pielegniarek, aptekarek ludzie juz wychodza na ulice zeby pokazac ze maja dosc takiego zarzadzania. ACTA to tylko gwozdz do trumny dla naszego rzadu i udowodnienie poraz kolejny ze zwykli obywatele prawa glosu nie maja. Nie zdziwie sie jak nie dlugo sie skonczy na wojnie domowej.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

To, że PODPISZĄ ACTA, nie znaczy wcale, że przepisy od razu zaczną obowiązywać... Najpierw musi je zaakceptować Sejm, Senat itp... To może być kwestia nawet kilku miesięcy.

9amUS1C.png
Opublikowano

każdy pisze że to hakerzy shackowali strony itp itd

Czy to nie czasem są crakerzy?

Zapraszam na wiki

Cracker > Hacker

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Hacker łamie zabezpieczenia nie rozwalając niczego, a cracker zabiera wszystkie dane i przy okazji niszczy stronę

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Tak jak napisał poprzednik...

Polacy i nie tylko my musimy się w końcu OBUDZIĆ TERAZ. Dzieje się coraz gorzej i dziać się tak pewnie będzie.

Ceny paliw, podatki, płace, a teraz INTERNET. To jest nie możliwe, abyśmy tak obojętnie obok tego przeszli.

Jeśli teraz nie będziemy protestować to tym łatwiej będzie temu pseudo rządowi nami manipulować co i tak już robią.

Trzeba powiedzieć DOŚĆ nim będzie za późno, a czas działa na naszą niekorzyść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...