Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

minecraftEpic [ZAPOWIEDŹ][WL][300 slotow!][ZAPRASZAMY]

Terrain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yyy czy Ty czasem masz pojęcie o tworzeniu serwerów? Odpowiem Ci prostym przykładem. Pewna polska serwerowania oferuje 64mb RAM na slot ( 1 gracz). My przy 24 GB RAMU oferujemy Wam jedynie 300. Nie wiem czy jesteś dobry z matematyki ale 64 MB * 300 slotów = 19200 MB zajętej pamięci RAM, co w przybliżeniu daje nam 18,5 GB ramu na takich samych warunkach, więc posiadamy jescze 6,5 GB niewykożystanej pamięci RAM na ewentualne zwiększenie slotów. Proste i logiczne ;) Pozdrawiam i polecam wyjście z ery kamienia łupanego i zajęcie sie szkołą ;)

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

• Odpowiedzi 338
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Terrain ,a kto powiedział że ja edytuje te mody ?? Ja dodaje sobie własne itemy ,a korzystam z tych których są ciekawe :)

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Gdzie ten link do nowego portalu? Nie widzę. A tych z tych postów na miners.pl nie za wiele zrozumiałem. To... Serwer będzie działać czy nie? Juz od ok 1,5tyg. się napalam a tu co?

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Opublikowano

Nick:Olchowy

sygnanampc.jpgStachuV.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Zbieram +

:D

Opublikowano

Cześć :)!

Chciałbym wyjaśnić parę niejasności nt. mojego serwera.

Po pierwsze odeszliśmy od Miners z powodu sprzedania ich portalu, aktualnie pracujemy nad własnym portalem i forum, więc nie macie o co się martwić, już nie długo podamy stronę.

Co do przybliżonej daty startu - cd. mapy jesteśmy już bardzo blisko jej ukończenia, potem będziemy musieli już tylko poczekać aż Manderigon stworzy do końca launcher... i będziemy mogli ogłosić datę startu serwera <3.

Zgzytek - tylko, że my mamy pozwolenie na udostępnienie modów w paczce która jest pobierana przez nasz launcher, a Ty raczej nie ;]. Co do przerabiania modów SSP na SMP - umiemy to, i mody które są ciekawe już są przerobione.

300 slotów = jak nie wierzysz to mogę podesłać screena :)

Pozdrawiam,

LoQtiN.

Opublikowano

Mody mają open soruce czyli można je używać i edytować :) Te które nie mają open soruce to ich nie wrzucam i dodaje sam te itemy które oferują:)

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Witam.. czy istnieje możliwość podania przybliżonej daty kiedy server ruszy? Mam na myśli czy będzie to za miesiąc czy dłużej?

Opublikowano

Mam dwa pytanka

1.Czy wyjście minecrafta beta 1.2 nie opóźni prac nad serwerem? Zresztą dojdzie cały nowy biom.

2.Znacie już chociaż przybliżoną datę wyjścia serwa?

3.Czy gdy wyjdzie minecraft beta 1.2 na mapkach na serwie będzie dżunglowy biom?

Opublikowano

Odpowiem:

1. Jeszcze nie wiemy, jesli wszystko będzie sprawnie działało po aktualizacji to będzie bosko.

2. Cały czas do przodu, staramy się...

3. Tak, wygeneruje się normalnie :)

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

Opublikowano

ehh... z utęsknieniem czekam :)

1.Wiem , że jestem nachalny ale czy napewno jestem zapisany na wl? Bardzo mi zależy...

2.Na miners.pl mowiliscie ze zrobiliscie juz okolo 90%. Jak jest teraz?

3.Czy na mpcforum dodacie cos wiecej na temat serwera? np.czy beda klany, prace, miejsce na freebuild czy cos.

4. Czekam na serwa! Nick w grze: Kapi757

Do zobaczenia na serwie :P

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...