Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zz

XvAK.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 366
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć kolego to znowu ja ale tym razem mam problem a mianowicie. Od jakiejś godziny próbuję włączyć serwer i jak - tako się włącza a mianowicie.

włączam

1. apache_start

2. msyql_start

3. dslan_start

i dosłownie parę sekund po włączeniu tego dslan_start w oknie cmd pojawia mi sie blad ktory caly czas sie powtarza i wtedy komp mi strasznie piszczy a przestaje dopiero jak klikne na dslan_stop

a i jeszcze 2 problem to taki ze ja mam googlechrome i jak wlaczam obojetnie 1 czy 2 swiat to wyskakuje mi ze ZBYT DUZO PRZEKIEROWAN

Opublikowano

ok wszystko sie juz naprawilo samo sorki za zamieszanie tylko mam jeszcze jedno pytanie jakie jest haslo do panelu admina? a chodzi mi o to

wpisuje localhost/admin i jakie jest tam haslo?

a i jeszcze male pytanko czy powiedzial by mi ktos jak zalozyc nowy swiat jak ma sie swoj server plemion?

PS: jestem zielony ale szybko sie naucze

Opublikowano

A jak dodać zastępstwa np. s2 Ustawienia>zastępstwo> Opcja zastępstwa została wyłączona przez administrację.

No i gdzie to się wyłącza ...>??? Tak z ciekawości się pytam

Wardia.tk - Nowy Prywatny Serwer Plemion Zapraszam.

Opublikowano

ok to tez juz sam zalapalem ale mam teraz problem gdyz whodze w panel admina gry i daje dodaj 250 wiosek daje ok i dodaje ale tylko na 1 świecie.

a ja stworzylem sobie 3 i 4 i mam po 3 wioski

ma 3 i 4 wogle nie dodaje wiosek czemu? i prosze o pomoc

Opublikowano

a potem co? mam dac dodaj wioski i podac se liczbe i one wtedy beda na wszystkih swiatach?

a i sorki ale jeszcze 1 pytanie jak usunac lub zakonczyc gre na stworzonym swiecie?

Opublikowano

no zrobilem tera tak ze w panel admina reset potem w osady i dalem po 320wiosek dalem ok potem wyloguj potem localhost login na konto(na swiat3 i 4) mapa i nic dalej 3 wioski (1 moja i 2 barbazynskie)

Opublikowano

no zrobilem tera tak ze w panel admina reset potem w osady i dalem po 320wiosek dalem ok potem wyloguj potem localhost login na konto(na swiat3 i 4) mapa i nic dalej 3 wioski (1 moja i 2 barbazynskie)

dla każdego świata osobno musisz dodawać wioski

Opublikowano

jak powinny być wioski , ale nie ma na minimapie czy jak ??

wogle ich nie ma na minimapie ich nie ma i na tej takiej nirmalnej mapie ich tez nie ma

Opublikowano

mam pytanie jak na swoim serveze plemiona dodac takie zeczy jak np:

1.darmowe konto premium

a i jak zrobić żeby zmienic z dostwawania 1800k surkow na godzine zeby dostawac 1800k surkow na minute?

Opublikowano

Mam pytanko koledzy. Zapewne pytanie było już wcześniej, ale szukać mi się o tej godzinie już nie chce, więc się wycwanię. Czemu po włączeniu serwera komputer zaczyna "pikać" ? Włączam po kolei apache, mysql i na koniec dslan.start. Ma ktoś rozwiązanie?

Edit. @ Wszystko już naprawione, wiem co źle robiłem..

A takie teraz pytanie. Czy pliki muszę ustawić dokładnie gdzieś na miejscu w kompie by gracze z hamaka mogli się podłączyć? Przy v.6.0 było to obojętne i wszystko chodziło.

Lajkuję za pomoc,

pomagam,

rozmawiam,

rozwiązuję problemy... :)

securid.jpg 70lvl SecurID mental - OFF. ( PL )

Zbieram PLUSY, a także daję...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

no plemiona ale bez lan tylko jak zrobić www ;DD silnik :DD

jak widzisz localhost sam ja i co nie mam ludzie zapraszam ;] lepiej www. jak zrobić;DD

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

panelu admina gdzie? Główny panel admina w htdocs/configs/config.php. Panel serwera w htdocs/serwer_x/lib/config.php (gdzie x = numer serwera).

Jak ci wali błędami, popełniasz błąd w składni php (a to jakiegoś cudzysłowia nie postawisz, a to przecinka)

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...