Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe by Qentinios

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurna nie spam mi w temacie. Wchodzisz do bazy item_proto 4-6 karta i masz wszędzie vnum a obok nazwa, trzeba mieć rzeczywiście wysoki poziom inteligencji żeby tego nie rozumieć.

sygnatura2.png

Opublikowano

Hejka Qentinos

Mam dziwny problem związany z Twoimi pliczkami.

Serwer dedyk na FreeBSD 8.2

Jak wrzucam na serwer cały Twój game.tar.gz + katalogi do mysqla to po instalacji (zgodnie z opisem w plikach) - mam standardowy "Błąd połączenia ......"

Jak robię to tak jak pisze Szymcio (podmieniam "germany" "game") na czystych SF2010 to loguję się normalnie ale jest tak jak sugerowałeś - prawdopodobnie są złe indeksy map i po warpie na nowe mapki jest ciemny ekran wraz ze smugami graficznymi od myszki, okien i etc. Oczywiście było też tak od razu po zalogowaniu, więc musiałem wywalić z questa linijkę pc.warp żeby normalnie startować.

Co może być tego przyczyną?

Opublikowano

Jeśli masz klienta by Quentinios to musiałeś pewnie wkleić własny plik root.Aby to naprawić zainstaluj od nowa klienta i edytuj root które w nim jest.Powinno wszystko dzialać.

Edytowałem root tzn zmieniłem w serverinfo.py na swoje IP i swoją nazwę. W serverimfo.py w kliencie również. Dalej to samo

Tak jak już pisałem działa wszystko poza nowymi mapami na SF2010 ale na tych mam nadal "Błąd połączenia"

Problem leży gdzieś indziej, ponieważ ten sam klient łączy się poprawnie z tym samym game, player, germany ale podmienione na SF2010 , a błąd jest gdy uruchamiam całość.

Opublikowano

Od nowa wgraj pliki na serwer.

Jeśli dalej będzie błąd musiałeś grzebać w kliencie, podaj mi wtedy swoje ip z hamachi i ci zrobię odpowiedniego roota.

Już mam wszystko OK :)

Przyczyną były złe porty :)

Na czystych logowanie było na 11002 a Quentiniosa na 18001

Oczywiście w serverinfo miałem z tych wcześniejszych (11002) więc tam logowało ;)

Opublikowano

No to kolejny błąd. Odstawiłem serwer na bok na jakieś 2 tygodnie i kiedy próbuje sie zalogować po kliknięciu [Enter] wywala do wyboru serwera. Przed tymi 2 tygodniami wszystko było git, nic nie robiłem w czasie tych 2 tygodni. Postanowiłem dokończyć system ulepszeń bo już nie wiele zostało, a tu nie można na serwer wejść. Co mam teraz zrobić?? Moje sugestie: Przełożyć bazę ze starej maszyny oraz wgrać plik germany czysty (twój) na nową.

userbarKoxownia3.png

For Templars:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Opublikowano

Wiem, że był, ale mi nie działał i z tego co wiem nie działał również kilku osobom.

userbarKoxownia3.png

For Templars:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Opublikowano

LUDZIE WSTAWCIE TO NA INNY HOSTING.. TEGO NIE DA SIĘ ŚCIĄGAĆ. MAM NETA 20MB/S I POWINNO SPOKOJNIE LECIEĆ 2MB/S A IDZIE 56KB/S.. PLS !!

Opublikowano

Ma ktoś z was lub Ty Qentinios jakieś pliki żeby były normlanie widoczne zbroje po Hwangu? Bo po założeniu srebnrego/złotego hwanga wyglądam jak bym miał szafira na sobie, a tak naprawdę mam założonego hwanga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...