Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe by Qentinios

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale dlaczego nie teleportuje na komnate minotaura i duchy , powie mi ktos? all mapy chodza oprocz tych

% i nie dzialają zamki, może coś poknocone było na starcie w configach . wydaje mi się ze numer w indexie nie zgadza się z numerem z setings.lua

Np:

add_goto_info("duchy", 0, 37, 832, 0)

add_goto_info("miasto_duchow", 0, 37, 832, 0)

37 gm_guild_castle - to jest mapa duchów ?

Bo przy innych wystarczylo dopisac numer w configach i dzialaja , tu dopisalem i nie dzialaja duchy.

Quenti pomoz proszę !

Opublikowano

takie pytanko jeszcze

Teraz nadajemy prawa plikom, każdy wpis potwierdzamy enterem:

chmod -R 777 /var/db/mysql/

chmod -R 777 /usr/home/

cd / && chmod 777 stop

cd / && chmod 777 start

cd / && chmod 777 reset

cd / && chmod 777 makeb

cd / && chmod 777 end

cd / && chmod 777 dellog

cd / && chmod 777 backup_transfer_serverfiles

cd / && chmod 777 backup_serverfiles

cd / && chmod 777 backup_mysql

gdzie to wpisywac w Virtual PC czy gdzieś indziej ?

Opublikowano

@up

tak. w Virtual PC

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ale dlaczego nie teleportuje na komnate minotaura i duchy , powie mi ktos? all mapy chodza oprocz tych

% i nie dzialają zamki, może coś poknocone było na starcie w configach . wydaje mi się ze numer w indexie nie zgadza się z numerem z setings.lua

Np:

add_goto_info("duchy", 0, 37, 832, 0)

add_goto_info("miasto_duchow", 0, 37, 832, 0)

37 gm_guild_castle - to jest mapa duchów ?

Bo przy innych wystarczylo dopisac numer w configach i dzialaja , tu dopisalem i nie dzialaja duchy.

Quenti pomoz proszę !

Opublikowano

Sprawdź komendą ps ile masz procesów game. Jeżeli masz 2 channele powinieneś mieć 3 bo dochodzi do tego jeszcze ch99, jeżeli będziesz miał game 2x to prawdopodobnie nie działa Ci ch99. Daj screen tego co wyskoczy po wpisaniu tej komendy

sygnatura2.png

Opublikowano

Ja mam problem . Otóż wszystko pięknie MI działa , zmieniłem pongi na takie same , ustawiłem port logowania na 11002 , mam lunchera mc v2 . Ale jest jeden problem . Na drugim komputerze połączonym poprzez VPN na takim samym kliencie nie moge wbic na serw , pisze "Blad podczas laczenia sie z serwerem" . Oczywiście serwer skonfigurowany pod Comodo Easy VPN , Ip z normalną końcówką . Jakieś pomysły ?

@P.S

PortMap jest ok :)

@Down . Wiem , ale zmieniłem go na 11002 , bo myślałem że to coś da. Napisałem tam temat , ale nikt narazie nie pomógł :(

radiator0.jpg

Opublikowano

orange.pl spróbuj może to, mi pomogło:

cd /usr/home/game/channel99/

./game

a może wie ktoś dlaczego czasami normalnie mogę wbić do DT a czasami buguje postać?

i jeszcze, wie ktoś jak odbugować DT? tzn na początku wszystko ok, normalnie przenosi itd, ale na pieczęciach nie ma potworów.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Bywalec
Opublikowano

Item_proto jest zbugowane, ale to nie istotne. Wywal drop broni 100+ z mobow.

Pompa Jak Skurwysyn

METIN2.PL - 76LV

4H4 OWNED

Opublikowano

zbugowane nie jest precyzyjnym określeniem, mógłbyś napisać co jest nie tak.

A z mobów nie dropią te bronie z ulepszania tylko inne, które miały być alternatywą dla tych z ulepszania, jak komuś by się nie chciało robić. Miały mieć o jakieś 25% mniejsze dmg od tych z ulepszania na podobny poziom.

sygnatura2.png

Bywalec
Opublikowano

zbugowane nie jest precyzyjnym określeniem, mógłbyś napisać co jest nie tak.

A z mobów nie dropią te bronie z ulepszania tylko inne, które miały być alternatywą dla tych z ulepszania, jak komuś by się nie chciało robić. Miały mieć o jakieś 25% mniejsze dmg od tych z ulepszania na podobny poziom.

Fajnie by było jak byś usunął drop tych broni. A w sensie zbugowanego item proto chodzi mi oto, że nie da się ulepszać epików metalem tylko u kowala ^^.

PS: na swoim privie mam system ulepszeń z 3 broni, dlatego chce usunięcie tamtych ;>

Pompa Jak Skurwysyn

METIN2.PL - 76LV

4H4 OWNED

Opublikowano

siemanko mam problem z polaczeniem sie do klienta ;p moze ktos podeslac pliczek config i gdzie go dokaldnie wkleic ;p

Opublikowano

Fajnie by było jak byś usunął drop tych broni. A w sensie zbugowanego item proto chodzi mi oto, że nie da się ulepszać epików metalem tylko u kowala ^^.

PS: na swoim privie mam system ulepszeń z 3 broni, dlatego chce usunięcie tamtych ;>

Da się ulepszać itemy metalem ;) wystarczy ze zgrasz item_proto z mysql i wpakujesz do klienta (oczywiście odpowiednio przekonwertowane)

Mamy prawo do szczęścia... Nie mamy szczęścia do prawa

Opublikowano

Macie tutaj poprawne item/refine_proto

http://www.mpcforum.pl/topic/558836-dlpoprawne-item-protorefine-proto-na-sf-by-qentinios/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...