Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acta Sopa i PIPA wasze opinie/co nam grozi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spokojnie, mamy jeszcze daronian na mpc. Skoro umie hackować sygnturki, to pewnie będzie umiał shackować acta. :)

anonymaus napewno nas nie zostawi :D w koncu bambus3k i kamer robili im skrypty.. xD

zaczniemy ustalać atak bojowy jak nam zamkną mpc :) a jak zamkną mpc to shackujemy anonimowych. xD

o wykupie szybko domene .com o nazwie megaupload. xD

• Odpowiedzi 698
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czas apokalipsy już nastał...

Co sie stanie to sie stanie rozmowa na forum tego nie zmieni tez jestem wkurwiony że zamkneli megavideo bo dużo rzeczy przez to oglądałem bo Megaupload to wiecie internet jest pełen takich stron jak pozamykaja wszystko to kaplica

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Z tego co czytałem to Anonymousi wywodzą się(o ile można to tak nazwać) z Anglii i interesują się też ACTA. Ja osobiście mam nadzieję, że te ACTA będzie miało taką skuteczność jak dotychczasowe działania Policji dotyczące piractwa, czyli zerowe. Jak na razie nie siejmy paniki i czekajmy na rozwój wydarzeń.

Opublikowano

ACTA - co to jest i dlaczego jestem przeciwko?

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) - projektowane międzynarodowe porozumienie dotyczące walki z naruszeniami własności intelektualnej. ACTA jest międzynarodowym tajnym traktatem, negocjowanym z całkowitym pominięciem procesów demokratycznych i bez nadzoru obywateli. Gdy zostanie przyjęta i ratyfikowana, odbędzie się to za zamkniętymi drzwiami.

Co nam grozi?

Grozi nam odcinanie od sieci za naruszenia praw autorskich – bez sądu i możliwości obrony; grozi nam naruszanie tajemnicy korespondencji (bo czymże innym jest podsłuchiwanie i ingerowanie w treść komunikacji, niezależnie od tego, czy odbywa się pocztą, czy przez przez Internet) z mocy prawa i, znów, bez decyzji sądowej; grozi nam inwigilacja użytkowników Internetu przez koncerny medialne.

Kiedy zostanie wprowadzone?

W Polsce Prezydent RP Bronisław Komorowski podpiszę ustawę dnia 26 stycznia 2012 roku

Wnioski:

Rodacy, ściągajcie wszystko na zapas nie martwcie się o miejsce na dysku, zapełniajcie pendrive itp. Co do moich mixów, jeśli ustawa zostanie podpisana, to już nie bd mógł tworzyć, zarówno będziemy mogli się pożegnać z radiami internetowymi nie mających licencji ZAiKS'u.

Jeśli jesteście przeciwni akcji ustawiajcie avatar :

http://www.mpcforum.pl/uploads/profile/photo-99127.jpg

Pozdrawiam Mostro.

źr. Wikipedia / Głowa

Opublikowano

pewnie w wiadomościach będzie o megaupload i anonimowych. xD

spokojnie pewnie anonymous ściągają z tego forum hacki do metin2, to pewnie uratują to forum. <haha> xD

Opublikowano

Kiedy zostanie wprowadzone?

W Polsce Prezydent RP Bronisław Komorowski podpiszę ustawę dnia 26 grudnia 2012 roku

A nie przypadkiem 26 stycznia?

@down

looz ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Jestem jak najbardziej na nie, to zupełnie zbędne. To ograniczanie naszej wolności słowa, chcą zupełnie się pozbyć demokracji. Sądzę, że liczne strajki może coś dadzą. Może, właśnie. Polska to to kraj, że zazwyczaj nie patrzy się na opinię mieszkańców i najlepiej zrzucić winę na kogoś. Tak samo patrząc na leki, gdzie moja babcia miała jakieś paski do automatu na cukrzyce za darmo, teraz ma za wiecej niz 20 złotych. Więc pozdro 600. Też sądzicie, że ten koniec świata by się już przydał?

2ujrvv8.png

Opublikowano

myślisz że wszystkich wyłapią? Człowieku...

Wiesz, wszystkich nie wyłapią, ale skuteczność będzie większa(przynajmniej na początku, bo potem to zależy czy będą to egzekwować), bo to będzie miało odbicie na interesie, bo jak im cofną licencje i wpakują władze firmy do wiezienia to będzie po zyskach. Ja tak czy siak czekam co będzie.

Opublikowano

Co się z tym światem dzieje, coraz to gorzej, niech YT jeszcze zamkną...

btw : Jeb*c Komorowskiego.

Możliwe, że usuną wszystkie filmiki co nie mają praw autorskich...nie mam pojęcia

Opublikowano

chyba zrobie formata na kompie. xD

mam rozumieć ze jak pobrałem np. pliki serwerowe, zrobiłęm upload clienta metin2 to pójdę do więzienia ? :D

Opublikowano

Czyli strony typu wrzuta gdzie mozna pobrac pliki w mp3 tez zostana zamkniete?

Zapewnie tam nie ma żaden utwór licencji i praw, więc pousuwają pliki.

Opublikowano

Czyli strony typu wrzuta gdzie mozna pobrac pliki w mp3 tez zostana zamkniete?

Oczywiście, z MU też można było ściągać pliki - i co? I gówno... zamknęli.

//Wyobrażacie sobie? Że trzeba kupić instalkę GaduGadu z jakiejś tam gazety, bo nic ściągać nie można? To by były dopiero żarty...

Opublikowano

@UP

bedziesz placil grzywne taka ze i tak nie zaplacisz takze idziesz do wiezienia!

Ale pomyslcie przeciez z 1miliard osob cos sciagnelo i wszyscy do wiezienia? przeciez nie ma tyle miejsc w pudlach xD

Opublikowano

//Wyobrażacie sobie? Że trzeba kupić instalkę GaduGadu z jakiejś tam gazety, bo nic ściągać nie można? To by były dopiero żarty...

GG samo udostępnia program jako twórca, więc z tym nie będzie problemu. Już sobie wyobrażam jakie wymiany gier czy mp3 będą leciały na gg :)

Opublikowano

Ale gg chyba samo udostępnia instalke na stronie gg ;).

Zawsze jest webgadu ;d

@2 up szybszy ;/

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...