Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe by Qentinios

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli wgrasz moje pliki i wejdziesz na moim nieedytowanym kliencie, tylko serverinfo, wszystko będzie ci poprawnie działać.

sygnatura2.png

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja nie edytowanym ten problem jest od samego początku. Nie wgrywając nic do klienta tak samo są pomieszane nazwy tych hwangów (ikony) biorę złoty hwang, a w eq wygląda jak srebrny, to mam już zrobione. Jeśli mógłbyś jakoś upnąć lub ktoś z MPC kto ma to ogarnięte te pliki byłbym wdzięczny. (To chyba chodzi o rooty, tak? Bo tam znajdują się te pliki assasin/wariort itp.)

Ps.Hoster sewera ma pliki by taki_niesmialy, a tam jest chyba ten sam klient no nie? Więc jedyne co w nim było robione to zmiana interfejsu, a to chyba nie miesza nic z modelami zbroi. Qentinios jeśli masz możliwość sprawdzenia tego u siebie i jeżeli będzie ci wszystko działać można prosić o upload najważniejszych plików? Jeśi już to zrobisz to będę cię lajkował przez tyle czasu ile tylko chcesz.

Opublikowano

Skoro temat ma 1182 odpowiedzi i 49803 wyświetleń i nikt nie miał takiego problemu jak Ty, to chyba znaczy że jednak robisz coś nie tak prawda? bardzo prawdopodobne że zamiast edytować serverinfo wrzuciłeś całe root.

sygnatura2.png

Opublikowano

Dobra! Jeżeli będzie hoster wejdę na czystego klienta sprawdzę to i jak nie będzie tego problemu to przepraszam za kłopot i już nie spamuję, a jeżeli będzie ten problem to tu dodam zdjęcia jak to wygląda.

Zwracam honor Qentinios, działa! Masz u mnie tyle lajków ile tylko chcesz. :>

Opublikowano

Qentinios odwaliłeś naprawde kawał dobrej roboty. Ale mam małe pytanko. Ściągnąłem klienta i pliki serwerowe. Postawiłem serwer na plikach by Badar i na Twoim kliencie ze zmienionym root i locale bo nie chciało działać (atlasinfo w root zostało to Twoje). Podmieniłem folder map na serwerze na te Twoje i dodałem do configów. Wszystko działa loguje na serwer. I po wpisaniu /warp x y na jakąś mape Twojego autorstwa np prison, teleportuje ale jest czarny ekran. Co zrobiłem nie tak?

Opublikowano

mam pytanie w którym pliku edytuje sie pierscien teleportacyjny ID 80009

weszlem w object/8009/use/move_ring.quest edytowalem i

quest/move_ring.quest tez edytowalem

w konsoli reboot i dalej nie zmienilo sie:((

Pomoze mi ktoś?

bez linków zewnętrznych

Opublikowano

Nie znam się na tym, ale przypadkiem nie powinieneś zrobić "./qc nazwa_questu.quest"?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Qentinios , mam problem , otóż system ulepszeń nie działa , gdy wrzuce nowy od remotiona z tematu z mpc , to serwer niby chodzi ale jak się na niego loguje to tylko przygasa ekran i dalej tkwie w punkcie logowania ..

Gdy dodawałem zapytanie do serwera na konsoli wyskakuje takie coś:

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '»!°Lą°3a(Áß)'', 'Czerwona Mikstura(S)', '3', '0', '0', '1', '0', '20', '0'' at line 1

a te zapytanie brzmi następująco:

INSERT INTO `item_proto` VALUES ('27002', ''»!°Lą°3a(Áß)'', 'Czerwona Mikstura(S)', '3', '0', '0', '1', '0', '20', '0', '0', '96', '90', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '800', '0', '0', '0', '0', '0', '65535', '65535', '65535', '65535', '65535', '65535', '0', '0', '0');

Mógłbyś mi pomóc , albo ktoś , kto na tym sie zna? Bardzo proszę o pomoc, gdyż gra bez systemu ulepszeń to gówno a nie gra , gdyż nie idzie kontynuować ulepszania itemków ;c

Proszę o kontakt na GG: 653745

Z góry dziękuje , każda pomoc będzie nagradzana Like'iem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Co może spowodować, że nie czyta mi folderu z każdą nową mapą tj. Settings.txt ( po kliknięciu "Rozpocznij w mieście" jestem w M1 ), regen.txt ( nie ma mobów - 0 , chociaż regen jest ustawiony na ~500mobów), npc.txt ( brak handlarzy ) itd ...

Normalne - podstawowe mapki działają ( czyta regeny, npc itd. )

Zaś nowych nie typu: gm_guild_build ...

Po jakiej stronie może leżeć problem?

CONFIG w ch1-4 ? ch99 ?,czy może o czymś zapomniałem =/

Opublikowano

Ok to macię tutaj reup clienta jak i pliczków stare konto zawiesiłem ;)

Pliki

http://www.multiupload.nl/YYAL0PQSXB

Client

http://www.multiupload.nl/Y7XHSADAA5

Opublikowano

witam, mozna prosic o locale_string.txt z tych plikow? dam like ;p

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...