Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini Poradnik] Terrarium, czyli jakie zwierze wybrać na początek.

Dzanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , słuchaj zachęciłeś mnie do kupna tego wężyka zbożowego ;p Mam do wydania 500 zł na niego. Powiedziałbyś mi co musze mu kupić i jakie dokładnie akwarium ma mieć wymiary? I czy dokupić mu odrazu kogoś do towarzystwa ;d

card.png
  • Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurcze tak sobie myslalem o tej agamie brodatej. Fajny cudak taki, ale jak widze ze zyje 10-15 to wydaje mi sie ze po okolo roku (nie tylko mi ale polowie posiadaczy takich zwierzat) znudzi sie poprostu... Co wtedy mozna z nimi zrobic? Czy w sklepach zoologicznych skupuja je?

Walmart_moonwalk_cart.gif?

Pozdro!

Opublikowano

Ptasznik na początek to raczej nie jest zbyt dobry wybór, zwłaszcza, że większość forumowiczów to uczniowie i rodzice niechętnie często patrzą na ptaszniki.

To dziwne.... ?

Mi jakoś mama prędzej pozwoliła ptasznika niż gekona :D prosiłem ją na święta :P

Noto co że uczniowie ? Ja też uczeń i w środę będę miał 7 pająków :P

Opublikowano

Właśnie o rodziców chodzi, mój ojciec nie chciał się zgodzić do czasu, aż nie pojechaliśmy na giełdę. Tam powiedział, że nie ma mowy o żadnym gekonie i jak mam coś brać to węża albo agamę, ale niestety mama też tam była więc byłem skazany na agamę :]

.

Opublikowano

Gekon dłużej pożyje, i jest dodatkowy element +10 do szpanu przed kumplami :) Do tego jest fajną ozdobą w pokoju.

.

Opublikowano

A jak z płazami? Kiedyś chciałam mieć żabę bo w Kakadu taką wylookałam, ale nie wiem, jak się tym zajmować.

I czy trzeba podpisywać jakieś papiery przy kupnie? Bo wiem, że przy niektórych egzotycznych zwierzakach trzeba mieć licencje.

Opublikowano

A jak z płazami? Kiedyś chciałam mieć żabę bo w Kakadu taką wylookałam, ale nie wiem, jak się tym zajmować.

I czy trzeba podpisywać jakieś papiery przy kupnie? Bo wiem, że przy niektórych egzotycznych zwierzakach trzeba mieć licencje.

Papiery to tylko przy zwierzętach znajdujących się na liście gatunków niebezpiecznych.

Z tego co wiem to żabki wymagają terrarium w którym znajdował będzie się basenik w którym mogą się swobodnie zanurzyć, poza tym terrarium jak dla każdego innego zwierzaka, oczywiście z odpowiednim biotopem. Nie wymagają też oświetlania żarówkami emitującymi promienie UVB.

Mój chomik potrafił unosic się na wodzie (przypadkowo wpadł do zlewu, żeby nie było). Czy gekon też będzie potrafił pływac?

Haha :D Gekony potrafią pływać, lecz nie wszystkie chcą to robić :)

.

Opublikowano
Nie wymagają też oświetlania żarówkami emitującymi promienie UVB.

Hm, czyli wystarczy im zwykła żarówka imitująca światło słoneczne? Bo w Kakadu ta żabka taką miała, szczerze nie znam się na tym, dlatego pytam :)

Opublikowano

Ryzyko zawsze jest, ale woda głęboka jest im nie potrzebna, wystarczy taka żeby mogły w niej swobodnie siedzieć z głową ponad powierzchnią wody.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...